Pajgrottor

Överlevde gårdagen med 12 timmars arbetsdag. Skapligt trött när jag kom hem men Daniel hade fixat så maten var klar och jag mest kunde dimpa ner i soffan. Borde ha förberett lite inför att vi åker till Idre imorgon men nje kände tydligen inte för det.. Får se om jag hinner det ikväll eller anars imorgon någon gång.

Imorgon kör jag sista seminariet på Universitetet denna termin och sedan väntar nästan hela 3 månaders sommarlov!!! Eller okej det va att ta i, lite mer än 2 månader jobbar jag men nästan hela 4 veckor semester, det är UNDERBART!!! Förra året hade jag några dagar ledigt och då pluggade jag till tenta...

Har egentligen inte så mycket produktivt att bjuda på idag så kanske skulle ge er ett smaskigt recept istället... Det kan ju alltid vara bra att ha...

Senaste dagarna har jag varit sjukt sugen på lax eller fisk i någon form helt enkelt. Är också hemskt sugen på att baka. Hinner aldrig baka längre, förr baka jag hela tiden, nu har jag inte bakat sedan vi hade inflyttningsfest och det var ju inte igår... Ska ta mig en regnig dag på min semester och bara baka!
Ska baka bröd, dammsugare till syster, polkabrownies till Maria, muffins och kanske lite kanelbullar. Älskar att baka, det är som terapi för mig som mamma sa en gång. Min kropp säger också att han vill ut och rpinga eller i alla fall träna och det vet jag inte riktigt vart jag ska få tid till, självklart p åsemestern men så länge vill jag inte vänta så kanske får jag gå upp tidigt imorgon så jag hinner det innan skolan och så får såklart löparskorna förlja med till Idre i helgen, även golfklubborna ska med dit.. Ska bli härligt med lite minisemester. 

Detta ser väl ut att vara ett super mumsigt recept?! Måste nog provas i sommar.

Rabarberpajgrottor

Stora kakor, små pajer. Rabarberpajgrottor helt enkelt. Receptet kommer från boken Mina efterrätter.

 

Pajskal
200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4.5-5 dl vetemjöl
100 g mandelmassa, riven

Fyllning
2 st rabarberstjälkar (ca 200 g), tunt skivade
2 msk vatten
0.5 dl strösocker
Florsocker

Serveras med
Grädde, vaniljglass eller vaniljsås

Foto: Anna Kern

Foto: Anna Kern

Tips

Receptet ger 16 små pajer.

1.
Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst med elvisp.

3. Tillsätt mjöl och vispa till en smulig deg.

4. Nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord.

5. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en rulle som är 4–5 cm tjock.

6. Skär varje rulle i 8 bitar, ca 3 cm tjocka.

7. Fodra små pajformar eller hårda muffinsformar med degen.

8. Fördela mandelmassan på bottnarna.

9. Fyllning
Lägg rabarberbitarna i en kastrull och häll på vattnet.

10. Sjud några minuter tills rabarbern börjar mjukna.

11. Tillsätt strösockret och rör om.

12. Fördela fyllningen i formarna.

13. Grädda kakorna mitt i ugnen 20–25 minuter, eller tills de börjar få en gyllenbrun färg.

14. Låt svalna på ett galler och pudra med florsocker.

15. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.


Sista veckan i verkligheten

Har haft en underbar helg... Lugn och skön och inte mycket gjort alls. I fredags efter jobbet tog vi med oss Carro och Johan för grillmys ute på landet, vi spelade spel och hade en toppen kväll, kom inte i säng förens vid 3 på natten. Sen jobbade Johan på lördagen så de fick åka hem, men vi blev kvar under dagen sen for vi för att byta däck i Odensbacken och det gick ju som det gick... Med andra ord det gick inte alls, haha. Däcket kände inte för att rubba sig en millimeter, vi ryckte, drog, slog och slet men inget hände så vi åker fortfarande runt med däck i bilen men nästa vecka lämnar vi in skrutten..

Söndagen spenderade vi med att flyttstäda hos Maria och Adam så nu är huset redo för besiktning. Hann med en fika hos mormor också innan jag tog mig lite minispa hemma i badrummet. Skrbbade ansiktet, la ansiktsmask, tog ett långt varmt bad, duschade och tvätta håret, filade fötterna och målade nytt nagerlack på både fötter och händer.. Ja det va riktigt skönt med en liten minirenovering. Nu behövs det bara färgas hår och lite bränna på huden så är jag sommar redo! 


Grymt fin bild tagen på landet av Johan Arvidsson...
 

Grillkillarna fixar steken ;)








Första dagen denna sista vecka i verkligheten spenderar jag med inget annat än jobb... Gick upp strax efter 6 med Daniel imorse för att kl 7 vara i ett trapphus och börja städa. Sen spenderar jag dagen på Öbo med jobb 8-17, men under lunchen var jag iväg och städade ett trapphus och direkt efter jobbet åker jag iväg och fortsätter med trapphusen blir nog ca 1-3 hus till. Troligen alla 3 för då kan jag antingen få sovmorgon imorgon bitti eller så går jag upp tidigt för att hinna ut och springa innan jobb på Öbo 8-17 vankas igen.
Sen behöver man också förbereda inför onsdag då det är terminens sista seminarie och historians sista seminarie. Känns helt skumt, det var ju nyss jag satt o grät hemma över dumma McKay boken för att jag inte skulle klara tentan. Och så nu är jag här och har skaffat mig fler VG på denna termin än på de övriga 2 åren jag pluggat på Universitetet, fränt! Men ska bli skönt att denna kurs är över och man får sig lite semester, hinner till och med vara ledig ungefär två veckor innan sommarjobbet på Öbo drar igång på fullt allvar.
Och till helgen åker vi upp till Idre med Daniels föräldrar för en liten minisemester, bara det är lyx och då tusan ska jag fira semester!!! Första semestern på 1½år... Det är jag värd =)

Vilket udda pratinlägg detta blev.. Men ibland är det skönt att bara prata av sig och få skriva ner sina tankar och funderingar. Ungefär som det är skönt att strukturera upp livet i sin kalender ibland, jag tycker om att veta hur mina dagar ser ut och hur veckan man har framför sig ser ut så man hinner med allt som ska göras.

Struktur är något jag gillar med andra ord!

// Alexandra

ordspråk



Dammtussar är änglarnas små tofflor.

Man måste vara annorlunda för att vara obytbar!

Vet man som kvinna att en man sällan bli äldre än 13år i huvude då klarar man sig rätt långt...

Mode går ur tiden, det är riktig klass som varar livet ut!


Under fläsket är vi alla deffade /sagt av min kusin Jonas

It´s friday

Fredag, och jag har typ noll i fredags känsla men så är det väl när man suttit framför datorn och plggat hela veckan. Har ingen koll på dagarna alls. Känns bra att jag tagit åt mig att jobba på Öbo ferdag eftermiddag, när alla andra vill sluta och vara lediga ja då går just jag på och jobbar mellan 13-17.. Hur värt var det egentligen?? Bra planerat Alexandra, leee och se glad ut ;)

Jobbade tidigt idag redan vid 8 städade jag salongen och sista trapphuset. Sen tänkte jag packa lite och efter det fika med mormor. Men då händer det där som bara händer typ en gång i halvåret... Mormor är inte hemma och hon svarade inte på mobilen (Japp jag har coolaste mormorn 82år och har mobil, det ni!). Vad gör jag då?? Jo Alexandra åker upp på stan för att uträtta lite grejer istället men det slutar med att jag köpt EN TILL klänning, inget ärende är fixat och så blev det en fika med Karin. Fikan med Karin var utan tvekan det bästa med allt det där... Hur slutar man köpa klänningar?? När ska jag ha alla klänningar?? Är det en sjukdom? Klänningssjukan? Dom talar till mig och bara vill följa med mig hem... Hur kan det bli såhär.. Ja så blev det i alla fall.. Får väl sitta på en nedrans massa uteserveringar i sommar så jag hinner använda alla ;)

Efter jobbet tar vi i alla fall med oss Johan och Carro ut på landet och spenderar kvällen och natten med att grilla, drick vin/öl, prata skit och ha kubbturnering.. Det blir bra det för oss!
Sen får vi se om Daniel och jag stannar kvar till på söndag, det beror på väder och vind och vad vi helt enkelt känner för... Kanske åker vi en sväng till Odensbacken på lördag och firar morsdag och sen åker till stan, det visar sig...

På tisdag ska vi i alla fall åka och hälsa på vår lilla sötgris Harry, kommer bli svårt att inte ta med honom hem, vill att han flyttar till oss NU!!! Men lika bra att han får stanna hos sin mamma ett tag till.



Känns konstigt att denna termin snart är slut, igår skickades det in sista PMet för denna termin och på onsdag är det opponering, skapligt nervös för det faktiskt. Men det ska nog reda sig... Sen är det semester typ för mig i 2 hela veckor innan sommarjobbet drar igång... Undra vad jag ska hitta på för kul då, klurar på att dra med mig mormor till Ullared.. Och såklart hänga med alla härliga vänner som jag inte riktigt hunnit ge all tid de förtjänar under våren... Blir en bra sommar detta känner jag!
Vi börjar med att åka o hälsa på Daniels släkt i Idre över kristiflygar helgen blir mys, bo i husvagn med hans föräldrar... Jag som är en sådan husvagnsnörd ;) haha eller?? Mysigt ska det bli i alla fall.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Vill du fria till mig då?





http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2640&artikel=4496011



Hur är det egentligen??
När är det rätt tid i ett förhållande att föreslå saker?
Hur vet man att båda vill samma sak och åt samma håll?
Kan man göra slut för att den ena visar för mycket känslor??
Finns det något som är förmycket känslor?
Det finns många funderingar kring förhållanden och det är inte lätt att vara i ett förhållande.
Man går oftast från att vara singel och bara ha sig själv att tänka på till att vara "tvungen" att anpassa sig och alla sina känslor till någon annan. Flyttar man sen ihop så är det mycket mer än känslor som ska anpassas det är hela livet. Egentligen är det fantastiskt hur två människor lyckas pussla ihop sina liv och bilda ett gemensamt liv av de två liven som en gång var...
Det är vackert och lycka på en total komplicerad väg.

Men när man är rätt behöver man verkligen tänka på tid och otid för saker?
Tar man inte då varandra för den man är och älskar varandra oavsett allt?
Jo så anser jag att det ska vara...
Man ska inte behöva göra sig till man ska bara vara den man är.
För det är just då man är som bäst!



Tomater mitt i livet



Nu är mina tomatplantor utplanterade i sin stora kruka på balkongen. De kom till oss som bokstavligen små frön o se vad dom har växt till sig. Hoppas nu att de trivs ordentligt och ger oss mycket tomater i sommar!

Full rulle på mig denna vecka. Igår var det plugg, jobb, möte på Öbo, va ute o sprang med Daniel och sen mer plugg. Idag fick jag gå upp tidigt (mot mina principer just nu..), var redan kl 7.00 i första trapphuset och stökade runt. har hunnit städa flera trapphus, varit på handledning på Universitetet, på biblioteket, städat här hemma och som ni ser ovan planterat mina tomater. Nu är det lunch och sen är det bara att fortsätta med PMet. Hade plan på att träna idag men icke det blir till att vara barnvakt istället. På gott och ont, alltid mysigt att träffa de små grynen men mina muskler skulle behöva sig en rejäl omgång. Får försöka få in det kanske imorgon eller på torsdag.
Helt underbart med några dagars bara hemma plugg, det är min favvo del av att plugga på Universitetet. Kunna sitta hemma i mjukisar och bara gröta in mig i studierna. Det gillar jag!

Just nu kör jag slutspurten på denna termin som ni kanske förstår... PM om Pakistans 1900-tals historia och med tyngd på Kashmir konflikten.. Låter nog värre än vad de är hehe =) Och det bästa av allt är att jag är hemma med att annat denna termin har inget som släpar vilket känns gudomligt och betyder att jag får en HELT ledig sommar från Universitetet!!! Det behövs mina vänner...

Nehej surfa runt lite och äta klart sen blir det kaffe och plugg!!
Ha det bäst!!

Europa och världen under 1900-talet vs. Kycklingpaj

Idag känner jag att jag intehar så mycket att berätta för er. Gjorde ett ruttet seminarium igår, men inte konstigt... Europa och världen under 1900-talet och kvinnan vi har ÄLSKAR politik och jag avskyr det... Vet ni hur mycket som hinner hända på 100år??? Första världskriget, andra världskriget, Kalla kriget, Sovjetunionen, alla mellan krigstider... Ja jag kan berätta att det hinner hända en hel del och det skulle vi reda i på 1 tim och det låg tyvärr inte i mitt intresse.. Men men nu är det gjort och jag hoppas inte att jag blir halshuggen för det i framtiden. Nu är det dags att bita tag i att skriva ett PM om Pakistans 1900-tals historia, kan tyvärr säga att detta har varit den minst intressanta delkursen, jag gillar gammal historia typ antiken och medeltiden.. Men men snart sommarlov!

Ikväll ska vi på Ebbas dansuppvisning och lör-sön åker vi upp till Sthlm och mamma och pappa för att titta på Galenskaparna och bara mysa. Men eftersom jag inte har så mycket mer att berätta egentligen så tänkte jag att jag bjuder på ett recept såhär till helgen. Gjorde i måndags en kycklingpaj som jag fått recpet på av Daniels mamma. Sen gjorde jag en liten egen variant men grunden är hennes, och ack så smskig!

Ingers kycklingpaj
Ingredienser

Pajdeg
50g margarin
2dl mjöl (jag brukar ta 1dl vetemjöl och 1dl rågmjöl)
2-3msk vatten

Fyllning
½ grillad kyckling
½-1 röd paprika
3-4 färska champinjoner
3 ägg
3dl mjölk
ost
salt
peppar
curry

Knåda ihop degen till pajen och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10min på 225grade.
Riv kycklingen i bitar och se till att alla hårda småben och liknande kommer bort, finhacka paprikan och skiva champinjonerna. Fyll pajskalet efter förgräddningen med kycklingen och paprikan, lägg champinjonerna ovanpå. Vispa ihop äggstanningen (ägg och mjölk, 1dl mjölk/ägg) och blanda i kryddorna, rikligt med curry. Häll det över pajen och strö över riven ost eller skivor. Grädda i 225 grader ca 25-30min, eller tills pajen ser klar ut.
Låt sedan svalna något och servera med en sallad.

Super mumsigt! När jag gjorde köpte jag en hel grillad kyckling och passade på att göra två så man har en i frysen och kan ta fram när man inte orkar laga mat!

Trevlig helg på er!

HM spontan shopping

Jaha var det bra att jag slank in på HMs hemsida och råkade klicka hem två klänningar och en jumpsuit??
Behövde jag verkligen det?? Nja det är ju faktiskt frågan men det bara hände... Ibland tror jag att någon annan tar över min min kropp och blir shopping galen... Kan det vara så? =)



Här är inköpen som gjordes... Den första klänningen det är dens fel att jag shoppa alls...
Den är så sjukt fin, har velat ha den länge... Och nu fanns den, dock var det stl 38 och jag brukar ha 36 men man vet aldrig den kan ju vara liten i stl och det är ju inte värre än att skcika tillbaka den igen...
Så nu är det bara att vänta och se till nästa vecka när den kommer... Undra när jag ska ha den om det passar hihi
Daniel blir tokig på mig tur han är så snäll, kan ju ha den när vi ska på dop i sommar... En perfekt dop klänning känner jag på mig ;)

Harry



Har ni sett vad liten.. Det är Daniels hand han sitter i. Lilla plutten.
Nu har vi tagit det stora beslutet att köpa katt.
För ca 2 vecor sedan var vi och tingade vår lilla Harry, vet inte exakt om det bli den lilla på bilden men alla tre syskonen ser exakt lika ut så såhär kommer han se ut i alla fall.
Om ca två veckor så ska vi dit igen och se vem det exakt blir... Ska bli så mysigt och vi längtar som bara den. Som ni läst tidigare i bloggen så finns inte längre min stora kärlek Bamse och inget kommer någosin kunna ersätta honom men jag saknar ett sällskapet som bara ett djur kan ge.
Hela mitt liv har jag velat ha en eget djur men aldrig fått tillfälle då vi reste väldigt mycket när jag var yngre. Jasg hade under en period fiskar som jag ärvde efter min syster.. Men fiskar ger inte riktigt det sällskapet jag är ute efter, nu är jag stor nog att ta beslutet själv att ha ett litet djur och Daniel vill nästan mer än mig ha en liten katt så det kommer bli toppen detta. Vår egna lilla Harry flyttar till oss den 20 juli så om ca 8½ vecka.

Längtar!!!!

"Hälsovecka" i Portugal

Förra veckan var jag med min syster i Portgal på hälsovecka med aftonbladets wellnesstidning och spring time. Och ojoj vad guld den veckan var... Vi fick ihop 19 träningspass på en vecka och körde järnet.
Vi kom ner i söndags och körde direkt första passet 6km jogging, sedan blev det 3-4 pass/dag och allt mellan jogging, bootcamp, tabata, zumba, afrodans, kettlebells, funktionell styrka, bergsjogging, yoga, cirkelgym, stavgång har provats.
En dröm är uppfylld, jag har fått joggat på stranden, i vattenbrynet. Fantastiskt vacker och härlig känsla men ojoj vad jobbigt det var..
Har helt enkelt haft en underbar vecka och tänkte jag ska lägga upp en hel drös med kort en vacker dag när jag sitter hemma vid datorn...

14halsoresa-9.jpg
Hela hälsogänget... Ser ni mig o syster på högra kanten?? i lila o gult linne... =)

13halsoresa-4.jpg
Ett litet trött gäng som sprungit (tagit sig runt) 1 mil i bergen i 30 graders värme.. Jag nästa längst till höger...

stranden.jpg
Lite sådant här blev det också... Stranden knappa 100m från hotellet.. Man kan ha det sämre...

http://blogg.aftonbladet.se/welldone

En mycket trevlig tjej som bloggade direkt från vår resa i Portugal... =)

Får ni tillfälle så ÅK!!!
Det är överlägset den bästa semestern såhär långt i mitt liv...
Nu vet hag inte om min kropp tycket lika med mig de första dagarna, i tisdags bokstavligen stapplade jag fram. Fanns inte en chans att jag kunde böja på benen, tror knappt vi hade ett enda pass utan benböj...

Härligt har det varit och längtar tillbaka gör man men nu är vardagen här och ikapp.. På gott och ont...
Plugget drog igång med en rasande fart och jobb lika så. Bara att le, se glad ut och drömma sig tillbaka till Portugal!

/Alexandra <3

Hej igen!

Jaha här var det inte igå man var inne...
Jag har legat lite lågt med bloggandet som ni kanske märkt.. Eller nu ska jag kanske inte ta i, denna blogg har helt enkelt haft en paus. Jag kände ett tag att jag inte riktigt hade någon mening med mitt bloggande, jag mest bloggade för bloggandets skull.. Men kanske är det dags att ta tag i detta projekt igen?
Jag har sista veckan känt mig lite sugen på att skriva av mig igen...

Jag vet dock inte om bloggen kommer återgå till att bara vara ett forum likt en dagbok som den var för ett tag sedan. Det kändes ett tag som att människor läste min blogg istället för att prata med mig för att få veta vad jag hölls med i mitt liv och så vill jag INTE  att det ska vara.
Denna blogg började som en matblogg för några år sedan och kanske är det det den ska bli igen?
Eller kanske ska det bli en blandad blogg? Med lite av varje, recept, tips, funderingar, moral och allmänt som flyger genom mitt liv och mina tankar...
Det är nog något åt det hållet det lutar just nu. Ska ge projekt blogg en ny chans, tröttnar jag igen så får vi se om det läggs ner hit... Man borde kunna blogga från Iphonen kan man det??

Vi får se vart detta leder.. =)

Vad det handlar om...






"Det handlar inte om att hitta den man vill gå till sängs med, utan att hitta den man vill vakna upp tillsammans med. Det handlar heller inte om vem man vill leva livet tillsammans med, utan att hitta den man inte kan leva utan. För i världen, är du bara någon, men för någon är du hela världen.."

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0