The last day!!

Ja ni nu är det inte många timmar kvar innan det vankas semester!
Va upp 5.00 imorse med min älskade karl och städade ALLA trapphus, går så smidigt när han är med.. Undra om han vill fortsätta följa med mig när hans semester är slut ;) hihi

Igår var det jobb och projekt packning vilket resulterade i STORA klädproblem imorse, allt jag brukar använda var ju nerpackat haha men efter typ 30mins provande av kläder så hittade jag lite trasor som fick funka idag ;)
Dagens I-landsproblem. ;)

Har inte så mycket att säga idag förutom att solen strålar och jag är glad som en lärka...

Tänkte jag skulle tipsa er om en sommarbål, kanske lite sent men för mig så börjar semestern nu och det betyder S O M M A R!! =)

Det är en rosévins bål.

1 skål med bål

Frukt efter tycke och smak (ex. lime, stjärnfrukt, jordgubbar osv)
1 flaska rosévin
några deciliter päronkonjak
1 flaska sockerdricka eller liknande

Skiva frukterna i lagom stora bitar och marinera dem i päronkonjak i några timmar. Häll sedan över flaskan med rosévin. Låt detta stå och gotta till sig, precis vid serveringen häll på flaskan med sockerdricka och servera kallt i fina glas! Låter mumsigt va?? Inte testat själv men fick receptet av en tjej som var med på resan jag och syster gjorde till Portugal.. =)

 Tänker mig att den skulle se ut ungefär såhär ;)


Nehej nu ska jag fortsätta räkna ner timmarna... 2,15 tim kvar! ;)
Kanske inte kommer vara så frekvent bloggare på ett tag nu, men jag återkommer!
Och vill ni följa semestern så kommer det såklart läggas upp bilder på Facebook!

Hoppas ni får en toppen helg och även ledighet om ni som jag har sen semester!

                                                                  

2 dagar kvar!!

Ja ni nu räknas det ner på hög nivå, 2 arbetsdagar kvar sen vankas det 2 efterlängtade semesterveckor...
H Ä R L I G T!! Som man har längtat hela sommaren efter detta ja det känns fantastiskt 8 arbetsveckor är snart över. Det värsta med det är att det betyder att sommaren snart är slut och att hösten och en ny termin är på ingång... Kanske på gott och ont, efter denna termin har jag bara 1 år 2 terminer kvar.. Sen är jag lärare!!
Ska bli sååå skönt men läskigt att bli klar, då ÄR man något... Coolt!

Igår var Fredrik och jag ute hos syster i Åsby och tittade på deras planer för nya sommarhuset och Fredrik ska hjälpa dem att knyta ihop påsen och alla idéer.. Blir roligt att se hur allt tar form...

Fredrik och min Jonna på ett hörn.. =)

I tisdags skrev jag att jag skulle äta lunch med Karin, blev inte så hon fick jobba över.. Så fick en lunch med bästa Sofie istället. Hon är också en sådan där vän som man vill ha i sitt liv.. =)


Detta var dock inte lunchen i tisdags ;) hihi

Men idag vankas det lunch med Karin, blir sushi har jag hört rykten om ;) We like...


Hoppas att ni har en bra dag, kanske knappar in ett recept senare under dagen...


Btw minns ni att jag i ett inlägg förra veckan kanske det var skrev om en Viktväktarsoppa med grönsaker där jag skulle återkomma med betyg.. Den var GOD!! Köp den, bara en smak att testa kvar nu så måste köpa den också bara för atts e om de lyckats med alla tre smakerna.. =) 

Ha en toppen dag och njut av solen som tittat fram idag och alla härliga människor runt dig! =) 

 

Mitt i veckan...

God förmiddag..

Idag är det ytterligare en trött dag, planerade att ut och springa imorse så klockan stod på 6.00 men näää det blev inte så... Tänkte att dte är nog dumt att ut och springa så tidigt tänk om det finns några fula gubbar ute ;)
hihi kanske får ta det imorgon bitti eller imorgon efter jobbet... Ja det reder sig. Kanske hinner jag senare ikväll, beror på när jag kommer hem.
Ska ta med mig min kära Fredrik ut till Åsby och se om han kan hjälpa syster o man med att fixa deras trädgård på nya sommarhuset, blir mysigt med en liten utflykt.

Idag har projekt tvättning börjat slängde in en tvätt innan jag gick till jobbet som daniel fick ta hand om. Undra hur glada grannarna är av att man börjar tvätta kl 7.30 ;) Men tur det är vardag iaf. Och tur har jag att Daniel har semester så han kan ta hand om tvätten medan jag åker och jobbar...

Vet knappt vad jag ska skriva idag så tänkte att jag kunde tipsa om ett bra recept. Vår nya grej hemma är att göra omelett till kvällsmat. Eller ja omelett har vi väl gjort ofta förr men nu gör jag en mer matig variant. Av någon anledning har vi alltid några potatisar kvar när vi ätit potatis och de blir alltid liggande i kylen tills vi kastar dem. Men inte nu längre, man kan ha dem i omeletten.
Igår gjorde jag en potatis och skinkomelett blir super mumsigt och matigt.

Matig omelett. 2 port

Skinka
kokta kalla potatisar
4st ägg
ca2-3stora msk creme fraich (går även med mjölk men blir fluffigare med creme fraich)
vitlökspulver, persilade, salt
margarin till stekning

Vispa ihop ägg, creme fraich och kryddorna ha gärna även i lite flytande margarin. Värm upp en stekpanna med margarin i, häll i äggsmeten och strö över den redan hackade skinkan och den skivade potatisen. Stek sedan omeletten tills den börjar bli fast, rör lite på den under tiden.. Servera med grönsallad.

Hoppas ni gillar det!
Tror man kan kalla det en variant på en spanskomelett =)




Idag ska det ätas lunch med karln på stan, vi ska även försöka hinna fixa några ärenden.. Undra vart vi ska äta, jag är som alltid sugen på Sandys sallader men åt där igår med Sofie och tror inte Daniel är så sugen på det. Vet att han gillard et nya grill huset vi va på förra veckan men ja vet inte det ja...
Kanske hamnar vi på något av de ställena som finns på Vågen.. =) Det reder sig, mysigt ska det bli i alla fall, gillar att göra vardagliga saker tillsammans, det behöver inte vara så nedrans stort och speciellt hela tiden... Små saker är lika viktiga dom =)


Hoppas ni har en bra dag och gillar receptet!!

Har inte tid, har inte tid, har inte tid!!!

Hallojsan!

Idag mina vänner är fröken trött men egentligen inte lika trött som vanligt. Min lilla ögonsten Harry har förstår ni sovit hela natten, imorgon har han varit hos oss i 6 veckor tiden går så fort. Men av alla de nätterna så är det inte många han sovit hela nätterna, men tycker dom kommer fler o fler så hoppas på att han har börjat komma in i rutinerna. Idag ska vi efter jobbet iväg igen och vaccinera honom så han inte blir sjuk. Tänk hur något så litet kan ta så stor plats i ens liv, och betyda så mycket.

Jobb och slit idag men på lunchen blir det dejt med Karin, Karin som snart fyller år... Min fina Karin, hon är en sådan där vän som alla borde ha, finns alltid där i vått och torrt!
Det är inte alla som är välsignade med en sådan vän, jag har några stycken, en handfull och dem försöker jag ta hand om så gott jag kan för dem vill jag alltid ha i mitt liv.


Det är många som inser att vänner går att byta ut, att man måste vårda en vänskap på samma sätt som man vårdar ett förhållande. Man ska inte ta förgivet att vänner alltid finns där om man inte finns där tillbaka...
Mina vänner betyder mycket för mig och kommer alltid göra det de är en del av min familj!


Denna vecka är det fullt upp och lite till, mitt tredje extrajobb har haft semester men denna vecka drar det igång igen, så ytterligare en sak som ska in i planeringen. Det är också mycket som ska fixas innan vi åker till Öland, har ingen aning om vad jag ska ha med mig för kläder.. Vet ju inte vad det blir för väder eller vad vi ska göra.. Suck jag har blivt så dålig på att packa, lättare att åka utomlands på semester där man till 99.9%kan räkna med att det blir fint väder och varmt.. Men det ska bli spännande att spendera en hel sommar i Sverige, min första i hela mitt liv. Eller ja förra året blev dte ju bara en weekend i Tallin men annars... Hela mitt liv har bestått av att åka utomlands... Härligt! Älsar att känna hur planet lyfter, strosa runt på flygplatsen och känna alla dofter. Se hur lyckliga folk är för att åka på semester, se hur lyckliga folk är när de kommer hem och deras nära och kära möter dem på flygplatsen och hur dom har saknat varandra... Det är allt något speciellt med flygplatser.. Något fint, en av mina favoritplatser är flygplatser.. Skum grej jag vet men haha, mycket tid har man spenderat där... =)

Men i år kommer det istället spenderas en sommar i Sverige, en riktig Svenssonsommar med stuga på Öland, I live! Med härliga vänner och nya upptäckter.. =) Blir toppen bra det där... =)
Men som sagt, det är mycket som sak styras innan det bär av på semester... Man insåg inte det när man var liten och hade som uppgift att packa leksaker, vilket slit mamma och pappa haft i alla år... Mycket som ska tänkas på. 


Nehej nu ska jag fortsätta klura på packlistan som ska vara min hjälp att strukturera upp livet denna vecka, hatar att inte ha koll... haha

Ta hand om er och ha en toppen dag!!! 

Detta är jag heeeeeela nästa vecka ;)



 

Sista veckan innan semester

Som jag har väntat!!! Och längtat, sista veckan innan semestern! Två hela veckor ska jag bara njuta efter denna vecka.. Hoppas tuiden bara rusar iväg ;) Har mycket planerat efter jobbet varje dag denna vecka så det går nog fort hoppas jag. Mycket att förbereda innan vi åker till Öland på lördag morgon.. =)

Helgen har varit toppen bra!! Började fredagen med att mamma och pappa kom och lämnade lite saker och hälsade på Harry en sväng. Sedan bar det hem till Carro & Johan för grillning och vin på balkongen.. Fantastiskt trevligt hade vi, och vid 10 taget så tramapde vi upp på stan och Örebrofesten där vi mötte upp Johanna och Jonny.. Det 3e ölandsparet i vår klunga ;) Mötte också av en slump två av mina kusiner med deras tjej/fru som hängde på oss vidare till Bishop när Örebrofesten stängde...
Och oj vad trevligt vi hade, 2.30 trillade vi in hemma igen trötta som trasor men glada... =) Det är vad jag kallar en trevlig kväll!!! Tack alla inblandade!

Lördagen var minst sagt seg, vågade inte riktigt köra bil om vi säger så.. Så spenderade förmiddagen med att baka ett super mumsigt och lätt bröd och senare på eftermiddagen åkte vi ut till Odensbacken för att träffa Dniels föräldrar, syster och även hans farmor som var i stan (egentligen bor hon i Idre...). Alltid trevligt att träffa familj och släkt. Kvällen spenderade vi i soffan och glodde på två filmer.
Söndagen bestod av jobb, mormor och kaffe dejt med Sofie självklart också lite mer brödbakning. Laddar med bröd inför Öland =)
Har lovat några att lägga ut receptet på brödet och det är klart att jag ska...

Recept på Sesambröd
2 limpor

1pkt jäst
50g margarin
5dl vatten/mjölk
ev 1 ägg
1tsk salt
2tsk socker
1,3l vetemjöl
sesamfrön eller andra frön man gillar
Du behöver också 2 formar för bröd och margarin/olja för att smörja dessa...

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin och häll sedan i mjölken, värm upp detta till ca 37 grader (fingervarmt). Smält jästen i lite av degspadet, häll sedan på resten av degspadet. Blanda i salt, socker och ev ägg (jag hade det, det gör degen smidigare). Blanda sedan i mestadels av mjölet och knåda väl! Tills degen blir smidig och släpper från bunken. Strö lite mjöl över och lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa 30min. Smörj undertiden två formar och strö frön i botten på dem. När degen jäst klart så knåda den väl igen och dela degen i två lika delar. Vill man kan man dela varje del i ytterligare två delar som man rullar ut till längder och vrider om varandra och sedan placerar o formarna. Låt sedan degen jäsa ytterligare 30min och sätt då på ugnen på 200 grader. När degen jäst klart pensla den med ägg eller ev vatten och strö på mer frön, grädda sedan limporna i 200 grader i ca 30-40min på nedersta falsen i ugnen. Låt dem sedan svalna lite innan de tas ur formarna. LYCKA TILL!!



Hoppas era bröd blir lika bra som mina!! =)
Ha en toppen dag!


F R E D A G



Fredag!!!
Underbara fredag...
Sista dagen innan helgen.
En vecka kvar på jobbet sen S E M E S T E R!!

Jobbar hela dagen, sen kommer mamma och pappa och hälsar på en kortis.
Efter det vankas det grillning hos Carro och Johan senare traskar vi med säkerhet upp till Örebrofesten för att kolla läget. Ska bli underbart!!
Känner att jag idag har mer energi än på länge, härlig känsla!

För övrigt i helgen så ska vi hälsa på svärföräldrarna i Odensbacken, jobba, till mormor, träffa vänner och förhoppningsvis skaffa mig lite bränna på benen, VILL HA BRUNA BEN!!!
Hoppas även hinna få till ett bad, men för det krävs det bar väder vilket det är just nu men de varnar för regn i helgen, TYPISKT!!
Men nån mening med det också.


I förra inlägget så tipsade jag om en het nudelsoppa, igår köpte jag ViktVäktarnas grönsakssoppa som får bli dagens lunch, återkommer om den är lika smaskig! Finns även en gulaschsoppa som jag köpte men den åt Daniel upp så får väl köpa den igen och prova. Smidigt det där med sopa på burk som är relativt bra iaf.


Hoppas att ni alla får en toppen helg med sol och bad och andra trevligheter!!


Torsdag

Veckan har gått ganska fort tycker jag nog, skönt med torsdag idag.. Fredag imorgon och det betyder såklart Örebrofesten och annat trevlans i helgen.
Och ikväll börjar vi trevligheterna med att åka och bada om vädret håller i sig.
Ska luncha med Eloisa idag kl 13.00 och såklart har jag en sjukt hungrig dag... Känner mig nästan yr av hunger, varför har man sen lunch de dagarna? Fast jag gillar sen lunch annars, eftermiddagen går så fort och bra då.

Igårkväll åt jag het nudelsoppa och varmamackor med tonfisk på, rätt nyttigt enligt mig ;)
Nudelsoppan var en färdig soppa från Vikt Väktarna som Karin tipsat mig om, och just bara för det så tänkte jag tipsa er kära läsare om den soppan, mycket god och smidig. Den heter HET och det är den verkligen också =)
Så gillar man inte kryddor så ska man nog inte ta den, men den är inte så det brinner i munnen utan lagom. Gott var det! Till det åt jag som sagt varmamackor med tonfisk på, bra mat efter träningspasset med Sofia.



Ikväll har Daniel sagt att han ska fixa mat eftersom han önskade att vi skulle äta fransk hotdog eller vad det heter. Ni vet när man har ett korvbröd som ser ut som en tunnel och fyller med ketchup o grejs o sen stoppar korven i... Typ som bilden nedan... ;) Ser lite suspekt ut men ja det blir nog gott...


Idag försöker jag gå ut ett par skor, köpte dem förra sommaren och gillar dem verkligen, lila ballerina. Men av nån anledning så får jag hemskt skoskav varje gång jag har dem, inte det att de är små utan tror de går liiite högt upp på hälen. Dumt är det för som är fina och sköna annars... Hoppas att tassarna vänjer sig...

Ha en bra dag alla glada, imorgon är det fredag!!!

Tröttare än en gurka

Ojoj vad jag är trött just nu. Känner mig som sju svåra år...
Eller som Elvira skrev på FB häromdagen... "Jag känner mig som en rötmånad" Haha den är så klockren den beskrivningen... Och det är faktiskt nästan så jag känner mig idag.

Just nu känns det som jag är inne i en period av gråvardag, hatar gråvardag. Det händer roliga grejer ibland på eftermiddagarna osv. Men känns som jag inte kan uppskatta det efetrsom jag är som en jävla rötmånad och helt slut. Blä helt enkelt, orkar inte uppskatta eller fokusera på något just nu. Bara på att ta mig genom veckorna.
Men nu är det bara 1½ vecka kvar sen är det semester i vad jag hoppas blir 2 veckor, blir skönt det. Hoppas kunna samla lite ny energi och ork.

Idag drar Örebrofesten igång här i stan, vilket betyder att dte är exakt 1 år sedan vi började umgås med våra kära vänner Carro och Johan. Självklart ska vi också möta upp dem i år igen på festen för att ta ett glas vin och fira vårt 1 års jubileum! ;) Blir mysigt det, hoppas på att våra nya vänner genom Johan och Carro tittar förbi också, så vi blir hela ölandsgänget ;)

Idag laddar jag för lunch med karln på stan och träning med Sofia efter jobbet. Sen blir det nog soffhäng för min del.

Klurar på att baka lite bröd i helgen kanske nån kaka också att ta med till Öland, har lurat mormor så hon ska förhoppningsvis baka bullar som vi kan ha med oss ;) hihi Inget slår mormors bullar. Det är något speciellt med den mat man är uppväxt med, det är lisom det enda rätta och godaste.

Hoppas att ni har en bra dag!
Och laddar för semester och lite ledigt, eller ni aknsek redan har haft ert..
Vilket som så hoppas jag ni njuter av sommaren kanske emd ett glas rosé...



alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0