Idag, annandagen kallas det va??

Idag har varit en helt oproduktiv dag...
Har legat i soffan o ätit choklad ur min aladinask och skollat på bla. sex andr the city.
Bamse kom hit så vi va ute en kort sväng o pulsa i snön o så har Daniel o jag spelat lite mer Wii sport Resort.
Nu är det strax dags o laga mat, kanske ska ut i snön med min lilla prins en sväng först bara.
Men som sagt folk säger att jag behöver at det lugnt o det har jag verkligen gjort idag... haha



sammanfattning

Julafton är över och det är juldagen också...

Julafton gick i matens tecken kan man lugnt säga, tror jag aldrig varit så mätt i hela mitt liv under en sådan lång period, haha hemskt vad mat man åt den dagen. Fick massa fina julklappar och hade en mycket trevlig och glad dag.

Bästa citatet från dagen får bli från Ebba när hon öppnar ett paket:

"Det kanske är en ring eller något annat dyyrrrbart!" (med rullande R) Hahah den ungen är inte riktigt klok!

Juldagen började mycket mycket seg, vi sov länge, tog en promenad, spelade vårt nya Wii sport Resort o hade en allmänt mysig dag. Vid halv 7 tiden hoppas jag in i taxin osminkad och dan för att bege mig till Johanna och få hjälp med piffningen. Där var dte redan full fart och jag blev stylad med en as cool dress ur Johannas garderob o sminkad o resultatet blev sexy ;) hehe om jag får säga det själv iaf och det får jag ju... haha
Strax efter kom Sandra och partyt va igång, vi hamnade tillsammans med sjukt mycket folk på Strömpis, träffade massa kända ansikten som jag inte sett på länge, underbart!!!

Lägger upp lite bilder istället från dessa dagar som får tala för sig själva...

  

Jul hos familjen Gardsiö!

  
  
  Jul hod familjen Egeryd/Andersson

Juldagen

  
  
  
  

Bilder säger mer än tusen ord... ;)


en klassiker




Min jul, den ska vara kul.
Min jul, den får inte vara ful.
Som påsken den är gul, ska min jul vara kul.
Och snön den ska vara vit.
Är den gul har någon pinkat på den.
Kanske en h-h hund...

GOD JUL!!



Tomtens dag!

Ja man kan ju undra vad jag gör här vid datorn en sådan här dag. Men dte har hänt något oväntat, något underbart!! Vi har en stund över, ca 1 timma mellan två julfiranden... Helt underbart man kan sitta o slappa lyssna på julmusik med Galenskaparna och bara ha det lugnt o skönt.
Har nyss varit o ätit frukost hor mamma o pappa och fått lite klappar, Daniel o jag hade klapp byte med glögg o skinkmacka innan vi gick och snart bär det av till Maria och Adam o Daniels familj o i eftermiddag blir det hem till syster o min familj. Det är ett jäkla åkande och ätande denna dag på året. Men dte är härligt trotts allt...

Igår kokade vi skinka, rullade lite fler köttbullar, gjorde fler chokladgodisar och en saffrans och äpplekaka, paketen fick papper o snören och granen står nu grann o fin i vardagsrummet.

Med andra ord är vi mer än redo för tomten nu.

Lägger upp lite bilder från igår och av mina fina presenter som jag fått idag.
En berlock från Thomas Sabo till mitt armband, Sex and the city boxen (med 6 säsonger), lite kropps produkter, en almenacka från morfar o momor med hundar (har fått en sådan i säkert 10år om inte mer...=)vi köpte ett wii sport resort till oss själva och lite annat... Älskar paket o julen!!!

GOD JUL PÅ ER ALLA!!!!


  
  
  

Dagen före dagen före JULAFTON

Det är dagen idag det!!!
Igår städade jag hela långa dagen för ovanlighetensskull. Men jag är extremt lycklig för att Maria har hjälpt mig med dessa uppdrag, hade nog inte pallat annars om jag ska vara ärlig. Har nästan städat varje dag i ca 1 vecka nu, det känns i kroppen och syns!! Händerna är äckligt torra till o med knäna är torra och början till skavsår, det blir så när man får ligga o knäskura golv. Men nu är vi klara och nu återstår bara två ynka trapphus men det tar jag en annan dag för idag ska jag ÄNTLIGEN få träffa Karro som jag längtat.
Men först ska jag träffa min lill skrutta Evelina det är inte ofta man har sådan tur på en och samma dag. Och inte mindre värt att nämna Sandra ska också med o fika och så hoppas vi på att Jonna dyker upp också, sen kan dte inte bli så mycket bättre enligt mig. Jag längtar verkligen efter mina vänner nu, vill bara sitta och mysa och prata om allt och bara vara mig själv, det är så underbart att vara med sina allra närmaste för då kan man verkligen slappna av, de vet mer om mig än vad jag gör och jag älskar det.
Med mina bästa vänner kan jag vara mitt vanliga töntiga barnsliga Lally!! Hihi thats me ;)

Men nu ska jag dra på mig alla kläder jag kan hitta och skutta iväg o köpa en liten julklapp och lägga på lådan till en mycket omtänksam och gullig dam som lärt mig mycket här i livet!

Ha en underbar dag och se upp så ni inte halkar!!





Maria är alltid lika glad, trotts att hon jobbat sedan tidig morgon och direkt efter kom o hjälpte mig och klockan började nog närma sig 8 här i alla fall. Och det va ett par timmars jobb kvar, underbara människa!!



Starka män har vi både Maria och jag o hjälpsamma är de också, här fick de visa vilka muskler de hade genom o hjälpa till o röja lite/mycket.





Värme

Förutom tjocka kläder, ljus, varma drycker och mysiga filtar så finns det något mer som värmer härligt...
Det är vetskapen om att man har fullt av underbara människor runt omkring sig, i måndags morse när jag kom ut och skulle åka o städa för ovanlighetensskull så blev jag varm inom mig trotts att det va ca -12 grader ute, möttes av detta:





Tror bara det är min underbara Karro som lämnar meddelanden på min bil, and me like!!!
Idag ska jag äntligen få träffa henne!!!


Små saker betyder så mycket i vardagen...

Måndag och knappt 4 dagar kvar till jul!!!!

Idag är det som sagt städning igen, japp ja vet det är tjatigt men nu är vi snart klara hoppas på effektiviteten Allan idag... Har inte mycket mer än så att säga idag. Hoppas hinna något annat idag också. Men vi får se hur det blir med den saken!


Tänk va kul dte vore o städa om man hade en sådan här!!


Söndag, vilodag?? näää

Söndag är egentligen en vilodag enligt traditioner, och eftersom jag egentligen borde vart bakis så hade en vilodag varit bra att ha. Men vem har tid med det såhär före jul??
Nepp vaknade ca 9.30 och då var det lite yrt i huvet men upp för frulle och lite piffning, dock blev det inte så mycket på det sista. Men strax därefter bar det av för att städa salongen och sedan vidare för att fixa klart mamma o pappas lägenhet med min underbara Maria! Vad skulle jag göra utan henne?? Utan henne kan jag säga att jag hade gått in i väggen för längesedan och tappat hakan också... =)
Ävn Sofie kom på besök o berättade om sina lördagsbravader, alltid trevligt med enn besök i städbestyren. Kom görna och hälsa på om ni har tid och lust!!! Det uppskattas =)

Vilket fall så städare vi o fejjade till kl va nästan 7 och sedan var vi klara och fick gå hem o äta potatismos i soffan. Eller i alla fall jag åt det, Maria blev ompysslad och bortskämd har jag hört ;)

Men nu är vi alla fall klara och har bara bamse-jätte-lokalen kvar, vi hoppas på att hinna den idag så det kan bli trappstädning och julbestyr för mig de sista dagarna innan jul och julbestyr för Marias del också. Det är mycket som ska hinnas med innan julen står för dörren. Men en skön sak o veta är att även om man inte hinner allt så blir det jul i alla fall!



Man måste fika när man städar!

 Het brud! Undra vem det är???

Galen kväll med galna tjejer

I lördag kom Äntligen Sandra hem (och Karro kom också hem mitt i natten!) och det var dags för lite efterlängtat party och skaka rumpa och vin pimplande. Vi började kvällen hemma hos Johanna, med vin, musik och såklart girltalk om allt mellan himmel och jord. Vi begav oss till Strömpis senare för att slänga benen kring väggarna och allmänt ha det bra. Det som händer på Strömpis stannar på Strömpis, eller??? haha
Kom just igåg att jag o Johanna låg på dansgolvet en sväng, bartendern blev sur på mig för att han hällde ut en shot jag köpte, träffade kusinerna, träffade massa annat folk, vi levde allmänt rövare må jag säga. Kul var det må jag säga. Älskar att alla är hemma igen!!!

  
 Kattis va bakis men kom o sa hej i alla fall...
  



Lördag = Tvätt, julbak, julgodis, fika, promenad

Fredagen gick i städningens tecken som större delen av denna vecka har gjort, på kvällen blev dte mys i soffan och julbord alla oss, gjorde bland annat min första Jansson och den blev mer än godkänd enligt min expert till sambo, bra det!
Lördagen har varit fullt upp, kl 9 började tvättmaskinerna gå varmt med våra skitiga kläder, vi åt en god frukost med mormors bröd innan det var dags för det värsta julstöket, tror vi hunnit allt idag, haha.
Vi har:
Stekt köttbullar
Gjort skorpor
saffransbullar med vit choklad
Polkabrownies
choklad-ris godisar
knäck i mängder
 Ojoj va vi har stökat i köket idag jag och min älskling, men bra blev det allt.
Har även hunnit med en promenad och en fika med Sofie...

Men nu har jag inte tid o sitta här o tjata längre måste hinna in i duschen så ja kan ut o dricka vin o skaka rumpa med min älskade Sandra osm kommer till Örebro om ca 10 min!!!!!!!!!!!


  
  
   
 Mumsigt värre!!!

Äntligen är det fredagsmyyyys...

Fredag, snö, kallt och jobb.
Just desa sista dagar har det inte hänt så mycket spännande i mitt liv, antar att det är så det är när man jobbar mellan 9.00-19.00, man varken hinner eller orkar så mycket mer än det.
Vilket fall så blev jag/vi klara med städning av första lägenheten igår, super duper skönt måste jag säga.
Så nu är det bara fönstrena kvar i den lägenheten sedan ska jag sätta tänderna i mamma o pappas lägenhet, ja nu är det dags... Idag går flyttlasset upp till Sthlm för dom, både bra och dåliga känslor för det...
Daniel och jag har i alla fall bestämt att åka upp i mellandagarna och hälsa på dom.

Men nehej som sagt nu är det dags o skutta över o putsa lite fönster, hoppas inte gubbarna har skräpat ner för mycket... Då halstrar jag dom =)

Ikväll kluras det på o bli lite mini julbord här hemma, men det beror på hur länge jag känner för o jobba och om jag kan lura iväg Daniel till affären, vore ju mer än skönt enligt mig!


Ha en toppen fredag o njut av julstämningen!!!



Maria lyser upp min tillvaro ;)



Kolla coolaste och läskigaste trappen...
Man går som man har gjort på dig i den... haha


Torsdag

Jag tror dte är torsdag idag, har så där hemskt dålig koll på dagarnar igen, va säker på att det va fredag idag men det va tur det va torsdag bara annars vet ja inte hur ja skulle hinna med.
Idag händer det inte så spännande saker, ska jobba hela dagen... Städa en gigantisk lägenhet på 5rok så jag har verkligen att göra... Tur att Maria kommer och håller mig sällskap o hjälper mig på eftermiddagen, tills dess får ja stå ut med dom härliga snuskgubbarna ;) Tur man känner de där männen, haha och vet att de inte är så farliga som de låter!


Igår kväll efter en dag full av jobb, julshopping och fika hos mormor så blev det sushi dags för mig o Karin, det va inte en dag för tidigt! Sushin har blivit hemskt dyr men det är det värt någon gång då o då, underbart gott är det i alla fall, och ännu bättre med ett glas vin och trevligt sällskap!

Nehej mot jobb och tankar på pengar!



 
 

Kvällen slutade med att jag stog o titta lite genom fönstret på hur det plogade på gården här hemma, vet inte varför med det fann jag ro i, mysigt o se hur de åker runt där nere... =)

Mitt i veckan dagen, onsdag

Då var det onsdag och om en vecka är det bara en dag före jul och jag har hunnit massor och har troligen hel hel del kvar. Men nu är vi här i alla fall.
Dagen kommer bestå av trappstädning, besök på banken, fixa ett par julklappar, hoppas hinna förbi mormor och sen sushi med Karin (beroende på vad klockan blir där så kanske det blir lite bonde med Sofie...).

Undra hur jag ska ta mig runt till mina trappor idag när dte är -1,1 och MASSOR av snö?? Jag är ju ingen hejare på att cykla i snö men vet inte om ja orkar åka bil runt heller... får s ehur dte ser ut när jag väl kommer ut.
Först ska jag i alla fall och titta på ett annat jobb. Har en hel del jobb att göra före jul nu, några kan jag iof göra före nyår men jag hoppas hinna dem före jul, som vanligt alla mina trappor och salongen och utanför det blir det flyttstädning av två lägenheter och en stor stor lokal som också ska röjas... Spännande för mig hur jag ska hinna allt detta mitt i julstöket... haha Men allt går bara man vill, skönt att jag inte kan sitta o rulla tummarna i alla fall...

Nehej lila bra att jag tar mig iväg o börjar dagen kanske?!

Tisdag och snart "jullov"

Hade ställt klockan på 8.30, tänkte att lite sovmorgon kan jag unna mig. Får ett sms av Daniel 8.15 att om jag undrar vad det är som låter så är han hemma.. (Jo vi har en förkärlek för o smsa varandra hemma när vi inte orkar röra oss... haha). Han kom in o la sig strax efter och så låg vi o små prata lite o ja somna igen och idag va sängen sådär väldigt skön, det hela sluta med att jag gick upp 9.40 istället och med andra ord har jag nyss ätit frulle och ska strax hoppa in i duschen.. Men vad gör det när man inte börjar skolan förens 13.30??

Känns som detta kommer bli en lugn och skön dag, vilket kan behövas med tanke på att resten av veckan är fullt planerad i min kalender. Det ska bli, trappstädar turne, besök på banken, promenader med Sofie, Sushi med Karin, städ av mamma o pappas lägenhet, fika hos mormor, julbak, måste köpa de sista julklapparna och en hel del annat.

Men allt det där tar vi en annan dag...
Idag ska ja läsa de sista vfu uppgifterna så vi kan diskutera ordentligt på seminariet i eftermiddag, sen ska vi troligen åka o kolla nya däck idag, behövligt med tanke på det mysiga snötäcket som ligger ute nu. Bättre sent än aldrig heter det va?? Det blir träning på corevollen med Jonna och sedan mys i soffan med fröken Jonna. Känns osm vi aldrig hinner ses längre, man har för mycket runt sig... Därför får man passa på o njuta när vi väl hinner ses. Och till helgen kommer våra två andra delar hem också!!! Så nu kommer det vara farligt på stan under julen och nyår =) hihi



Btw igår var jag mer än duktig och så skönt det var!!
Började dagen med att simma 1.5km med syster och senare tog Sofie och jag en promenad i ca 1.5 timmar. Kände mig som en isglass när jag kom hem men så underbart skönt var det, o pigg blev man.
Hoppas på minst en promenad denna vecka, kanske får vi till två =)



Måndag

Jaha då var det måndag igen, helgen har varit mer än bra!
Julklappsshopping, Winnerbäck, middag med syster, plugg, hem till päronen och lite annat trevligt.

Men nu är det en ny vecka med fler nya möjligheter och ett jullov i sikte.
Börjar veckan mycket hurtigt med att strax bege mig till badhuset med syster för att simma i alla fall en kilometer, sedan hem o fila på det sista i papret som ska vara inne kl 12 idag, känner mig klar så ska bara läsa det en gång till.. Sedan blir det en power walk med Sofie i oset innan älsklingen och jag har beslutat oss för en lång lång myskväll i soffan, ska laga korvgryta och se på True Blood kan bara bli en bra dag detta!

  spontant kort på delar av sällskapet,
syns det att de inte är redo? haha



Alex provar nya saker...

Ballerina Pepparkaka

Denna gång föll lotten på Ballerina med pepparkakssmak.
Har faktiskt köpt hem dem en annan gång, när jag fyllde år men varken Daniel eller jag hann få någon då, gästerna var allt för nyfikna på dem. Så häromdagen tänkte jag att denna gång ska det bli våran tur.
Och såhär i efterhand vet jag inte om det var en sådan bra plan från min sida.
Daniel tyckte dom var sådär och nöjde sig med en kaka.
Jag tyckte om var UNDERBARA och har redan ätit 4st och det finns stor risk att flera kommer finna sitt nya hem i min mage idag. Underbart goda!! Verkligen värda att prova om ni inte redan gjort det...


Lördag 12/12, is the shit!!!

Lyckoruset fortsätter...

Dagen har börjat toppen, ska strax bege oss upp på stan för julshopping sedan ikväll gäller det!
Ikväll är det WINNERBÄCK och det kommer bli sjukligt bra vet jag!!!
Ska dit med älsklingen, syster, svåger och två av deras kompisar, sedan vet jag att dte kommer vara en hel drös med härliga människor där som jag känner! Längtar så sjukt mycket.
Tyvärr har Jonna och Jimmy passat på o bli sjuka till ikväll... D E T mina vänner är så dumt att man inte ens kan tala om det, TYPISKT!!!!


Nu måste jag hoppa in i duschen och sätta fart på dagen så jag hinner något full rulle hela helgen...


Klicka för att stänga bilden

Sötaste sjuklingarna ever, KRYA PÅ ER!!!

Lyckorus

Jag har en konstig känsla idag, en bra känsla, vet inte vart den kommer ifrån...
Jag har haft ett sådant där lyckorus idag, har bara haft lust att skratta, skutta och skrika idag... Precis sådär som Ronja gör när våren kommer... Kanske är det för att denna vecka har varit så bra? Kanske för att vi ska på Winnerbäck imorgon? Kanske för att Sandra och Karro kommer hem nästa helg?? Och för att en hel drös av andra trevliga människor kommer hem nu till jul?? Eller kanske rent av för att det är jul snart?? Eller är jag bara kär och galen?? Kanske har jag kommit på vilket underbart och fantastiskt liv jag har?? (Märker ni hur positiv jag är??)

Känner mig i alla fall sjukt glad idag och jag känner på mig att detta kommer bli en underbar helg, och jag har flera toppen helger framför mig det vet jag!!! Kan inte sluta le... =) Önskar mig flera sådana här dagar...
Saknar ni ett leende kan ni få två av mig!

Alexandra Andersson


Nu har det hänt...

Jaha! Har haft en hemsk huvudvärk hela dagen, tänkte jag druckit för lite vatten eller ätit dåligt men inget av det hjälpte, men vet ni vad som hjälpte?? Kaffe!!! Skandal, med andra ord finns det stor stor risk för att min kropp börjar bli kaffeberoende, vet inte riktigt vad jag tycker om det om jag ska vara ärlig...
Jag gillar kaffe, men jag vill inte ha ett behov av det, så då är dte väl dags o börja göra något åt det hela...
Jaja det tar vi efter helgen, eller efter jul kanske ;)



Äntligen fredag eller redan fredag!

Lika skönt som det är att det är fredag, lika förvånad är jag att det faktiskt är fredag!
Trodde denna vecka skulle gå slukligt långsamt, har haft en hel del att göra plus att jag längtar mucho mucho till på lördag men Nepp, den har bara rusat fram, tack för det säger jag! =)

Just nu sitter jag här och är mätt i magen efter frulle och ska strax bege mig ut för lite städning av trapphus, måste bara lägga över lite Winnerbäck på MP3:n så jag kan peppa hela dagen och inte bara när jag är hemma ;) Tusan vad det ska sjungas imorgon! Kommer bli toppen det vet jag bara, det kan lixom inte bli fel!
Först ska älsklingen och jag möta syster, hennes man och två kompisar till dom på Mingla för o äta gott och kanske ta ett och annat glas vin. Sedan bär det av mot Winnerbäck konsert och där ska det mötas upp en hel drös av härliga tjejer! Känns som nästan alla jag känner ska dit, kanske kanske kanske kan det också bli lite party efter men det vet man inte det är lixom inte bestämt, vi får se om andan faller på.

Men först idag är det fredag och nu ligger Winnerbäck i min MP3 och nu ska ja dra p åmig skorna och trampa bort mot trapporna. Måste ha lite fart idag för kl 13.00 ska jag hem till mormor på lunch, har önskat mig kokt torsk och äggsås, vet inte riktigt om det kan bli godare än så?? Mormor är B Ä S T och det är få saker som är mysigare än att sitta och prata om livet med henne och äta god mat. Ett av mina bästa! 

Och ikväll har Daniel bestämt att det ska ätas kebab, vet inte riktigt om jag gillar det men menb får väl ta mig en sådan där kycklingvariant så plutten blir glad och lycklig ikväll, han har ju faktiskt längtat sedan i söndags så kan ju knappast säga nej haha. 

Ha en toppen dag och ät något gott! 
"Livet är för kort för att bara äta god mat på fredagen och älska på lördagen!" ;)  



Torsdag i en rasande fart

Kan inte riktigt förstår att dte är torsdag, det har verkligen gått fort vet inte riktigt hur jag ska hänga med och hinna med hela vägen fram till jul. Ibland stressar i alla fall jag upp mig för jag är orolig att jag inte ska hinna men i nästa sekund så är jag lugn och seg som kola och då blir det tajt på slutet.
Vilket fall så är det en hel del kvar att göra inför julen, kan man börja baka redan nu?? Godis och annat gott eller blir det lite läskigt till jul då?? Kanske ska köra på min vanliga, MAX 2 dagar innan startar vi och kvällen innan tjatar jag o bråkar med Daniel att han måste hjälpa till då vi blir klara medan han tittar oförstående på mig och undrar varför man Måste göra allt från grunden och inte kan köpa färdigt eller i alla fall halvfärdigt. Men nej inte hos mig dte går inte ska det vara så ska det vara ordentligt ;)
Tänk sådana rutiner man hinner skaffa sig på så kort tid egentligen...

Jaja nog talat om julen dte är ju faktiskt bara 10/12, hela två veckor kvar!
Idag är dte i alla fall torsdag, ska bege mig till skolan snart för seminarie om det deliberativa samtalet känns spännande, vi ska tydligen ha en miniföreläsning om det, haha detta kan bli flummigt, kan ju alltid hoppas iof. Sedan blir det en lyx/firar lunch med Emma innan jag ska bege mig till några trapphus för o skrubba lite, yay vad roligt för mig! Men måste sluta i tid för kl 18 ska jag möta Therese vid farbror blå huset sedan ska vi trampa mot Maria och det gröna huset, spännande eftersom ingen av oss vet vart det ligger och iaf jag har ju Europas sämsta lokalsinne, haha men det ska nog gå bra detta. Där vankas det i alla fall mysig tjejkväll, längtar med andra ord mest till lunchen och till kvällen idag, tiden där emellan vet jag inte riktigt det kan ta och skutta någonstans enligt mig...

Nehej nu ska ja se om fläcken på tröjan är borta, finnemang som man är så spilde jag mjölk på tröjan nyss, bister man blir!!! Volket fall, ha en toppen dag!!!




Äckel pellar!!!

Kan folk S L U T A köpa färdig pepparkaksdeg och äta som om det vore godis`??

Det är super duper mega äckligt!!! Man ska ha den i ugnen sen är den god...
Man kan inte gå o äta deg på stan som att det vore helt normalt och nej man kan faktiskt inte äta deg som godis någon gång alls... BLÄ!

Onsdag är det va??

Denna vecka är en sådan där vecka när jag har svårt o veta vilken dag det är.
Men idag tror jag dte är onsdag, uteslutningsmetoden, mös med Jonna igår och då var det DHW med andra ord tisdag och efter tisdag kommer onsdag =)

Jonna och jag va på ett riktigt bra pass igår, trodde aldrig att Core med boll skulle vara något för mig, jag på en boll?? Men det är riktigt bra, man känner verkligen att det tar och att det stärker hela kroppen. Sådant gillar vi. Efter gasade vi hem till Jonna och åt varmamackor och kollade Ugly Betty och DHW. En toppen kväll som alltid!



Denna dag har börjat över förväntan. Va hemskt trött när jag vaknade men ska göra vad jag kan för o hålla mig från kaffet idag, kanske blir en kopp i eftermiddag men kände starkt att jag drack för mycket igår va helt skakig i hela kroppen hela kvällen haha.
Vilket fall så gick jag upp 7.40 och plockade ordning allt och gick ner i tvättstugan så nu sitter jag här med frukosten framför mig. Andra vändan av maskiner är igång, badrummet är skurat och jag är duschad och ska börja skriva rent en uppgift som jag inte riktigt vet om jag gjort rätt. Men jag hoppas att mina kurskamrater kan hjälpa mig på den fronten, tur man har den lilla "familjen" ;).

Efter skolan får jag se om dte blir o städa en trapp eller två innan Maria kommer och hämtar mig. Ikväll ska Maria (Daniels syster), Jonna och jag på Afrodans, det va längesedan jag var på det o ny version ska det vara av den också. Detta kan bli kul! Brukar få så skön känsla av afro =)


Ha en toppen dag!!

En present piggade upp

När älsklingen kom hem smög han in o la något i min julstrumpa, trotts min akuta nyfikenhet satt jag kvar och rörde inget. Efter en stund kom han in och höll fram strumpan och sa att jag faktiskt fick titta =)
Älskar presenter!!! Har pratat ett tag om att jag skulle vilja köpa en sådan där lång grej som man tänder ljus med men inte har det blivit av. Nu behöver jag inte det heller för det var precis vad älsklingen stoppade i min julstrumpa idag!! TACK!! Den kommer användas mycket, det vet jag...




Min dag i bild



En typisk bild för min dag i dag.
Har nästan hetsätit clementiner idag, bort med det onda i halsen och tröttheten ska det.
Kaffe har heller inte varit en bristvara idag, lite mörkchoklad har såklart också piggat upp min lilla hjärna.
Boken i nederkant av bilden ser kanske inte då lockande ut men jag måste säga att det är en av de bättre böckerna vi läs på denna kurs. Jag gillar den, har nu inte läst hela men det jag läst är bra helt enkelt!
Nu ska jag nog sätta på lite mer kaffe och slå mig ner i soffan och fortsätta läsa, nu är det bara två häften kvar sedan har jag nått mitt mål i läsning för dagen, känns skönt!
Ska se om jag inte hinner skriva rent lite också innan det är dags o kliva ur mjukisbyxorna och Daniels stora sköna tröja och glida i träningskläderna och möta Jonna, the best Jonna in the world! =)




Regnig tisdag

Idag är det en sådan där dag då det verkligen är skönt att vara student, klockan ringde kl 8.00 men kom inte upp förens 8.30, sitter just nu här ny duschad och magen är full av gröt och banan.
Ska strax slå mig ner i soffan för o läsa lite eller ja egentligen en hel del men jag slipper gå ut idag, det är så skönt. Jag kan sitta inne i soffan i mina myskläder hela dagen och bara dricka te och kaffe och läsa intressanta böcker ;)

Ikväll ska jag leka med Jonna, dags för det härliga Core passet med boll igen och sedan blir det mys i soffan igen dock då hemma hos Jonna, omväxling förnöjer ;)

Denna dag kommer gå i soffans tecken... Känns lagom för idag!

http://www.youtube.com/watch?v=UrHndmWNa_A



Bamse och jag är soffans mysmästare ;)

Måndag morgon

Jaha då satt man här igen så där äckligt tidigt trotts att man inte ska iväg på någon Vfu men idag nalkas det föreläsningar, som jag längtar!! eller?? mm, nja egentligen gör jag nog faktiskt inte det, men men redan kl 12 får jag åka hem. Ska upp på stan o lämna tillbaka en tröja till mamma och köpa lite små saker, finns risk att jag trillar förbi stadim för o prova ett par jeans jag hittade där i lördags. Egentligen är det väl det sista man ska köpa såhär före jul, saker till sig själv.. Men jag tror jag gillar dom, men det vet ja ju inte förens jag har provat dem men de ser sköna ut lixom =) Efter stan tänkte jag mig en sväng till gymmet det kan behövas efter denna helg, blev inget onyttigt igår kväll iof, hamnade ju här och inte kom jag härifrån direkt, rasade direkt i säng istället senare än planerat...

Ikväll måste jag verkligen ta tag i o plugga annars händer dte inte mycket det är Daniels dag att laga mat så jag kan verkligen bara luta mig tillbaka efter träningen och ta tag i saker jag borde tagit tag i för flera dagar sedan...
Svårt med disciplinen nu för tiden, känner att jag behöver ett jullov nu.

Nehej dags o dra på sig kläderna och se om det är så mycket regn i luften som Sofie säger så det är bäst att ta bilen, tusan vore skönt o cykla när jag ska upp på stan direkt efter... Jaja det reder sig!

Ha en toppen dag!




Alex provar nya saker...



Har flera gånger gått på ICA och spanat på något nytt kallat:
Pepparkaksrulle
Nyfiken som jag är så kunde jag inte idag låta bli när jag hittade några i ett skåp på mamma och systers salong. Jag snappade åt mig en och satte tänderna i den. Vet dock inte om detta var något höjdare. Är man en sådan där person som älskar deg och annat joks när man bakar då är detta en toppen grej, smakade precis som papparkaksdeg. Nu är ju inte jag en sådan person snarare tvärtom. Så för mig är detta ingen höjdare alls. Men gillar man pepparkaksdeg så köp, tveka inte en sekund.


Helgen som planerat

Helgen blev som planerad och br ablev den också.

Fredagen var som sagt sista dagen på min VFU. Var nära att tårarna kom när barnen sprang fram och kramades och frågade när vi skulle komma tillbaka. Får nog bli en liten påhälsning där i januari kan jag tänka. Härliga barn till tusen, önskar att alla kunde få träffa dom o höra deras charmiga och ur roliga kommentarer, hehe.

Eftermiddagen spenderade jag hos mormor, vi åt kinamat (vilket jag fick sota för på kvällen, verkar som jag inte tål kinamat =( ) Och så hjälpte jag henna o städa lägenheten. Både Daniel och jag var mer än mätta så det blev baugett, brieost och salami till kvällen och lite gott vin på det hela. Inte dåligt det må jag säga...



Mormor och jag väntar på att golvet ska torka ;)


Lördagen började mindre trevlig men blev en toppen dag trotts allt.
Efter mycket om och men så tog sig Daniel och jag upp på stan och spenderade hela dagen med att leta efter julklappar till hela familjen, och vi är nästan klara!! Vi avslutade dagen med att äta på Mcd, det sitter gott på min mage nu, haha. Gick hem till mamma och pappa som var barn och hundvakt för o prata lite, gick därifrån med men myklippta bebis prins Bamse. Han och jag åkte upp på stan för o hämta Anna vid bussen sen bar det av hem för en ultra mysig kväll i soffan för oss tre, ett stopp på coop för o köpa glass blev det också.
Det slutade med att vi åt pizza, glass o läsk och kollade på Robinson, hälsodagen fortsatte med andra ord... hahaha. Och även denna natt fick Alex sota för sina matval. Min mage är verkligen inte i form just nu, hoppas på en bättre natt efter idag då maten var varit bra än så länge, men kvällen är ju inte slut än... ;)
Ska nog hinna trycka i mig lite glass eller chips även ikväll ska vi se, får ju inte öta något sådan på hela veckan så det gäller ju o passa på...

 
 

Söndagen blev även den mycket bra. Började med en mysig frukost med lilla familjen (Daniel, jag o Bamse) sen när jag väl tagit mig i kragen efter mycket om och men så begav jag mig för att städa, va verkligen allt annat än sugen på det idag. Men jag tog mig iväg och rent blev det! Några timmar senare var Daniel och jag påväg till Wadköping för o kolla in julmarknaden och för o dricka glögg blev dock enbart det som köptes, inget annat som lockade oss, kanske var våra plånböcker trötta efter all shopping igår?? =)
Väl hemma blev det mat och mys på soffan och nu sitter vi och är sociala vid varsin dator.
Jag ska nog strax bege mig tillbaka till soffan eller om det får bli sängen medan jag kan tänka mig att Daniel kommer sitta ett tag till framför burken.

 

HA EN MYSIG KVÄLL!!
Tänd ljus och drick glögg...




Sista dagen ut och spring...

Då sitter man här, har just ätit upp frukosten och det är snart dags o plocka ner sakerna och gasa iväg genom staden. Idag är sista dagen på min VFU. Det är verkligen med blandade känslor, lika skönt som det ska bli att återgå till sitt liv och få lite lugnt igen (att jobba 35tim/vecka, jobba extra ca8tim/vecka, plugga heltid och sedan ha ett liv utanpå det... Det är lite mycket för fröken just nu) lika mycket kommer jag sakna de där små knoddarna. Riktiga busfrön är de, men att man smälter när de kommer o kramas eller bara är allmänt gulliga, finns det något härligare än ett barnskratt som kommer helt ärligt o rakt från magen??
Eller de tindrande ögonen när de får öppna adventskalendern som vi gjort åt dem?? Det är inte mycket som slår det. Men någon dag ska ju vara den sista så tyvärr...

I eftermiddag ska jag köpa med mig lunch och sedan gå till mormor o äta med henne och sedan ska jag hjälpa henne att städa lite hemma.
Kvällen blir att spendera i soffan, jag hade hoppast på köttgryta eller pizza ikväll men av någon anledning så tycket inte Daniel något av det va nån bra plan, suck! Så vi får se vad det blir för smaskigt i magen ikväll. Några saker vet jag absolut att det blir, ett glas vin och sen massa socker!! Det är jag värd efter denna vecka ;) 

Nehej dags o ta med sig kakan o bege sig mot kungsgatan och sen vidare till skolan!!  

Ha en toppen dag!
Och kom ihåg, DET ÄR FREDAG!!!



Idag är jag sådär riktigt sugen på julen, Daniel och jag har planerat att spendera dagen imorgon på stan för o köpa julklappar. Har tänkt mig att dra med mig honom in på ett café o dricka lite varm choklad också. Känns riktigt bra i kroppen idag, glad och lycklig!

Att man har så många muskler i en mage...

Fantastiskt att man har så många muskler i en mage måste jag säga, och att alla kan göra ont samtidigt. haha Core med boll is the shit!! Underbart, får se hur kroppen känns i eftermiddag nu när det blev combat igår också, blir skönt för mig o springa i trappor i eftermiddag ;)

Idag är dte i alla fall torsdag, jag hade beslutat mig för o cykla till vfu:n idag men så smsa jag Anna och hon övertala mig o åka bil, ockej ja va inte svår o övertala latmasken tittar gärna fram när det är minus grader ute.

Idag ska Linda och jag hålla i en bildlektion tilsammans får vi se om vi får ordning på halva klassen, haha det är mer än nog med 9 barn ibland! Undra hur det ska gå o vara lärare själv? Kanske står där med 30 barn själv, huva vad har jag gett mig in på??

Men som sagt annars händer inte mycket idag: Vfu här på morgonen, städa trappor i eftermiddag, baka till fredagsfikat och sedan måste jag nog tyvärr plugga lite men len sväng i soffan med lite god mat ska vi nog hinna med också.
Nu är det verkligen dags o åka!

Ha en bra dag!



Efter lite Core så är denna kropp inte långt borta ;)

Trötter idag

Idag när jag kom hem efter vfu:n blev jag sådär akut super duper trött knappt så att jag hängde ihop. La mig på sängen för o skriva lite om dagens tankar inför uppgiften och poff så hade jag sovit 20min, behövligt!

Men sen var te bara o masa sig upp för o städa ett par trappor.
Nu sitter jag här med en kopp kaffe och har just fixat en skiva till Per och en ny till min lilla bil.
Strax dags o dra sig iväg till Njoy för o möta upp Maria och Jonna, Maria ska med o prova combat idag, får se hur dte hela går för mig med tanke på den träningsvärk jag har sedan både måndagen och tisdagen, haha fortsätter jag såhär kan ja inte gå imorgon. We like träningsvärk! Har saknat det! Men imorgon blir det "vilodag", eftermiddagen/kvällen kommer spenderas i några trapphus då där får jag min motion imorgon!

nehej undra om jag hinner förbi ICA för o fixa ett ärende först?? Kanske tar det efter, med min tidsuppfattning skulle det sluta med att jag stog på ICA 10 i och ska möta Maria strax före 6 utanför Njoy så jag tror jag tar beslutet att vänta och göra det efter...



Funderar så på om vi ska skaffa katt eller inte??
Daniel skulle mer än gärna skaffa katt men ja är ju egentligen ingen kattmänniska.
Men är så sugen på ett djur!
Och hund har jag inte tid att ta hand om + att jag har min älskade lilla prins Bamse!

Ut i skog och mark

Idag är det onsdag mitt i veckan och vi ska ut med barnen i skogen och leka lekar o fika. Skönt att det är nästan första dagen med minusgrader ute. Men kaffe o macka är fixat och termobyxorna framme så det ska nog gå bra detta hoppas jag.

Igår provade Jonna o jag core med boll, verkligen ett bra pass det var tufft och det kändes att det tog på flera olika delar av kroppen värt att prova och jag kommer absolut gå igen. Men ikväll är dte dags för combat med Maria. Det är så underbart skönt att jag fått in flera träningspass på rad denna vecka. Känner verkligen hur mycket bättre både kropp och huvud mår när jag får träna.
Men ibland finns det på gott och ont andra saker som man måste prioritera, men har tänkt mig att få in i alla fall 3-4pass/vecka det måste funka!

Nehej som sagt dags o ta sig iväg till skolan, blir nog bil idag när jag har så mycket saker med mig + att det faktiskt är kallt och halt!

Ha en bra dag!



Ungefär såhär såg Jonna och jag ut igår också ;)

Ny månad nya möjligheter

Idag är det första december med andra ord bara 23 dagar kvar tills julafton!
Och idag kom kylan som ett brev på posten, lite lätt halt är det på vägarna och det ryktas om att dte ska bli -5 grader imorgon. Känns ganska mysigt enligt mig. Det får gärna vara så jag kan cykla de sista dagarna på VFU:n men sedan får gärna vinterna komma.

Tisdag idag och paniken börjar krypa på inför uppgiften vi ska göra tills nästa vecka, det brukar alltid trilla ner en polett hos mig i lagom tid dock känner jag just nu att jag inte alls har grepp om det hela. Hoppas på att poletten kommer imorgon ska ta mig ordentligt tid att observera och tänka imorgon.

Fick ett glädje besked igår som blev bekräftat idag, JAG KLARADE TENTAN!!!
Det är så underbart skönt, känns skönt o kunna lämna den bakom sig o fokusera på det som ligger framför, behövligt. Igår hade jag en sådan där dag/känsla där jag inte riktigt visste vad jag gett mig in på i mitt val att bli lärare, men idag känns det mycket bättre. Är dock fortfarande lite sugen på o plugga vidare till specialpedagog senare men det får vi se, måste ju bli klar med dessa år först och sedan jobba i 3år och sen kan jag ta det beslutet.

Nu är det dags att byta om, ska dra iväg till Njoy och möta Jonna för ett core pass med coreboll ska bli spännande o se hur detta löser sig för oss, haha. Sen ska äntligen vår dejt bli av!! Vi ses knappt aldrig ibland, svårt att få ihop två fulla liv, bra att det är jul snart så våra andra 2 brudar kommer hem o livar upp det hela och så är vi lite lediga då vilket gör att vi ska ha hejdundrandes kul!!

Känner mig ovanligt glad och sorgelös idag, underbar känsla!!


Roliga bilder på djur.

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0