Onsdag den sista mars

Tänk imorgon är det April, och då också den första April. Då får man luras om man vill, jag är extremt lättlurad och tänker mig inte ens för den lurigaste dagen på året. Vilket fall brukar jag gå in med inställningen, jaja jag är lättlurad, bryr mig inte lura mig om ni vill =)

Idag blir det en sväng till skolan, analysera skönlitteratur, det är intressant men jag är inte så taggad på skolan just nu, jag behöver vara ledig, få släppa allt. Just nu känns det som att man bara räknar ner veckorna till sommaren är här. Efter skolan blir det en snabb lunch här hemma innan det blir dags att jobba, städa mina kära trappor. Ska även hinna med att träna lite Core med Jonna senare ikväll har jag tänkt. Vi får se vad det blir av med denna dag hoppas få mycket energi till eftermiddagen, det kan behövas =)

Idag kommer vi här hemma också få ett lyckans besked eller ett trist besked, det är bara att vänta och se...


Om bara någr atimmar kommer min bästa Sandra till stan och stannar i över en vecka!! Underbart att ha henne hemma, önskar hon skulle flytta hem snart! 


Sandra och jag som unga party pinglor!! ;) Tänk vad fort tiden går!!
 
 




Önskar, hoppas och tror!!

Hoppet eller viljan är det sista som lämnar oss eller vad är dte man säger???

Just nu hoppas jag och önskar så mycket att jag nog aldrig hoppats och önskat såhär mycket i mitt hela långa lilla liv. Börjar jag inte andas snart och slutar klämma tummarna mina så kommer jag förvandlas till en smurf.

Nu iväg som ett skott på Blixten och hoppas få skrika ut min lycka på Stortorget om en stund!


Uppskatta det lilla i livet, flyg på rosa moln minst en gång om dagen!!!



Lukten av kaffe

Bamse och jag kom in från våran morgon promenad förut och hela lägenheten luktade kaffe, en bra start på dagen kan man säga...
Tungt att gå upp idag också men lite lättare för jag har hopp i kroppen...

Vi va och kollade på en lägenhet igår, första gången sedan vi kollade på vår nuvarande lägenhet som jag kände, här kan jag bo, här känner jag hemma i magen. VILL SÅ JÄVLA GÄRNA HA DENNA LÄGENHET!!!!
Känns lite konstigt att flytta från denna, våran första ihop, men någo gång ska man ju göra det och då vill man ju att det ska bli bra också.

Annars va vi som sgat hos vetrinären och tog bort Bamses stygn igår, han var super duktig min lilla prins, jag var mindre duktig. Höll på att svimma, vet inte varför men dåligt mådde jag och det har jag gjort till och från senaste tiden. Undra vad det kan vara?? Jaja innan vi kollade på lägenheten va vi förbi Löpex soms ka flytta och köpte löparskor till 50% till mig, snygga va de jag är nöjd, ska ut och prova dem i veckan har jag planerat.

Nehej nu måste jag läsa lite mer i mumintrollen boken innan jag ska möta Johanna för att cykla till skolan.
Idag blir det skola, optiker, handla, spinning och mys med Jonna på schemat. Känns som en bra dag detta.

Idag fyller bästa svärmor Inger år så kom ihåg alla som träffar henna att önska GRATTIS!!!! =)


 Dom nya skorna!!!



Exakt ett år sedan denna bild togs men då befann vi oss på Grand Canaria!!
Underbara tider det!!!!


Måndag morgon

Shit va tungt det var att vakna idag, hade gjort allt för att få sova kvar i min grusiga säng. Yes just nu får man gratis skrubb om man lägger sig i sängen. Inte för att vi är skitaktiga och aldrig byter sängkläder utan för att vi har en liten lillprins i sängen som tar med sig allt grus hans päls kan hitta. Myspys!!

Vilket fall så uppe är jag och så redo jag kan bli idag är jag. Ska strax ta Bamse på en morgonpromenad och sedan blir det promenad till skolan för idag börjar nya kursen. Att analysera skönlitteratur!

Ska med Bamse till vetrinären idag också, ta bort sina stygn och så blir det till att kolla på lgh ikväll, håll tummarna alla där ute!!! Hade hoppats på att hinna träna en sväng men just nu ser det tajt ut, vi får se hur vi får ihop dagen. I "värsta" fall får ja ut o springa, mina ben är dock inte så pigga idag efter gårdagens joggingrunda, men men det reder sig.


Igårkväll var ju tanken att jag skulle mysa ner mig i soffan o glo på tv, men icke!
Maria vill ha med mig ut på promenad och det blev det. Vi tog med oss kaffe och muffins och gick till oset och hem kom vi inte förens strax efter nio och då är det mörkt i oset vill jag lova =)
Men mysigt hade vi! Älskar att dte börjar bli vår så man kan ta sig för med sådana saker som picknick på kvällningen och liknande! Detta kommer bli en bra vår det känner jag på mig!!

 Mina heta strumpor jag fick på mig igårkväll, men rätt sköna när man får ont i tårna av sina skor, jo ja vet det är dags o köpa nya skor istället =)

  




Sommartid!

Arg jag blev idag när Daniel kommer in och väcker mig innan larmet har gått, men flög strax upp ur sängen när Daniel berättar att vår tvättid startade för 30min sedan eftersom vi gått över till sommartid och vi missade att ställa om klockan. Ja så kan dte gå ibland =)
Men än så länge har jag hunnit med det jag skulle, inte mycket kvar på min "att-göra-lista".
Har tvättat, städat trapphusen och sprungit ca 5km, känns som en mycket mycket bra söndag. Nu är det bara städa salongen och kanske till mormor kvar sedan kan jag sjunka ner i soffan, men först blir det en kopp kaffe här vid datorn =)

Hoppas du har en toppen dag!!!

Haha, satt och kollade på gamla kort... Detta va inte igår, tror att vi va ca 19år här =)




Lata lördag

Man känner vuxenpoängen rasa in när man sitter och har en trevlig kväll och dricker massa vin men trotts det tänker.. Det är får jag sota för imorgon usch va dåligt jag kommer må! Inte tusan tänkte man så när man va 18?? Men trotts dom tankarna igår så måste jag säga att jag är piggare än jag trodde jag skulle vara.
Men såhär långt in på dagen så har det inte blivit många barn gjorda, Bamse kom hit vid normal lunchtid vilket för oss idag var strax efter frukost, vi tog en promenad bort till mamma och pappa som är i stan och ja det är nog det också =) Måste ta tag o gå en sväng till affären så att vi kan få tacos ikväll men sen blir det inte mcyket mer gjort har jag tänkt. Lite sugen på att kolla sex and the city så kanske hinner med ett par avsnitt av det i eftermiddag också!

Mer mer än så har jag nog inte att säga just nu...

Ha en toppen dag!!!
Må bäst!!!

Underbara fredag!!

Hade så mycket att göra igår att jag inte ens hann blogga, är inte det skandal så säg?? ;)
Men det är nästan så att jag tror att gårdagen va lite för bra för o vara sann, va både duktig och effektiv med viktiga saker samtidigt som jag träffa vänner och hade det på topp!

Gick upp tidigt eftersom jag skulle träffa en tjej o köpa lite kurslitteratur på Universitetet redan strax efter 8, passade på att lämna in Linns och mina uppgifter när jag fått böckerna i min ägo, även en sväng till repro för o shoppa kompendier blev det.
När skolgrejserna va fixade bar det av mot Willys, man skulle ju kunna tro att jag skulle vara ensam där kanske med en och annan pensionär.. Men icke!! Det va fullt av folk och världen inne på Willys var i full gång. Stor handlade inför kvällen och lite övrig handling. När jag varit hemma och dumpat all mat blev det en sväng till ÖoB också, roligt o strosa runt där o se vad dom har för små prylar, ibland är jag verkligen prylgalen.

Vid 11.30 va det dags o gå till mamma för o få benen vaxade, pratade lite med syster också men det blev en kortis för strax efter 12 träffade jag bästa Sandra på stan för en lunch och lite shopping, hon fick mig att shoppa en leopardklänning, är dte verkligen ja?? Jaja, nu finns den i min garderob i alla fall och jag inser att jag shoppat sjukligt mycket sista tiden... Men men, pluggar man ofta bra så blir dte ju många belöningar ;)

Hann med en sväng hem till Johanna och hennes garderob också innan det bar av hem.
Två toppar frågade om dom fick följa med och sova hemma hos mig ett tag, och jag är ju inte den som är den så klart dom fick det ;) hihi

Sen bar det i alla fall av hem för att prova kläder och såklart fixningen inför kvällen!!

Igår var det ju så att tanterna Maria & Therese & Alexandra skulle ut på lokal och svänga benen.
men först mat, gotti, vin, drinkar hemma hos mig!
Sådant gillar vi och det hoppas jag det blir mer av... Hade en toppen kväll, massa massa girltalk och en hel del vin!! Sådant kan man aldrig få för mycket av!! Vi avslutade kvällen på Ritz med en massa massa dans och lite fler drinkar. Ett stort TACK!! ska Marias bror ha som lekte Taxi med oss mitt i natten!!

När jag väl kom hem kom jag på hur bra dte vore att städa, haha undra om alla mina grannar tyckte det va lika kul när jag plockade glas och fyllde diskmaskinen, men snyggt blev dte i alla fall ;)

Låter detta som något annat än en toppendag??? Knappast va!!! =)
Tack alla inblandade!!!


 Kvällens outfit
 Brudarna!
 Efterrätten och ett litet nyp ;)
Det va mumsigt vill jag lova!!

Duktig flicka!!

Idag har varit en effektiv dag, har hunnit allt jag tänkt och bra har det gått.
Gick upp tidigt, tidigare än min kropp ville men vad gör man inte? Trampade i alla fall iväg och städade trappor hela förmiddagen, visst är det härligt när man kan cykla igen?? Hade vårjacka och mötte maskinen som sopar gatorna så idag kan man verkligen känna våren!
Va hemma o duscha och åt lunch innan Linn kom för mer plugg, duktiga som få har vi varit, klara och nöjda är vi.

Känner mig faktiskt ganska klar med dom andra egna uppgifterna också, ska läsa igenom den ena en gång till, har en förmåga att skriva till massa på den såfort jag läser den men ska försöka då till en slutversion av den texten snart har jag tänkt. 

Imorgon ska alla uppgifter in och ska upp tidigt till skolan o fixa några böcker och lämna alla uppgifter sedan blir det en bra dag vill jag lova, ska vaxa benen, äta lunch med Sandra och kanske shoppa skor med Linn och på kvällen kommer Maria och Therese hit på mat och partaj! Vi ska göra Ritz osäkert, taggad till tänderna vill jag lova! =) Ska bli så kul o släng de lurviga (som efter imorgon inte är lurviga längre...) kring väggarna. 

Nehej nu är det dags o fira våffeldagen med lite våfflor! 
Fick min Sällskapsresanbox som jag beställde tidigare i veckan så kanska klämmer vi en av de filmerna ikväll också, dock får dte bli efter ett favvo program, Simon & Tomas, älskart!!!

Ha en toppen kväll alla fina!!






Klassiker ;)


 

Tangenterna glöder...

Började dagen med att hämta mamma vid tåget sedan blev det hem till min älskade soffa där väntade datorn och en lång dag. Har suttit och pluggat hela långa dagen är sjukligt trött på tema, reman, konnektiv, temaprogressionen och fan och hans moster. Men har fått mycket gjort och ska bara fila på det sista nu ikväll och en sväng morgon innan jag kan känna mig klar och skiter i allt detta om man nu får säga så.

Har hunnit med en sväng till Sofie idag, lillstrumpa fyller ju 20år på fredag men inte kan jag vara o fira henne då så fixade det idag istället =) Hon fick en fin bok som jag vet hon ville ha och såklart lite drickbart till fredag, kan ja inte va där o se till att hon firar ordentligt så ska ja väl i alla fall se till att hon har möjligheten ;)



Har även hunnit med ett pass Core på Njoy med Jonna och Johanna, satt fint för den lilla magen! Nu blir det mat och Gray´s och som sagt lite mer pluggande innan sängen kallar!

Må bäst!!!


Herman

Vaknade med skräll när klockan ringde imorse, förstår inte hur trött jag är nu för tiden. Igår skrev jag hur bra dte kändes att ha koll igen. Skönt att jag njöt av den stunde, haha nu är den där ostrukturerade Alöexandra tillbaka, men kanske finns den strukturerade Alexandra med på ett litet hörn??

Va i alla fall ett redigt bra combat pass igår, känns i kroppen att man tränat hårt, det är verkligen en känsla jag gillar. Och inte blir det sämre idag, ska på spinning 60minuter i kväll, blir bra det. Beach 2010 närmar sig med stora steg ;)

Snart kommer Linn för lite plugg, ska strax sätta mig o plugga lite på egen hand innan det hade jag tänkt. I eftermiddag har vi redivisning på elevtext analys i skolan, känns spännande, eller något åt det hållet, jaja tur jag har en så bra pluggkompis som Linn!
Sen blir det mer plugg innan spinningen, men höjdpunkten idag är såklart myset med världens bästa Jonna ikväll!! Som jag säger varje vecka så är dte verkligen det bästa på hela veckan, älskar våra tisdagar!!


För bara några minuter sedag ringde min syster, hon lät väldigt glad och så säger hon
- Är du hemma?? Kan du gå ner så kommer jag strax så ska du få en grej av mig och barnen...

Kan man bli annat än glad av det?? Jag älskar att få presenter!!

Står i regnet en stund och väntar och så kommer hon med ett stort leende och ger mig en ica-kasse. I kassen låg Herman!!!



Det är någon slags kaka som ska bo hos oss i 10 dagar innan den kan gräddas o då bli en mumsig kaka.
Man ska ta hand om den som ett husdjur typ, och efter 9 dagar ska man ge bort fyra bitar, någon frivillig?? Vissa av er kommer få vare sig ni vill eller inte ;)


Så nu bor Herman hos oss i alla fall, så om ca 10 dagar bjuds det på mumsig kaka!!



Nehej nu ska ja ta tag i pluggandet en sväng!
Må bäst!!!


Ny veckan med nya möjligheter

Om några minuter ska jag ta mig ut till Blixten min ena cykel och trampa hem till Linn för en hel del plugg som vi har att göra idag. Har piffat mig, styrt upp mig med både jeans och nymålade naglar, fint ska det vara sörru.

Hoppas hinna fixa några ärenden på stan innan det blir combat ikväll. Underbart att dte inte blev något stort av den där förkylningen förra veckan, är verkligen inte mig själv när jag inte får träna. Just nu har jag en bra känsla i kroppen, den gamla Alexandra är påväg tillbaka, hon som har koll, hon som är taggad, hon som är förberedd som inte gör saker i sista minuten. Detta gillar vi, inte hon som är påväg in i väggen och inte vet vart hon ska ta vägen som bara vill dra huvudet under täcket och gråta en stund. Kanske kan dte vara våren som säger sitt eller så är det tackvare alla fantastiska människor som jag har runt mig som ger mig bra energi. Har bra saker att se fram emot det är viktigt för mig. Man ser en framtid som ser mer än ljus ut, jag är taggad för dte jag gör, jag är lycklig... Går runt och ler och vill umgås med människor!

Nehej nu ska jag glida iväg i solen, kanske ska man slå till på brillor idag??
Eller njuta av att ha solen i ögonen??

Ha en fin dag och må bäst!!


 

April förra året, snart är vi där!!!

Lata söndag

Vaknade ett par gånger och somnade om innan jag gick upp imorse, precis som det ska vara på en söndag. Kände iof inte alls för o gå upp när jag såg att dte va skit väder iform av snöstorm!!!
Det är skandal måste jag säga. Men tog till slut tag i dagen i alla fall. Jobbade ett par timmar, städade ett par trapphus och salongen. Sen va tanken att jag skulle hem o plugga men så ringde syster o fråga om jag ja ville komma o dricka kaffe o kolla på kläder som hon rensat ur sin garderob. Känns det som att det kan bli fel på någon nivå??? Knappast att man kan tacka nej till det! Tyvärr blev jag kvar där lite längre än jag tänkt mig, har alltid så mysigt med min kära syster.
Vilket fall så blev dte en mycket bra dag även idag. Ska läsa lite en sväng nu i pausen på Wipeout, hihi får ta tag i detta med pluggandet i veckan ;) Det löser sig under press, det mesta brukar göra det.
Men nu ska ja nog göra mig en kopp te och sedan mysa ner mig i soffan med kanske lite choklad...


Hoppas du haft en bra helg!
Må bäst!!!

Så det kan gå...

Dagen började redan vid 4.30 för mig idag, gick inte upp direkt dock men vaknade av att jag mådde sjukt illa, mucho trött på detta nu, har mått såhär i 2 veckor nu, man kan ju tro jag är på smällen, men nej det är jag inte. Kanske som Jonna sa, sken gravid... haha
Villket fall, vid 8 skulle vi upp o tvätta i alla fall och fixa lite, fick ju finbesök till frullen, Anna kom förbi med gott bröd och annat smask. Vi hängde en sväng, tvättade o kolla på giraffer på tv ;)
Vid 12 va hon tvungen o åka och Daniel och jag bestämde oss för o ta cyklarna till hans syster o karl för en fika.
Kom ganska nyss hem o nu är maten beställd, ja Daniel fick bestämma o då blev det pizza kvällen till ära. Snart kommer Daniels Syster (Maria) och henne skarl hit också, det vankas myskväll på högnivå serru!
Ska ta en snbbis till coop o köpa läsk o lite godis tror jag ;)

Daniel och jag passar på o fira lite denna helg, har två år på måndag o man ska ju fira allt man kan, speciellt när man kan få presenter ;)

Fick super fin berlock till mitt Tomas Sabo armband av Daniel, bistert när vi insåg att böckerna jag köpt till honom var för barn... hahaha Ja så kan det gå ibland, får ta mig upp på stan o köpa något fint till honom i veckan =)
Något tips???

Nehej nu till Coop!

Ha det bäst!


 Min nya!!!


Shoppa bör man...

Igår blev det inte många barn gjorda på gott och ont, hade lite stora planer men pankaka blev dte av dem, men trevligt sällskap hade jag i alla fall =)

Vid 12 blev dte en lunch med bästa Emma på Grodan, älskar verkligen deras sallad, kan inte få för mycket av den! Vid 14.30 åkte Emma och jag o hämtade Jonna i skolan och sedan plockade vi upp Sofie på vägen ut mot Marieberg. Som en liten maffia traskade vi in med siktet styrt mot Rut mfl.
Det var verkligen premiär där igår, älskar den affären, kan bli dyrt o åka till Marieberg nu för tiden känner jag, eller dyrare. Fy så jag har shoppat på sista tiden, men men ibland har man sina perioder.
Köpte i alla fall ett par jeans, behövligt faktiskt!!

 Perfekta till sommaren =)

Sen bkev dte myskväll med mitt hjärta här hemma, vi lagade god mat och lyxade med lite chips på kvällningen. Det är ju bara helg en gång i veckan ;)



Det går bra nu!

Det går jävligt bra just nu!!!

Hämtade min hemtenta igår och jag är GODKÄND!!!!! kan knappast gå bättre nu, ja det vore väl om min kära lärare sa att ja inte behövde göra kompletteringen men dte kommer ju kanske inte hända va?? Annars händer det bara bra saker och jag är på god väg med pluggandet, känner att jag ligger i fas lixom vilket känns redigt skönt!!! Ska plugga lite i helgen sen kan jag ta det lugnt o bara njuta av sista veckan på denna kurs...

Idag ska ja bara göra roliga saker också så ja det är en bra början på helgen...
Har inte så mycket mer att säga, kanske kommer återkomma o berätta om dagens äventyr senare idag! 

Tills dess, må bäst!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Npi4ukxLXTU


Mina små rosa moln

Ojoj hann inte blogga igår...
Gick upp tidigt och jobbade duktigt fram till lunch ungefär, då tog jag mig en paus för o gå till frissan (äntligen). Efter 30min, 400kr fattigare men mycket glad gick jag iväg och jobbade igen, hämtade biljetter till Hjalmar och gick förbi Jonna på jobbet för godkännande av nya frillan ;) Sen slank jag faktiskt förbi mormor, saknade mormor häromdagen så gick dit och fick lunch och skitprat.

Undertiden jag var där levde telefonen rövare, alla ringde och smsade så det va nära att jag kastade ut telefonen, men det va ett speciellt samtal som skulle kunna ringt 100 gånger omd et så velat...
Det var från det jobbet jag var på intervju i förra veckan,
JAG HAR FÅTT SOMMARJOBB!!!!!!!!!!!!!!!!!
Är så sjukligt lycklig så det finns inte, så skönt o släppa det nu och veta att sommaren är räddad, det bästa av allt är att dte är precis det jobbet jag mest ville ha!!!! HAPPY HAPPY!!

Hade med andra ord en mycket bra och effektiv dag igår, dock lite lite plugg men det tar vi igen idag. Linn kommer snart hit så vi ska plugga, dricka kaffe, plugga och äta lunch och sen blir dte till att traska upp till skolan för seminarium...
Är sugen på o gå på spinning ikväll 17.30 men vaknade med värsta huvudvärken och ont i halsen igen, det känns sådär måste jag säga... Men får se hur det känns när dagen gått lite =)

Nehej nu ska ja ut o ladda kaffet!
Ha en toppen dag och gör något duktigt!



Min nya coola frilla, vad tycks???
nästan 7cm klipptes bort...
Måste tyvärr säga att jag redan är trött på o ha luggen i ögonen, haha
Men dte växer snart ut som tur är, annars älskar jag frillan!


En del är vackra när som dör men det säger ingenting om livet...

Hade på känn att detta inte skulle bli någon bra dag, men ack så fel jag hade!

Om jag glömmer att jag blev nerskvätt av lera på min promenad till Linn och min väska gick sönder under samma minut och resulterade att jag bröt en nagel så... haha

Men bortsett från dom små sakerna som hör vardagen till så blev dagen på topp må jag säga...
Linn och jag hann lösa en hel del av världens problem medan vi fixade till responsen på en text till på fredag.
Tog en sväng på stan innan Daniel och jag gick mot banken, blev mycket lättare efter det besöket. En sten är borta ur min mage och jag fick ett litet glädjerus, dom lånade gärna ut pengar till oss och vi har med andra ord ett lånelöfte!! Yay!! Vuxenpoängen bara haglar in hos oss, haha!

Va o kolla på en lägenhet idag också, egentligen älskade jag planlösningen men inte läget och det kändes som en liten laburint så nej där vill vi inte bo, men vi letar glada vidare...

Nu ska ja läsa några texter innan det är dags o laga mat till min älskade Jonna, är rinktigt Jonna sugen idag!
Ska nog ge henne en stor varm kram när hon kommer!!!




Skapligt nöjd jag ser ut, hahah o den nosen är inte o leka med vill jag lova...
Tur jag har en sådan heting med mig =)



Ny dag med nya möjligheter...

Här sitter jag ny duschad, påklädd och nyss ätit frukost. Duktig flicka!
Ska ta o plugga lite innan jag traskar hem till Linn för o plugga en sväng. Känner att jag inte kan gå o träna idag heller pga min hals så satsar på en lång promenad istället i solen till på köpet =)
Jag hoppas att detta kommer bli en bra dag, men jag har en obehaglig känsla i min kropp idag, hoppas det är förkylningen och inget annat... Vi ska till banken i eftermiddag för o se om vi kan få lån till en lägenhet, håll tummarna för oss!

Annars händer inte så mycket spännande hos mig denna dag...
Längtar till ikväll för då kommer min bästa Jonna hit på mat och tvmys, dte är verkligen den bästa dagen i veckan, den traditionen ska vi ALDRIG sluta med, inte ens när vi sitter där med våra ungar o hus...

Nehej nu har ja inget vettigt att skriva här, kanske återkommer senare idag man vet aldrig =)

Ha en toppendag i solen!
(Undra om jag ska unna mig lite shopping i eftermiddag??)

Sådana vänner har jag många av vill jag tro...




Jasså ja

Jaha här sitter jag då, klockan börjar närma sig 20.00 och jag har just kommit på att jag inte har duschat än idag, är det skabbigt eller får man vara lite läbbig när man är lite sjukling???
Jag anser såklart det senaste. Som jag trodde har dagen inte givit några stordåd. Badade Bamse, pluggade och kokade soppa mer än så blev det inte. Vi här hemma har även kommit på att vi inte vill ha riktig mat ikväll så det får bli te och macka med ägg, gott det också =) Man blir ju inte ens hungrig när man bara är hemma och inte gör något, Hade planerat att kanske ta mig iväg på ett lugnt core pass imorgon, men finns det något sådant i passande tid tro?? Nej inte det heller, skandal är vad det är!

Vilket fall så blev soppan god:
Kokade morötter, palsternacka och kålrot i mindre bitar (skalade såklart!). Tog upp dem ur vattnet (behöll vattnet i kastrullen), mixade dem till en typ av ture och sedan la ja puren i en annan kastrull och spädde ut med vattnet jag kokat grönsakerna i till önskad konsistens. Kryddade med salt, svartpeppar, vitlök och oregano, slängde även i en tärning grönsaksbuljong, mumsig blev den och vi åt dinkelbröd till det så nyttiga som få va hjärtat och jag idag.




Nehej nu ropar äggen på mig så ska ta hand om dem innan tv:n börjar!

Ha en toppen kväll!!


Stackars Alexandra!

Idag är det mycket synd om mig måste jag faktiskt börja med att säga. Har haft ont i halsen i några dagar nu men inatt har jag inte varit på topp vill jag lova och dagen blir inget annat än seg, jag som va så sugen på o träna. När jag är sjuk är jag ganska duktig på o tycka synd om mig själv, men det känns ju så mycket bättre när någon tycker synd om än, och som jag brukar säga, vill man ha något gjort får man göra det själv!

Så idag är jag hemma och tycker synd om mig själv!

Ska snart ta tag i o plugga en sväng, måste bli duktig pluggis igen!

Har just hämtat Bamse så jag får lite mys idag, han ska opereras imorgon så ville träffa honom idag kände jag. Klurar på om jag ska placera honom i duschen så han luktar gott när han kommer till doktorn imorgon =)

Ja vi får se vart denna dag tar vägen, kommer inte bli några stordåd om jag känner mig själv rätt, kanske ska jag koka lite egen grönsakssoppa med kålrot, morot och palsternacka, det mår nog min hals bra av!

Eller kanske som jag drömde inatt;

Det är bara chokladbollar som hjälper mot ont i halsen!! hihi värt ett försök kanske


Ha en fin dag i solen!!

Toppen helgen!

Ibland har man bara en sådan där underbar toppen helg, denna helg har varit så!
Har egentligen inte gjort några stordåd men trotts det så har den varit underbar!

I går (lördags) kväll var vi som sagt hos Emma & Johan och blev bjudna på mumsig mat, vi klurade på om vi skulle gå dit ikväll också, va mer än trivsamt o bara sitta o slappa i soffan o bli serverad mat och vin och efterrätt och godis och allt vad vi nu pillade i oss. Det kan jag vänja mig vid ;)
Självklart kollade vi på mellofesten också, verkar som det bara är vi som är nöjda med resultatet, haha
Anna Bergendahl är i alla fall en favorit för mig och Daniel =)

http://www.youtube.com/watch?v=1Zg68EZ7aAU&feature=related


Idag blev det en lugn morgon, min dumma hals gör fortfarande ont och jag slår vad om att jag kommer åka på en rejäl flunsa så känns det i huvudet och kroppen i alla fall idag.
Har varit och städat salongen en sväng, sedan plockade jag upp Sofie för en tur till M-berg, kan verkligen inte åka dit utan o shoppa, det är ju skandal. Blev inte så många saker som tur va =)
Till mig: en tunika från vila, till Daniel: en skum slips med en döskalle på som han tjatat att han velat ha, och till oss; en ny mugg till tandborstarna och en super cool bricka, nån som vill komma o dricka drinkar hos mig snart så ja kan servera på min nya bricka???? ;)

 Visst är den cool!!!!

 Perfekt till drinkarna...

 Denna kommer bli använd mycket, inte ofta jag shoppar på REA =)

Toppen dag!

Fick sova hur länge jag ville idag, vad händer då??? Jo ja vaknar strax efter 7.. Hur blev det såhär???
Hela veckan har det vart en pina o gå upp men inte när ja väl får det... trött jag bli! Suck men men får hoppas på bättre sömnlycka imorgon =)

Gick upp o städade lite här hemma, skurade köket och badrummet och lite annat plock, efter frukosten tog Daniel och jag en promenad till Naturenshus där blev det fika. Underbart väder idag, solen strålar och värmer så skönt!
Vi har varit på coop o ÖoB och inhandlat lite små roliga saker alltid trevligt med lite shopping.

Nu sitter vi vid varsin dator och klurar på om vi borde äta någon lunch kanske??
Ikväll ska vi i alla fall hem till Emma & Johan, ska bli riktigt trevland...
Inte så ofta man hinner ses nu för tiden men är glad när vi väl hinner ses =)


Har en obehaglig ond känsla i halsen den vill jag inte känna mer av men den har kommit o gått hela veckan men idag har den bara kommit inte gått än, den är mer än välkommen att gå nu faktiskt...
Kanske skulle man lägga sig o sova lite middag, eller gå o jobba?? Eller plugga lite?? Mm plugga o sova en sväng låter som den bästa planen för tillfället.
Nej nu ska ja sluta sitta här och ordbajsa och göra något istället!!


Ha en toppen dag alla där ute!
Njut av det lilla i livet =)



Hjärtat på Naturenshus!


Ebba 6år!

Jag borde verkligen inte sitta här!!!!
Jag ska ju åka och jobba och min plan var att börja kl 9.00 det gick inte så bra tydligen...
Men är redo o åka så snart jag bloggat klart lite här =)

Ska som sagt jobba idag, städa en lägenhet 5rok yay!
Sen blir det o åka o lämna lite grejer på Egeryds kanske träffa Jonna en stund vi får se vad som hinns med, måste hinna hem o piffa till mig innan vi ska upp till Almby ikväll och fira systers dotter Ebba som fyller hela 6år idag, sjukt! Jag minns det så tydligt första gången vi hälsade på dom på BB, att det skulle bli en sådan liten busunge kunde man ju knappt tro.
Nehej ta tag i denna dag nu!

Ha en toppendag och kom ihåg! Idag är det fredagsmys som gäller ;)







Mormors dag!

Började dagen med o städa trapphuset här hemma, var på arbetsintervju efter det. Tror det gick ganska bra, sa inget jag ångrar i alla fall... haha Alltid skönt! Fortsätt hålla tummarna för mig, men är man den första av 7st av 100st ansökningar så borde man väl ha nått i alla fall=)
Hann med ett till trapphus efter intervjun, va o boka klipptid på bästa frissan (min syster å jag på Nygatan). Sen plockade jag upp Johanna för en tud till gymmet. Bengeten behöver bygga lite muskler hehe ;) 

Va o kolla på ett jobb jag ska göra imorgon, en lgh på 120kvm ska städas, känns bra haha! 

Men nu sitter jag här en sväng, ska snart in i duschen innan vi ska traska till mormor. Mormor fyller år idag, hela 82år fyller den bästa mormoren (kan man säga så??) i världen.. Mormor är min bästa vän, blir alltid glad och ompysslad av henne, det behöver jag. Hon är en av mina solar o livet! 

  

Mormor och min lilla prins!!

Håll tummarna!

Tänk på mig vid 10.00 imorgon torsdag, jag behöver det!
Längesedan jag ville något såhär mycket, ska på arbetsintervju imorgon och jag vill verkligen verkligen ha detta sommarjobb!!! Vet inte vad jag gör om jag inte får det, jag måste få det!!!

Så tänk på mig!!

Se hela bilden

Fullt schema

Hinner knappt blogga nu för tiden som kanske märks, men jag smiter in så fort jag har lite tid över!

Igår va en mycket bra dag, började dagen med o stoppa tvätt i tvättmaskinen gav mig ut o sprang några kilometer fortsatte tvätta, gick o handlade och åt frukost medan sista tvätten blev klar. Mötte Johanna och Linn o promenerade till skolan hade en kort lektion på 2 timmar. Traskade sedan direkt till mormor, blev bjuden på lunch, soppa o smörgås och sedan satte vi igång o städa hos henne, så nu är dte skinande rent. Lyckades även välta ut nästan en hel hink vatten så vissa delar av golvet är till och med knäskurat, fin ska det vara.
När jag kom hem var Niklas hos oss, bytte några ord med männen innan jag begav mig till trevligare platser. Det va ju DHW kväll igår, Jonna hade lagat spagetti med pesto och mozarella och tomat, mumsigt värre! Blev te och mörkchoklad efter. Sedan va vi mer än nöjda, det är typ den bästa stunden på hela veckan! Att få umgås med sina vänner i lugn o ro o bara slappa ihop det är guld det!


Idag började jag dagen med o jobba innan Linn och Johanna hämtade mig för o gå till skolan idag igen, dumma dagar detta närman går 13.15-15.00 förstör nästan hela dagen men men så är dte ibland.
Har varit o handlat på Willys efter skolan annars har det inte blivit mycket mer. O snart kommer Johanna hit vi ska äta o kolla på Grays...

Hämtade två paket som kom idag!!!

 

Fina va??? Knivarna är med säkerhet bättre än våra förra IKEA knivar. Och jag älskar dom rosa träningsgrejerna jag fick idag. Daniel får alltid sådana där noblecards i julklapp av jobbet, va roligt för honom att han fick rosa träninggrejer och knivar i julklapp känns som han kommer ha mycket nytta av dom sakerna ;) hihi


Nehej nu ska ja surfa runt en kortis innan Johanna kommer!
Ha en toppen kväll....


Inte tid inte tid... jag har inte tid!!

Igår söndag kan man kalla allt annat än en vilodag men en bra dag det var det absolut!
Blev väckt strax efter 7 av min lilla prins som ville ut en sväng, somnade dock om direkt vi kom in igen... Fixade frukost till min stora prins och mig innan jag begav mig av för o städa ett trapphus som va kvar och handla lite på Coop, just ja bakade muffins innan jag åkte också.
När jag kom hem blev det plockning o städning o grejs innan det var dags o laga mat, syster o hennes man skulle komma på lunch, ca 5min innan de skulle komma och ja nästan var klar med mat och allt får jag ett sms av mamma att dom lämnar barnen hos oss eftersom syster &co iaf ska till oss, så det va bara o ställa sig o steka pannkakor innan hela racet drog igång. Så det blev fullt hus hos oss igår med lunch för hela familjen och kaffe efter det. Männen placerade sig efter maten i soffan med tv-spel medan jag o syster o Ebba fick stund för lite girltalk en helmysig stund.

När familjen traskade hem så drog jag iväg o städade salongen innan jag mötte Sandra och Jonna för en fika på vårt älskade Grodan. Mer skvaller och lösningen på många av världensproblem kom under den stunden. Innan det bar av hemmåt skuttade jag förbi Sofie i hennes nya lgh en sväng, me like! Mucho fin lgh o perfekt party ställe, precis vid McD, kan det bli bättre?? ;)

Kom hem ca 21.30 då landa ja i soffan med en kopp te och en macka innan sängen och kudden ville ha sällskap av mig. En mycket bra dag med lite för lite plugg, men jag hade ju viktigare saker för mig ;)



Idag är det måndag och det bär snart av till skolan, ska försöka plugga några minuter innan. Men egentligen ingen stress förutom att ja tror boken är bra o ha läst, men det är bara en föreläsning idag så det blir bra.
Sen bär det hem för lite plugg kanske skulle man tvätta?? Eller så tar jag dte imorgon fm... Det visar sig!

Blir en sväng o träna idag också annars ska jag ta det ganska lugnt, denna vecka bjuder på mycket den också så det kan vara skönt med en lugn start... =)


Hoppas ni får en toppen dag idag!!!
Solen skiner = snön smälter!!! YAY!!!! Me like =)



Bra lördag

Har haft en underbar lördag!!

Solen skiner, vi började dagen med en promenad i solen, sen piffade vi till oss efter frukost o begav oss mot stan, ett besök hos mormor först för o lämna Bamse där sedan strosade Daniel o jag runt på stan ett par timmar, shoppade lite smått; present till Ebba, träningstopp och strumpbyxor till mig och byxor till Daniel... Blev en fika hos mormor sen och en promenad hem. Ikväll blir det soff och matläge i soffan. Har en känsla av att dte kommer bli en repris av förra lördagen i form av en svullkväll, inga fel enligt mig i alla fall... hihi

Nehej nu ska ja nog ut i köket o baka lite bröd o sen börja laga mat, tänkte plugga men nää ville tydligen inte dte idag heller... oops, jaja det reder sig nog!

Ha en toppen kväll o missa inte melodifestivalen!!








Sushi & vin

Igår var det tjejkväll som gällde, sushi, vin o choklad och en herrans massa girltalk blev det i sällskap med Jonna, Sandra, Karin och Johanna. Kvällen avslutade vi på Harrys med sång, skaka rumpa och en hel massa andra händelser... En mycket bra och trevlig kväll. Jag måste ha världens BÄSTA vänner, kan inte tänka mig några bättre! Tack tjejer för en toppen kväll!!

  
  
  


Det går bra nu!!!

Igår va det en mucho bra dag må jag säga...
Började med o städa ett par trapphus, sedan vidare till Linn för plugg vilket gick riktigt bra o en hejjans massa girltalk hann vi med också (me like...). Städade lite fler trapphus på eftermiddagen och sen hämtade jag min sjuka lilla prins, han har fått en infektion på benet så måste ha strut, skapligt bitter o arg han är över den kan jag lova... hihi men lite söt är han!
Gav mig ut o sprang när vi kom hem, hade planen på o vänja min kropp vid o springa så hade planerat max 2-3km men attan det gick så sjukt bra o springa, ja va stark som en oxe, hade kunnat springa hur långt ja vill men nöjde mig med ca 5km i ett riktigt bra temop, va laddad till tänderna när jag kom in!!
Underbart har verkligen saknat o springa, troligen gick det så bra för att jag hade min lila nya löparjacka på mig =) Kvällen spendera vi i soffan o kolla på nån skum film på 3an tror ja det va...



Idag känns det lika bra som igår! Daniel är fortfarande hemma o sjuk så så ja tog mina två sjuklingar på en morgonpromenad sedan har jag färgat håret o nu sitter jag här o äter frukost o ska snart bege mig till mormor o lämna Bamse och sen träffa SANDRA som äntligen är hemma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som jag saknar den tjejen när hon inte är här... Vi ska shoppa o fika på stan (i solen!!) =)
Sen ska jag köra mamma o småbarna till tåget innan det är dags o piffa tillmig lite inför kvällen.. Då kommer toppen tjejerna hit o äter sushi o dricker vin, sen får vi se om vi styr ut eller om det blir girltalk hela natten lång...
Detta kommer bli en sjukt bra dag!!! Inget inget kan förstöra mitt humör idag!!! =)





Invigde mina nya solisar igår, me like!



Det är jobbigt att ha tratt, så synd om min bebis!

Så det kan gå

Dagen började som sagt med att Linn och jag tog en skön promenad till skolan i solen, när vi kom dit så märket vi... Fan hela vår grupp är här?? ?Oj vi har tydligen missat en ändring på schemat o nu är ca 1 timma... wops! Så det kan gå.. Typ det värsta som kunde hända oss en dag som denna men det slutade lyckligt och det gick bra med våra tal och allt.

När jag kom till skolan så ringde syster o frågade om hon fick bjuda mig på lunch idag och visst knappast nått man säger nej till. Blev hämtad påvägen hem från skolan så tog vi en sväng genom några affärer och satt o åt god lunch på ett nytt ställe på stan som jag inte minns namnet på. Hade en av de bästa stunderna på länge. Har verkligen den bästa systern, älskar henne!!

Sen blev det till att jobba o städa några trapphus, hunnit pratat med mormor i telefonen och mötte mamma och hennes vännina en sväng också. Nu sitter jag här i soffan och är trött som en liten råtta. Ska snart bege mig till sängen men måste se klart Grays anatomy som har premiär idag, älskar att alla serier har börjat igen, det betyder att jag har ett liv igen hahah!

Nehej nu ska ja dricka mitt te och äta lite mörk choklad innan jag beger mig mot kudden... =)




Onsdag 3/3-2010

Sitter här trött som jag vet inte vad, men jag är klar, påklädd, sminkad och fixad.. bara håret kvar.
Ska ta tag i o läsa igenom mitt tal ett par gånger innan Linn kommer o hämtar mig för promenad till skolan. Ja det är ju så underbart idag att vi ska hålla tal på 7min om läs-&skriv saken är den att tal är inte riktigt mmin grej, jag får hjärnsläpp o mins inget och så pratar jag i 190.. Men jag hoppas påd et bästa och vill bara få det gjort...
Vaknade imorse och kände FAN mitt tal suger.. Så besluta ja att sova 30min till...
Jaja, inget att göra åt saken nu lika bra o bita i det sura sura äpplet och ta tjuren vid hornen o göra det...

Sen blir det hem för en snabb lunch och lite klädbyte innan jag beger mig iväg o jobbar/städar trappor. Får se vad klockan blir när jag är klar med det, får se om det hinns med o träffa lite trevliga människor eller lite träning eller om det bara blir soffan med Grays på tv ikväll. Inte helt fel med soffan måste jag erkänna.

Efter idag kan man nästan säga att jag är ledig lite i alla fall, har inga lektioner förens på måndag, Linn och jag ska ses imorgon en stund o skriva på ett arbete men dte blir troligen bara kul, grupparbeten och liknande är mycket  mer min grej. Tycker om att ha någon o bolla med...

Nehej nu ska ja ta tag o läsa talet ett par gånger...
Håll tummarna för mig idag och tänk lite extra på mig nu mellan 10 och 12, det behöver jag!!

Ha en toppen dag...



Hund

Jag vill ha en Jack russel terrier NU!!!

Så sugen, så nu gäller det bara att övertala mannen i huset...
För ett tag sedan sa han NEJ JAG VILL INTE HA HUND!!
Nu säger han Vi ska inte ha hund ännu... Det anser jag vara ett spår i rätta riktningen.

Verkar vara otroligt härliga hundar!!
Vill vill vill...

Tom som en strumpa utan fot i...

Här sitter jag, har just druckit osockrad fullkorns välling till frukost och ska ta tag i o skriva ett tal till imorgon om läs och skriv. Hur hamna mitt liv här egentligen?? Vet inte om jag riktigt känner att en 23åring ska ha sitt liv här... Välling till frukost ska tydligen vara bra för magen och nästan inga kcl allt i det är ju bra iof. Läs och skriv är ju intressant men ett tal?? Har man valt fel jobb om man inte tycker om o tala inför folk??
Kanske är mitt liv emnat o vara i telefonen, den eviga telefonisten?? Det är i alla fall något jag är bra på, med ett headset på känner jag mig trygg bakom datorn... Hra man kanske tagit sig vatten över huvudet??

Hur jag än känner just nu så är dte bara o ta tag i skräpet och sätta igång o skriva, ingen kommer skriva eller prata åt mig och försent att dra sig ur, dra sig ur är iof inte riktigt min grej...

Får se om jag hinner med lite gym eller nån annan trevlig träning idag.
Längtar till ikväll i alla fall, då ska jag hem till Jonna och mysa för det är premiär av DHW idag så egentligen är detta en lyckodag!!!! Älskar mina hemmafruar!!!

Kom ihåg o slå på 5an kl 21.00 ikväll!
Ha det bra tills dess...



Väska, Ja tack!!

Jag vill ha vår och i alla fall en ny snygg rolig väska.
Jag vill vara så där hemskt opraktisk som bara en tjej kan vara...



väska

Första Mars

Då va vi som sagt inne på 3e månaden på 2010, har just fått in lite snits på o skriva 2010, men det känns fortafarnde konstigt. En annan konstig sak är att vi nu borde gå mot våren, men vad händer?? Det snöar som aldrig förr, det är nästan liknande storm ute. Tog Linn och Johanna under armen och gick till skolan imorse 7.30 möttes vi ojoj det är hurtigt vill jag lova. Gick sedan direkt upp på stan för o fixa några grejer och nu är jag hemma och tvättar för fullt. Ibland förvånar man sig själv. Mna skulle ju kunna tro att jag nu tränat klart för idag med allt pulsande i snön, men icke, ikväll blir det combat med Johanna. Men innan det behöver jagverkligen ta tag i o plugga lite, skriva på ett tal till på onsdag, roooligt för mig, det ska tydligen handla om läs och skriv enligt vår lärare, dte är ju skapligt flummigt som allt annat i Universitetetsvärld, hoppas jag får massa bra inspration o fixar ihop detta på en kaffe kvart eller något liknande.



När jag var uppe på stan förut kände jag hur mycket jag vill shoppa. Det är hemskt, man får verkligen anstränga sig för att inte shoppa järnet just nu. Är så hemskt trött på denna snö nu vill bara ha klänningar och tunna skor. Orkar inte ta på mig dunjackan en dag till... VILL BARA INTE DET!!!


Nehej, ner i tvättstugan nu då...
Se upp i stormen!!

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0