Mardrömmen

Förra veckan var en hemsk mardröm. Man vet att det någon gång kommer att hända men man vill det inte och det är hemskt när det händer. Min bebis, mannen i mitt liv och den som alltid kommer ha störst plats i mitt hjärta han finns inte mer. Jag har gråtit i snart 2 veckor och hela min kropp är fylld av sorg och livsglädjen är som borta. Det är svårt för dom som inte haft en så stor kärlek att förstår men jag hoppas att alla någon gång får uppleva den kärleken. Vem den än kommer ifrån...

Min älskade Bamse finns inte mer och jag vet inte vad jag ska ta mig till utan hans små upptåg och hans lilla nos.










Hur ska mitt liv kunna gå vidare utan dig?

Vårt nya hem!!

Äntligen har sladden letat sig fram bland alla kartonger... Jag är ingen hejjare på att ta kort men några har jag i alla fall knäppt och tänkte nu lägga upp lite kort till er som inte har möjlighet tat komma till oss på ett tag =)
Och såklart för er som bara är nyfikna ;)
Sen är det svårt att göra lägenheten rättvis men ja ni får försöka föreställa er!

Men först, vi gick från det här kaoset innan vi flyttade....

  

Sen kom flytt dagen...
 Daniel fick åka bak i kärran med tv:n =)

Nu vår fina lägenhet!!
Lite blandade bilder.



Köket!
Nya tapeter har kommit upp, innan var det gult och orange med en bord på mitten =)



Lite mörk bild men vår sovrum.
Innan detta fick nya tapeter var det ljusblått med bord. Nu är det vitt med svartmönstrad fondvägg som kanske synd =)



Vardagsrummet har inte riktigt fått iordning sig.. Men det tar sig.
 Fina ljuslyktor som vi fick av Jonna och tulpanerna fick vi av syster.
 Underbar stor ljusstake som vi fick av mamma o pappa.
Precis den jag tittat ut och tänkte köpa =)

 

Extrarummet/data o pluggrummet det rum i lägenheten som inte är nytapetserat men tycker tapeterna funkar. Får väl se om vi så småningom gör om det...




Badrummet. Helkaklat, golvvärme, dusch OCH badkar. Tvättmaskin o tumlarr. Ja det är så mysigt och fint så man tror knappt det är sant. Lite skillnad mot vårt förra lilla krypin.

 Vi har även nu balkong!
Den ska snart få vårpiffas, vi spanar efter fina utemöbler men har inte kommit så mycket än. Här ska det drickas mycket kaffe o vin och blommor ska det odlas. Funderar även på om det skulle få odlas en liten tomatplanta eller två!


Här kommer vi trivas bra!! Och nästa gång vi flyttar ja då blir det hus OCH flyttfirma. Haha! =)

Ha en bra dag!
MÅ BÄST!!

Helgen

Jag har helt enkelt svårt att välja vilken min favorit mat är. Jag älskar mat och det mesta är gott tycker jag. Mycket handlar om sammanhanget också. Men en av mina favoriter är raggmunk och fläsk, så sjukt gott!
Har fått för mig att jag tycker dte är lite jobbigt att göra men i söndags slog jag till och det är ju inte alls jobbigt! Det är precis som att jag för ett tag sedan intalade mig att paj är jobbigt vilket det absolut inte är. Jag får för mig så mycket ibland. Så nu kommer det göras raggmunk här hemma oftare! =)

Helgen va mycket bra.

Jobbade och pluggade hela fredagen och efter det var det kalas hos mormor som fyllde år. Sen bar det av hem för att laga tacos som mamma o pappa kom över på o så dracks det lite vin. Så mysigt att kunna bjuda hem på mat till ett hem man är stolt över och att få träffa både mamma o pappa händer ju inte varje dag heller!

I lördags shoppade jag på Öob, dom har mycket bra saker faktiskt. Bla en tvättkorg och en trimmer till Bamse så japp lördag förmiddagen spenderades med att trimma av honom lite päls mitt lilla hjärta måste också bli vårfin. Sen blev dte lunch hemma hos Pernilla eftersom lilla Ebba fyllde 7 år, tänk vad tiden går...
Vi tog en sväng till K-rauta där vi äntligen hittade hyllplan som passade till min garderob och när vi kom hem kom också min bästa Karin och hjälpte mig hänga in ALLA kläder, och det är inte lite kan jag säga... Men med ett par glas vin och mycket skratt så gick det som en dans! Så nu slipper jag stå med huvudet i en väska eller en påse varje morgon, det gillar vi!
Kvällen spenderades självklart vid tvn och melodifestivalen, ingen stor skräll med den vinnarlåten. Lite besviken men dte kunde man ju räknat ut. Så nu få vi peppa inför finalen o hoppas han vinner!

I söndags var energin på topp. Vi röjde, packade upp, satte upp tavlor och for runt som skållade råttor. Och mycket fick vi gjort. Hann också baka äpple och kanel muffins tills delar av Daniels familj kom över för o se hur vi fått det. Ja man kan hinna en hel del på en helg om man bara vill.

 Mina mumsiga raggmunkar
 Köpte nytt förkläde när Sofie o jag var på M-berg, vilket invigdes i söndags!
Piffigt va? =)

Daim päron



Igår lyxade vi till det och provade nya Daimglassen med päronsmak.
Jag är ju svag för päronsmak och choklad är ju aldrig fel..
Och JA det är en hit!
Jag gillar den mycket, inte super mycket päronsmak men lagom...
Den kommer dte bli fler av i vår/sommar.
Värd att prova om ni inte fallit dit redan =)

Fredag!!

Fredag idag och bästa mormors födelsedag!!

Har hunnit mycket idag. Gick upp tidigt för att hinna städa veckans sista trapphus innan det var dags o träffa förseminarie gruppen och prata lite genus under tidigmodern tid. Gick bra tycker jag.
Hann en sväng p åstan med Maria efter det och inhandlade vin och lite grejer som mamma bett mig fixa. Och from 13.00 sitter jag här på Öbo och pratar i telefonen och är allmän trevlig ;)

Nu är inflyttningsfesten inplanerad och inbjudning via facebook är skickad. Insåg när Daniel och jag kollade i kalendern att den bestämda helgen är den enda lediga helgen fram till sista helgen i maj. Hur blev det så?? Ja dte kan man undra. Det här med spontan vår vet jag inte vad det är och dessvärre ser det ut o inte bli något landetmys heller då under hela våren. Men vi får se allt kan hända.

Efter jobbet så åker jag direkt till mormor och firar henne, självklart kommer Daniel dit också. Vi ska äta massa kakor och päronpaj vilket är min favorit. Trist för mig abra att jag åt kakor hos mormor både i söndags och i onsdags.. Haha kakmonster delux det är jag det... Älskar småkakor, allt som går och knapra på tycker jag om har jag märkt. Chips, kakor, hårtbröd, rostisar ja knapriga saker... Det är min grej =)
Och så päronkaka såklart ;) 

Kul att ja va så nöjd över att jag gått ner lite i vikt på sista tiden och sen har ja haft en super onyttig vecka.. haha men jaja så har man ibland. Har i alla fall fått till 3 träningspass i veckan kanske blir det ett till i helgen det visar sig. Ska ta hem min lilla bebis Bamse i helgen och bara gulla med honom, saknar honom! 

Hoppas ni får en bra helg! 
MÅ BÄST!!

 

Ta tag i dig själv!

En bra dag börjar precis som denna...
Låg kvar i sängen till strax efter 8, plockade lite hemma, varit ute och sprungit ca 40min. Tagit en dusch, ätit frukost och nu sitter jag vid datorn och ska ge mig på dagens plugg stund. Känns riktigt skönt!
Och jag vet att dagen kommer bli ännu bättre... Ska plugga några timmar nu och sen hämta bästa Sofie för shopping på Marieberg, ska lura med henne till Bauhaus och IKEA. På IKEA vill jag bara lämna tillbaka några korgar som blev fel i måndags när vi va där och på Bauhaus vill jag köp innehåll till mina garderober så jag kan slippa leta efter mina kläder varje dag. Och det bästa är att jag tror dte kommer reda sig bra för det bästa med Sofie förutom att hon är en underbar vän är att hon aldrig är omöjlig och att hon alltid ställer upp!


Just nu rullar livet på rätt bra måste jag säga men jag ska här på min blogg passa på att vara lite moraltant tänkte jag. dagen till ära.
Jag är så fruktansvärt trött på folk som skyller sitt misslyckande på andra eller på saker som de faktiskt kan ändra på själva. Man kan göra allt bara man vill och livet är inte svart eller vitt det finns massa nyanser mellan. Vissa dagar kan vara svarta men INTE alla. Det handlar om att försöka se lite positivt på saker ibland. Inte alla saker har en positiv sida. Men de flesta har faktiskt det bara försök o hitta dom så lovar jag att livet blir roligare. Och tro inte att någon annan och framförallt inte samhället ska ta ansvar och göra ditt liv bättre.. Nej det är bara du själv som kan ge dig det liv du vill ha och vill leva. Sitt inte och vänta på att någon annan ska göra saker åt dig gör det själv istället... Ja sluta helt enkelt att komma med fåniga ursäkter om varför du inte klarar saker eller tro att hela världen är emot dig och att du aldrig kommer bli lycklig. Var glad för det du har istället.
Gräset kommer alltid vara grönare på andra sidan om man inte börjar uppskatta det man har...
Man har kanske inte allt, men ofta har man mycket som andra bara drömmer om att ha.

Ja dte va mitt lilla utbrott och tant inlägg för idag. Nu ska jag läsa lite om genus och kvinnor under tidigmordern tid.. Btw sa jag att jag fick VG på tentan OCH på PMet?? =)
Det betyder VG i hela första delkursen, det är typ underbart!!!!

Ha en toppen dag!!
MÅ BÄST!!

Min fina Sofie!!

Livet i stort just nu

Tisdag idag och attan va trött jag var när klockan ringde imorse!  Va inte alls speciellt sugen på att gå och jobba idag men hit tog jag mig o här sitter jag och det rullar på bra! Snart har halva dagen redan gått.

Igår var vi ute på IKEA och plockade med oss en hel drös med saker hem, det blev:
En svart Billy bokhylla
Två svarta skrivbord
En pall (så jag kan nå i köket haha)
Två persienner
En rullgardin
Nya knoppar till köket o garderober
Nya handdukar
Torkställning
Och ja säkert lite mer som jag glömt =)

Men trotts allt detta så saknas det fortfarande några lampor, en byrå, badrumsmatta och lite annat... haha inte lätt o flytta fast man hade så fruktansvärt mycket när man flyttade. Men det går väl åt och får man större å får man. Behöver ge mig på jakot efter gardiner också.


Blir ett spinningpass ikväll efter jobbet tänkte jag, skönt o komma igång med lite träning igen och få lite rutiner. Man vill mest vara hemma och packa upp och fixa men man måste ju göra annat också.
Får dock se om det blir en till joggingtur denna vecka annars verkar det svårt o få till någon träning. Mycket jobb, skola och födelsedagar denna vecka. Mormor fyller 82 år på fredag och Ebba fyller 7 år på lördag. Och i helgen ska jag låna hem min älskade Bamse och bara sitta och pussa och krama på honom, saknar honom!!

Annars händer dte inte så mycket spännande i mitt liv att blogga om. Klurar lite på en inflyttningsfest och som det ser ut just nu så blir den nog den 2a eller 9 april.. Dock va ja lite sugen på att åka upp till Sthlm 9 april eftersom mamma fyller i den vevan men hon kanske inte ens är hemma då vem vet.. hehe
Ja det är väl det som planeras. Annars är det mest jobb och plugg för tillfället. Hinns inte sp mycket mer när man pluggar 100% och har 3 jobb =)


Hoppas ni har en bra dag!
MÅ BÄST!!

Ny vecka - nya tag!

Ojoj vad jag varit dålig på att blogga på sista tiden. Men sen vi flyttade har det varit fullt upp och jag har inte hittat någon riktig bloggrutin än... Den kommer nog när vi får till varsitt skrivbord =)

Helgen har varit bra, Daniels syster har varit här och tapetserat kök, sovrum och vardagsrum. Jag har målat bitar i köket och i lördagskväll hade vi lite folk här. Mycket trevligt!
Det har blivit sååå fint med de nya tapeterna. Nu är lägenheten ännu mer som en dröm om det gick!
Blev tyvärr inget IKEA i helgen eftersom tapeterna tog lite längre tid än vi trodde. Men i eftermiddag drar vi iväg och shoppar med stort S! Vi har en lång lista. We like. Nu ska här bli ordning, reda och fint!!

Började denna måndag med att ta årets första joggingtur i alla fall. Grymt skönt, känns som att jag spenderat för många timmar inne denna helg och med nosen i målarburken så behöver kroppen frisk luft.
Har även hunnit med att varit på USÖ och tagit nya cellprover, fy vad jag hatar det men det gick bra. Så nu hoppas vi att dom är påväg att läka av sig själva eller i alla fall inte har blivit värre. Men en tröst är att har de blivit värre så är det en liten operation som behövs... Blä!! Jag som hatar sjukhus!!
Men det reder sig väl...

Nu ska jag i alla fall ta o plocka ihop mig och cykla upp till Universitetet, lite plugg och sedan seminarie. Blir nog en bra dag detta! =)

Ska snart leta reda på en datasladd och lägga upp lite fina bilder!

Må bäst!!

Hej igen

Hej igen!
Har inte riktigt hunnit blogga de senaste dagarna... Vi har ju varit mitt i den underbara flytten. Det här med underbar har iof två sidor... En ironisk och en riktig. Det var riktigt jobbigt att flytta, tog 10 timmar men vi tackar alla som hjälpte oss, utan er hade det aldrig gått då hade vi fortfarande burit!
Daniels bror Fredrik och min älskade Karin hjälpte oss hela dagen. Sen kom Daniels syster och man och hjälpte oss massor också. Även Daniels mamma och pappa tittade förbi och bar ordentligt. Även Jonna, Sofie och min lilla mamma tittade förbi och var nyfikna på vår fina lägenhet. Vi trivs redan underbart bra och det känns så härligt att ha det så fint runt sig! Och det är den andra sidan, det är så underbart helt enkelt!
Så fort jag hittar en sladd ska jag lägga upp lite kort så ni får se =)

Så roligt när folk bryr sig och är så nyfikna på hur man har det att de vill komma och titta innan man ens har flyttat in. Hihi härliga människor man har runt omkring sig, utan dem skulle jorden inte snurra runt!
Det är omtanke det!

Idag är det dock jobb på Öbo som gäller hela dagen. På lunchen blir det till att städa lite trapphus och direkt efter jobbet måste jag skynda mig hem för jag måste hämta de sista tapeterna som inte fanns på lager igår.
För imorgon blir det tapetsering och målning OCH bäst av allt vi kan börja möblera!!!
Daniel spacklar och grejar för fullt hemma idag. Köket och sovrumet är redan klara och han har börjat på vardagsrummet. Det här kommer bli sjukt bra!!
Är så glad just nu, vill bara vara hemma och fixa och packa upp. Varje gång en kartong blir tom får man ett litet lyckorus haha. Hämtade min fina servis hos mormor igår och ställde in i skåpen. Skoja om det blev fint!! En riktig servis! Små saker som ger lycka när man slitit så för något under en period...

Här är en somrig bild på vårt fina hem! Eller ja på huset i alla fall...




Hoppas ni får en toppen helg!
MÅ BÄST!!

Dagen D

Det är idag det händer!!
Idag går vårt flyttlass, hade lite svårt o sova igår till och med. Vet inte om jag är pirrig, nervös eller bara uppspelt. Det känns konstigt att vi inte ska bo i denna lägenhet mer men det ska bli så sjukligt kul att komma till den nya lägenheten!!! Åhhh vad jag längtar...

På torsdag och fredag ska jag till skolan och jobba (tyvärr, vill vara hemma och fixa). Men Daniel är hemma och ska slipa tapeter och spakla för på lördag blir det tapetsering och på källen "tapetfest" med vin och pizza. Hihi man måste äta pizza när man flyttar och det ska det bli ikväll också. 
Egentligen är det dumt för just nu känner jag mig smal och är nöjd med min kropp... Att då stoppa i sig massa pizza är väl inte dte bästa. Men va tusan!! Inget varar för eveigt ;) 
Nu kom jag bort från ämnet... Om det nu va något ämne?? Ja ja vill i alla fall bara njuta och äckla mig lite i att vi ska få så fint och att vi på söndag ska åka ut till IKEA och shoppa lite nya möbler och söndag blir en allmän fix och möblerings dag! 

Nehej nu ska jag nog styra upp lite med packning och städning innan vi åker o hämtar nycklarna och sedan möter upp Daniel bror och min älskade Karin som är vår flytthjälp idag! Sen kommer dte plocka på med lite nyfikna nosar och starka armar senare under dagen. Vad jag vet kommer Daniels föräldrar titta förbi, Daniels syster, Mamma, Jonna och Sandra... Det är dom jag vet sen får vi se!! 

Nehej nu ska ja sluta svamla om massa konstigt... Onödigt inlägg jag fick till känner jag men haha det är väl det bloggen är till för. Undra vad man ska äta för frukost när allt är nerpackat inkl maten... Mm det blir en fråga för någon annan, kanske kan ja lura iväg Daniel???

Jaja, ha en toppen dag! 
MÅ BÄST!! 

  

1 mars = första vårmånaden.

Inte så super glad på Universitetet idag... Vi skulle ha föreläsning på onsdag morgon men så kom min lärare på att nej men ja måste åka bort så ja flyttar föreläsningen till på tisdag morgon istället. Och dte berätta hon igår måndag eftermiddag... Känns sådär med framförhållningen måste jag säga... Men är man student så har man väl inget annat liv, eller?? Kanske är dte inte så... Mm jaja det går att lösa till viss del iallafall...
Får missa sista timmen av föreläsningen eftersom jag ska till Öbo o jobba i eftermiddag.

Och efter Öbo så blir dte hem o fixa det sista för imorgon går lasset!!
Idag är med andra ord sista dagen för oss på Skyttegatan, känns lite konstigt men nu är det efterlängtat. Det är verkligen ett kaos här hemma OCH skandalen är stor, vi måste skaffa fler kartonger... Suck ja är så trött på att dte bara dyker upp saker överallt... Man borde göra som förr, ge var 10e till kyrkan eller någon behövande ;)

Nehej dags o ta tag i dagen så man får något gjort, klurar på o cykla till skolan så kanske bäst att ge sig iväg om det är halt...

Ha en toppen dag!!
MÅ BÄST!!

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0