Veckan har börjat..

Ny vecka nya tag...
Mm har vilat från träningen sedan i onsdags men igår var det äntligen dags igen. Vilan var mest pga att mitt knä gjort ont ett tag. Så tänkte/ blev tvingad att ta några dagars vila. Men igår körde vi igen. Och oj vad skönt det var, hade så mycket hopp och skutt i mig som ville ut! Och till min glädje så kände jag bara ytte pytte i knät! Men vad händer??? Jo inatt har tydligen knät beslutat att jävlas igen! Kände av det imorse och under dagen har det blivit värre *arg!*. Nu helt plötsligt gör det ont hela tiden, om jag så går i trapp, sätter mig eller reser mig.. Nödvändigt?? Vad att göra??? Jag vill INTE vila mer nu.. Verkar ju iaf inte hjälpa :(
Dumt värre.. Men jag trotsar och testar att jympa idag med, så det så..

Har haft förmiddag i skolan idag, borde pluggat i eftermiddag.. Men fanns så mycket annat att göra.. Typ blogga, baka bröd och steka ris och kokos pannkakor... Ni som känner mig vet ju att jag har en Karl med halvbra mage, och nu jädrar ska vi få detta att fungera.. Så jag ger mig in med liv och lust och hittar nys recept och testar mig fram. Brödet funkar också för honom och är bakat på rismjöl och bovetemjöl.. I pannkakorna var det rismjöl, kokosmjölk och "no eggs organic" eller vad det heter, ersättning för ägg iaf. Ja det är mycket att tänka på.. Tänkte lägga ut några recept nån dag om nån vill testa eller kanske har en mage som också behöver lugnare mat..

Hoppas ni har en bra tisdag! Nu blir det snart träning och sen kommer Jonna i Karro för tisdagsmys... Ha en mysig kväll!

Här är pannkakorna..

Dagens citat



" it's not that they're bad people.... They just don't know any better. "

/ Sara Lawrence - Lightfoot



Blir inte alltid som planerat..

Idag är det söndag.. Planen Var att jobba, plugga, hälsa på mormor och sen iväg till Friskis och träna.. MEN eftersom det är min kära syster som det handlar om så blev det inte riktigt så.. Lite plugg fick ske i friidrottshallen när jag var där med Ebba på förmiddagen.. Jobb får ske någon gång under kvällen, och mormor och träning får nog dessvärre utebli.. Ev att jag kör lite på crosstrainern ikväll, beror på hur sent jobbet blir.. Ja SYSTRAR!! :) dom med lite smör på..

Hoppas ni har en bra helg och framförallt, njut av söndagen.. Imorgon börjar allvaret! :)

Helgen

Helgen är här. Spenderar hela helgen med att vara barnvakt till systers små/stora grisar.. Igår blev det fredagsmys med the voice och film.. Dagen till ära önskade de att få gå på Hindersmässan.. Jo faktiskt, denna gång påverkade moster inget!
Kvällen spenderar vi med pizza/kebab och Gladiatorerna.. Stora killen Ludvig valde dock att gå på bio med kompisar ist.. Undra om moster inte är så cool som hon tror! ;) Så vi fick myskväll med lilla Ebba.. Undra hur trötta vi kommer vara imorgon kväll efter en helg som "tonårsföräldrar" haha troligen skapligt.. Bra träning kan man kalla det också ;)

Hoppas ni har en bra helg där ute!!
Här är grisarna igår med "fredags drink".. :)


Börjar vi förändras kroppsligt?

Du är en åsna...

Gud sa till åsnan:
- Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad
dum i huvudet. Du kommer att leva i 20 år.
Åsnan svarade:
- Usch då, det låter inte som något bra liv.
...
- Kan vi inte säga att jag bara skall bli 5 år gammal ?
Gud accepterade åsnans förslag.

Sen skapade Gud hunden.
Gud sa:
- Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år.
Hunden svarade:
- Oj då, det blir kanske inte så roligt.
- Kan jag inte få bli bara 15 år istället ?
Gud accepterade hundens förslag.

Därefter skapade Gud papegojan
Gud sa:
- Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och
upprepa allt som sägs, till stor irritation för alla.
- Du blir 75 år gammal.
Papegojan undrade:
- Det låter väldigt enformigt... Kan vi inte säga bara 50 år ?
Gud accepterade papegojans förslag.

Till slut skapade Gud mannen.
Gud sa:
- Du är en människa, en man!
- Du skall ha ett bra liv.
- Du är klok och intelligent, så du kommer att bestämma här i världen. Du skall bli 20 år.
Mannen svarade:
- Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre ?
(Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens)
- Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 som hunden tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan också?

Gud accepterade mannens förslag.
Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år.
Sen gifter han sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet.
Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov,
leva på rester från bordet och vakta huset i 20 år.
De sista 25 åren av sitt liv sitter han i ett hörn och upprepar allt, som folk säger, till stor irritation för alla i sin omgivning........


Snor denna från några vänner på FB, den är så rolig =)
Hoppas ni har en bra dag!

Äkta vs. Falska

Falska vänner - vill aldrig ha din mat.
 ♥ Äkta vänner - är orsaken till att du aldrig har någon mat!
Falska vänner - vet några få saker om dig.
♥ Äkta vänner - kan skriva en bok om dig!
Falska vänner - bankar på ytterdörren hos dig. ...
♥ Äkta vänner - Går bara in och säger "skönt och vara "hemma".
Falska vänner - hjälper dig upp när du faller.
 ♥ Äkta vänner - ser till att du aldrig faller.
Falska vänner - tillbringar lite tid med dig.
♥ Äkta vänner - är med dig genom hela livet.

Lite klyschigt och tonnårsaktig men på något sätt fin i alla fall tycker jag... 
Värd en plats på bloggen =) 

 

Mitt i veckan..

Tror det är onsdag idag.. Känner att jag har halv dålig koll på dagarna denna vecka. Är hemma i pluggar på förmiddagen, tror jag är klar med veckans uppgift, halvnöjd men men så får det vara nu iaf! Älskar när man har schema i skolan 15-17.. Vem kom på den tiden för föreläsning?? Suck!

Men efter det blir det jympa med bästa svägerskan.. Men hon vet inte att det är intensivjympa vi ska på ist för medel ;)
Hihi men det kommer gå så bra!

Nehej åter till fix, trix och läsning! Innan det är dags för lunch time!
Kram på er!

Såhär jobbar vi idag när matte pluggar...

Favorit

Min favorit färg är lila.. Och min favorit blomma är tulpan. Så gissa om jag blev glad idag när Daniel kom hem från sin promenad med denna fina bukett! Ett ljus i allt mitt pluggande, så nu sitter jag o dricker kaffe med datorn i högsta hugg och gluttar på tulpanerna bredvid mig! :) <3



Jonna-tisdag

Tisdag och då är det som tradition myskväll med Jonna på schemat. Men innan dess ska det hinnas med lite av varje.. Blir en dag med hemmaplugg idag. Just nu i stunden ligger jag kvar i sängen och väntar på att Daniel ska bli klar med sin yoga så jag kan hoppa på crosstrainern och få dagens träning gjord... Skulle egentligen gå på jympa ikväll men mamma ville få skjuts till en väninna, så då blir det en svängom på crossen. Annars blir det nog inte så mycket mer, plugg och träning och såklart lite trapphusstädning innan jag drar till Jonna. :)
Nehej nu tror jag allt Daniel har yogat klart, hoppas ni får en fin tisdag!!
Kramar

Vill ha!

Snälla 2012 ge mig en röd kaffebryggare..
Eller snarare, hjälp mig att övertala Daniel att vi ska köpa denna ;)
Sååå cool till vårt kök med röda detaljer!


4006508113873

Lära känna..

I skolan just nu läser vi om hur viktigt det är med en bra kontakt mellan föräldrar och lärare. Hur man måste låta en sådan trygg kontakt växa fram osv. Tänkte på det där häromdagen faktiskt, hur man lär känna människor runt sig..

Det kom upp i min tanke när Daniel en morgon förra veckan skrek till mig "-Alexandra kolla INTE ut genom fönstret!!" jag förstod inte vad han menade nyvaken som jag var.. Så han ropade igen.. "Dra inte upp rullgardinen!!" gjorde som han sa men förstod inte riktigt.. Förens han kom in och sa... "-det har skett en bilolycka utanför..". Då förstod jag, efter de här åren så vet ju Daniel att jag inte kan se blod och olyckor utan att svimma.. Man lär sig mycket av att leva med en människa...

Senare samma dag hjälpte Daniels syster mig att putsa fönster i alla trapphus jag städar. Vi är rätt rutinerade städare ihop, så vi kom överens att hon börjar uppe och jag nere så möts vi på mitten.. Och så körde vi i alls trapphus.. I det sista trapphuset så kom hon skuttande ner för en trappa och sa "-stop! Du ska inte gå längre" medan jag något frågande tittade på henne förklarade hon så smällt att på våningen över så bor det just nu en megastor spindel... Och hon vet att kryp inte är min favvo grej i världen så därför varnar hon mig.. Är inte det för rart!?

Jag älskar tanken på hur mycket man vet om människor runt omkring sig. Egentligen helt omedvetet så vet man dessa saker bara. Man vet vad vissa hatar, man vet vad vissa älskar, man vet svagheter och styrkor hos folk man bryr sig om. Det är kärlek och omtanke det. Att bry sig om varandras känslor och ha det i ryggmärgen. En liten sak om varje när och kär är inte mycket, men när man visar att man vet det. Då kan det betyda allt för den personen!
Det är sådant som iaf jag värdesätter!

Kom ihåg att bry er om varandra!!

Ny vecka, nya tag..

Måndag igen! Var uppe innan solen gick upp (kändes det som) imorse. För att städa trappor, känns som jag alltid städar.. Sen fortsatte dagen men en faktiskt mycket bra föreläsning i skolan och efter det seminarie.
Nu ligger jag i soffan, har just ätit lunch och ska ta tag i lite plugg. Är ensam hemma med Harry eftersom Daniel är på yoga. Sjukt skönt att ligga o lyssna på klockornas tickande, kan ligga här ett bra tag till om jag fick. Harry ligger i sin kartong som tokgrisen älskar.. Det är olika vilka krav man har på livet.. ;)
Nehej ta tag i att plugga lite NU! Innan det blir träning med tjejerna ikväll.. Hoppas mitt knä håller, orolig eftersom jag börjat få ont i knät när jag tränar o det håller i sig dagen efter också.. Inte bra!! Daniel tyckte jag skulle ta någon/några veckor ledigt från träningen för att vila knät.. Mmm undra om han vill umgås med mig då??? Nää det får gå, får minska på hoppen bara så reder sig nog det också..

Hoppas ni har en bra start på veckan!!!
Kramar

Harry är lika populär på denna blogg som i mitt hjärta så bjuder på ytterligare en bild på lillrumpan. Såhär låg han och sov bredvid mig i lördags kväll.. Hans bästa leksak har sedan i somras varit en blå liten krabba som han fick av Evelina. Han älskar den och släpar gärna runt på den. Och man kan också ha den som kudde tycker Harry... <3


Vila

Det känns som att vila är min i Harrys grej denna vecka. Är sjukt trött hela tiden, tycker även att det syns hela tiden. Som sju svåra år vandrar jag runt.. Kanske dags att köpa vitaminer, men tycker jag äter mycket frukt i grönt, gillar ju inte piller. Tycker man borde få i sig allt iaf.. Mm får klura på det, nu vilar vi lite iaf efter allt plugg idag. Hoppas ni har en bra dag.
Ska testa ett nytt pass idag på Friskis.. Cirkelfys, se om jag kan gå imorgon ;)
Trevlig kväll!!

Sometimes

Tlött

Idag är en riktig trött-dag.. Fick gå upp för tidigt idag för att hinna städa trappor innan skolan. Sen var det skola 8-12 och efter det fler trappor.. Eftermiddagen har jag och Harry spenderat i soffan, lunchat och tittat på tv. Borde ha pluggat men nej idag finns inte orken..

Idag var det uppstart på nya kursen Pedagogik 2.. Halvladdad, hoppas den blir bättre än känslan är nu iaf.

Daniel börjar sin medicinska yoga idag så nu håller vi tummarna för att det kan hjälpa mig. Detta har betytt att jag fått en eftermiddag hemma själv. Underbart! Inget jag är bortskämd med tyvärr, man ska inte underskatta egentid för förhållandens bästa.
Men nu är det dags att förbereda inför kvällens mat men också byta om inför kvällens träning. Blir ett medel pass med tjejerna ikväll. Ett sådant där må bra pass. Inget pumpa, mest samla energi ;)
Hoppas ni fått en bra start på veckan!

Såhär har vi jobbat i eftermiddag.. <3

Slut på det roliga..

Nu är helgen snart vid sitt slut. Det har varit en helg kantad av en känslomässig berg och dalbana.
Fredagen började med en frukost på Java med finaste Linda. Sen drog vi mest runt på stan o shoppa nyttigheter.. Eller?! När Linda åkte hem fortsatte jag med en fika på Vada med Karro o Jonna. Det var Jonnas examensdag i fredags och sådant ska firas med minst en fika! :)
Sen fick jag släpa med mig Daniel ut till M-berg för o köpa Ludvigs present.. Att det ska vara så svårt o få tag på vissa saker. Till plånbokens sorg fick vi med oss lite annat kul från m-berg också..
Lördagen blev trapphusstädning och 13-års kalas.. Men även ett spontant glas vin på Stora Örebro med tjejerna. Trevligt med lite mer Jonna firande och girltalk!
Idag söndag har det varit en slappdag. Vi har tvättat, sovit länge, städat trappor och spelat Wii. Nu blir det iaf en sväng till Friskis med Karin innan soffan ska bli värmd ;)
Hoppas ni haft en bra helg!

I väntan på träning... <3

Tupperware och en till dag..

Igår kväll var det tupperwareparty här hemma hos mig. Det shoppades, fikades och tjattrades rejält här hemma här 15 damer var på plats! Underbart! Tror alla mina närmaste ur vän o familj var här. Några kunde dock inte dyka upp pga olika omständigheter. Men det är så härligt att veta att man har sådana toppen vänner som alltid ställer upp på mina tokigheter.

Idag var tanken att Karro och jag skulle börja dagen med en promenad. Men eftersom regnet öser ner så bjöd Karro över mig på frukost ist. Så snart dags att ta på mig något anständigt och traska dit. Sen blir det städning och lunch hos mormor. Medan kvällen spenderas på Friskis med Carro och Gävert. Nu kör vi! ;)

Hoppas er dag blir fin!
Bilder från partyt här..

Grattis köttbullen!!!

Idag fyller min älskade och bästa systerson år! Shit vad tiden går fort, hela 13 år fyller han just idag.
En ny tonåring i familjen nu :)

(När han var liten sa han att han hette Lulle och då blev det såklart Lulle-köttbulle för moster. Och sen har han fått hetat det. Nog för att han alltid mer liknat en spagetti, men desto bättre med köttbulle då ;) Typiskt mostrar! )

Vanlig vardag

Idag är det en speciell men iaf vanlig vardag.. Rasslade upp ur sängen 7.30 för att ta på mig alla varma kläder jag har. För morgonen började med en härlig och kylig promenad med Carro. Det är så vackert runt oset och Stadsparken tidigt en kall morgon. Vi hann lösa många problem under den timmen vill jag lova ;) Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och försöker få upp värmen igen. Har hunnit skriva ihop vad jag ska säga på redovisningen imorgon också. Sjukt skönt att imorgon är sista lektionen på matten över sen är den ett minne blott.. Bara att bita tag i PDI II på måndag sen, känns iaf liiite mer motiverande.
Ska nog ta o värma på mitt kaffe lite nu och ta tag i att baka.
Dags för tupperwarepartyt imorgon och då måste det ju bjudas på mumsigheter! :)
Bjuder på en bild från morgonen och på en på mitt älskade lilla pluggsällskap - Harry!

Hoppas ni har en bra dag!!

Cooling!

Skulle kunna vara Harry!! ;)

;)

Mini-semester

Vi tog oss en liten mini-semester så här fre-lör. Lite ombyte av miljö och lite kvalitétstid med varandra. Trotts att man varit ihop ett tag nu och bor ihop och allt så är det sällan man verkligen hinner umgås. Man ses ju varje dag men trotts det så umgås man inte.. Det är bara vardagens vanliga rullar. Man glömmer att man måste ta vara på varandra och njuta lite av livet ihop för att orka vardagen. De flesta dagar i livet är trotts allt vardagar..
Vilket fall som helst så har vi haft en super mysig weekend. Shoppat, spelat på enarmade banditer, ätit o druckit gott och haft så där kul som vara vi kan. Vilken tur jag haft som träffat en livskamrat som också är min bästa vän..
Bjuder på några piffiga bilder bla. en på coolaste/sötaste drinken jag köpte ;)

Hoppas ni har en toppen helg och tar vara på livet på ert eget lilla vis!

The right

Nytt år

Det har gått några dagar in på det nya året.. Inget speciellt har egentligen hänt. Mycket likt det förra året. Pluggat, tränat och fixat.. Rätt skönt att det mest rullar på.
Hade iaf en fantastisk nyårskväll och sällskapet förgyllde verkligen kvällen. Jag och Daniel var med Jonna och Jimmy på Wongs och åt. Maten var som sist halvbra, tyvärr. Så inget jag rekommenderar er. Men efter gick vi till Strömpis och insåg att vi är mucho för gamla för att hänga där.. Haha så vi smuggla med oss skumpan ut och sprang till slottet. Där halsa vi champagne och tittade på fyrverkerierna. Underbar kväll. När vi kom hem kröp Daniel och jag ner i sängen i värmde oss och tittade på film på natten. :) mys värre!
Så i det tecknet får året gärna fortsätta..

Vi har nu också bokat årets första resa. Ska bli skönt att byta miljö och se något annat om än för några dagar. Kommer ju sakna min lilla skruffs så inte värt i åka fler dagar.. ;)

Hoppas ni haft ett toppen nyår!

Me

Hur det känns..

Snälla 2012 ge mig en Kitchenaid!!

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0