När vindarna vänder!


När vindarna vänder så måste du förstå, det finns ingen på riktigt som väljer att gå. När vindarna vänder så visas den man är, och jag tror, inte att du lever som du är...

Detta är en bit ur Sara Vargas låt
"när vinden vänder".
Tycker verkligen om hennes låtar. Det känns som de berör och har mening i sig..
Tänk att musik kan betyda så mycket för så många. Och så olika saker. En låt eller bara en textrad kan ta fram så mycket känslor. Fantastiskt!

Ta hand om varandra! :)

Full rulle

Hej på er!
Hoppas ni har det bra?! Det var ett tag sedan jag skrev ett riktigt inlägg. Lätt att det mest blir korta inlägg som handlar om stunden.. Och egentligen inget fel i det enligt mig. Kort är bättre än inget . :)
Just för tillfället så är det som vanligt fullt ös medvetslös.. Elle något liknande. Insåg att vår första "lediga" helg är 7-8 januari o då undra syster om vi ville komma till dom i Sälen.. Mm som sagt fullt ös. Men det är ju roliga saker det mesta, förutom allt jobb och plugg. Vilket för tillfället står mig upp i halsen.. Men allt går ju i perioder, har tur som har så många fina vänner som ger mig så energi. Hoppas jag kan ge dem energi när de behöver det! Att skratta med en vän, att få en kram eller en puss i håret av sin partner eller en liten kramsugen kisse hängande i byxbenet.. Det är livet, det är då man borde stanna upp och tänka till. Spara de ögonblicken och ta fram dem när det är grått och trist. Och för all del inte börja se dem som vardagligheter..
Börjar oroa mig mer o mer för matematiktentan, men det är väl bara att kämpa på och hoppas på det bästa!

Nehej efter denna lilla uppdatering så ska jag överlägga med mig själv om jag känner för att städa trappor före skolan imorgon.. (börjar 8.00 i skolan..). Och sedan är det vilket fall dags att sova!
Sov gott!

Mina älskade män!

Första advent

Första ljuset är tänt och den officiella nedräkningen har börjat. Nedräkningen inför julafton... Vi köpte årets första julskiva till bilen idag o vet att det blir iaf en till inom några dagar.. Den är nämligen redan beställd ;)
Är lite svag för julmusik, men det ska vara glad musik, inte bara vacker. Gärna att man får skratta eller bara får den där myskänslan i kroppen.. Då är det på topp!

Hoppas ni haft en toppen första advent!!

Nu är det dags...

..att lära dig konsekvenserna av särskrivning..


KYCKLING LEVER - "..han lever, han lever, hurra hurra"
BAD SHORTS - inte är de bra inte...
HUGG ORM - Effektivare än att slå den?
BRUNSTENS BATTERIER - något för massageapparater?
SKUM TOMTE - tar klapparna själv.
RÖK FRITT - bolma på bara!
SLÄNG GUNGAN - den är nog trasig.
SJÖ NÄRA TOMT - inte sjönära då?
KASSA SKÅP - inget att förvara något värdefullt i.
HAND TVÄTTAS - före maten.
KLIPP PYTON - har ormar hår?
NACKA NAPRAPATERNA - ta livet av dem!
LÅNG HÅRIG - men kanske snaggad?
BIND GALEN - innan han skadar någon!
SNOR KRÅKA - stjäl en fågel.
JÄST SVAMP - alkoholhaltig?
ETT STYCK MORD - vill ni beställa något mer?
SKYGG LAPP - skraj same?
HÅLL PLATSEN - så ingen annan tar den.
SJUK GYMNAST - kan behöva en sjukgymnast.
MORGON ROCKAR - kväll suger?
BARN UNDER KLÄDER - rädda dem innan de kvävs!
SUPER UNDER STÄLL - dricker alkohol medan han sladdar?
ETT TRUMPET SOLO - tutar lite motvilligt?
SNODD MAPP - Åhléns kränger hett kontorsmateriel för 19:90

Fick detta av min kära Linda på mail ikväll. Skrattade då mycket att tårarna kom och Daniel undrar vad jag höll på med... :)
De flesta som känner mig vet att jag har ofantligt dålig humor.. Och inga undantag nu heller. Men jag hoppas att även ni får er ett gott skratt.
Sov gott och god natt kram från mig! :)

Perfekta häxan?


VET NI VARFÖR MÄN KALLAR OSS FÖR "HÄXOR" ??
Därför att :
Vi ser till att pengarna räcker i slutet av månaden med Magi.
Vi gör underverk med maten när vi får besök.
Vi befinner oss på olika platser samtidigt - kontoret, tvättar, stryker, serverar middag, gör inlägg i Facebook.
Vi har den medfödda förmågan att charma den där speciella mannen och eftersom vi är flera personer i en kropp: dotter, syster, fru, vän, partner och häxa! Är du också den PERFEKT HÄXA??! ;)

Grattis x2

Ja idag säger vi grattis till min "gamla" (i dubbel bemärkelse) vän Carro som fyller år idag! Vissa människor träffar man inte på flera år. Men trotts det så vet man att allt kommer vara som vanligt om/när man väl sed igen. Det är härligt att veta, och Carro är en sådan vän! :) GRATTIS vännen!!

Den andra vi säger grattis till idag är min lilla ögonsten Harry som fyller hela 7 mån idag!! Tiden rasar förbi och vi med den! Grattis min bebis är så lycklig att han är min!!

Annars är det en vanlig måndag idag, fick med mig Daniel att städa trapporna idag då det kändes lite extra tungt just idag. Har börjat få oftare o oftare ont i kroppen nu för tiden. Det gillas inte! Dumma fybro grejs som jag inte ens kan uttala.. Tur för mig då att jag har den bästa mannen som hjälper mig med det han kan.
Borde verkligen ta tag i lite matte plugg idag, men jag hatar att räkna med bråk. Det värsta är att just idag känner jag inte ens för att försöka klura ut hur man gör.. Jag vill helt enkelt inte!! Så det så!
Dagens höjdpunkt blir skivstångspasset ikväll med Carro och sen soffan. Ska testa att koka risgrynsgröt på sojamjölk ikväll så får vi se vad det smakar.. :)
Nehej ska vi försöka? En stund iaf..
Hoppas ni har en toppen dag!
Och glöm inte! Fira allt som går att fira!! :) kramar

Ett av födelsedagsbarnen med sin nya leksak.. Halvkul leksak enligt Harry, helmysig enligt matte ;)

Alex tipsar!!

Denna är ny för säsongen! Var tvungen att testa såklart och jaaa den är värd ett inköp,mumsig värre!
Köp och njut!

Lördag

Lördag morgon och vi beslutade oss för en sovmorgon... Och det blev det, klockan är 10!! Harry gick nyss upp, jag har grejat med mobilen i ca 15 min och Daniel sover fortfarande. Mm skönt men känns lite bortkastat.. Men ser behövs väl ibland kanske.. Det värsta är att jag kände att jag idag vaknade med en irritation i kroppen. Känner mig inte alls på helghumör.. Hoppas det kommer. Dagen kommer bestå av jobb o fix o lite barnvakt.. Ät liiite trött på att alltid behöva jobba på helgerna, även om det inte är länge så är det iaf där.. Vore så lyxigt att slippa det och kunna ha lyx lördagar med en sväng på stan o en fika på ett café kanske. Visst kan man göra det, men det betyder bara att man får klämma in jobbet någon annan dag i veckan.. Längtar så mycket till den dagen när jag slipper extra jobba, det här med heltidsstudier och tre extrajobb börjar bli irriterande och tärande... :( men om ett år ser jag förhoppningsvis ljuset i tunneln..

Nehej upp o fixa frukost o se om jag kan bli på bra humör idag då?
Hoppas ni har en härlig lördag!! Sista lördagen innan jul kan man säga :D
Kram på er

Hungrig!

Hungrig som en varg är jag just nu! Ligger i soffan o försöker värma upp mig medan Daniel lagar mat. Ibland har man det bra vill jag lova. Super seg i huvudet efter 2 timmars matematik föreläsning mellan 8-10.. Sen åkte jag förbi syster o mamma på jobbet o uppdatera varandra om vad som händer och nu är hav som sagt på plats i soffan. Ska ta o plugga lite matte i eftermiddag är tanken och sen ska jag och träningsvärken i min kropp möta upp Maria för att simma nån kilometer och sen bubbla lite.
Så mysigt att ha det som tradition såhär på hösten. Kombinera kvalitetstid med svägerska ihop med träning det gillas! Vi hinner avhandla många av världens problem under en sim tur ;) hihi
Imorgon är det fredag och det betyder jobb för fulla muggar. ÖBO väntar imorgon mellan 8-17.. När alla vill vara lediga får extrajobbarna rycka in! ;)
Nehej nu ringde klockan och det betyder M A T!!! :D

Hoppas ni har en bra dag!!
Kramar

A point

There comes a point in your life when you realise:

Who matters,
Who never did,
Who won't anymore...
And who always will.
So, don't worry about people from your past.
There's a reason why they didn't make it to your future.

A point...

There comes a point in your life when you realise:

Who matters,
Who never did,
Who won't anymore...
And who always will.
So, don't worry about people from your.
There's a reason why they didn't make it to your future.

Mitt i dagen

Jaha här sitter man på matematik föreläsning och har redan tröttnat efter ca 25 min... Hon pratar finlands/svenska o pratar om matte i förskolan. Orelevant när man ska undervisa upp till mellanstadiet.. Eller jo lite intressant är det kanske, men inte idag.. Hihi
Tack vare Linda så fick jag lite kaffe i alla fall!
Sitter o klurar på om jag ska träna efter skolan, är sugen men borde kanske inte egentligen.. Men ett lite lugnt pass.. Ska nog få med Carro på det. :)
Sen ikväll kommer Jonna, får se vad det ska bjudas på. Kan inte riktigt besluta vad det ska bli.
Något litet lätt har jag tänkt iaf. Har idag börjat mitt mellanmålsliv pga Carro så förhoppningen är att man inte är så super hungrig ikväll :)
Nehej är det dags att engagera sig lite i föreläsningen kanske?! ;)
Jo det är väl det, hoppas ni har en bra dag!
Vår mellanmålsskål hemma ;)

Helgen

Jaha då var ytterligare en helg över och en ny vecka redo att ta fart..
Loppisen i lördags var mucho trevlig, tiden flög förbi. Gjorde väl inga stor vinster direkt men va tusan vi blev av med lite grejer o vi gick en trevlig dag ihop jag o Maria. :) när vi väl kom hem var man genom frusen och det blev ett låångt vad och såklart ziperall mys hela kvällen.
Söndagen spenderades med jobb och sedan ut till Odensbacken. Först en snabb titt hos Emma, Johan o Alma som renoverar sitt nya hus där ute. Såå fint! Man blir bra avis och sugen själv. Dom är så duktiga som gör allt själva, imponerande! Efter det trevliga besöket så rullade vi vidare till Daniels föräldrar där det vankades farsdags middag. I samma veva passade vi på att byta däck på bilen, så nu har vi vinter tassar och åker tryggt ett tag till tack vare min händige man! :)
Vi har klurat på att lämna däcken på ett däck hotell men nu fick garaget i Odensbacken bli vårt däckhotell ist.

Efter att ha tagit svängen förbi Kumla för att lämna Daniels bror och tjej. Så blev det försent för mig att träna vilket resulterade i en sväng på crosstrainern och ett avsnitt från "en cellsam historia". Minns ni det? Sååå bra!! :) det är ett måste att köpa hem!! Hihi
Kvällen spenderade vi sen i soffan för ovanlighetens skull.. Men som sagt ny vecka nya matematik tag och tal ;) ladda ladda och tagga tagga!
Hoppas ni haft en bra helg!
Kram på er!!

En loppis bild!

Loppis

Jaha, klockan 6.30 vakna jag och kunde inte somna om. En lördag?? Kanske lika bra, dags att slå på kaffet och börja ladda inför att stå o sälja joks på loppis hela dagen.. Sist sa jag "aldrig mer!", men tydligen kunde min bästa svägerska övertala mig, hur lyckades hon med det där? Ha så kan det gå.. Bilen är full lastad och jag kan inte sova så ja snart är vi redo..

Kom och köp vet jag ;)
Ha en fin lördag och kom gärna o hälsa på, vi finns på loppisen i golfhallen såklart!

Bjuder på en liten lördags fräckis ;)

Fredagsmys-matchen

Nu attan ska här tävlas om ny tv i fredagsmys matchen.. Nog borde vi vinna va? ;)
Frågan är bara vart två påsar chips ska gå med oss, men helgen är ju lång.. ;)

Helg..

Första matte veckan är gjord. Känns bra att jag redan börjar greppa saker och känner att jag kan börja damma av några gamla kunskaper. Kanske sitter det en liten matte Nisse där inne iaf, isf är den bra liten men mycket välkommen fram nu!!;)
Dagen har bestått av föreläsning, plugg, soffhäng, plugg, träning och sedan mer soffhäng! Vi tittar på serien House för tillfället, grymt bra serie. Rolig, spännande helt enkelt bra!
Har blivit en hel del träning sista tiden också.. Känns bra men känner nu att det är lite vilodags ett par dagar, kört 4-5 pass/ vecka nu sedan jag började på Friskis i somras.. Mm bra men inte i för långa perioder. Sådant vet man när man känner sin kropp eller än värre sitt huvud och med det psyke.. Ja så är det . Helgen blir det full rulle. Ska stå på loppis med bästa svägerskan på lördag sen är jag nig helt slut, jag som sa aldrig mer!! Får se om det orkas med någon promenad på lördag eftermiddag.. På söndag blir det jobb, farsdags firande av Daniels pappa och hem till Emma o Johan hoppas vi.. Får se hur det görs med träning i helgen. Sugen på både det ena och andra, men ibland är det bra med träningsfritt så man hinner umgås. Det bästa är när man kan träna o umgås samtidigt ;)
Nehej nu är det dags att släcka ner för dagen, imorgon vankas sovmorgon och sedan besök hos mormor och även ärende fix!

Trevlig helg på er!!

Matte

Min andra dag som matematikstudent på universitetet är snart över.. Har suttit mååånga låånga timmar idag och klurat och pustat! Vissa uppgifter känns som "yay jag fattar" medan andra uppgifter vill jag mest gråta till.. Men jag vill att detta ska gå och det måste gå!! Jag har ju li om inget annat val.. Och har jag nu överlevt 30hp historia och 15 hp natur nå tusan ska väl 5hp matte gå!!?? ( egentligen 15hp matte men sista 10 är didaktik och det är alltid kul! )

Så nej nu tar jag kväll!
Ska snurra ur mig från min underbara Ziperall så inte omvärlden får en chock när jag kliver utanför dörren och beger mig till Jonna! Bästa på hela veckan ju!! Tisdagsmyyyys!!!

Ta hand om er!!

Ny vecka..

Ny vecka med nya tag. Har varit rätt mycket de sista veckorna och kan gissa mig till att lite spänningar i kroppen släppte efter den lyckade festen i lördags. Av känslan i min kropp så börjar den slappna av eller så är den bara totalt slut. Började dagen och veckan med att städa några trapphus, seg som kola och tung som bly var kroppen.. Sen blev det lite plugg inför nya kursen som börjar idag. Matematik, är ju inte min grej någonstans.. Det ger nog också liite seghet i kroppen. Känner att denna kurs blir tuff, hoppas på det bästa och kämpa på. Får dock inte missa någon endaste lektion.
Så är det någon som känner att matte ja men det kan jag som ett rinnande vatten. Varsågoda att komma och lära mig!! Efter plugget blev det föreläsning i skolan och efter det en joggingrunda.. Så nu har jag fått i mig två apelsiner och har krupit i ziperallen igen. Blir en kopp kaffe och lite mer plugg nu innan vi tar kväll här i vårt hem.

Trotts att det är otroligt mycket hela tiden och många bollar i luften. Så måste jag trotts allt säga att jag trivs med mitt liv. Vi är omgivna av fantastiska människor och vi har varandra och Harry. Vi klarar oss alltid bra och lyckas njuta av livet trotts att det är som en berg och dalbana.
Ta hand om varandra och försök art njuta av de små sakerna i livet!

Dagens känsla genom bilder...

Halloween

För lääänge länge sedan föddes vår idé om att ha 55 års fest. Sen låg den och grodde nästan lika länge tills vi en dag tog tag i inbjudningar och på riktigt började planera. Och oj om vi är glada att vi gjorde det. I lördags var det som sagt dags för Halloween fest här hos oss. Och det blev så lyckat! Vänner och våra familjer bjöd till och klädde ut sig så det stod härliga till och framför allt så bidrog de till att göra vår kväll toppklassig!! Vi är så glada att vi har er, ni gör vårt liv så mycket rikare och roligare! Som mamma sa i söndags; - vilka fantastiska vänner ni har! Det är ni verkligen :)
Bjuder på några bilder för er som inte fick/kunde vara med.. :)

Helgen

Igår hade Jonna och jag en heldag i Sthlm. Blev inte rasande mycket shopping gjord men det var längesedan jag kände mig så avslappnad och glad. Tror vi pratade och skrattade oavbrutet hela dagen. Det är att ladda med ny energi..
Idag är dagen för vår 55 års fest, Halloween ska infinna sig i vårt hem de närmaste timmarna! Mycket att fixa med innan det är dags för gästerna. Speciellt eftersom svåger fyller år idag så vi ska dit också :)
Blir en bra dag detta! Återkommer självklart med bilder. Daniel sover som en snusmumrik här i sängen och jag har varit vaken i typ 1 Tim.. Mm tror jag går upp till Harry ist nu :)

Trevlig helg på er!!

Ziperall

Efter mycket om och men har äntligen våra zipperaller kommit! Happy happy happy!! Älskar den :)

Svensktoppen

Sitter hemma hos mormor och lyssnar på Björn Skifs som tydligen är etta på Svensktoppen.
Mormor är hos frissan o piffar till sig så jag är här hemma och städar och väntar på henne så vi kan luncha. Lite konstigt, jag är ofta hos mormor, minst en gång i veckan och det har alltid varit så. Men detta är nog första gången jag här här hemma själv. Men det är så mysigt, en speciell känsla och ett lugn hos mormor som nog inte finns på nån annan plats. Här får man vara den man är, det är en form av fristad för mig. En dörr mellan mig och verkligheten.. Här får jag vara liten och mormors flicka igen. Bortskämd delux är jag av min bästa mormor! Mormor är utan tvivel min bästa vän i livet!
Vi får se om vi åker i hälsar på morfar på kyrkogården senare.

Annars har dagen bestått av naturvetenskapskursens sista lektion.. Hoppas jag kan anse mig klar med den kursen. Det beror på tentaresultatet som vi fortfarande väntar på. Så på måndag biter vi tag i utbildningens värsta kurs, matematik.. Huva hur ska det gå? Ja det märker vi..
Nu tar jag några dagars ledigt iaf, imorgon blir det Sthlm shopping med Jonna och på lördag ska det jobbas, firas svåger och dagen för vår stora 55 årsfest.. Återkommer såklart med bilder från det balunset ;)
Nehej nu tror jag mormor snart kommer hem..
Hoppas ni har en bra dag!!
Kram

Alexandra tipsar!

Dom är tillbaka!!! Ett måste i alla hem enda fram tills de försvinner ur affärerna igen. Årets bästa, slår allt hemmagjort! :)

En vanlig bra tisdag

Idag har varit en sådan där bra dag som jag önskar det kom fler av.
Började med en sovmorgon till strax före 8.. (skillnad mot igår när jag gick upp 4.45.. Inte okej!). Trampade till Linda där dagen har bestått av plugg, massa kaffe och skitprat och god lunch! Inget att klaga på med andra ord.. Sedan hem o slå på lite mer kaffe och te för Anna är hemma på Gbg och gav oss därmed finbesök! Blev även nu lite lösande av världens alla problem ;) Sen blev det den obligatoriska tisdagsdejten med min fina Jonna! Känns inte som man kan önska något mer av denna dag! Nu är det dags att tvätta bort sminket, krypa ner i sängen och ladda för en ny dag med plugg imorgon!

Hoppas ni haft en hälften så bra dag som jag haft! :) Sov gott! Kram på er

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0