Tenta, hemtenta

Sista spurten nu, min kropp har tagit sommarlov, mitt huvud är på semester men fysiskt så sitter jag här i soffan och klurar på episodiska, intriger o allt vad det nu är...
Har just gjort mig en latte och sitter och lyssnar på Bamse som ligger och snusar och sover i den andra soffan. Varför blev jag inte hund???
Veckorna går lite för fort ibland men jag önskar att åren gick ännu fortare så de närmaste 2 åren bara kunde flyga fram och jag bara hade en termin kvar och snart fick börja jobba och skaffa mig ett vuxetliv...

Men fråga mig efter att ha sommarjobbat 7 veckor då vill jag nog att tiden ska gå långsammare ;)

Nehej nu har jag verkligen inte tid med detta, allt annat än att skriva hemtenta är såååå kul just nu. Till och med att tvätta förut idag va kul...
Jo sörrni någon idiot (jag..) hade bokat tvättid kl 7.00 idag så det var bara att rulla ur sängen strax före 7 och plocka ihop grejerna. När jag ändå var uppe så kunde jag lika väl ta en morgonpromenad vilket jag gjorde innan syster kom med mitt sällskap för dagen.

Kan inte ens skylla på att jag måste laga mat eftersom det blev kvar av pajen igår till mig...
Här kan jag allt ordbajsa hur mycket som helst verkar det som men kan jag det på tentan?? Nej där står det still...
Ska slurpa i mig min latte nu så ska dte nog fixa sig detta.

MÅ BÄST!!!

Helgen som varit...

Dags att uppdatera lite om helgen som varit...
I fredags var vi som sagt barnvakt dom skulle komma hem seeenast 23 men halkade inte in förens strax efter 00, ja så är det när man är på invigning =) Hade en mysig kväll med små monstren vi åt pizza tittade på "det regnar köttbullar". Okej film men nja, varför köpte vi den egentligen?? Jaja våra barn kanske kommer gilla den haha


Ludde var skapligt nöjd som följde med och köpte pizza. Vi delade på en cola och han fick en klubba =)
Bästa mostern va ;)

I lördags började vi dagen med att sova länge, ja gick ut och sprang eller ja lunkade min astma ger mig inget nöjde under löpningen tyvärr. Vi åt sen frukost med skramlade ägg, bacon och färskt bröd. Sen var det dags att styra upp oss och bege oss ut först till Odensbacken för lite snabbt morsdags firande innan vi åkte mot Mellösa och Jessica & Tommys bröllop. Dom var så fina så och det var nära tårarna när dom lovade varandra ett troget och lyckligt liv. Bröllop är underbart och jag hoppas dte inte dröjer allt för många år innan man själv står där =)
Festen fortsatte sendag i Björneborg där vi fick god mat och trevliga tal. Mycket trevligt och lagom uppstyrt bröllop. Trevliga och lätta släkter att umgås med hjälper en fest på traven =)
Såklart bjuds det på lite bilder här... =)

   
  


Idag söndag har det varit jobb och fikadejt med syster en sväng...
Hann med att laga en kycklingpaj till kvällsmat och fick ett ryck att baka lite nu på kvällningen.
Blev cookies, kladdkakemuffins och skorpor med vitchoklad som alla blev klara på under en timme, det kallar jag effektivitet! ;) Nu blir det te och soffan och lite Bridget Jones dagbok.

MÅ BÄST!!

SPINDLAR!!

Stora händelsen idag!!!

Skulle för en stund sedan packa ner allt i min skolväska, i godan ro plockar jag och grejar... När jag lugnt tittar ner i väskan ser jag plötsligen en SPINDEL!!!! ca 1cm stor SPINDEL kryper runt i min väska!!!!
Jag hatar spindlar, hur kom den dit?? ÄCKEL!! Tur Daniel var kvar hemma så han kunde ta bort den fy bubblan...


Idag är det seminarium på skolan, har som vanligt läst lite börcker. Det är för övrigt det SISTA seminariet för denna termin, får hemtentan idag som ska lämnas in nästa vecka. Blir bra det. Sen blir det att plugga grammatik hela långa sommaren sen ska ja sätta den där jävla människan på plats och visa att jag KAN!! HA!!

Efter skolan blir det dejt med Karin och Sandra på stan kanske shoppa några smågrejer men såklart blir det fika och min underbara nya favvo, kaffe milkshake.. Muma!!
Det blir dock ingen lugn fredags kväll hemma, nej vi ska upp till syster och ha hand om dom små monstren för det vankas invigning för föräldrarna. Alltid mysigt att träffa dom små, funderar på om jag skulle köpa med mig grejer och baka lite med Ebba...

Nehej nu ska ja rulla runt här lite innan det bär vidare...
Ha en toppen dag och se upp för spindlarna!!!!

MÅ BÄST!!


Bitter, arg och irriterad

Bad Daniel väcka mig när han gick upp för planen var att springa med honom en bit till hans jobb, men nää kände inte riktigt för det 6.15 imorse så jag stannade i sängen en timme till och strax efter 7 masade jag mig upp. Drog på mig kläderna och lunkade ut, min astma gjorde sig väl påmind så det blev inte alls en skön joggingtur men vädret är ju fint! Vilket fall nu när jag kom in gjorde jag lite styrkegrejser och när jag ligger där och plattar till magen så känner jag hur irritationen bara kommer över mig. Och sedan dess har jag varit mycket irriterad bara. Vet inte varför, duschat och äter nu frukost men inget hjälper. Why?? Jag hatar att vara irriterad men jag är verkligen det idag. Vill lägga mig och sova eller gråta kanske.. Dumt!

Måste rycka upp mig, ska sätta mig och plugga en stund nu sen iväg och hjälpa mormor och städa innan Daniel och jag ska på shopping tur i eftermiddag. Det blir mysigt i alla fall.


Igår träfade jag tjejerna hos Johanna i alla fall vi drack vin och bubblade som bara tjejer kan. Sofie och jag bangade utgång och landade hemma ca 23.30 istället. De andra hamnade på Strömpis och hade med säkerhet kul =) Sandra var också där men av någon anledning så finns det ingen bild på henne... Så kan det gå!


  
   
  

Nej nu ska ja försöka bli glad..
MÅ BÄST!!!!

Vin!! Vi behöver vin...

Vaknade strax efter 6 idag ock kunde inte somna om av någon anledning, läste en liten stund, gick upp och plockade och städade undan lite. Vid ca 7.40 trampade jag iväg och började städa trappor med andra ord jobbade. Så nu är nästan alla trappor fina och rena, utom dom två här hemma såklart... Alltid blir det dom som får vänta ;) Klurade på att ut o springa en sväng men nej det hinns inte med. Blev att åka o handla lite saker vi saknade i kylen, nu har jag mat i magen också så nu är det bara att krypa ner i soffan och läsa klart boken så jag kan bya bok med Anna ikväll =)

Ikväll blir det nämligen utflyttningsvin i Johannas snart fd. lägenhet på Storgatan 8. Alltid trevligt med vin, snacks, girltalk och bara mys. Och inte nog med det!! Det är en bra dag idag, Daniels först dag på jobbet efter ca 2månaders sjukskrivning, nu hoppas vi att dte håller i sig så vårt liv kan återgå till det normala igen =)
Vorde skönt att få njuta lite av egen tid här hemma och ha en stimulerad och arbetande man igen!
Har köpt hem cider och kakor vi ska fira med när älsklingen kommer hem ;)
Hihi precis som Sandra säger man ska ta alla tillfällen till att fira!!

Ska läsa lite nu som sagt innan det blir duschen, ska ju möta Sofie redan strax före 6 o köpa vin och prata massa massa skit vi har mycket att ta igen...

Kanske lite kaffe hjälper till så ja inte somnar??

MÅ BÄST!!

Just ja!!
Igår kom min klänning som jag beställde i söndags på Nelly.se (dom är snabba vill jag lova). Är helt kär i klänningen och tok nöjd!!! Men det blir nog till att spara till Sandras examensfest! =)



Ny vecka med nya möjligheter och utmaningar

Trodde mig få en lugn vecka men icke, nu vet jag knappt hur jag ska hinna allt men men det reder sig väl så småningom. Strax bär det av till Universitetet för lite seminarium och sedan hem för plugg plugg plugg måste hinna läsa en hel del idag innan jag ska iväg ikväll.
Ikväll blir det tyvärr inget mys med Jonna då vi båda fått andra planer.
Fö min del är dte dejt med fd. arbetskompisarna Maria och Therese, blir det bättre väder blir det en uteservering annars tar vi nog inne, vilket fall så blir det mat och girltalk på schemat ikväll, det gillar vi! =)

Va ett tag sedan jag körde pass på Njoy men igår kom jag äntligen iväg, körde Combat med Johanna och sedan plockade syster upp mig för o köra styrka med henne så blev ett dubbelpass, we like. Dags o ta tag i det sista inför beachen 2010 ;)

Nej nu hinner jag inte med mer här måste fixa det sista!
MÅ BÄST!!



Slutet på veckan

Igår var det dansuppvisning som sagt och vi va tyvärr tvugna o gå i pausen och blev idag informerad om att andra halvan var bäst och helt fantastiskt!! Mm tack för den informationen.. haha
Ebbas gäng var i alla fall super söta, coola prinsessor som dom var!
Min framtida dotter/son ska absolut dansa =)



De andra planerna som ja inte våga skriva igår om ;) Var möhippa för Jessica som gifter sig med sin Tommy nästa lördag den 29e. Dom hade tidigare på dagen varit på bodaborg men vi möttes upp ca 18.30 på La Pampa, aldrig ätit där men mycket god mat måste jag säga. Mysigt bra ställe!!
Vi drog sedan vidare hem till en tjej där det skålades i champagne, de som ville lekte med singstar.. 
En trevlig kväll och uppladdning inför nästa lördag. Tanken var att avsluta på krogen men efter att ha gått upp på stan i spöregn tog Maria och jag en taxi hem istället =) 

  Min klädsel inför kvällen, temat svart/vitt
  
  
   
  

Idag har det mest blivit plugg och jobb och en promenad med Sandra. Var planerat en promenad med Sofie också men med våran vanliga tur så började det spöregna så vi flyttade den till imorgon förmiddag =)
Nu blir det glass och mys i soffan, Sandra sa det va en bra kärleksfilm ikväll, passar mig perfekt.

MÅ BÄST!!

Hela helgen ju!

Denna helg kunde inte börja bättre.. Vaknade först strax efter 6 och insåg att jag fick somna om och sova hur länge jag ville.. Men vid strax efter 9 traskade jag upp och hoppade i träningskläderna. Joggade en liten vända i det underbara vädret och sedan hem och färgade håret. Så nu är jag värsta pinglan igen ;)
Har ätit fixat och donat så nu ska jag strax göra mig redo för att åka iväg.
Vi ska nämligen idag på Ebbas dansuppvisning, coola prinsessor ska dom vara sörrni, dom  är så söta. Får med andra ord träffa familjen en sväng idag också.

Senare ikväll blir det massa vin och trevliga tjejer, men jag kan inte säga varför för man vet ju aldrig vem som läser denna blogg ;) Kul ska det bli i alla fall.

Igår kväll blev det i alla fall grillning som jag ville, och vi invigde BÄSTA grillen ever, eller invigde va o ta i den har varit med sedan jag var liten men första gången vi grillar själva på den.. Blir alltid mumsigt på den grillen och ja den ligger mig varmt om hjärtat... ;)

  



HELG!!!

MÅ BÄST!!!




Fredag

Strax bär det av med mot Universitetet (vad vuxet det låter...). Blir seminarium om några olika böcker idag igen, Harry Potter, Stridshästen, Josefin och Barnen ifrån Frostmofjället, blir nog bra det här tror jag.. Tur jag har bästa och coolaste pluggisarna med mig ;)

Efter skolan trampar jag som en spjut till Mormor för hon ska bjuda mig o mamma på lunch!!
Älskar mormors mat!!

Efter maten blir det en dejt med Sandra, troligen en sväng på stan eller en kopp kaffe kan jag tro..

Ska senare försöka övertala min man att vi ska grilla ikväll, om nu vädret spricker upp och solen visar sig.
Längtar efter att bara sitta på baksidan och dricka ett glas vin och känna lukten av grillat.

Helgen vi har framför oss blir fullrulle med dansuppvisning, möhippa, jobb, plugga, promenader, kanske en joggingrunda och en hel del annat. Men det är skönt att det är fart. Bara jag hinner sova lite också =)


Nehej nu fixa dte sista innan skolan!
MÅ BÄST!! och ha en toppen dag så hörs vi under helgen!! ♥ ♥


http://www.youtube.com/watch?v=QXUFKlzhpzU


Dagen efter...

Helt sjukt!!!
Igår var det ju som sagt vårrruset, gick över förväntan.. Mina andningsproblem gjorde sig påminda som värst bara sista kilometern, den gick på ren vilja och jag lunkade in på 30.30min helt okej tycker jag i alla fall.. Speciellt med tanke på att man fick nästan gå på sina ställen eftersom det va så mycket folk...
Men vilket fall, vi sprang 5km, vilket jag gör ofta när jag springer för mig själv och bara tränar.. Men igår kväll när jag kom hem var jag helt slut i kroppen och jag kunde likaväl ha sprungit 2mil kände min kropp. Kanske var det nervositeten som la sig också ;)
Vilket fall så va det mycket trevligt och en mysig picknick efter med hela gänget, toppen väder för picknisk lite sämre för att springa men jag tror att alla var nöjda=)

  
 

Idag blir dte mest plugg för hela slanten, ska läsa första Harry Potter boken idag har jag planerat, får se om jag orkar ta mig igenom hela... Ska iväg och ÄNTLIGEN vaxa benen i kväll och så tror jag allt att mamma kommer hit på mat och mys ikväll... Det blir en mycket bra dag detta!
Igår köpte jag jordgubbar så ska nog mysa ner mig med boken och jordgubbar i soffan en sväng nu, eller kanske skulle man ta med sig dem ut i solen?? Det tåls att tänka på och inget behöver ju utesluta det andra tycker jag nog.. =)

MÅ BÄST!!!

Vårruset!

Börjar dagenmed att jobba eller ja egentligen har ju dagen redan börjat och jag sitter här, illa illa.
Men ska strax ge mig iväg och jobba senare hem och plugga en sväng men höjdpunkten idag blir Vårruset ikväll. Vi är 12 st löpisar i våra två lag, efter att ha tagit oss fram 5.2km så blir det picknick i det gröna, hoppas på bra väder!

Igårkväll blev det mys med mat och DHW hos Fredrik, underbar mat vill jag lova!
Pasta med svamp och soltorkade tomater och efter det rabarberpaj med vaniljsås MUMS!! Och inte att glömma vi fick rabarberdrink när vi kom med för mig årets första färska jordgubbe. ÅHHHH ja älskar verkligen jordgubbar!!!
Struntar i vad dom kostar iår kommer jag köpa massor!!! =)

Nehej iväg och jobba!!



  Maten och Fredrik var bäst på att posa inför kameran ;)

MÅ BÄST!!!



STOLPSKOTT!!!

Vilket hemskt dumt stolpskott som börjar klippa gräset utanför oss kl 7.00 idag!!!
Okej jo ja skulle upp 7.15 men I ALLA FALL!!!! Vad är det för fel på folk???
Bara för att dom börjar jobba 7 så gör inte alla andra det, kan man inte göra lugna tysta saker före 8 i alla fall???
Typ ränsa ogräs, lyfta fram utemöbler osv finns massa annat ju!!!!
Suck ingen redigt bra start på dagen...


Igår var det skola hela förmiddagen, föreläsning om bilderböcker sedan hem plugga och tvätta hann med en sväng på gymmet med syster innan det blev hem för lite yoggi och min egna müslie och sedan mer plugg.
Jag är en riktig bokmal jag just nu! Plöjer böcker som en annan dåre, läste 1½ bok igår och började på en till bra jobbat Alexandra!!

Idag är det också strax dags för skolan sedan plugg hoppas hinna en promenad med Sofie, ska upp på stan och hämta lappar till Vårruset som är imorgon också och senare ikväll blir det mys med bästa Jonna och fredrik tror jag också =)

Ja är så sugen på att åka på en weekend. Mamma och pappa tog en båt över till Tallin i helgen det lät redigt trevligt, lite sugen på att göra en likadan ska bara övertala min kära karl att vi behöver en "kärleksresa" eller något kanske ;)

MÅ BÄST!!!

Müslie



Min müslie innehåller...

*Fullkorns havregryn (Rostade dessa lite i en stekpanna...)
*Russin
*Torkad papaya (osockrad)
*Honungsrostade solrosfrön
*Några fullkorns flingor jag hittade i skafferiet
*Torkade gojiabär



Lite nyttigare än vanlig müslie och mycket god blev den =)

Hälsodagen

Idag har vi varit lite hälsosamma vill jag lova, men bara till en viss gräns man får inte överdriva det hela ;)

Började med att vi sov lite längre än planerat sedan gav jag mig ut och sprang ca 5km mycket skönt och VARMT!!! När jag kom hem gjorde jag egen müslie till frukost. När vi segat en stund så packade vi picknick (det är här det ohälsosamma finns, egen bakad krämbulle...) och trampade iväg på utflykt. Daniel hade i slutet av förra sommaren hittat en väg han ville utforska. Vi cyklade mot naturenshus ut mot rävgången och där man åker skridskor på vintern där finns en mycket mysig liten "väg" med vatten på båda sidorna. Där mötte vi Linda o Thomas och fick oss en pratstund innan vi fortsatte mot våra äventyr upp bland kossor och bort till den riktiga rävgången. Underbar utsikt och underbart väder! Vi fikade och njöt innan vi cyklade hem igen. En toppen tur att cykla om man är sugen på lite fin utsikt och mysig omgivning!


  







Nu ska jag ta tag i o plugga igen innan Pernilla kommer och lämnar Bamse och Linn kommer och hämtar en bok.
Ikväll blir det uteservering med Jonna och Sandra, fira det underbara vädret och att sommaren nästan är här!!! Undra vad man ska ta på sig?? =)

Alex fyndar

Gårdagen börjades som sgat med en sväng till gymmet, mycket bra pass blev det!
Efter det hem och packa in oss i bilen och åkte ut till syster på landet blev bjudna på lunch och sedan gick vi och spanade in deras nyköpta ställe. Där kommer jag trivas finnemang vill jag lova. Om ni ens funderar på vart vi är i sommar så är vi där ;)

Efter visiten där så drog vi vidare mot Odensbacken, det var inte mycket till marknad MEN!!
jag hittade en lite "loppis" där gjorde jag fyndenas fynd vill jag lova! Så sjukt nöjd. Vi passade även på att sätta i oss en veckas ranson av kalorier när vi var i Odensbacken. Idag är jag så kallad, socker/fett bakis. Blä vad läbbig man känner sig efter en sådan där dag men men ibland måste man ha sådana för att påminna sig själv om varför man vill leva hälsosamt.. Eller något o den stilen...



Mina fynd!!! Och halva priset var det också så 50kr för alla tre!!! Bättre kan det inte bli.
Och ni som tänker, men det där är väl inte Alexandra?? Joho det är det egentligen och när vi äntligen får flytta ska vi kasta mycket IKEA och ha mer saker med stil och udda roliga saker =)

 
Fick även ett fondue set av kära svärmor.
Har alltid velat prova det så nu, vem vill komma och äta fondue med mig/oss?? hihi


En mycket bra dag igår trotts regnet!

Fredag

Fredag är dte idag va?? Man blir lite virrig när det är ledigt mitt i veckan och man faktiskt inte har något alls planerat.. Skönt men lite segt för min smak!

Gårdagen var som sagt heeeelt oplanerad. Eller egentligen inte, vi hade planerat att ta med oss picknick upp till Ånnaboda och ha en mys dag. Men eftersom et beslutade att regna hela långa dagen så struntade vi i det. Släpade med karln ut på en form av power walk på förmiddagen eller ute var vi i alla fall och tog oss bort till nya bron vid naturenshus och sedan tillbaka. En värmande dusch behövdes innan vi fick i oss frukost. När vi kom in insåg vi att klockan var 12 och inte konstigt att benen var tunga och energin var slut.. Men frisk luft var skönt i alla fall. Jag beslutade att baka, blev solskensbullar mums!! Sådana vetebullar med vaniljkräm i. Ska lägga upp bild och recept till er någon dag =)
Vid ett litet uppehåll blev trampade vi iväg till willys för att inhandla mat för kvällen och vi bestämde oss för tt lyxa med chips. Blev kött och klyftpotatis det gillar vi! Dock blev vi så mätta att chipsen fortfarande ligger oöppnade, blev pytte lite chokladmousse istället men inte ens all den gick ner. Jaja då spara vi dom kalorierna ;)


Idag har vi lite mer planer, ska snart svira om och bege mig mot gymmet, Anna dumpade mig så jag står stark och ensam i min kamp mot vikterna ;)
Efter det ska vi bege oss ut till Odensbacken, någon form av marknad där och så blir det nog en fika med Daniels föräldrar, får se om vi svänger in hos syster o familj på landet.. Det märker vi när vi kommer så långt!
Annars händer inte så mycket idag, jag ska förhoppningsvis fortsätta min läsning och plöja böcker som aldrig förr igår läste jag ut Narnia och idag ska jag nog bita tag i Mio, min mio.

Ha en underbar dag!!
MÅ BÄST!!



Mitt i veckan

Idag är det onsdag, men jag har torsdags känsla undra varför.. Inte varit något speciellt denna vecka som gjort det.. Men men så är dte ibland, är helt på det klara med att dte är onsdag i dag i alla fall.

Tanken var att gå upp vid 7 idag, gav mig själv lite sovmorgon med andra ord ;)
Men det blev mer sovmorgon än så, fanns inte en chans i världen att jag skulle ha orkat upp vid 7 så jag somnade om och vid strax efter 8 masade jag mig halvdöd upp ur sängen. Hur kan detta hända?? Det känns som mitt huvud är fullt av bomull och min kropp skulle väga ca 150kg. Hemsk känsla! Och ingen alls bra känsla att ha när man ska dra runt sig själv i massa trapphus.
Men jag klarade det i alla fall!
Trapphusen är fixade bara dom här hemma kvar och dom kan jag ju ta nån dag snart när jag känner för det, inte så långt o gå ju ;)

Nu ska jag hälla upp lite kaffe, kanske smaska i mig en negerboll som blev kvar igår efter att Jonna varit här och firat negerbollensdag. Sen är dte bara att slå upp Alice i underlandet och mysa ner mig under en filt.
Det är det som står på mitt schema fram till ca 18.20 så blir det att stampa gasen i botten och köra mamma till tåget. Sen dejt med syster yster. Tanken var att vi skulle fika och ta en lektion i facebook då hon nu har skaffat det. Men nja vi prata lite förut och det lutar mer åt att vi åker och tränar ;) Inte mig emot.
Skulle gå på core idag men DUMMA! Njoy kör lat dag och har bara 2 pass på hela dagen och ett var kl 12 och det andra är senare men inget core inte.. Bittert bittert men men någon mening med det också.

På tal om mening, ni som inte redan har fått tagit del av min besvikelse så blev dte ingen lägenhet på norr för oss, vi föll även denna gång på målsnöret. Tillbaka på ruta ett och bara att ta nya tag igen. Suck pust och stön!!
Kommer vi någonsin få flytta??

MÅ BÄST!!


mitt liv i världen

Mitt ljus just nu är att jag klarade tentan med analys av skönlitteratur! Känns jävligt skönt. Men tyvärr så fortsätter den förbaskade grammatiktentan att förfölja mig och läraren i fråga är ett redigt stolpskott, man ska behandla alla lika enligt mig. Jag har alltid gått efter, man behandlar andra som man själv vill bli behandlad, men det gäller tydligen inte på universitetet?? Undra om jag kanske ska börja behandla honom utan respekt och trycka ner honom i skorna som en förbaskad 12 åring. Kanske är dte det enda som hjälper??

Vi hittade ju i lördags en underbar lägenhet, men nepp vi föll på mållinjen igen och hoppet börjar återigen lämna mig. Det känns just nu som att vi aldrig kommer få flytta. Vi har snart letat i 1år och jag är så trött på detta nu. Egentligen trivs jag ju här men jag känner mig instängd som i en kub, jag skulle lika väl kunna få bo i en liten kakburk!

Ska försöka se ljuset en sväng nu kanske. Fokusera på att jag klarade tentan och att solen skiner och att jag snart ska ut och spronga och att jag får träffa min underbara Jonna ikväll. Här ska laddas batterier sedan ska världen få se på en Alexandra full med kraft, SE UPP VÄRLDEN FÖR HÄR KOMMER JAG!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=TjMsSHWUnP4


Må bäst!!
Nu ska jag läsa Alice i underlandet!!!


Tidsoptimisten Allan!

Haft en riktigt toppen helg. Hittat våran dröm lägenhet, partat, träffat vänner, varit ute och ätit med Daniels familj, pluggat med flyt, varit barnvakt, ätit gott och haft det allmän bra!

I lördags kollade vi på 2 lägenheter, den ena, nej nej och den andra JAAAA!!! så håll tummar och tår nu!!
Sedan blev det mat på nya Brasseriet med Daniels familj, dit borde alla gå!!! Trevligaste personalen i hela stan och mycket mycket mumsig mat!!! Och nej jag känner ingen som jobbar där det bara va bästa på länge=)

Sandra och jag tänkte dricka vin i lördags kväll och se vad som hände ja ville vara hemma men med Sandra i närheten kommer man ofta på andra tankar och vi slutade på Strömpis och det var verkligen en toppen kväll. Spontant är bra! Träffade så mycket folk jag känner kunde tro det va en återträff eller något ;)

I går/söndag vad det barnvaktande som gällde, följde med Ebba på dansträninge, vi kollade lägenhet med Sandra och sedan hem och stekte pannkakor efter frökens beställning. Hann med mycket plugg och att städa salongen också.

Med andra ord en bra helg!

Nu åter till vardagen, ska strax iväg och lämna en bok till Anna innan jag drar iväg och jobbar några timmar 10-ca 16. Kan vara bra det också!
Ikväll blir dte till att kolla en till lgh bara för att, tvätta och så kanske jag hittar min väg ut i spåret och jobbar en sväng! Ska ta mig förbi mormor också och få mig lite kaffe tror jag allt ;)
Ibland undrar jag hur jag blev en sådan tidsoptimist?!


MÅ BÄST!!!

 


Helg!!

Började helgen med att vakna tidigt (av mig själv..) läste lite i "unga kvinnor" en bok till kursen jag läser nu. Vid 8 tiden blev det en promenad med Bamse och sedan lite frukost innan jag trampade iväg till Njoy och körde core 90min. En riktigt bra start på denna helg vill jag lova!

Nu sitter jag här och dricker kaffe, ska snart traska up med Bamse en sväng innan vi ska dra iväg på visningar, idag är dte två lägenheter som ska inspekteras. En på norr och en i centrum. Jag har förhoppningar på den i centrum. Gillar läget. Efter det ska vi möta upp Daniels familj och gå ut och äta. Mumisgt värre!!

Känns osm detta kommer bli en mycket bra dag =)

Får se vad som händer ikväll, ska slå en signal till Sandra senare tänkte jag mig.

Återkommer kanske senare med besked om lägenheterna, håll tummarna ;)

Må bäst!!!



Såhär känner jag idag...




Må bäst!!

Oj nu har jag varit sådär dålig på att blogga igen. Jaja hoppas ni inte saknat mig för mycket ;)
I tisdags var det skola, sedan jobb, kolla radhus (inget för oss), ut o sprang, DHW mys med Jonna och Fredrik. Bästa kvällen på hela veckan. Det blev tomatsoppa egen bakat bröd, och efter lyxade vi med äppelpaj och vaniljsås efter Jonnas önskan ;)
Igår blev det jobba/städa trappor hela förmiddagen, Bamse var hos frissan och sen blev det plugg hela eftermiddagen. Har som bekant börjat min nya kurs nu. Barn och ungdomslitteratur (tror jag den heter om jag inte minns fel). Det är denna kurs jag längtat till och jag har höga förväntningar på den. Och ta inte fel jag älskar att läsa böcker, böcker av alla sorter. Men något jag mindre gillar är att stressläsa vilket situationen är nu. 2 böcker/vecka helt okej, men nu är det 4-5 böcker per vecka. Och det är inte modell smal bok nej vi kör på mellan 200-350sidor det blir några sidor det vill jag lova. Jag vill hinna läsa alla böcker men det skulle betyda att jag ska läsa ca 600-700sidor idag, kommer jag verkligen grejja det?? Nja vi får se hur det går men nu ska jag i alla fall ta och bita tag i Tom Sawyer, blir nog bra det.
Men frågan är om man skulle ta en sväng in i duschen före??

Sitter man i soffan i mjukisbyxor och läser så finns en stor stor risk att man somnar. Har man duschat och piffat sig lite före så sjunker man inte ner lika gosigt i soffan har jag tänkt på =)
Man lär sig bra saker av att plugga till lärare!!

Idag är det Daniels halv födelsedage!!!
Älskar att vi har börjat "fira" sådant, så klockrent!!
Han har önskat sig makaronipudding till middag därför, och dte är klart att han ska få det!

Det som stör min ro lite denna vecka är att jag inte hinner träna så mycket som jag skulle vilja.
Joggade i måndags och tisdags och ikväll blir det en power walk (men dte räknas knappt som träning) så jag måste få in en hel del i helgen. Kanske hinner jag få in ett gym pass efter skolan och jobbet imorgon?? DEt skulle kunna gå att klämma in det =) Vi får se hur det styrs sig.

Nehej ha en toppen dag!!!
MÅ SÅ BÄST!!!


Måndag

Måndag morgon och Bamse väcker mig 5.30 och är sugen på mys och kanske en promenad. Men nepp så tidigt ville ja absolut inte gå upp och egentligen inte han heller för han kura upp sig bland Daniels kudde och täcke och somnade om. Strax efter 8 tyckte jag det passade mycket bättre att gå upp så då blev det en promenad i solen för Bamse och mig, underbart att bara kunna dra på sig en tjockare tröja och gå ut, ingen jacka här inte!!

Våren är verkligen min bästa bästa årstid blir så glad och lycklig av den!
Börjar känna att jag är tillbaka på banan igen efter en lugn och skön helg med mycket energiladdande. Denna vecka innehåller både det ena ochd et andra. Träning, plugg, jobb, barnvakt, och lite annat skojsigt.



Igår kväll intog Bamse och jag plugg ställning. Älskar denna nya delkurs, för den betyder läsa skönlitteratur, klassiker och andra roliga böcker, inte alls så mycket fakta och teorier och grejer än vad jag vet... Nu plöjer jag Skattkammarön, spännande till tusen, hoppas hinna klart den idag så jag kan bita tag i Tom Sawyer sen. Mycket ska vi läsa hoppas hinna det mesta i alla fall...
Så Bamse och jag kommer ha denna ställning större delen av veckan =)

Nehej läsa lite mer, sedan blir det ut och jogga en sväng innan lunch för ikväll ska jag vara barnvakt.

MÅ BÄST!!!


Alex provar nya saker...

Japp då var det dags igen...

Linn har den senaste veckan pratat om en ny choklad, och det är jag inte sen att prova så vi köpte hem den igår..
Marabou med passionfruit och chili, låter inte så gott men alltid värt att prova...
Men nja ja måste säga att dte var ingen hitt, vi åt varsin rad igår och sedan fick den flutta in i kylskåpet. Den kan funka om det verligen är kris men nja ingen som kommer köpas igen...



Vi provade även en ny glass, eller ja den är ny för oss.
Rasberry cheesecake, och jo den va helt okej..
Den kommer absolut att slinka ner i min mage =)
Den är värd att köpa kära vänner, inte så mycket cheesecake smak men lite och inte vanlig glass heller, köp och prova! kan tänka mig denna i sommar till en kopp kaffe, mumma!!


Daniel köpte igår Avatar, han har redan sett den men tyckte att jag också skulle se den. Va inte alls sugen på att se den men men man får offra sig ibland. Och igår var jag glad för att jag gjorde det.
Mycket mycket bra film, otroligt fint gjord och den rörde hela vägen till hjärtat. Människor är hemska!!!
Har ni inte sett den?? Se den, mycket värd att se =)




Nej nu ner till tvättstugan och sedan in i duschen innan jag ska ta tag i o städa salongen, ut med Bamse, träffa Sandra och sedan till mormor... Hoppas hinna plugga lite idag också =)


Må bäst!!

Grillning vs oss

I flera dagar har vi pratat om att "-på lördag då ska vi grilla...". I torsdags köpte jag hem kött och grejer till vår grillning. Igår när klockan började närma sig 18 så var det dags för det hela.. Daniel börjar plocka ihop grejer och vi kommer då på att tändvätska kan vara mycket bra att ha. Jaja, jag trampar i väg för att köpa det medan Daniel går ner i källaren och hämtar grillen... När jag kommer hem igen står Daniel där utan grill... 
Och säger "- vet du vart grillen är?? hittar inte engångsgrillen vi hade heller??" 
Nej jag vet ju inte vart grillen är och efter lite klurande kommer vi på att den står nog i ett annat förråd i ett annat hus och att vi nog hade med oss engångsgrillen en gång när vi var iväg... Suck med andra ord står vi där med grillkol, tändvätska och kött men utan grill... Så Daniel får trampa iväg och köpa en engångsgrill...
Så tillslut satt vi i alla fall ute på bakgården med engångsgrill varsin stol och vin/öl. Mycket mysigt!! 
Dock är dte inte så mycket fjutt i en engångsgrill så det hela slutade med att när köttet fått lite yta men absolut inte var genomgrillat så flytta vi köttet in i ugnen och lagade klart det där... Och vet ni vad?? Marinad droppar, man kan inte tro det men dte gör den så nu har vi ny skurad ugn, lucka, galler och plåt också =)

Ja så kan det gå när vi ska grilla... Resultatet blev tyvärr inte ens gott. Flintasteken var okej, revbenspjällen var inte alls goda och de luktade gammal prutt... Hahah men glassen till efterrätt var god i alla fall =)


  
  Skål!!

1:a Maj

Ojoj vad det har varit fullt upp de sista två veckorna. Men nu är tiden här osm jag har haft i sikte, tiden då jag kan komma tillbaka på banan och ångesten inför tentan är borta nu är dte bara hoppet som finns kvar, hoppet att jag har klarat tentan.

Igår var det varlborg och idag är det första maj, helt sjukt vad fort dessa månader har gått, fattar inte hur det gick till.. Tiden går så fort nu för tiden ;)
Vilket fall igår var det jobb hela dagen lång, gick upp tidigt för att städa lite trappor åkte iväg några timmar för att hjälpa till på Egeryds och sedan blev det fler trappor och efter det lite handling på Coop inför helgen.
På kvällen träffade vi Emme, Johan, Jonna, Jimmy, Sandra, Fredrik och Mattias på slottskrogens uteservering. Tanken var mat och trevligt sällskap där och sedan brasan vid slottet. Men eftersom det var premiärkväll för slottet så va dom inte snabba som blitxen direkt, så vi blev kvar hela kvällen där. Men inget att klaga på egentligen, det började regna en hel del och vi satt och mös under tak med filtar och allmän njöt av livet. Mycket trevligt, det är att ladda batterierna, att träffa människor som man tycker om, få skratta massor och äta god mat =) Sådant gillar jag och hoppas på många sådana stunder i sommar!!

Idag ska Daniel och jag bara ha en lugn dag, vi ska leta lite böcker till min nästa kurs som börjar på tisdag annars ska vi bara ta det lugnt och rulla runt lite här hemma. Vi har planerat att grilla ikväll så jag hoppas blåsten lägger sig snart. Detta blir en bra månad det känner jag på mig!

Må bäst alla där ute!!

Linn har pratat så mycket om Margaritas så jag var ju bara tvungen att prova...
och japp det är verklgen sommardrinken 2010!! Riktigt mumsig!!


alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0