Sista veckan innan semester

Som jag har väntat!!! Och längtat, sista veckan innan semestern! Två hela veckor ska jag bara njuta efter denna vecka.. Hoppas tuiden bara rusar iväg ;) Har mycket planerat efter jobbet varje dag denna vecka så det går nog fort hoppas jag. Mycket att förbereda innan vi åker till Öland på lördag morgon.. =)

Helgen har varit toppen bra!! Började fredagen med att mamma och pappa kom och lämnade lite saker och hälsade på Harry en sväng. Sedan bar det hem till Carro & Johan för grillning och vin på balkongen.. Fantastiskt trevligt hade vi, och vid 10 taget så tramapde vi upp på stan och Örebrofesten där vi mötte upp Johanna och Jonny.. Det 3e ölandsparet i vår klunga ;) Mötte också av en slump två av mina kusiner med deras tjej/fru som hängde på oss vidare till Bishop när Örebrofesten stängde...
Och oj vad trevligt vi hade, 2.30 trillade vi in hemma igen trötta som trasor men glada... =) Det är vad jag kallar en trevlig kväll!!! Tack alla inblandade!

Lördagen var minst sagt seg, vågade inte riktigt köra bil om vi säger så.. Så spenderade förmiddagen med att baka ett super mumsigt och lätt bröd och senare på eftermiddagen åkte vi ut till Odensbacken för att träffa Dniels föräldrar, syster och även hans farmor som var i stan (egentligen bor hon i Idre...). Alltid trevligt att träffa familj och släkt. Kvällen spenderade vi i soffan och glodde på två filmer.
Söndagen bestod av jobb, mormor och kaffe dejt med Sofie självklart också lite mer brödbakning. Laddar med bröd inför Öland =)
Har lovat några att lägga ut receptet på brödet och det är klart att jag ska...

Recept på Sesambröd
2 limpor

1pkt jäst
50g margarin
5dl vatten/mjölk
ev 1 ägg
1tsk salt
2tsk socker
1,3l vetemjöl
sesamfrön eller andra frön man gillar
Du behöver också 2 formar för bröd och margarin/olja för att smörja dessa...

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin och häll sedan i mjölken, värm upp detta till ca 37 grader (fingervarmt). Smält jästen i lite av degspadet, häll sedan på resten av degspadet. Blanda i salt, socker och ev ägg (jag hade det, det gör degen smidigare). Blanda sedan i mestadels av mjölet och knåda väl! Tills degen blir smidig och släpper från bunken. Strö lite mjöl över och lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa 30min. Smörj undertiden två formar och strö frön i botten på dem. När degen jäst klart så knåda den väl igen och dela degen i två lika delar. Vill man kan man dela varje del i ytterligare två delar som man rullar ut till längder och vrider om varandra och sedan placerar o formarna. Låt sedan degen jäsa ytterligare 30min och sätt då på ugnen på 200 grader. När degen jäst klart pensla den med ägg eller ev vatten och strö på mer frön, grädda sedan limporna i 200 grader i ca 30-40min på nedersta falsen i ugnen. Låt dem sedan svalna lite innan de tas ur formarna. LYCKA TILL!!



Hoppas era bröd blir lika bra som mina!! =)
Ha en toppen dag!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0