Korv

Korv är lite underskattat.
Har en kär vän som väääldigt gärna vill berätta för mig vad korv innehåller...
Men NEJ Karro jag vill inte höra...
Jag tycker om korv, o det är väldigt gott o ha i matlåda!
Igår köpte jag en ''Må Gott'' korv...
Sådan där som ica har vet ni? Nyttig korv med mindre fett i o allt vad det är...
Gjorde korv stroganof alla Per o liis... Gott gott gott!!!
Det går fort o är gott...
Detta är egentligen en fusk variant så vi väljer att kalla den korv sås... *ler*


Korv sås alla Per!

Falukorv
Mjölk
Ketchup
Soya
Salt o peppar


Skär korven i tärningar o stek denna lätt i lite olja.
När korven fått lite färg häll på mjölk, ketchup, soya o salt o peppar.
Se till att det får en fin orange/röd färg.
Låt detta puttra medan du kokar riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera med sallad!


163040-31

(Har även hunnit baka en del i helgen med de recepten får ni vänta med tills jag kommer hem!)

Pasta alla Boris...

Pasta alla Boris va en rätt som jag lärde mig på hemkunskapen på högstadiet.
Gillade den redan då, men sedan har jag glömt bort den o av en händelse hittade jag receptet igår o tänkte *yammi*...
Det är gott, nyttigt, enkel o går fort fort!

Du behöver:
3-4port

Krossade tomater (gärna med basilika smak)
Skivade champinjoner (stor burk)
1st Buljongtärning
1 st Lök
Salt
Peppar
Oregano
(vitlök om du vill)

Hacka o fräs löken i lite margarin, häll i champinjonerna o krossade tomater o alla kryddorna.
Låt det hela koka upp o sedan små koka ca 15min.
undertiden koka spagetti enligt pakeetets anvisningar.

Servera det hela med riven parmesan o sallad, gärna lite nybakat bröd!


Lycka till!

Sockerkaka o rösti...

Ja igår blev det till att prova oströsti, mycket lätta att tillaga, lite små kenpiga att steka men efter ett tag fick jag till det, o relativt snabbt tycker jag att det gick!
Något jag verkligen kan rekomendera, mycket goda!!
Jag åt mina ihop med lite stekt bacon o lingonsylt, hade ingen matlagnings yoggi hemma o detta gick minst lika bra utan!

Sedan tog jag tag o bakade en sockekaka igår när Jonna o Karolina skulle komma på OC & TopModell kväll... Har vart sugen på det hela veckan nu, dessvärre blev ja nte lika sugen när ja väl hade gjort den men en liten bit slank ner i alla fall. Allt nybakat är ju så gott... *L*
Tiger kaka blev det o te o cockis!


Tigerkaka

2st ägg
2dl socker
50g margarin
1dl mjölk
3dl mjöl
1½ tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2msk kakao


Vispa ägg o socker pösigt. Smält smöret o häll i mjölken o låt det hela koka upp.
Blanda smör mjölken med ägget o sockret. 
Häll i mjölet som förrst blandats med bakpulver o vaniljsocker. 
Blanda allt till en smidig smet. 

Ha över lite mindre än halva smeten i en annan bunke o blanda med ca 2msk kakao.
Häll den ''vita'' smeten i en smörjd o bröad form, häll sedan den mörka smeten över den ''vita''.
Dra en gaffel genom smeterna några gånger så att det blir ett marmorerat mönster.
Grädda kakan i 175Co 35-40min.
Låt svalna något innan kakan tas upp på en plan yta.



Något som är jätte gott är att använda samma smet men byta ut kakao mot citron saft o rivet citron skal. 
Du  delar då inte smeten utan har den i samma bunke o blandar citronen i hela smeten. 
Medan kakan gräddas bryter du vit choklad o smälter i ett vattenbad. 
När kaan är klar o har svalnat något brer du på chokladen på kakan o strör lite silverkulor eller färgat strössel eller annan fin dekor över kakan, Klar att servera!
 

vit choklad 

Mycket fint, gott o ser lite lyxigare ut än en vanlig sockerkaka!
Funkar bra om man inte har tid o fixa en tårta!
(Vilket jag är mycket sugen på att baka, gräddtårta vore super kul o baka...
Kanske blir det en inom en snar framtid... *L*)
 

Visste du att...?



 


*      Vi är 9,1 miljoner invånare i Sverige idag.
*       De 10 % som bor nordligast är utspridda på 50 % av landets yta. 
*    Medelsvensson heter egentligen Johansson. Pappa Lars, mamma Anna och barnen       
Emma och Johan. Familjen äter 1,2 kg godis och dricker 1 liter vin i veckan.  Pappa Lars är lite överviktig och mamma Anna har nackvärk.
*       50 % av befolkningen bor norr om en linje Strömstad – Flen.
*    I Gnosjö arbetar 81 % av befolkningen, vilket är högst i landet.
*    Lägst är det i Malmö där 59 % har ett arbete.
*      I Danderyd är 38 % av befolkningen miljonärer, i Jokkmokk 4,2 %





163040-30

Tears

No man is never worth your tears,

and the one´s who are will never make
you cry....



 
                  Tänk om man kunde lyssna på detta...


163040-29





 

Mera mat!

Idag var enda dagen som jag inte tittade hur kallt/varmt det var ute.
Vilken nog var tur, för det finns en stor risk att jag inte gått ut då.
15- det borde vara förbjudet att jobba när dte är så kallt!
Det är bara för att jag ska ha vovve resten av veckan.
O i stället för att sitta inne med en varm filt o lite rykande te så ska ja traska ut på långpromenader.
Men dte är bra för huvud o motion men inte för resten av kroppen dock, som troligen kommer drabbas av svåra frost skador, även ett snöoväder är påväg in över sverige har jag hört.
Var tog mitt favorit rykte vägen? Att våren var på väg?? Tyckte dte lät som ett underbart rykte ju!!!

Har fått önskemål om att denna blogg ska innehålla mera mat recept, vilket jag kan hålla med om.
Ska återigen försöka få över min bak mani till mat mani...
Det gick inte så bra sist jag sa det, men denna gång ska det gå!
Kanske blir dte till att slänga ihop en sockerkaka ikväll också, har vart sugen på det ett tag nu, men vi får se... Får ju några av mina flickor på OC kväll ikväll, så va kan inte passa bättre i denna kyla än lite varmt te o en nygräddad sockerkaka?? Låter inte fel...

Men som sagt först mat!
Tänkte försöka mej på oströst, låter mycket smarrigt tycker jag.
Jag har även hittat ett recept som inte alls låter svårt, snarare tvärt om.
Det är dock tanken att detta ska vara förätter, men jag hade tänkt mig det som en middag, vilket gör att dessa 4 port troligen blir lagom till 2port, vilken bidrar till att jag får matlåda imorgon också, vips!
Två flugor i en smäll...

Du behöver:

4 potatisar, ca 300 g
1 morot, ca 100 g
1 dl Arla Köket riven ost, mager
1/2 tsk salt
1 msk smör-& rapsolja
1 dl Arla Köket matyoghurt

Skala potatis och morot. Riv rotfrukterna grovt och blanda med ost och salt. Klicka ut smeten och stek i smör-& rapsolja i plättlagg eller stekpanna ca 5 min. Vänd efter halva tiden. Lägg upp röstin på 4 assietter och servera med yoghurten. Garnera gärna med persilja.
163040-28

Låter mycket gott o relativt enkelt också tycker jag, o det bästa av allt det verkar ganska nyttigt!

Energi           150 kcl
Protein           5g
Kolhydrater   16g
Fett                  7g


Återkommer med vad jag tyckte om dem, med tips osv.
Jag kommer nog äta dessa med sallad, rivna morötter eller varför inte lite stekt vitkål?

Nehej dags att återgå till jobbet o få något gjort idag innan jag fryser ihjäl!
Ha en bra dag!

Fettisdag...

Idag är det Fettisdagen, semlornas dag!
Jag måste ju säga att semlor inte är någon favorit för mig, snarare tvärt om...
Tål inte mandelmassan o grädden mår jag bara illa av, men buller brukar vara okej... =)
Men någon som älskar semlor är mamma... Ja syster min älskar dem hon också...
Så igår kväll tänkte jag ja skulle överaska dem...
Jag ställde mig o bakade GI-Semlor...
Eftersom de går på GI-dieten (mest mamma men syster försöker väl lite pga av socker beroende).
Så tänkte jag Klart de ska få några nyttiga semlor, så imorrse traskade jag iväg o ställde in 2st semlor på deras jobb, får se om de kan lista ut att det va jag som gjort det, hehe troligen kan de det!

Vet inte om jag tycker de verkade så goda, Väldigt nyttiga!
Nästan på gränsen till hårda tycker jag, så mycket fullkorn o nyttigheter ...
Men det är klart man äter dem nog med mycket bättre samvete....
Hoppas de smakar lite gott i alla fall...
Så känner ni också för att frossa i semlor idag, men i alla fall vara nyttiga då tycker jag ni ska baka dessa,
inte alls svåra det kan jag lova er...
Det som tar tid är jäsningen, det andra går fort fort fort...

163040-27


INGREDIENSER
Till 16 st små eller 8st stora.

50 g jäst
3 dl mjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 tsk flytande Hermesetas
1 tsk stötta kardemummakärnor
75 g smör
1 ägg

Till pensling:

1 ägg

Mandelmassa:

100 g sötmandel
2 dl Hermesetas lättströ
inkråm av bullar
¾ dl grädde

Till fyllning:

2 dl grädde

Du behöver också:

bakplåtspapper

SÅ GÖR DU
1. Låt smöret bli rumsvarmt. Värm mjölken till 37°. Lös jästen i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa upp ägget i en kopp. Häll i flytande Hermesetas, strö i den malda kardemumman, klicka i smöret och rör ner ägget. Degen ska bli något lösare än vanlig vetedeg, men fortfarande lite kladdig. Arbeta degen i 5 minuter. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter.

2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje rulle i 8 eller 4 bitar. Ta dinkelmjöl på händerna och rulla runda bullar. Lägg på plåten och jäs i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.

3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla bullarna med vispat ägg och ställ in plåten på mittersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade och har vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär av lock på bullarna när de har kallnat helt. Gröp ut lite av inkråmet i varje bulle.

4. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandel, lättströ och inkråm. rör ner grädden lite i taget tills massan fått önskad konsistens. Vispa grädden till fyllningen till fast skum. Fyll bullarna med mandelmassa och klicka eller spritsa grädde ovanpå. Lägg sist på locket.
(Jag fuskade lite o tog färdig mandelmassa, funkar bra det med...)

Lycka till!
O Glad Fettisdag!

http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showdocument&lintDocumentID=1543
Fler goda o annorlunda recept på semlor!

Pepparkaka, saffran o helg...

Detta har vart en omtumlande helg, trevlig, jobbig o fruktansvärd...
Men det har troligen någon mening det med, trotts att jag inte kan se den just nu...
Kan bara inte fatta hur man kan bete sig på ett visst sätt mot någon man har älskat?!
Det övergår mitt förstånd, men som sagt det kanske var tilld et bästa att det hände.

I fredags hade jag i alla fall några av mina flickor på eftermiddags fika, som ni kan läsa i tidigare blogg så blev det en hel del smarrigt, jag lyckades även baka rulltårtan efter mycket om och men...
Blev inte vidare god tyckte jag men Karolina o Evelina tyckte den var mycket mumsig!
Tur någon gillade den efter alla svordomar... haha!

I lördags bjöd även Karolina på mycket god middag, med de recepten hittar ni kanske hos henne... ;o)


Du behöver

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Fyllning:
500 g Kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5 g

Sätt ugnen på 225°. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.


163040-26

Lycka till!

Helg!

Nu är det äntligen helg, eller ja i alla fall om 4.45 tim...
Men jag hoppas det går fort fort fort...
Har vart en låång vecka, eller egentligen inte den har gått väldigt fort
o jag har hunnit massa men i alla fall inte allt...
Men som sagt det ska bli skönt med helg, o få sova ut lite...
Vad händer i helgen då?
Det som finns planerat är i alla fall:

Fredag:
Eftermiddags fika med Evelina, Karolina, Jonna o Natalie hemma hos mej.

Det blir:

Kaffe/te/saft...

¤ Muffins med choklad o daim
¤ Muffins med vit choklad o annanas
¤ Kanelbullar
¤ Havredrömmar
¤ Chokladdrömmar
¤ Vaniljdrömmar
¤ Formar med hallonsylt
¤ Cookies med choklad o kanel
¤ Klick kakor med russin
¤ Pepparkaksrulltårta med vanilj kesella o saffran.

Det sistnämnda hoppas jag bara på...
Det har jag inte lyckats med än.
Porvade igår, men usch va svårt det blev så den hamna i sopperna... haha
Hoppas jag hinner prova en gång till inna flickorna kommer... =)
Önska mig lycka till...
(De andra recepten finns längre ner i bloggen).

Sen ska Evelina o jag på bio, jag hoppas fortfarande på The Departed.
Vill verkligen se den, men det verkar som om Evelina är väldigt skeptisk mot den... hehe!
Ska bli så kul o gå på bio, har vart sugen länge nog nu...
Funderar på om man ska lyxa o köpa nått godis...
Men dte beror troligen på hur man mår efter eftermiddags fikat... haha!
Kanske blir dte till att äta nått gott efter bion också, det märker vi.

Lördag:
Hoppas på att få med mej Karolina ut till IKEA, förutom bio sug så har jag ett IKEA sug... =)
Va verkligen längesedan jag var där...
Lite shopping sugen är jag, så annars får det nog bli en sväng på stan, kanske en lång promenad eller något liknande!
Sen på lördag kväll smäller det!!!!
Karolina ska ha inflyttningsfest/födelsedags fest... ska bli riktigt roligt med lite tjej middag...
O så är dte ju så underbart gott o äta någon annans mat...
Ska bli spännande o se va hon har o bjuda på...
Så ska vi ut o skaka de lurviga lite antar jag också, se upp Örebro på lördag är det farligt på stan. ;o)

Söndag:
Blir lugn hoppas jag, sova länge, träna hälsa på päronen eller mormor lite...
Det trista är att jag måste klämma in lite jobb också, om jag inte gör det på lördag...
Men det löser sig.
Ska i alla fall bli otroligt skönt med lite helg nu!


För att ni ska få dagens dos av recept så kan jag tipsa er om något så enkelt o gott som jag gjorde igår.

Varma toast med sallad.

Ta vanligt rost bröd (jag syndade o körde vanligt vitt det är så gott ibland...mm)
smöra o lägg en skiva skinka på båda delarna, ett par skivor mozarella ost o några soltorkade tomater.
Lägg ihop skivorna o in i toastern eller i ugnen.

Servera varma med sallad, avokado o lite kall mozarella ost.
En perfekt kvällsmat som går fort o är mumsig! =)

163040-25
Receptet ser inte ut som på bilden!


Trevlig helg!!!











1 Sorts kaka (igen)

Japp nu ska vi se om det går o uppdatera lite...
I söndags bakade jag en såå söt kaksort, Små formar med hallonsylt i, mumsiga är de!

Formar

125g formar
3dl mjöl
3/4dl socker
1tsk vaniljsocker

Smörj små metallformar väl.
Lägg mjölet i en hög på bakbordet eller i matberedaren.
Tillsätt det rumstempererade margarinet, sockret och vaniljsockret.
Arbeta snabbt allt till en smidig deg, men knåda den inte.
Dela degen i jämnstora bitar o tryck ut dem i formarna.
Om du vill fyll dem med lite sylt, ex: hallonsylt.

Ställ formarna på en plåt i nedre delen av ugnen.
Grädda i 175 Co ca 13min.
Låt kakorna svalna en stund i formarna innan de stjälps upp på ett plant underlag.

163040-24

3 sorters kakor...

Jo imorrse innan jag drog mig upp på stan för lite shopping så blev det till att baka 3 sorters kakor... =)
Det blev, chokladdrömmar, vaniljdrömmar o cookis...
De blev mycket populära hos mormor i alla fall, o redan har jag fått fler beställningar... haha
Måste säga att jag funderar mer o mer på o ha kak party... kommer du?

Drömmar

100g margarin
3dl socker
2tsk vaniljsocker
1dl olja
1tsk hjortronsalt
1½ dl mjöl
(För chokladdrömmar tillsätt ca 2msk kakao)

Rör samman margarin, socker o vaniljsocker (o ev kakao).
Tillsätt olja lite i taget. Blanda hjortronsaltet med lite av mjölet
och rör ner det i degen. Arbeta in resten av mjölet.
Forma degen till små bollar.
Lägg dem på smord eller bakpappers klädd plåt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 150 Co, ca. 20min.
Förvara i burk eller i frysen.
163040-22163040-21

Cookies

150g Margarin
11/4dl socker
2ägg
100g mörk blockchoklad
(50g skalade jordnötter)
1tsk kanel
1tsk bakpulver
4dl mjöl

Rör margarin o socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i tagetunder kraftig omrörning.
Hacka chokladen (och nötterna) ganska grovt.
Rör ner dem i smeten.
Blanda kanel, bakpulver o det mesta av mjölet.
Rör ner blandningen i smeten o arbeta sedan in resten av mjölet.
Degen blir något lös o kladdig.
Forma degen till små runda bollar o platta ut dem något eller klicka ut lagom stora smet klickar på en smord eller bakpappers klädd plåt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 Co ca 14min, låt dem svalna på galler.
Förvara i burk eller i frysen.

163040-23

Sen blev ja bjuden på något mycket gott idag...
Karro gjorde fullkorns veggi pizza till melodifesten ikväll...
Men dte receptet får ni fråga henne om.. hehe men god var den!
O pizza sallad med morot o rödkål... mmm...

Melodifestivalen i år är ganska dålig måste jag säga.
Jag gillade The ark o progg gubbarna =)
Lustans Lakejer eller va de nu hette... haha (skumt namn btw!)
Men Luuk är en mycket bra programledare, riktigt rolig, sjuk humor som jag... haha!
Luuk o Bert Karlsson my favorit...

Lycka till med kakorna...
Kommer troligtvis något mer recept snart...
Ojojoj, får se om jag tar tag i o lagar nån god mat snart också!


2 sorters kakor...

Ja, efter jobba, en tur på stan, träning, promenad o handling med karro så blev det till att baka 2 sorters kakor...
Har fått nille på att baka små kakor, så mysigt!
Vet inte riktigt vad jag ska ha dem till, men de flesta brukar uppskatta att få lite kakor då o då.
Inte många som har tid ork o lust att baka traditionella små kakor nu för tiden har jag märkt.
Vilket jag kan tycka är synd... Kakor är mumsigt, o tar man en så räcker det.
I o för sig, finns det något nybakat som inte är gott? =)
Tycker att flera borde ta tag i o baka små kakor, kanske bjuda sina vänner på kaffe/te o kaka,
7 sorters kak kalas...
Men vi börjar med dessa två recept. risk finns attd te blir flera den närmaste tiden...



Havre drömmar

2½ dl havregryn
200g margarin
1½ dl socker
4 dl mjöl
2 tsk hjortronssalt

Rosta havregrynen på en plåt i ugnen eller i en stekpanna på spisen.
Rör om ofta, de ska bara ha en svag guldgul färg.
Låt dem svalna.
Rör margarin och socker vitt och poröst.
Tillsätt havregrynen och mjölet blandat med hjortronsaltet.
Låt degen vila i ca 10min.
Rulla ut den till en fingertjocka längder.
Dela dem i bitar och forma kulor av dem.
Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtsklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen i ugnen i 150 Co  ca. 20min.
Låt svalna o förvara dem sedan i burkar eller frys eller servera direkt!
163040-20163040-19



Klickkakor

125g margarin
1 1/4 dl socker
1 ägg
1½ dl russin
3dl mjöl
1 tsk bakpulver


Rör margarin och socker pösigt.
Tillsätt ägget och russinen.
Blanda i mjölet och bakpulvret.
Klicka ut smeten i toppar på smorda plåtar eller bakplåtspapper klädda plåtar.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 Co ca 10min.
Låt kakorna kallna på galler, förvara sedan i burkar eller frysen eller servera direkt.
(Tips! Klicka ej ut för stora toppar, de flyter ut).
163040-18

Lycka till!
Bjud dina vänner på några söta små kakor!!!



För jag vill leva la dolce vita,
Ja, jag vill leva la dolce vita,
Jag vill bada i champagne, min vän
På resan genom gryningen,
Jag vill leva la dolce vita,
Ja, jag vill leva la dolce vita,
Ge mig glitter och glamour
Här där verkligheten bor
Dolce vita mon amour

Enkelt o gott...

Ja idag blir det något mycket enkelt o mycket gott enligt mej...
Pasto man som jag är så blir det pasta idag!

Med andra ord fullkorns pasta med köttfärsås...*mmm*

Du behöver:

Pasta (gärna fullkorn)
Köttfärs
Gul lök
Krossade tomater
Ketchup
Salt
Peppar
Köttfärskrydda
Soya

Hacka löken o stek i lite olja eller margarin tills den får lite färg.
Lägg i köttfärsen o bryn den.
Häll över krossade tomater, ketchup o lite soya.
Krydda med salt o peppar o köttfärskrydda efetr smak.
Låt detta stå o puttra en stund.
Koka pastan efter anvisningar på paketet.

Servera med sallad, gärna avokado o riven ost.


163040-17

Lycka till!

Ps. perfekt för dig med matlåda, lika bra att värma som att äta direkt nästan, även mycket bra att göra mycket av o sen frysa in i portioner för o ta fram senare...=)

Im back!!

Ja nu va det ett tag sedan ja skrev något...
Men nu Anna o Nin är det dags för ett nytt inlägg...

För mig är det måndag idag, eftersom jag va i sthlm med syster igår o shoppade loss...
Riktigt lyxigt... Köpte med lite Vete katten te vilket är mycket rekomenderat, såå mumsigt!
Är ni i sthlm så är Vete katten ett måste att gå till... Så mysigt, o underbart gott!
Inhandlat i sthlm:
Jeans, Väska, Cd-skiva o te...
Provade en hel del kläder som jag halv ångrar att de inte blev inköpta så får nog åka dit snart igen, eller bara leta o se om de mot förmodan kan finnas här!
(För er som inte listat ut det så är shopping ett lika stort om inte ännu större intresse för mig som mat...=)

Har kommit underfull med att om jag ska träna så mycket som jag gör så måste jag skärpa mig med maten, mer protiner...
Så jag slipper fler påminnelser om min fruktansvärda magkatarr som ligger o gror...
Så i dagens matlåda finns liis o chili con carne...
Vilket jag tycker är en mycket underskattad rätt...


163040-15163040-16

Du behöver: (4port)

Köttfärs ca 500g
1burk vita bönor i tomatsås
Ketchup eller krossade tomater
1gul lök
ev. röd paprika
gärna chilipulver.

Bryn köttfärsen o löken, blanda i bönorna
o krossade tomaterna/ketchupen o paprikan.
krydda med salt o peppar o chilipulver.
Låt små koka ca 20min.
Servera med Ris o sallad!

Gärna lite nybakat bröd... ;o)
 Eller natcho chips.



I helgen har jag bakat små söta kakor o lagat till en underbar lax rätt.
Men dessa recept hittar ni inte här...
För dem ha jag snott från en annan blogg... Haha...
Min kontors råtte vän, Maria har skrivit om dessa...
http://mariasmat.blogspot.com/
Det var laxen i folie paket
o den små kakorna med sliver kulor som jag provade!

Såå söta o goda o otroligt populära, fått flera beställningar på dem redan... =)
O laxen va omtyckt o mycket lätt lagad, pinsamt nog var det bara andra gången som jag lagade fisk sedan jag flyttade hemifrån... vilket var för ca. 1½år sedan, men nu hoppas jag det blir oftare...

Nehej nu är det snart dags för min lunch time...
Får se va det blir för gott ikväll...


Ta hand om dig!
Som en kollega så fint skrev på veckans ord:
Visa dina vänner att du tycker om dem... (sweet)

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0