Nytt tak över huvudet...

Jag och Daniel är på jakt efter ett nytt tak över våra huvuden. Egentligen trivs vi bra där vi bor om det vara fanns en balkong och ett eller kanske två fönster åt ett annat håll så man kunde få lite skugga och kunna vädra ibland.
Vilket fall så besluta vi redan i somras att en till sommar går inte, så vi började vårt letande kanske i juli kan jag tänka. Vi bestämde också då att vi kunde tänka oss att ta ett lån o köpa oss en ny bostad om rätt dök upp. Nu är det oktober och inget verkligen inget har dykt upp som passat oss. Vi har såklart sätt flera super duper fina lägenheter som vi kunnat tänka oss mer än väl. Men tyvärr så är de mycket över vår budget, why??
Eftersom jag pluggar så vill vi inte sitta med en för hög månadskostnad, man vill ju kunna göra annat än att bo också. Vill verkligen att det ska komma något snart, vi kan tänka oss o renovera lite dock vil jag INTE lämna öster det går inte, det ska väl inte vara ett krav?? Suck just nu känns det lite hopplöst för oss o flytta.
Tyckte vi va ute i väldigt god tid, men än ger jag inte upp... Jag är en trogen anhängare på hemnet.se varje dag har dom minst ett besök av mig... hehe besatt snart!

Fredag

Har egentligen inte så mycket att skriva än. Det är fredag men jag har ingen fredagskänsla.
Har vart tillbaka på Univeristetet en vecka nu och nästa vecka kommer veckan jag bävat för i flera månader, nästa vecka kommer jag inte vara rolig att umgås med kan jag lugnt säga, allt verkligen allt händer nästa vecka känns det som.

Vilket fall så har jag inte så roliga planer för just dagen kvällen blir mucho bra men det tar vi i ett annat inlägg.
Nu ska jag dra p åmig en tröja och ta Aurora iväg på städturne, skönt att få det gjort så man slipper hänga hela fredagkvällen i ett trapphus som jag gjort de sista veckorna.

Tusan ja vakna av att jag drömde att Daniel och jag bråkade. Känns inte som någon bra start på dagen, känner mig lite allmänt bitter, hoppas jag kan få igång min trasiga MP3 så jag har något trevligt o lyssna på idag det ska nog förbättra mitt humör... =)

Nehej dags o ta mig iväg! Hörs senare... Kyss och hej!

Min dag i en ask

Haft en mycket bra dag måste jag säga. Den har varit välidgt lång men bra, hunnit mycket det gillar vi.

Började som sagt med skola 4 timmars seminarium om elevers och föräldrars inflytande det var mm spännande och ähh lång tid. Men det gick smidigt tackvare flera härliga männiksor som gör skolan så mycket lättare =)

Fortsatte med en sväng upp på stan, gick in på Debut för att köpa en tröja till mamma som så klart inte fanns kvar och tydligen inte går att få tag på. Vilket fall så kom jag tyvärr ut med en klänning till mig istället...
Eller okej jag ska väl inte säga tyvärr, min plånbok sa tyvärr men jag är happy happy!! Gillar verkligen klänningen, både cool och söt i ( samma som jag, hehe ;). Rut mfl har verkligen fina kläder ett av mina nya favvo märken. Gick vidare till Lindex för att köpa en hårspray, kom ut med en spray OCH ett par vantar, för dte var ju precis vad jag behövde?? Kanske inte, men Sofie hade köpt ett par tok söta vantar i typ päls där det ville absolut följa med hem... Som gosedjur för vuxna!

 Ingen bra bild men kanske tar en bild när jag har den på mig någon dag.
Tufft att det ser ut o vara skinn men att det inte är det...

 Mysipysi


När jag sedan var påväg hem kom jag på att det var dags för lunch och att jag inte var så sugen på o slänga i mig lunch framför datorn som jag gjort hela denna vecka såhär långt. Ringde min kära mormor o kolla om hon hade ätit vilket hon inte hade för hon bakade frallor. Så jag stannade och köpte lunch till oss och sedan hade vi en mysig pratstund som vanligt. Mormor är verkligen någon helt speciell för mig, kan prata med henne om allt!
Fick dock bege mig hem strax före 15.00 för då var det dags för tvätt, det är väl bland det tråkigaste man kan göra?? Det tar sådan tid och man är helt bunden hemma dom timmarna. Passade iof på att springa några kilometer medan tvätten blev klar, blev dock bara 3 km. Min kropp kändes trött idag och jag har lovat mig själv att börja lyssna mer på min kropp det håller inte annars...
Hann städa några trappor innan Anna bankade på fönstret och ville in i värmen.
Vi lagade potatismos och torsk och sen blev det fruktsallad med vanlij kesella allá Anna! Mumisgt värre.
Anna fick mig också att se programmet " Mammas pojkar" det är verkligen ett program i sin egen klass. Tragiskt men hemskt kul måste jag säga... haha

Med andra ord har det varit en mycket bra dag, lång och effektiv men bra!
Hoppas morgondagen bjuder på lika mycket effektivitet, trapphus och plugg står på dagens schema. till kvällen blir det pizzaplaneten och bio med Daniel, Jonna och Jimmy. Känns som det kan vara svårt o misslyckas med en sådan toppen planering??



Mysig bild på Anna för ett bra tag sedan...

P-hus

Jag har alltid haft någon slags fobi för att köra i ett p-hus, har inget emot att sitta med i bilen när någon annan kör. Men att köra själv det har alltid vart en rädsla för mig, därav har jag unvikit detta i flera år.
Förra året tvingade nästan min syster mig o köra in i ett men då fanns det p-plats rakt fram och jag åkte ca 10m där inne + att hon satt brevid. MEN! igår när jag skulle till Njoy o träna tog jag bilen för att sedan slippa cykla från Jonna. Vad händer då??? Jo såklart ingen jäkla p-plats alls i runt Njoy, trotts massa gator och en relativt stor p-plats. Då ser jag den där hemska skylten som är stor och blå och har ett stort vitt P på sig. Jag suckar tungt och tänker att nu jäklar måste jag väl...
Och vet ni?? Trotts att p-automaten nästan vägrade ta pengar och att det va lite väl dyrt o stå där inne...
SÅ STOG JAG DÄR, JAG PARKERADE, JAG KÖRDE BÅDE IN OCH UT HELT SJÄLV!!!
Stolt över mig själv måste jag säga... Haha lite fånigt men va tusan jag har utvecklats!!! ;)




Efter vårt combat pass så bar det av hem till Jonna för mys i soffan och Gray´s.
Det är så skönt o bara ligga där i soffan och slappa mätt och nöjd.
Skönt också att slippa laga mat, alltid kul o äta någon annans mat =)



Nu iväg till skolan!!!
yay!!


När är det jul???



Idag har jag en konstig längtan efter jul.
Vill baka pepparkakor och lussebullar.
Ställa fram ljusstakarna i fönstren, börja tända ett ljus varje söndag.
Mysa in mig i soffan o titta på hur det snöar utanför medan jag lyssnar på julmusik.
Dricka glögg och äta pepparkakor.
Köpa julklappar. Klä granen och öppna kalendern varje dag.

Längtar verkligen till den härliga stressiga mysiga tiden.



http://www.youtube.com/watch?v=LsHDdawSjLU&NR=1&feature=fvwp

Vackert och tragiskt

Kommer nu länka er vidare till en annan blogg, ramlade in på denna blogg av en slump.
Ni borde verkligen klicka er vidare, dessa få rader fick mig att tänka till...

http://rebeccaste.blogg.se/2009/october/cry.html?_tmp=f3bb7ecd5d14b85d4892f3e424ed582fc2f0e441



  

Tänker tillbaka på förr


Satt här och kollade på gamla kort, inte gamla som i 2 år tillbaka utan gamla som i ca 6 kanske 7 eller 8 år tillbaka. Det har verkligen hänt mycket sedan den tiden. Sedan tiden i gymnasiet. Man trodde man visste allt då, man trodde man hade de vänner som man skulle leva resten av sitt liv med.
Sitter o tänker på just det där med vänner...

När jag var yngre hade jag verkligen massa vänner. Några få verkligt nära vänner men flera flera mer ytliga vänner kanske inte bekanta men något liknande. Jag och mina nära kompisar lovade varandra dyrt och heligt att vi aldrig skulle svika varandra att det alltid skulle vara VI!
Vi grät ihop, vi skrattade vi gjorde allt ihop, åkte på festivaler och bara hängde och pratade i timmar.
De var mina själsfränder och jag skulle inte vilja byta den tiden mot allt i världen.

Men vad hände?? Av någon anledning pratar vi inte idag, vi växte väl ifrån varandra, vissa har förändrat så mycket att ja inte ens är säker på att de skulle hälsa på stan om vi möttes. Skulle jag hälsa??
Men just då var det ju min äkta riktiga vänskap.


Dom som jag idag ser som mina allra bästa vänner som jag idag delar ALL glädje och sorg med som har en speciell plats i mitt hjärta. Några av dom kände jag inte ens på gymnasiet men nu känns det som vi alltid kännt varandra i alla år. Några av dom umgicks jag inte med på gymnasiet men dock var vi bästisar på högstadiet och av egentligen kanske slumpen så hittade vi tillbaka till varandra. Några som jag egentligen kanske inte umgicks sådär rasande mycket med på gymnasiet vi hittade varandra efter gymnasiet.

Är det inte både konstigt hur vänner egentligen kommer och går i våra liv.
Lika fort som de kommer in i våra liv lika fort kan de försvinna.
Någon sa till mig för några år sedan att en människa kommer in i våra liv av en anledning. Kanske kommer personen bara in en kort stund men det är av en anledning för att göra ett avtryck i just mitt liv.
Det finns en mening med alla människor som vi träffar det finns en tanke med att våra vägar möts.
Ibland blir det som sagt bara en kort stund ibland blir det för resten av våra liv.

Jag hoppas att de vänner jag har nu som står mig väldigt nära är de vänner som jag kommer ha hela livet som jag kommer dela glädje och sorg med. Som jag vet, lika mycket som jag finns för dom så finns dom för mig.
Vänner är något vi inte kan leva utan!



  

Trötter

Idag var en sådan där morgon som jag inte ville gå upp ur sängen riktigt.
Klockan ringde inte alls speciellt tidigt egentligen kl 8.00 och inte gick jag o
la mig sådär värst sen heller, men vissa dagar vill man bara inte se solens ljus.
Visst underlättade det liiite att solen lyser idag.

Men det är en sådan där dag som jag känner kommer bli väldigt lång.
Ska strax sätta mig o plugga för full rulle, sen måste jag få i mig lunch innan
jag kl 13.00 ska träffa "familjen" på universitetet o skriva ihop en sammanfattning
av alla de texter vi läst denna vecka, yay!!
Hoppas det inte tar för lång tid så jag hinner hem innan Jonna och jag ska vara
duktiga och bege oss till njoy och köra combat för fulla muggar.
Efter det ska vi hem till henne o mysa i soffan och kolla Gray´s, längtar!!!

Undra varför det just vissa dagar är jobbigare att gå upp??
Vilket fall så ska jag nog göra en kopp te innan jag sätter mig o pluggar,
kanske skulle jag behöva lite kaffe men inte så sugen på det just nu...
Ha en bra dag!!






Snällt vs tortyr??

Jag har gått i flera dagar nu och varit sjukt sugen på potatismos vet inte varför som sagt men har verkligen längtat! Och idag är dagen då vi skulle äta mos o falukorv här hemma, har verkligen längtat efter det idag.

När jag trampade hem från gymdejten med Jonna kunde jag inte tänka på annat.

När jag står där och skala potatis så kommer Daniel in och visar mig i kylen att han har köpt med raggmunk o fläsk hem som vi kan äta ikväll. Nu är det ju så att raggmunk o fläsk är en av mina favvorätter och jag har tjatat på honom o köpa med det hem när dom har det på jobbet... Så det var ju otroligt gulligt av honom!

Men detta medför också att jag får vänta till på torsdag med o äta potatismos...
Måste säga att lite tortyr för mina smaklökar är det allt men gulligheten i det hela väger över! =)






Helene och Katten

http://radberg.blogg.se/2009/october/katten-jansson.html

Hahahaha världen är bra liten ibland...
Fick just veta att min kära fd. kollega Helene gör ett jobb ihop med Katten Jansson.
Det kunde man aldrig tro... ;)

Se upp Katten Helene är inte o leka med... hehe


Träning

Jag har verkligen legat på latsidan på sista tiden. Knappt pluggat och den lilla träning jag fått till är inget o prata om det är STOR skandal. Nu jäklar ska jag ta tag i mig själv igen.
Nu ska jag se till att jag börjar trivas på nya Njoy vare sig jag vill eller inte.
Ska ta tag i ett gym pass med Jonna idag, imorgon är Combaten bokad och på torsdag är spinning bokad. Tänkte mig ut o springa eller afro på fredag (beroende på hur dagen ser ut) och på lördag ska jag iväg o simma. Nu får dte vara slut på latmaskandet!!!

Jag tycker ju verkligen om o träna, jag blir glad av att träna. Men har verkligen inte alls kännt för det de sista veckorna. Och det är väl som Jonna sa, ibland måste man lyssna på kroppen och ta vila från träningen en längre period. Kanske till och med nån månad bara för att få den där lusten igen. Nu blev ju inte min vila en månad men jag tycker mig känna lusten komma krypande igen. Så nu jäklar, någon som ska med???


Tänk om lusten till att plugga kom lika krypande???
Måste ta tag i o läsa lite nu, håller på med boken "inkluderande pedagogik i skandinaviskt perspektiv" visst låter den kul... Haha Och inte nog med det så har de lagt två föreläsningar i eftermiddag mellan 13.15-17.00. Känns mycket inspirerande enligt mig.. Hahah hör ni hur positiv jag låter idag... ;)
Tur jag har gym dejt med Jonna ikväll =)

Sen ska jag hem o äta potatismos!!! Är så sjukt sugen på det hela tiden, undra varför???
Till lunch tror jag det blir morotsbiffar och wookgrönsaker, om jag vågar öppna frysen vi va o handla i söndags och det är nu fullt i frysen, eller iof det brukar vara fullt men nu är det överfullt!
Vi skulle kunna bli instängda här i en månad utan att ha brist på mat en enda sekund... haha


Romantik

När man säger ordet romantik tänker många direkt på mysiga middagar med tända ljus, härliga överraskningsresor till spa eller bara en hotellnatt. Och visst är det härligt med sådant. Men hur ofta händer dte egentligen?? Det som händer varje dag vardagen är inte det det viktigaste egentligen? Att man tänker till lite extra när man gör något eller myser till det en vanlig torsdag?
Jag är egentligen inte alls i behov stora romantiska överraskningar, självklart älskar jag o åka bort eller äta mysiga middagar på restaurang med min älskling men det viktiga för mig är verkligen dom små sakerna.

Exempel att jag kommer hem en vanlig dag o att han lagar mat eller som imorrse när vi gick upp samtidigt men han åkte före mig så när ja kom ur duschen så hade han bäddat sängen sådana små saker betyder extra mycket för mig. Vetskapen att han har tänkt på mig, vetskapen om att han faktiskt bryr sig om mig. Man vet det men iaf jag vill ha bekräftelse på det iform av små saker.
Det är kärlek för mig. Dom små sakerna i vardagen att man aldrig slutar göra det lilla extra, känslan av trygghet och att skratta ihop och med varandra.

Vi här hemma har varit ganska dåliga på detta lilla extra på sista tiden, av olika anledningar. Men igår tog vi kraft till oss o prata om det hela. Känns skönt o veta att vi båda tänkt på det och redan direkt känns det mycket mycket bättre. Efter en sådan pratstund känner man att man kommer ett steg närmare varandra tycker jag.
Det är jobbigt att ta upp men så skönt efter. Alla förhållanden har det dåligt ibland och tur är väl kanske det, hur ska man annars kunna uppskatta de bra perioderna?? När man känner att man bara flyger runt på rosa moln.




Oj vilka djupa tankar det blev såhär på morgonkvisten. Men nu är det dags o slänga ner det sista i väskan o dra på sig skor och jacka. För idags ka jag till Universitetet, första dagen på tre veckor som jag är där. Känns lite konstigt och ganska mycket jobbigt. Men det ska väl gå det också, det måste gå och det måste gå jävligt bra!

Iväg för o hämta Sofie med Blixten nu så ska vi trampa iväg!
Ha en bra dag!!

Kvällen

När jag va påväg hem från Gustavsvik köpte jag med MAX mat hem mm det behövde verkligen min lilla extra valk på magen, ja köpte en sallad mycket god måste jag säga det slank tyvärr också ner några pommes. Varför är jag så svag för pommes??? Det är så sjukt gott!!
Jaja i samma veva blev dte planerat att jag skulle till Johanna på kvällen. Hon erbjöd sig att bjuda på mat vilket matvraket Alexandra aldrig tackar nej till, vägen till mitt hjärta går genom min mage... ;)

Blev bjuden på risotto med sparris och till det vitlöksbröd mumma vill jag lova!!
En hel del vin slank också ner och lite senare dök Maria och Jessica upp också. Det blev såklart mer vin och lite sinstar. Kom underfull med att jag nog har för ljus röst för sinstar eller så är jag bara jävligt dålig... haha men jag kör på det första...

Vilket fall så slutade det med att det va en hel mysig kväll med massa tjejprat och allt som hör till. Sådana kvällar borde man ha flera.

  
  

Som sköldpaddan i vattnet!!

Lördagen verkade bli lugn och oplanerad som sagt och lite jobbigt tyckte jag allt det var. Som flera har sagt till mig jag MÅSTE lära mig att göra inget. Men det är svårt det där.
Vilket fall tog Daniel och jag en promenad till Wadköping och köpte färsktbröd till frullen, vi satt länge i soffan o åt gott o mös vid tv:n. Efter det smsa jag lite med Maria (Daniels syster) vi bestämde att vi skulle ses o åka o simma och sola. Sagt och gjort vi åkte till Gustavsvik, där har jag inte vart inne o badat på flera år en ny upplevelse för mig med andra ord. Maria ville vi skulle sola och visst tänkte jag, men nej inte min grej det där... Läg ehla tiden o tänkte på hur dåligt min hud mådde av det och hur mycket rynkor jag skulle få. Haha störd jag är!! Villet fall så va det andra helt toppen, jag brukar inte gilla o simma men när man va två var det hel mysigt. Det blev 1km simmad och sedan bastu och dusch efter det. Sen klappade vi oss själva på axeln och gick o köpte kaffe och chokladboll, det var vi värda ;)

Vi planerar att försöka simma en gång i veckan nu i höst, hoppas verkligen vi ser till att det blir av. Tror att dte är en toppen träning och bra för kroppen o få sträcka ut sig i vattnet. Me like!!



unperfect

Ugg-mugg

Nu har jag äntligen provat o även tagit kort på världens bästa muggar!!
Fick dom av världens bästa kompisar i födelsedags present. Fick även ett kaffe som jag tycker verkar super gott med bailys smak, men Daniel vägrar smaka det så... Någon som vill komma hit o smaka det kaffet med mig??? =) Muggarna va vilket fall som helst toppen o dricka ur, de kommer användas ofta och de är fina också, bara det!!

Vad händer??

Sitter här och längtar tillbaka till förra helgen. Det var det BÄSTA helgen någonsin utan tvekan!!

Denna helg verkade bli lugn, verkar fortfarande kanske bli lugn. Men ja vet inte om jag är den här lugna hemma helg typen?? Får lite ångest av att bara sitta hemma. Har plugg att göra men ja kan ju inte ägna en hel helg åt plugg o jobb?? Det går inte för sig. Jag kan inte sitta själv hemma en hel lördag utan något socialt umgänge...
Daniel ska bowla med jobbet o sen ska han troligen ut på krogen. I vanliga fall är dte jag som är ute o ränne men inte denna helg. Känner mig trist trist tråkig om jag bara sitter hemma.
Något måste hända ikväll det bara måste det. Blir kanske o träffa Johanna vi får se vad det blir.
Nehej nu har jag varit vaken länge nog för att inte göra något, dags o ta sig ut o springa lite.

Är jag en stressad och överaktiv människa ibland??
Kanske finns anledning till att jag fick den där ringen av mamma i alla fall... haha

image1

Antibes

Nu är troligen mitt smultronställe sålt. Lägenheten i Antibes är snart inte längre "vår" eller ja mamma o pappas. Fäller några tårar när jag tänker på det, har verkligen älskat att åka dit o bara vara. Jag är så van att alltid ha någonstans att åka någonstans att bo att trivas på. Jag minns hur farbaskat arg jag var på mamma o pappa när dom skulle sälja Portugal. Vi hade lägenheten där i ca 10år och där fick jag vänner för livet. Några av de bästa minnena från min barndom är därifrån. Det var härliga tider. Var så bitter på dem då. O speciellt att de skulle köpa i Frankrike. Men det gjorde dom bra för jag har kommit o älskat Antibes nästan lika mycket som Tavira. Det är som att komma till en fristad där man kan vara sig själv och inte tänka på något, bara njuta av livet. Tyvärr finns inga planer o köpa något nytt vad jag vet. Men man ska ju aldrig säga aldrig med mina föräldrar. Nu är det ju Sthlm som gäller ett tag till framöver. Men om jag känner mamma rätt så ger jag det max 3år sen är dte dags för något nytt. Kanske då en lgh i ett annat land. Jag hoppas på det!!











Min underbara fristad!!


Fredagsmys

Sista dagen i veckan.
Sista dagen på VFU:n.
Sista dagen utan plugg på kvällarna.
Men framför allt, det är fredag och det betyder FREDAGSMYS!!!

Ska snart åka o hämta Anna sen ska vi bege oss till skolan o alla härliga barn för promenad i skogen. När denna dag är avklarad i skolan ska jag bege mig direkt vidare för o jobba har jag tänkt mig. Trapphusen ska skina när jag är klar ikväll. Med andra ord kan det bli en lång dag/kväll så har laddat med äpple och mandarin. Men när städningen är klar ska jag hem o mysa med min plutt. Fredagsmys är en självklarhet. Vet dock inte än vad det blir för mat, det beror nog på när jag kommer hem.
Men några saker vet jag, det blir absolut ett glas vin och lite choklad ;)

Nehej dags o ge mig iväg, hoppas ni får en toppen fredag!!
Vad händer i helgen??



Älskar hösten

Dagarna på VFU:n är väldigt intensiva och fyllda av höga ljud och alla möjliga händelser. Även så idag. Var som vanligt helt slut när jag kom hem men blev det någon vila för det?? Nej då hade fått sms av Sofie "När ska vi ta promenaden??" Ja så det va lika bra o ta tag i trapphuset så det blev fint innan vi gick ut o gick.
Det va lika bra dte måste jag säga, inge bra o lägga sig o sofa sådär på eftermiddagen, trotts att jag var mer än sugen. Plockade upp Sofie och sedan bar vi oss iväg på en lååång lååång promenad med massa bubbel och babbel om allt mellan himmel och jord. Tanken var o tala om uppgiften vi ska skriva om men det va nog det minsta vi pratade om... haha. Det är så skönt o ventilera saker o ting speciellt med någon som är i en likande "situation" och vet vilken båt man sitter i. Konstig för bara några månader sedan hade vi aldrig träffats trotts att vi bor ca ett kvarter i från varandra, men nu känns det som vi känns varandra bra mycket längre. Härligt med sådana personer tycker jag. Efter ca 1½ timmas promenad runt i oset var vi hemma igen.

Älskar verkligen hösten så härliga färger och det är så mysigt att ta en lång promenad, gå hem lite frusen kryp aner i soffan med en kopp te, en filt och en bra film. För mig blev dte dock att laga lite mat och sedan krypa ner i soffan med mat, filt och slutet på nya Harry Potter. Den var okej men absolut inte mer än så.

Nehej nu ska ja läsa lite SOU text eller om jag kanske ska skriva lite på uppgiften...
Mmm, nej det får bli läsa ikväll... Sov gott!!!






Sofie ställde upp på några härliga höstbilder...





Skogen

Sist jag titta ut för ca 20minuter sedan så låg dimman tjock och det va ca 6+ ute, känns inte riktigt helt optimalt för en dag i skogen med massa förstaklassare...
Men men det ska nog gå det här med, tur att "farbror skog" är med o gör upp eld, det höjer mysfaktorn radikalt.
Nehej undra om jag ska försöka att INTE bli sen för en gångs skull, nu inte till skolan utan först träffar jag Anna och både hon och jag brukar iof vara något sena på morgonen. Räknas det då som sena?? Bara för att man sagt en tid men om båda kommer samtidigt en annan tid utan att bestämt det, betyder det då att ingen är sen eller att båda är sena?? Ja det kan man undra, indirekt är vi ju sena men egentligen inte eftersom ingen får vänta... =)
Jaja, så länge vi inte är sena till skolan så är jag glad...

Ut i skogen!!!
Ha en toppen dag ikväll blir det Combat och sen mys med Jonna och Gray´s!!

Förbaskat ARG!!

Vet inte vem jag är mest arg på just nu, mig själv eller den förbaskat jobbiga p-lisan som springer här om nätterna. Ja återigen har vi fått p-böter för att vi missat datumparkeringen. Där flög 600kr iväg igen, andra gången på för kort tid. Ja vet att det egentligen är mitt eget fel och att det var otroligt klantigt att inte komma ihåg o flytta bilen. Men inte är jag mindre arg för det. Känns så förbaskat onödigt.

Det är fler saker som inte alls gått som jag vill idag, ibland har man sådana dagar, hatar dom!!
Bla. när jag cyklar från VFU:n känner jag att det är lite väl kallt, jo men visst andra paret leggings som går sönder för mig på ca 1 vecka, det är troligen Blixtens sadel som gör detta. Så med andra ord har jag troligen gått större delen av dagen med ett ca 1 decimeter långt hål på insidan av låret... Undra hur många som sett det, eftersom vi sitter på golvet större delen av dagen så finns risken att några har gjort det jaaa...

Jaja, då har de något o klura på. Suck!!
Vissa dagar vill man bara tabort denna är nästan en sådan dag...
Ska snart krypa ner i sängen o kolla på mina DHW, det kan inte gå fel i alla fall.





Vackert



Nu föds ett barn och nu och nu
En stund på jorden föddes du
Och någon andas sista gången
varje stund Nu andas någon inte mer
och någon ser för sista gången nattens gråmoln brista
Varenda dag är alltid första dagen och den sista





Hur vackert är inte detta?? Detta är med säkerhet en av mina favorit dikter.
Har aldrig hört den förut och vet inte vem som skrivit den (läste den av en vän...)

Vill ha tid!

Jag är trött på o känna att jag inte har tid, när jag väl har tid så är jag så sjukt trött att jag inte orkar.
Jag vill ha det som för några år sedan. Då jag lagade massa mat och bakade flera gåner i veckan. Nu hinner man knappt med o göra några muffins. Suck egentligen kanske man skulle ha blivit hemmafru istället, kanske finns den chansen kvar?? Jag kan jobba några dagar i veckan med välgörenhet men de andra dagarna kan jag vara hemma o pyssla, städa, laga mat o baka o bara mysa.
Tror faktiskt jag skulle klara av ett sådant liv. Men jobba lite måste jag, måste känna sig behövd och ha något eget socialt liv. Men tänk vad härligt det vore annars. Men när jag tänker efter... Då skulle jag få leva på Daniel och inte ha någon egen inkomst, det är nog inte riktigt min grej...
Men om man jobbar några dagar i veckan med lön och några dagar i veckan med välgörenhet då??
Men hur ska jag då hinna med o vara hemmafru?? Kanske får köra varannan vecka??

Ojoj, hur ska jag få ihop detta?? Hur man än vänder o vrider så har man alltid för lite tid eller jag har det problemet i alla fall, hur ska man hinna med barn också?? Jag har fullt med mig själv känns det som...
Men troligen blir det andra prioriteringar då. En sak är väl när man är mamma ledig men sen då??
Det är inte lätt detta, tur att det troligen kommer lösa sig efter hand...

                   

MIN FÖDELSEDAG!!!

Runt slutet av augusti börjar jag bli som ett barn då och då och ju närmare vi kommer oktober ju värre blir det, kan inte sluta tjata om det. Jag ÄLSKAR verkligen o fylla år. Hela känslan dagarna före, hur man planerar o bakar o grejar och självklart själva dagen med alla paket och allt gott fika.
Hur kan man inte tycka om det?? Och i år blev det ännu bättre än jag kunde önskat.
Hela helgen blev det som sagt kalas. Men i söndags var det min riktiga dag då jag får vara extra bortskämd och göra lite som jag vill ;) (om jag får välja i alla fall...).
Efter ca 5 timmars sömn blev jag väckt av Daniel med frukost på sängen och blommor kunde tyvärr inte somna igen så det va bara o gå upp o baka lite. Faktiskt en av de skönaste stunderna jag haft på länge, hela dagen låg framför mig, jag stog för mig själv med lite radio på och bara mös i köket medan det va tyst o lugnt (Daniel sov..), en mycket skön stund för mig själv.

Vid 16.00 tiden kom familjerna för fika och firande av mig!! =)
Fick så mycket fina saker bla; Träningskläder, en ring, presentkort och lite annat trevligt.
Älskar presenter!!
Och eftersom jag har såå underbara vänner runt om i landet så har det även trillat ner några fina presenter i brevlådan, både i förra veckan och idag!

Bakade prinsesstårtor dock med päronfyllning i, min favvo. Blev kärleksmums och cookies med polkagris. Allt var mycket uppskattat.

 Duktig han är o hjälpa till min plutt!!
  

Tyvärr är det ett helt år kvar tills jag fyller igen =(
Jag vill ha det som katten Findus (i Pettson), han fyller 3 ggr/år...






17/10-2009

Min födelsedags helg har varit den bästa någonsin!!!
Jaa, jag säger helg eftersom det har varit firande hela helgen.
Som jag skrev tidigare överraskade mina underbara tjejer mig i fredags och efter en mycket effektiv dag i lördags bjöds jag på middag och en underbar kväll som slutade på Strömpis. Undra om dom har någon alkohol kvar nu när vi va där?? Det kunde inte blivit en bättre kväll =)

TACK FÖR ATT NI ÄR SÅ UNDERBARA!!!

Middagen bestog utav rotfruktsgratäng och kyckling och sedan frukt o turkisk yoggi, mumma säger jag!!
Min kropp var till o med så glad att han inte blev bakis i söndags... hehe

  
 
  
 



Överraskad?? Skojar du??

Jonna och jag hade planerat o ta en sväng på stan idag efter jobbet men av någon anledning ville hon gå o fika och jaja visst det kunde vi väl göra. Mötte henne på Expresso house o döm av min förvåning...
När vi står i kön för o köpa kaffe så hoppar Sandra och Karro in också...
Mitt hjärta ökade med ca 100 slag/ sekund, jag bara skrek rakt ut och tårarna började rinna...
Världens bästa underbaraste vänner gjorde allt detta bara (kanske inte bara men mycket iaf) för min skull, för att fira min födelsedag. Karro hela vägen från London och Sandra hela vägen från Umeå och alla tre har vetat detta länge och inte sagt något. 

Jag skuttar runt på rosa moln och lever i en dröm just nu, detta kommer bli den bästa födelsedagen någonsin!!

Middag hos Jonna först och sedan party party med världens bästa tjejer, Örebro kommer aldrig bli sig likt igen!!






 

It´s friday!!!

Idag är det fredag!!!
Som sagt så ska vi ut i skogen och leta efter höstsaker, såhär långt verkar vädret vara okej.
Trotts detta har jag dragit på mig dubbla strumpbyxor och sockar. Mössan åker på strax och det är tjocka tröjan som gäller idag. Tror tyvärr att jag kommer frysa tassarna av mig i alla fall. Men det är väl så det ska vara..
Nehej dags o ta sig iväg, kl 14.00 är dte officiellt HELG!!!

DETTA KOMMER BLI EN TOPPEN HELG!!!!!
JAG VET DET... =)










OBS!!! ...VIKTIGT... OBS!!!

PÅMINNELSE!!!

På söndag är det en mycket viktig dag..





Uppdatering

Jaha, ja har försökt o uppdatera några gånger men varje gång har det vart något "tillfälligt fel". Därav min dåliga bloggning denna vecka. Eller okej ja ska inte ljuga, det är inte bara därför, det är en liiiten liiiiten bit i det hela. Den andra är att jag har varit sjukligt trött och haft hemskt mycket o göra.
Skulle behöva ca 48tim på mina dygn och minst ett dygn extra per vecka, kan man önska sigd et av Tomten tro??
Vilket fall, denna vecka...
Sitter o tänker på vad jag gjorde i tisdags och jag kan verkligen inte minnas vad jag gjorde...
JOOOO!!!! Jag var ju ute o åt med mina underbara fd kollegor Maria & Therese, shit mitt minne är verkligen kort.
Vilket fall vi va på Indigo, aldrig varit där, helt underbar mat och sällskapet gjorde sitt.
Saknar o träffa dessa tjejer varje dag, men dte är sådant man får leva med när man ska gå vidare i livet, tur som en tok att vi är så bra på o hålla kontakten tycker jag!

Onsdags varj det äntligen dags för ett efterlängtat besök hos Hend, bästa frissan i stan enligt mig.
Har inte klippt mig sedan i påskas så nu blev det en rejäl, ca 5cm åkte av, känns lite sådär, ja trivs med lååångt hår, men det växer ut snart igen och det är ju inte så att dte är kort direkt =)
Blev lite piffning med färg och nu har jag även köpt det ryktesspridna "pulvret" det ska ju vara så bra, måste prova. Så i helgen ska jag försöka mig på o Dusta lite ;)


Idag är det torsdag och jag är mer slut än levande!
Dagen började som vanligt med att klockan ringde kl 6, upp o göra sig iordning o äta frulle, 7.15 gick Bamse och jag utanför dörren, idag hem till mamma för o lämna Skrutten. Mötte Anna 7.40 för att åka till VFU:n/skolan/jobbet. Idag var det rörigt och mycket o göra, barnen kan verkligen sin sak vissa dagar.
Slutade tidigt, 14.30, åkte hem o bytte kläder för att dra direkt på trappstädar turne, kom hem 19.30 och då fixade min hjälte soppa o macka till oss och en mysig film i soffan blev det.
Idag skulle jag verkligen behövt de där extra timmarna.

Men jag måste säga attd te har varit en mycket bra vecka.
Och imorgon är det utedag som gäller trotts att det ska bli snö/regn o kallt, yay!!
Sen kanske lite shopping med Jonna och så hoppas jag på ett efterlängtat träningspass, lite combat skulle inte vara fel efter ca 1½ veckas vila, det måste vara nog nu med vila va??


                                          

Måndag

Det är måndag igen och klockan ringer hemskt tidigt kl6.00 och det är bara o rulla ur sängen...
En tröst är att Daniel bara får sova 15min längre än mig iaf =)

Sitter nu o äter frukost ska snart dra på mig kläderna och gå ut i mörkret, det är mycket mörkare idag än det va förra veckan, sådär mörkt så man måste ha lyse på cykeln, tur jag har en ny cykel med lysen på!
Bara 5+ ute nu, får se om Bamse har någon lust o gå till mormor idag, han kanske vill åka i korgen hela vägen...
Sen är det dags för andra veckan på VFU perioden nr 1, ska bli spännande o se en fortsättning. Idag ska vi börja med bokstaven Rrrrr...

Träningskläder ligger i väskan för jag har tänkt mig att prova ett lugnt gympass trotts min snuva och sega kropp.
Orkar inte vänta längre nu, dock är jag lite mer försiktigt med konditionen så det får bli en power walk imorgon tror jag... Men så har vi ju buggen ikväll också, icke att förglömma ;)

Nehej ha en bra dag alla trevliga och lösa människor där ute!!

                                            

Spara & Slösa

Har varit hos mamma o pappa idag och flyttat massa av mina sparade saker sen jag var liten och mellanstor och även lite från när jag nu är stor.. =)
Även fast vi i vår familj har flyttat 100 talsgånger de senaste åren så har vissa saker bara fått följa med mamma o pappa, men nu när de ska till stora staden så vill de inte ha det med sig längre...
Vilket slutar med att jag får dte tillbaka, yay för mig!
Tur som en tok att vi har ett extra förråd =)

Har gått igenom lite av det, kastat lite och sparat massa massa.
Vad mycket kul man hade som liten, Barbie, serietidningar, spel o massa annat skoj, kom också på att ja va rätt söt som liten, det va nog då jag hade min topp period.. haha
Med min "lilla upp näsa" som mormor säger...



Kolla in tofflorna!!! 2+3 = 5 hihi



Ja mycket saker blir det med tiden. Men nu är det mesta av det flyttat i alla fall, hittade även några vinterjackor på kuppen får se om de går o använda iår kanske också. Relativt nya är det faktiskt...
Tänk så tur man kan ha ibland...

Nehej nu ska ja sätta mig i soffan med en Ben & Jerry, hoppas verkligen jag känner mig piggare imorgon än vad jag gjort denna helg, hur vet man om det är en vanlig förkylning eller grisflunsan man fått??

Suuuuuuk!!!

Fy vad jag hatar o vara sjukling. Jag vill vara pigg och framförallt jag vill kunna träna.
Sprang i tisdags sedan var det kört för min del, undra om jag vågar mig på ett gympass imorgon??
Min nos är inte alls vad den borde vara, kanske är den bakis?? Han kanske har vart ute o festat utan mig?? ;)

Förkylningen gjorde detta till en lugn helg, ganska behövligt iof efter en vecka i en förstaklass.
Jobbade hela dagen igår, städade och fejade i alla trapphus och på salongen. Både fredag och lördagkvällen bestog av mys med Bamse och Daniel, god mat o film den ena bättre än den andra...
Idag skulle dte ha blivit lite golf men det är för kallt så ska till päronen o bära lite kartonger och fika med dem istället. Ja deras flytt närmar sig med stora steg. Det är med blandade känslor fortfarande, mest bra men det finns stunder då det känns mycket mycket trist. Men ja det är ju "bara" 2tim bort men nu är dte ju bara typ 2sek bort..
Mmm, vi får väl se, kanske kommer hänga i sthlm var och varannan helg nu ett tag =)

Lagade mycket god mat igår en taco variant.

"Taco-rullar"
ca 4pers (räknat ca 2 rullar/pers)

ca 400-500g köttfärs
1st röd paprika
1st gul lök
1 burk champinjoner
1 påse tacokrydda
1 burk tacosalsa (jag hade medium)
cremefraich
8 st mjuka tacobröd
rivenost


Bryn färsen, hacka löken och paprikan. Stek löken, paprikan och champinjonerna med färsen och
ha i kryddpåsen enligt anvisningarna på påsen. När färsblandningen är klar rullar man in lagom
mycket färs och lite rivenost i tacobröden lägger dem i en ugnsform. Häll över salsan och klicka
ut cremefraich strö över riven ost. Gratinera i ugnen 200 grader ca 15min. Servera med sallad!





Nehej dags o hoppa in i duschen o sen kanske ta en sväng med Bamse skrutt som ligger o sover vid mina fötter.
Funderar på o baka lite äpplemuffins idag. Vi får se vad det blir!



Tjockis?!


Varför känner jag mig alltid tjock kanske är fel ord men mullig??
Tränar ca 5pass/vecka blandat kondition och styrka, tycker att jag inte äter extremt mycket, äter inget socker i veckorna och jag cyklar oftast när jag ska någonstans. Inte är dte ofta jag sitter still...
Borde jag inte vara smal som en pinne egentligen??
Ja är extremt trött på denna "tjockis känsla"...
Vad ska man göra åt det? Finns det någon del i mitt liv jag har missat??
Orkar inte gå på massa diteter o grejer jo ja vet att det funkar ett tag o att jag lätt kan gå ner några kilo då. 
Men väga maten och hålla på känns inte som det kan vara något hållbart, eller är det så livet ska se ut??

 

Apoteket = rånare

Jaha, då var det dags för mig med...

Vaknade "pigg" imorse men ju längre dagen gått har jag kännt hur halsen gjort ondare och ondare.
Fick avboka mitt efterlängtade spinningpass eftersom jag knappt kunnat svälja eller pratat på eftermiddagen.
Smått bittert!!

Hämtade Bamse hos mormor och sen gick vi raka vägen hem tog en alvedon och somnade som en säl i soffan.
Åkte till Apoteket o bunkra upp med massa bra tabletter o droppar á 444kr, suck det är ett rån.
Men men vill man vara frisk så kostar det kanske.
Har varken tid eller lust o vara sjuk just nu.


Ska koka te o lägga mig i soffan o kolla Grey´s nu så hoppas jag att jag vaknar frisk imorgon igen... =)


V.41

Första VFU veckan och sähär långt tycker jag det känns riktigt bra. Självklart är jag heeelt slut på eftermiddagen (och ja det har bara gått två dagar) det är så himla mycket nytt och så mycket ljud hela tiden som man inte är van vid. Men det ska nog gå bra detta.

Daniel har vart hemma och sjuk i två dagar nu så igår fick jag åka själv på buggen, duktigt av mig om jag får säga det själv. In i det sista tänkte jag strunta i det jag med men icke, kul var det som vanligt och vi kommer absolut fortsätta nästa 6 gånger också. Kanske blir en termin två också man vet aldrig ;)
Vuxenpoängen bara haglar in!!

Nehej nu hoppas jag det slutat regna så ja kan ut o springa en sväng, ska hämta min Bamse plutt sen.
Han ska bo här en vecka nu när syster med familj åker till en varmare plats, inte alls avis.
Men jag får ju ha min lilla älskling hos mig då (med andra ord blir vi nu tre i sängen på nätterna ;).


Slank med en liten svart/vit sjal hem från Lindex idag också, det är inte så bra o cykla över stan varje dag.. hihi



Kanelbullens dag

Idag SKA man både baka OCH äta kanelbullar, vare sig man vill eller inte ;)

Och det har vi fixat båda delarna här hemma idag.
Blev riktigt smarrigt med varma kanelbullar, luktar så gott när man bakar bullar tycker jag!










Lördag

Lördagen var full rulle som vanligt!
Upp tidigt och iväg på mig trappstädar turné, träffa Jonna & Dolly för lunch på Njuta, iväg o handla med Daniel o sedan hem o förbereda och baka, för igår kom Emma & Johan på super duper trevlig "middag" till oss.
Det bjöds på tacos och massa chips o godis och brownies med polkagrissmak och till det grädde o glass.
Såklart så slank det ner lite vin o öl o drink på det hela.

En toppen kväll kan man verkligen säga att det var!
Vi hade även lite turnering i Wii, alltid lika kul =)

   
 
 

Fredag me like

Shit att denna vecka är över och att jag överlevde utan större sammanbrott är ett mirakel.
I måndags kom ångesten och magkatarren krypande och ärligt visste jag inte hur jag varken skulle orka eller hinna allt, men tar man en sak i taget så går det tillslut.
Hur gärna men än vill stanna tiden så går det ju inte och tur är kanske det.
Nu är det mesta av planerna gjorda och det andra hinner jag nog imorgon förmiddag.

Ska bli rätt skönt o gå ut på VFU nu o kunna ta en dag i taget o inte känna samma press, måste dock såklart plugga hela tiden i alla fall. MEN man kan hinna lite annat också utan o ha super duper ångest.
Va lite negativ mot VFU ett tag men nu känns det faktiskt mest skönt och kul...


Nu sitter jag här med mitt glas vin och pustar...
Ska strax bege mig ut i köket och fixa mat, blir potatisgratäng med kyckling pesto.
Efter det kommer det med säkerhet slinka ner lite chips o annat gott, det är ju faktiskt helg!!

Imorgon kommer Emma och Johan hit!!
Ska bli såå kul, längtar!
Blir lite mat o vin/öl först o sedan kanske vi slår till på lite wii turnering vi får se vad andan faller på.
Vilket fall känner jag på mig att detta kommer bli en toppen helg.

Dock börjar ja bli sugen på krogen o dansa, mm men har lovat mig själv o vänta ett tag, det blev ju mycket där ett tag. Men det är ju inte långt kvar tills jag fyller o då har Jonna lovat mig en riktig party kväll med shot på 12 slaget (spännande bakfylla dagen efter eftersom jag fyller på en söndag o då kommer familjen... Jaja den dagen den sorgen ;).


?????????

Bara en fråga....

Vem tusan la schema för idag???
Vilken student har seminarium mellan 13.15-17.00 en fredag i ämnet skoljuridik???
Va personen full???

Ojoj, detta bli en spännande eftermiddag...
Nehej dags o packa väskan o dra iväg, ska strax träffa förseminar. gruppen =)
(Den som kom på dessa grupper var ett geni, det är här man förstår något...).



Ordning o reda, lådvin på fredag... Ja tack ikväll blir det med säkerhet ett glas!!


Fadder

http://www.wwf.se/insamlingsportal/

Jag funderar starkt på o bli fadder till något djur genom WWF.
Frågan är bara vilket djur??
Skulle egntligen vilja alla o 100kr/mån är inte mycket, men när man är student så är dte massa pengar så får nog nöja mig med ett djur sålänge...
Som sagt, frågan är bara vilket, återkommer om vilket det blev, någon som har en "önskan"??




Uttråkad



Idag är jag sådär extramet uttråkad!!!

Har som sagt suttit hemma hela långa dagen och bara pluggat o läst i min ensamhet.
Nu när Daniel kom hem så kan jag inte låta bli o klänga o prata med honom, dock är han trött
efter en hel dags arbete så han orkar inte med mig tror jag..
vad ska man göra??
Klurar på o plugga lite till o sedan ge mig ut o springa...
Längtar till klockan blir typ sju eller åtta, då kan man ta kväll o ligga o mysa i soffan...
Tills dess måste jag vara duktig och aktiv ju...

Men inte så långt kvar!!

Ikväll ska vi äta stuvade makaroner och köttbullar (hemmagjorda), mums!!


Plugga vs. Sova

Idag var planen att sitta o plugga skoljuridik hela dagen lång.
När jag vaknade var det sådär höstigt o grått ute så det känndes rätt bra o vara inne o läsa hela dagen.
Jag mös upp mig i soffan med myskläder, filtar, kuddar, en kopp grönt te, tända ljus och min bok.
Försöka göra det bästa av situationen var min tanke...



Visst ser dte mysigt ut?? Det var det också, det hela var lite för mysigt eller så var det intresset över boken som tog överhanden eftersom jag somnade... Bra jobbat Alexandra!! Som tur var blev dte bara 30min men jag ska erkänna att det är inte världens lättaste att hålla sig vaken till denna bok, ska bunkra upp med en stor kanna kaffe inför eftermiddagen, det lär behövas.
Har lite svårt o få in och få intresse för alla dessa paragrafer och om och men och regler och undantag...
Men det löser sig väl så småningom detta med.


alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0