Brun utan sol och räkor...

Hej på er idag igen!
Vilken frekvent bloggare jag har blivit.. Dock sådär halvbra struktur på mitt bloggande känner jag. Mest vad som faller mig in just i skrivandets stund, men så kan det vara ibland.
Hade en toppen kväll med Linda igår på Harrys uteservering, blev både ett glas vitt och ett glas rosé i solskenet och många av världens problem och funderingar löstes under kvällen. Precis en sådan kväll som behövs ibland...

Hann även med att vaxa benen igår hos mamma så nu är jag len och hårfri från benen. Tänkte imorse när jag kom ur duschen efter joggingrundan att jag skulle slå till med lite brun utan sol på benen bara för att piffa till lite extra. Så nu sitter jag o stinker brun utan sol, varför måste det lukta så?? Blandade till och med ut den med en annan body lotion bara för att mindska lukten, men vet inte hur det gick.
Hoppas bara det ger effekt, förra året blev jag orange och utan överdrift helt orange av denna brun utan sol så ser ni en vandrande morot på stan så kan det vara jag...
Denna är det jag använde idag, den med minst lukt av de jag har.. haha


Ikväll efter jobbet är planen att ta med karln ut till m-berg för lite mini shopping. Jag behöver skor, han behöver skor och Harry behöver en säng =) Idag är det ju bara 1 vecka kvar tills Harry ponken kommer!
Ska blir så spännande är lite nervös.. Tänk om han inte trivs? Tänk om han bara vill vara med Daniel o inte alls med mig?? Jag är ju van vid hundar.. Tänk om jag inte hittar nån mat han gillar? Eller tänk om jag inte ser att han är sjuk eller mår dåligt.. Ojoj det är så mycket att tänka o fundera på.. Men jag hoppas allt går rätt, har ju aldrig haft något helt eget djur.. Det är ett stort ansvar och en ny prövning för Daniel coh mig. Eller jo jag hade fiskar när jag var liten men det räknas väl sådär halvt som sällskapsdjur va...
Hoppas även att vi ska hinna ta en litet bad i kväll, är så badsugen!

DAGENS MIDDAG!
Blir räkpasta med pesto
 
Pasta
Räkor
Pesto
ev creme fraich om man vill ha det lite krämigare

Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda pasta, skalade räkor och pesto (ev creme fraich) i en stor skål.
Servera direkt med en sallad.

Lätt och mumsig sommar mat!
Ett tips är att blanda i fetaost för att få lite variation.



Som att vända på en hand...

Tänk vad fort livet kan vända, ett humör och ett hopp kan förändras bara på en sekund.
Till och med ett väder kan vända på bara några minuter...
Ibland är jag hemskt trött på att aldrig har kontroll över livet, vissa säger att det är det som är charmen med livet till viss del men nog skulle jag vilja kunna styra vissa saker i livet.
Och nu tänker jag inte på pengar, rikedom eller framgång... Utan de mest vardagliga sakerna.
Att man skulle ha en trygg inkomst, att jag visste att min kära man var frisk och kunde arbeta, eller i alla fall vad som gör honom sjuk.. 
Jag är så trött på ovisshet i vardagen.. Jag är så trött på att spekulera och på sjukvården som bara ger upp...

Men det är tyvärr inget jag kan råda över och inget jag längre kan göra något åt tyvärr det är bara att hoppas på det bästa och önska att allt blir bättre snart.. Vilket vi gjort nu i 2½år men en dag ja då kanske det är vår tur. 
Det är dock irriterande att denna oro i magen inte kan försvinna att den bara ligger där och gror och irriterar. 

 
Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?



Idag är det en sådan där dag som man har ibland...
Annars rullar livet på rätt bra. Fikan med Jonna igår förvandaldes till en pankakskväll hemma hos Fredrik för Jonna och mig. Alltid lika mysigt att prata skit och bara vara med nära vänner.

Idag är det arbete som vanligt hela dagen, sen blir det hem o släga i sig lite mat för vid 18 ska jag äntligen få vaxa av håren på benen nu är det illa.. Blir skönt att piffa till sig inför bröllopet på lördag.
Efter det blir det ännu mer skitprat med Linda på Harrys, precis vad som behövs!

Nehej nu är det snart dags för lunch här sen är det inte långt kvar, denna dag sa bara poff så var den borta...

Hoppas ni njuter av solen och av livet!




Dagens I-landsproblem

Godmorgon på er!
Idag är jag hemst trött!! Hade gjort mycket för att ligga kvar i sängen idag.. Men vad hjälper det när verkligheten kryper närmare lika fort som minuterna på klockan? Var bara att traska upp och piffa till sig så gott det går. Jobb hela dagen idag igen, sen blir dte nog lite träning ikväll och senare en fika med min fina Jonna. Ska även lyxa med en lunch på stan i det fina vädret med vackra Karin.
Känns som det kommer bli en bra dag idag, hade dock inte haft något emot att ligga på stranden och pressa denna dag!

Har ett litet problem..
På lördag ska vi på min kusins bröllop vilket ska bli super skoj. Träffa hela släkten gör man inte varje dag och att ens kusin gifter sig det händer absolut inte varje dag... Skoj skoj!!
Men problemet är... Jag köpte för längesedan en klänning som jag ska ha så det är fixat. Jag skulle i helgen hitta en svart kuvertväska i Sthlm var tanken.. Men ni såg ju i förra inlägget vad som hände. Kuvertväskan blev inte svart utan brun randig typ... Min tanke var då att ha den till bröllopet och så ha ett par beiga pumps till och en beige sjal. Men så kommer jag hem och då är pumpsen för små... Eller ja jag kan ha dem men det gör ONT!!
Vad gör jag nu?? Kan man ha svarta skor, orange klänning och brun väska?? Eller ska jag köpa nya skor? Och isf bruna eller beiga?? Vill ju så gärna ha väskan.. Ja det är mitt I-lands problem just nu... =)

Nehej nu tar jag frukostrast och klurar vidare på saken!






Åter till vardagen

Jaha då var midsommar över och vi har haft en toppen helg i sthlm...
Har promenerat, shoppat, varit på Fjäderholmarna och bara varit bortskämda av mamma o pappa.. Haft det toppen med andra ord. Men nu väntar sju veckors jobb hela långa dagarna mån-fre men det kommer nog få fort tror jag.. Bara 1½ vecka kvar till Harry kommer också..

Bjuder på några bilder från midsommar..

Mumsig midsommar lunch

Självlart de obligatoriska jordgubbarna till dessert..

I väntan på båten till Fjäderholmarna njöt vi av solen



Vackert på Fjäderholmarna...


Vi mumsade i oss rökta räkor, godaste på länge!!


Hann även med att köpa underbara glassar under helgen =)


Hann även med lite lyxshopping i form av en underbar väska... Me like!


Det är vår midsommar i stora drag, hoppas ni haft en lika underbar midsommar!!

Snart midsommar

Tiden går så fort så man hänger inte ens med, midsommar stundar imorgon redan. Vart tog detta år vägen? Det är inte bara midsommar, imorgon har karln och jag redan varit förlovade i 6 månader, ojoj tiden bara springer fram. Snart kanske det blir dags att tåga fram i vit klänning... Kan ju alltid hoppas ;)
Och det är inte mer än 9 dagar kvar tills min kära kusin ska gifta sig med sin Sara. Alla växer och tar STORA kliv framåt i livet. Det är nu några år framöver som det kommer ske allt det där man drömt om i livet.. Nästan allt i alla fall. Tror det är därför jag har sådan ålders nojja iår, inte för att jag blir 25 för det gör mig inget utan för att det är så mycket stora saker jag ska uträtta inom några år. Prestationsångest kanske man kan kalla det.. haha
Jag ska studera klart, få jobb, skaffa barn, gifta mig och kanske köpa hus.. Mycket vuxet ska göras.. Kul men skrämande...



Vad händer på midsommar då?
Jo vi ska ta bilen och brumma upp till Sthlm och mina föräldrar i eftermiddag och där kommer vi spendera helgen och midsommar. Nu mår bilen bra, besiktningen igår gick utan problem så efter 3500kr lagda på den kära högen så rullar vi på fint i minst ett år till hoppas jag!
Gillar inte när det är problem med bilar...

Vi har inte riktigt planerat midsommar ännu, vi vet ju att vi ska vara i Sthlm, men sen vad vi ska göra är oklart. Tankarna går till att ta med picknick till en ö i skärgården, eller kanske en sväng till Skansen ellervarför inte bara vara på Kungsholmen och ha picknick?? Ja det finns mycket som lockar.
Ska i alla fall ge mig till Systemet och köpa lite jordgubbsvin och ta med mig och har även storbakat både polka cookies och dammsugar. Mumsigt värre, är sugen på att göra egen sill också men får se hur det blir med det...

Hoppas ni alla får en toppen midsommar och hittar på något riktigt roligt!!


 

Titel: Snapsen är ett märkligt ting
Melodi: Kovan kommer, kovan går

Snapsen är ett märkligt ting,
märkligt ting, märkligt ting.
Bäst man känner ingenting,
ingenting, ingenting.
Vips så blir man yr i hatten
dagen efter älskar vatten.
Men vad gör väl det idag.....
Glasen höj och halvan tag.

Skål på er ;)

Im back

Hej hallå!
Ojoj sista tiden har jag verkligen INTE varot flitig på denna blogg.
Precis som mycket annat i mitt liv så går det i perioder...

Har nyligen haft två veckors semester och då har jag som ni troligen förstår haft mycket annat för mig än att sitta vid datorn och tur är väl det?! Har gjort allt från att jobba, träna, baka, roadtrip, shoppat och bara njutit. Tiden bara flyger förbi när man är ledig. Men nu har jag påbörjat 8 veckor sommarjobb sen väntar två till veckor ledigt innan skolan drar igång igen. Känns skönt med lite uppehåll från pluggandet, hoppas 1½år går fort. Ska faktiskt bli roliga kurser känns det som. Eller okej, matte känns sådär men va tusan.

Under sommaren kommer också vår lilla Harry som ni vet bara ca 2 veckor kvar nu längtar!!!



Som jag klurade på för ett tag sedan så tror jag detta får bli lite av en receptblogg..
Hittade ett recept som jag inte provat men är bra sugen på att göra.

Här kommer Kolatårtan

Till bottnen:
350 g mandelmassa
3 äggvitor

Till kolasåsen:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
2 msk sirap

Till toppen:
2 dl vispgrädde
3 tsk kakao
Eventuellt en påse flagad mandel

Börja med att riva mandelmassan grovt och blanda sedan ner de ovispade äggvitorna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita upp en rund ring, ungefär eller ganska exakt 28 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt i den runda ringen och skjutsa in plåten i ugnen, ungefär 15-20 minuter i 175 grader. Sedan ska man få kakan att lossna från bakplåtspappret. Det kan vara lite knepigt men ett sätt är att lägga en skärbräda på kakan och vända på alltihop för att försiktigt dra loss pappret.

Kolasåsen är enkel. Det är bara att sjuda alla ingredienserna i 25-30 minuter eller tills den blir tjockflytande. Bred sedan såsen över den kalla kakan. När såsen kallnat är det bara att breda på ett lager med vispad grädde och strö kakao på toppen. Eventuellt även lite mandelspån.

Servera den direkt men går även att spara i kylen till dagen efter.

hittad på bloggen http://beatrixmix.blogg.se/2011/june/smarrig-kolatarta.html
Visst låter det smarrigt! Kanske något till midsommar.

Ha det bäst!
Och lev livet...

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0