Celsius

Nu blir jag farlig!! Letat i över en månad efter dessa :)

Äntligen fredag

Nog har det både varit en intensiv, fantastisk, utmanande men också rolig vecka. Haft två öppningar de sista två dagarna, mao börjat 6.15, en personalkonferens, lite löpning och massa barn och tillhörande kärlek och argumentationer denna vecka.
Är idag totalt slut men också lycklig! Trivs bra på jobbet och älskar när man ser de där små genombrotten på barnen. Men blir frustrerad när man inte når fram, T Å L A M O D! Är min bästa vän just nu ;)

Vad har mer hänt denna vecka? Har städat mina sista trapphus, lämnat in nycklarna och avslutat det för all framtid! Fattar inte riktigt hur skönt det är! =D

Slutade 15 idag så blev en vända i spåret för att samla poäng till jogga jorden runt! Vi ska slå kansliet ;)
Har hunnit fredagshandla, tagit ett bad och nu tänker jag inte göra många knop alls. Ska faktiskt se klart Dobidoo och sedan kanske det börjar dra sig mot sängen och kudden. Haha är så sjukt trött i kroppen idag. Så skönt att vara trött på riktigt och inte som efter en dag på kontor när man bara är seg..

Trevlig helg på er!!

Bra dag idag

Idag har ljuset i tunneln kommit! Härligt, varit intensivt även denna dag men ack så mycket ljusare och gladare! Lite småbråk bland barnen men inte alls som tidigare i veckan, låt det fortsätta på detta sett. Är så glad att jag har så bra kollegor som gör att vi löser allt och det finns inga problem som vi inte kan lösa!!
Efter jobbet begav jag mig till trapphuset med stort T. Det sista trapphuset jag städar i resten av mitt liv hoppas jag. Har sagt upp mig från det jobbet och gjorde min sista dag idag. Känns konstigt och inte riktigt fattat det än. Men på fredag lämnar jag in nycklarna och sen är det bara till att fira kvar ;)
Ska bli så skönt med bara ett jobb (eller två) utöver studierna.

Hoppas ni haft en bra dag alla där ute. Njut av dessa fina sensommar dagar, det gör vi på skolan, passar på att vara ute mycket.


Hej då!! ;)

Måndag med stort M

Ja idag har det verkligen varit en MÅNDAG. Idag vet vi att vi lever. De som säger att det är lätt att jobba med barn har aldrig gjort det, det är en sak som är säker!
Efter 12 timmars arbetsdag stupar jag nu i säng. Ser ut som sju svåra år och känner mig lika dan. Är i stort behov av ett frisörbesök, renovering och semester. Men det får vänta...
Nu ska ja se om jag orkar se nyheterna sen laddar jag upp för en ny dag på jobbet imorgon.

Sov gott alla ni där ute!

Söndag

Full fart även idag. Lämnade hem Ebba på förmiddagen och då blev det som vanligt en mini-konferens med syster i dörren. Konstigt att vi alltid har så mycket viktigt att prata om :)

Sen blev det en tur hem för att hämta Harry och sedan bar det av för oss hem till mormor. Där blev det både fika och städning avklarad. Och även där en konferens, lika samma där, alltid mycket att avhandla.

Sen blev det brådis, Harry och jag småsprang hem eftersom D och jag skulle bege oss ut till flygplatsen.
Dessvärre var ärendet ingen solresa, men lika bra så blev det äntligen fallskärmshopp för Johan! Äntligen, och oj vad modig han var!! Tror vi var nervösare än Johan. Haha!
En trevlig stund med glada vänner. Sen begav vi oss hem för lite städjobb och efter det en behövlig dusch och soffhäng!
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag, kanske med lite mer inslag av vila. Haha! Men nu kör vi igen, tagga till för en ny vecka på jobbet och först och främst utedag med barnen imorgon!
En vecka som redan har fullt schema, hur blev detta??
Ta hand om er!

Lekpark

Blev en tur till lekparken med Ebba, gillar faktiskt lekparker. Speciellt när jag är på lekhumör haha, vi sprang runt och klättrade med Ebba, gungade, snurrade och åkte kana. Himla roligt faktiskt. Nu blir det mat, piratfilm och godis i soffan resten av kvällen!

Gjorde en god grönsaksröra till min mat ikväll. Stekte morot, zucchini och färska champinjoner i smör med vitlök, lite pommeskrydda och paprikakrydda. Mumsigt värre till en kött.

Helg

Trött som en gurka igår, det är såhär det känns att verkligen jobba. Kontorsjobb kan vara rena semestern jämfört att vara lärare. Haha shit vilken intensiv men härlig vecka. Dagarna far förbi och man måste vara på sin vakt heeela tiden. Det händer saker och det låter överallt hela tiden. Stundvis frustrerande och stundvis helt fantastiskt underbart!
Älskat när de där små grynen kommer med sina små händer, tar min hand och säger "fröken jag vill hålla i DIG!" eller "fröken får jag sitta i Ditt knä?".
Är nog beroende av all energi barn har!

Men inte för det men nog är det skönt att ha helg också! Det stucker jag inte under stolen med. Var som sagt sjukt trött igår, vi la oss i sängen och skulle se en film, slutade med att D fick se den själv medan jag sov som en stock. Men nu på förmiddagen har jag varit produktiv, slängde in ett LCHF bröd till mig som nu står och svalnar. Medan jag väntar på att ett glutenfrittbröd till D ska jäsa klart. Tror vi ska byta namn till Familjen Diet ist ;)
Ska strax piffa till oss för att åka iväg och städa trapphus. Ja inte piffar vi oss för trapphusets skull, utan efter det ska vi, kors i taket upp på stan! Ska kolla på lite grejer till mig typ praktiska skor haha! Och sen ska vi storhandla. Ebba ska sova här ikväll så behövs handla hem lite barnvänlig mat. Haha inte ska ungen behöva äta dietmat. Nej sådana minnen vill jag inte att hon har av sin moster när hon blir stor.

Nu kör vi fullt ös även denna dag!
Trevlig helg på er alla!

Helgskålen ;)

Nytt och intensivt

Nya jobbet drog igång med en rivstart igår. Intensiva dagar utan raster och lycka om man hinner besöka toan 1gång under dagen. Haha det reder sig nog efter hand, det är ju så i början och inte har jag riktigt koll på läget heller. Går på känn och hoppas på det bästa än så länge.. Hoppas få mer koll snart!

Känns iaf toppen och trivs redan bra!
Igår var som sagt invigning och jag fastnade på bild som hamna i NA, trevlans värre, eller? Haha vet inte om jag gjorde mig då bra, lite halvflummig ser jag allt ut.. Men så är det väl också kanske ;)

Hoppas ni har en bra vecka!



2 månader och blomkål

18/8.. Precis 2 månader kvar tills jag fyller år. 26 år, åldersnojjan kommer och går kan jag erkänna.
Dagen har vi tagit som den kom, men det blev lite mini-golf och glass på Stora holmen och lite jobb efter det.

Sen gjorde en ansiktsmask, tog ett glas vin och gled ner i ett varmt bad. Behövligt. Försökte sedan göra chips av zucchini men det var överskattat måste jag säga så de åkte i sopporna.
Kvällsmaten blev lax med blomkålsmos, vilket var en succé enligt mig!

Blomkålsmos

Blomkål
Ost
Smör
Grädde
Kryddor

Koka blomkål i lite kryddat vatten. Mosa eller mixa blomkålen ihop med smör, grädde och ost efter smak. Servera till kött/fisk/fågel eller något annat ni gillar!

Nu ser vi Galenskaparna 30år, i min värld finns absolut INGET bättre än Galenskaparna. Mitt bästa!! <3

Trevlig helg på er!


Fredag och sista dagen

Fredag idag. En speciell fredag, sista arbetsdagen på ÖBO idag. Efter 3 års arbete här är det nu dags för mig och även Nisse att gå vidare på nya äventyr. Såklart bjuder vi på fika idag, LCHF chokladkaka blir det, med jordgubbar och grädde.
Här kommer receptet;

Chokladkaka
250g smör
250g mörk choklad
1dl kaffe
4 ägg
2dl socker (alt. Stevia om man vill som jag ha den till LCHF)

Smält smör och choklad ihop. Tillsätt kaffet. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda allt till en jämn smet och häll allt i en bakplåspappers klädd springform. Grädda i 175 grader 40-50 min.
Smakar bäst om den får stå ca 1 dygn och vila. Servera med grädde och bär!

Hoppas den smakar!

Ikväll ska vi spendera kvällen med att besiktiga bilen, håll alla tummar att det går bra! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/163040/images/2012/pic_502e3082e087c3080f000444.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/163040/images/2012/pic_502e308be087c30809000454.jpg" class="image">

Bröd

Godmorgon kompisar!
Hoppas ni sovit gott, själv känns det som om jag sovit i en hög med skor.
Vet inte om jag sagt det men jag verkar åkt på nån allergi nu i sommar. Nyser som prosit i Snövit och ögonen är röda från och till. Och förvånande nog så slog det till inatt, har nyst, snörvlat och kliat ögon halva natten.. Inte så bittert, och pigg som en lärka är jag idag, eller??? Mm blir intressant dag detta..

Bakade iaf bröd igår kväll som enligt receptet var ett tacobröd. Mm där råder det MYCKET delade meningar.. Inte anser jag det vara taco, men gott var det! Men då mer som vanligt bröd.. Värt att testa för er!
Hittade receptet på nätet men minns inte vart..

Bröd!
1,5dl sesamfrön
0,5dl linfrön
1tsk bakpulver
1msk fiberhusk
Örtsalt (mängd efter tycke)
1 liten burk keso
3st ägg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner ägg och keso, rör till en jämn smet. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper (du ska täcka hela plåten). Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 15min. Låt svalna på plåten och dela sedan i lagom bitar.
Hoppas ni gillar det! :)

Känsla

Känslan när man på jobbet får ett samtal från en kille man en gång dejtade.. Observera att under samtalet vet jag vem han är men han vet inte vem jag är..
Vi kan sammanfatta samtalet som att hans liv INTE går så bra just nu ;)
Separation m.m
Mohahaha skadeglädje är den sanna glädjen ;)
Kan ju tillägga att han betedde sig rätt skumt när vi slutade dejta så jag har rätt att gotta mig lite ;)
Hihi så det så!!

Annars är det vanlig måndag idag.. Mycket att göra och hjärnan är på halvfart. Och det är sista veckan på jobbet. Känns konstig, har nog inte fattat att jag inte ska sitta något mer..

Hoppas ni har en bra dag!
Kram

En sådan dag

Idag är det en sådan där dag som vi börjar i sängen med en kopp kaffe och jakt på något värt att se på tv.
Hade en bra lugn lördag igår där höjdpunkten var fika på Naturenshus med Linda & Thomas, vilka idag åker på sol och badsemeater.. Inte så avis inte!

Idag blir det en fika hos mormor för Harry och mig, sen blir det Friskis med skivstång/intervall för mig. Men innan det tänkte jag testa ett nytt recept på bröd jag fick av Nisrin i veckan. Återkommer självklart med resultatet! :)

Men innan det kan jag tipsa er om kålrot! Ni kanske ätit det i flera år men jag är nybörjare. Igår gjorde jag kålrot i ugn, mycket gott! Är ni som mig, nya på kålrot så köp och testa.
Jag skar dem i stavar och hade olja, salt och kryddor, in i ugnen ca 30min på 225 grader. Perfekt att byta ut potatis mot.

Hoppas ni får en bra och vilosam söndag!


Lördag morgon

Min tanke med denna dag var sovmorgon, minst till 10/11... Men Harry har väckt mig ca 3 ggr inatt och så slog han till på en 4e gång strax före 8.. Haha den grisen, kan inte motstå hans små trampande tassar och kurrande ljud oavsett tid på dygnet.
Så sovmorgon får väl vänta till imorgon, skönt att bara kunna ligga i sängen och veta att man slipper gå upp och stressa till jobbet..
Blev som sagt städning igår, men gick fortare än jag trodde, vi är riktigt effektiva ihop.. Så var hemma redan strax efter 21.. Skönt skönt!

Idag får vi se om det blir en glass med Linda och Thomas, annars blir det nog lite små ärenden och fix bara.
Tänkte jag ska ge er ett toppen bra recept. Tacogratäng, lätt och smidigt och god! ;)

Tacogratäng
Ca 500g köttfärs
1 pkt tacokrydda
1 paprika
Riven ost
2dl crème fraich
200g Philadelphia eller liknande

Bryn köttfärsen och krydda med tacokrydda, låt puttra med 1-1,5dl vatten tills den är "torr".
Bred ut philadelphian i botten på en ugnsform och över den crème fraichen. Häll sedan över köttfärsen, strö hackad paprika på köttfärsen och strö sist över osten. Gratinera i ugnen ca 10-15 min på 225grader eller tills osten smält ner fint. Låt vila några minuter och servera med grönsallad!
Hoppas ni gillar det! :)



Kära värld

Ja ni kära vänner.. Vad tror ni, kan den här bloggen få ett nytt liv eller är den dömd att vara historia? Känns som det finn mycket annat i livet som tar tid nu och att bloggen inte riktigt är en av dem..
Har delade känslor om det är dags att lägga ner eller sätta fart på bloggen. Blir det fart återgår det nog till matblogg..
Men man vet aldrig!

Idag är det iaf fredag och jag jobbar 8-17 och sen blir det hem och byta om för iväg och jobba hela kvällen.. Behöver jag säga att jag är på rätt ruttet humör? Fredagskänslan finns inte hos mig idag.. Kanske vid 22/23 tiden ikväll om jag har tur...
Hoppas ni har det bättre!
Följ och se vad som händer här..

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0