Grattis Casper

Idag är det Caspers stora 9års dag!!!
Spenderat kvällen hemma hos dem och firat lilla-stora killen. Tiden går så fort, tur man själv inte åldras.. ;)

Dagen har annars spenderats med ditt och datt, en power walk och lite barnvaktande till systerdotter Ebba. Har även hunnit springa staden runt (nästan) för att köpa sukrin.. Hur svårt ska det vara att ha det hemma i stora affärer?? Hmmm
Ja till slut hitta jag iaf och lyckades baka LCHF kokos/choklad kakor.. Resultat? Mycket! Chokladsmak ;)
Men vi testar vidare med nya recept. Precis, vi har hakat på LCHF dieten nu för att se om det kan hjälpa hjärtat.. Håll alla tummar och tår som ni har och lite till! Be till alla gudar ni känner och andra högre makter.. Tack! :)

Nehej dags att dejta kudden nu tror jag. Planen är att försöka komma upp lite tidigare imorgon. Man måste börja vänja sig vid att gå upp när klockan ringer. Dags för jobb på måndag igen ju..

Sov gott!!

Söndag

Haft en helt okej söndag. Började även denna dag med sovmorgon, det behövs när man hostar sig igenom 50% av nätterna. Stark fundering på att ringa VC imorgon och be om meducin..
Sen plockade vi upp mormor för lunch och firande av syster på altanen i solskenet. Trevligt värre!
Efter det slog vi på kaffe hör hemma och tog fram några kakor innan Carro och Johan dök upp för lite kvällsprat.
När de gått hem lagade vi köttfärsbiffar och grönsaker, till det såg vi nån film om två killar som bytte liv. Pinsam men rolig... :)

Och nu är det dags att ladda upp för midsommarvecka och min sista lediga vecka på närmare 1ÅR.. Mm hoppas på en BRA vecka!!

Sov gott på er!



Middag

Haft en väldigt bra dag denna lördag! Började med en lååång sovmorgon och kaffe på sängen av mitt hjärta. Efter det blev det städ av trapphus, mao jobb. När vi kom hem svirade jag om åkte med bästa svägerskan till M-berg och shoppade loss. Blev bjuden på lunch och hade en mycket mysig eftermiddag.

Kvällen har vi spenderat med ditt och datt och vår sommardrink, whisky och cola ;) Till middag blev det kyckling och ungsrostad blomkål, super gott!! Rekommenderas verkligen.

Dela blomkålen i buketter, häll över lite olja och salt. In i ugnen ca 30min på 225 grader. Mums! ;)

Hoppas ni har en lika bra dag ni alla!


Hejja Jonna!!

Idag hejjar vi på och håller alla tummar för min fina Jonna som trotsar allt och cyklar Vätternrundan i detta skräpiga väder.
Hon är bäst ingen protest!!! :D


Fotbolls-fredag

Dagen bjöd på en shoppingtur med Karro på stan. Blev några små nödvändiga fynd shoppade. Bland annat en fin vattenkanna och en sådan där modellur som man hänger disktrasan i, bra att ha saker mao..
Köpte med lite jordgubbar och grädde hem som ska avnjutas ikväll. Det visas nämligen fotboll även här hemma ikväll, tror vi inte är ensamma om att se fotboll ikväll ;)
D lagade sin specialité dagen till ära, ölstekt kött och jag piggade upp det hela med blomkålsmos. D var dock skeptisk till moset men jag gillart!
Kan rekommendera er det!
Koka blomkål och gör som om ni skulle göra potatismos. Mums!

Nehej, koncentration på matchen nu!
Hejja Sverige!!! :D

Shoppingpiffig, nya vattenkannan och fotbolls-fredag!!


Fredag

Fredag idag och ingen direkt fredagskänsla, är man ledig är det inget spec med olika dagar. På gott och ont... Sov lite bättre inatt så hoppas på en förbättring av förkylningen.
Blev bjuden till Karro på latte med vaniljsmak på förmiddagen. Mycket gott och trevligt. Vi kollade på gamla kort och pratade om gamla minnen, vad fort tiden går, och det är bara att inse att man blivit äldre och att man förändrats både till utseende och personlighet.. Också det på gott och ont kanske..

Får se vad helgen bjuder på och vad denna eftermiddag bjuder på..
Trevlig helg på er!!


Uppdatering

Skolavslutning nr 2 blev lika fin som den första, något visst när barn sjunger. Efter avslutningen blev det fika i det gröna och vi klara oss från regnet. När jag kom till stan igen släpade jag ut hjärtat på en promenad. Min plan för att bli av med förkylningen blev att storshoppa på Apoteket, hoppas det hjälper.
Nehej ut och kolla till maten, D ska få sin favorit mat idag, makaronipudding.

Trevlig kväll!!

Skolavslutningar

Idag kör vi skolavslutningar x 2. Började dagen i Almby skolan för Ebbas skolavslutning och fortsätter med Caspers skolavslutning i Kumla i eftermiddag. Har nyss plockat undan lunchen som syster och Ebba bjöds på. Ebba ligger nu i soffan framför film och smaskar kakor medan syster är och jobbar. Har plockat ihop fikat som ska med till eftermiddagen och nu uppstår en sådan där stund av onödig tid.. Vad gör man? Ingen idé att dra igång Ebba med något eftersom hon är super trött idag och jag ska åka om ca 40 min.. Men lite för mycket tid för att bara sitta och rulla tummarna.. Hmm..

Tar och klurar lite på hur man ska bli av med denna dunderförkylning kanske?! Den har hängt med i 2,5 veckor nu och börjar bli MYCKET ovälkommen! :(
Hostar och snörvlar så jag inte ens får sova på nätterna :( blöö..
Så ingen träning blir det idag heller.. Suck, vill träna och vara pigg!

Nehej ta tag i något.. Hoppas ni har det bra och kanske får höra några små skolbarn sjunga idag no också! Det är sommarkänsla :)



Kakmonster

Jag är verkligen ett kakmonster. Godis, sliskiga bakelser eller liknande gör mig detsamma.. Men småkakor! Där är min fälla, inte köpa på ICA eller liknande då.. Utan hembakade små kakor, gärna mormors. Gillar knastret i dem.. Detta resulterade i att jag efter att igår testbakat en sorts kakor åt upp 4st + en annan när jag var hos mormor.. Suck! Och idag bakade jag en ny sats eftersom jag inte blev nöjd igår så det slank ner 3st till idag... Såhärlångt... Suck måste sluta med kakfrossa.

Mitt hostande och snörvlande fortsätter här hemma och det känns dom huvudet är fyllt av bomull. Gillar inte att vara sjuk, speciellt inte när man är ledig. Så dessa dagar går dom sagt i lugnets tecken och jag känner redan hur rastlös jag är. Gillar inte att inte ha åtminstone en "ordentlig" sak att göra per dag. Fick några trapphus. Städade idag och ikväll kommer mamma hit. Kanske är det dagens "ordentliga".

Nehej läsa några sidor till i ytterligare en bok för denna sommar.. "Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann" är den som läses just nu.
Synd bara att det är lite kyligt ute då man inte kan ligga på balkongen och läsa, fryser!!
Hoppas ni har en bra dag!
Kram

Host Host

Är det inte underbart att ligga sömnlös?? Katten ligger och snosar på ena sidan och karln på andra.. Mm bara jag i mitten som inte sover.. Är det för art jag ligger i mitten? Sover man bättre på kanten?? Nää tror inte det, gillar att ligga i mitten. Är den mitten person, har alltid suttit i mitten när jag varit liten.. Trivs i mitten, kanske för att jag är våg.. Vill ha balans på sidorna.. Mm djupa funderingar när man ligger vaken såhär.

Tror det är mitt projekt varva ner som spökar. Blir alltid orolig i kroppen när den är på väg ner i varv. Lixom kryper och gror i hela kroppen och så blir jag orolig och får "dåliga" känslor hela tiden.. Kanske bättre att vara uppe i varv.. :)
Har iaf redan läst ut min första bok för denna sommar. "dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer. Mycket bra bok, kan jag rekommendera. Hennes förmedling om att man måste sluta försöka vara så jävla perfekt hela tiden gillar jag. Alla människor gör fel ibland och slutar orka.. Det får man, och man får be om hjälp. Man får vara mullig och finnig.. Bara man trivs med sig själv, älskar just sitt liv och lyssnar på sitt hjärta! Med andra ord, en bra bok, läs!

Så idag har jag, promenerat med Karro, läst bok, bakat kakor, ätit kakor, fått fina presenter av mamma och fikat hos mormor med mamma och mormor och Harry såklart! En lugn och bra dag med andra ord.

Nehej dags att försöka sova!
Hoppas ni alla sover gott. Natti natti!

Händelserik helg

I fredags var det jobb för fullt, fick en super mysig klass. Sen blev det lite shopping, en långklänning och en kort klänning/långt linne.. På kvällen tog Karin och jag en lång "titta-på-hus-promenad" runt i Sörby. Hann med ett långt samtal med syster också och sen var det godnatt. I lördags vaknade jag och fick lust med en joggingrunda. Men först gick jag och tittade till en övergiven katt som bodde på mammas innergård.. Vilket resulterade i att mitt hjärta blödde och tårarna sprutade. Jag och mina yberkänslor ringde till mamma och grät och tvingade henne till att ringa en bekant om katten kunde bo där. Undertonen messade jag alla jag känner om någon vill ha katt. Men så ringde mamma och sa att katten fick bo hos denna underbara kvinna!! Så min joggingrunda blev en kombinerad tårfest och telefonkonferens, men 5km blev det iaf. Väl hemma igen något lugnare efter vetskapen om att kissen skulle få det bättre så färgade jag håret och gick sedan till mormor och drack kaffe och åt jordgubbar. Den eftermiddagen var låååång. Men tillslut slog kl 19 och jag tog Harrys kattlåda och traskade bestämt iväg och hämtade lilla katten som gladerligen följde med mig! Vi åkte till Adolfsberg och jag lämnade katten till kvinnan och nu har katten flyttat ut på landet till ett hem och flera kattkompisar!
Fan ta alla som inte fattar att alla liv är lika mycket värda!!! Blir så ARG!!!

Lördagen fortsatte med att Karro kom hit och vi mötte sedan Karin och flera andra tjejer och hamna på fest hos Lina. Slutade med för mycket vin och en sväng på Strömpis. Där mötte jag fler kända ansikten och tig sluterligen sällskap med Jonna och Jimmy hem. Somnade i sängen och minns inte mer av det.. En fullspäckad dag kan man säga ;)
Söndagen blev en dag som är lätträknad i mitt liv. Jag är sjukt dålig på att ta det lugnt och varva ner. Men söndagen kantades av lätt illamående och ont i huvudet. Så det blev en dag i soffan med topmodell och köttbullepizza. Få gånger en sambo säger att han är stolt över sin flickvän för att hon ligger i soffan och vilar och äter pizza. Haha men det är så det är här hemma. Avslutade iaf helgen med lite jobb och en promenad..

Nu har jag påbörjat mitt projekt, varva ner!! Jag måste tagga ner mitt liv lite, är så uppe i varv hela tiden. Låter till och med stressad när jag pratar.. Nej nu ska jag försöka få ordning på detta. Njuta av livet lite mer..

Njut av livet som det är nu och sluta oroa sig för allt man iaf inte kan påverka!!

Lite bilder från helgen...


Veckan som var

Veckan har rullat på bra tycker jag.. Inte så mycket nedvarvning dock. Blev två dagars jobb och en hel del annat har hunnits med. Avslutade veckan med jobb, benvaxning och en hus-tittar-promenad med Karin i Sörby igår. Idag klurar jag på att börja dagen med en joggingrunda, färg av mitt hår och kanske fortsätta med fika hos mormor. Kvällen ska nämligen spenderas med Karin och Karro och massa andra tjejer och troligen lite för mycket vin!!
Blir spännande, stora frågan idag blir dock..... Vad tar jag på mig??? Det vankas regn, men det ÄR sommar.... Mm det krävs mycket provande ikväll! ;)

Hoppas ni får en härlig helg!!
Kram

Vi på nationaldagen i onsdags.. I Stadsparken med Maria, Adam och Casper!

Vårruset

God förmiddag på er.
Är skapligt seg idag måste jag säga, undra varför, skyller på denna seglivade förkylning. Idag är egentligen min första dag på sommarlovet.. Känns konstigt, inte min grej att vara ledig egentligen men ska verkligen försöka varva ner nu.

Igår blev det det sista fixet med examinationsuppgiften, så idag ska den in. Hann med en myslunch med fina Emma och lilla Alma igår också. En peppkaffe med Carro klämdes in med innan det var dags att ladda upp för vårruset! Va riktigt trevligt igår måste jag säga. Inget speciellt egentligen, men trivsamt. Trots förkylning och trängsel gick det bra. Går knappt att springa innan man kommer till McD på stan, fullt av kvinnor överallt. Men fick iaf till en tid på 31.40.. Så jag är nöjd! Det är så mycket lättare att springa när man har något att titta på undertiden ;)

Men idag blir det lugnt. Ska som sagt till Uni och lämna uppgiften. Sen blir det box med Karin ikväll och efter det hem till Jonna, lite trapphus ska vi få till också. Blir nog bra dag detta iaf!

Hoppas ni njuter av solen!
Kram

Taggade tjejer!!

Hej igen

Nu var det ett tag sedan jag var här igen. Har haft fullt upp i veckan, mycket plugg och en dunder förkylning delux... Usch rena sjukstugan här hemma.. Men nu börjar vi gå åt bättringsvägar och det är sommarlov nu. Så gott som, har en uppgift som ska in på tisdag men annars lov! Ska blir skönt att slippa skolan ett tag. Fast man vill ju bara göra sista terminen nu så man är klar sen.

Men nu väntar först tre månader av vikariat, sen sommarjobb som vanligt på öbo och efter det drar nya jobbet igång.. Ledig?? Vad är det? Det kan jag väl vara när jag är gammal ;) eller?
Önskar mig ledigt nästa sommar!!!! Semester!!!

Har varit dåligt skrivande där eftersom jag blev övertalad att skaffa Instagram. Och är det inte smidigt så säg. Lätt och kul! Följ mig där om ni vill ha tätare uppdateringar lallex86 heter jag!

Nehej dags att piffa till sig och åka och hämta mamma och pappa..
Trevlig helg på er!!!

Igår firade jag in lovet med tjejerna. Linda, Sofie och Carro var här och det blev mycket vin, mycket tjejsnack och en underbar kväll!!!

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0