Måndag, den här speciella veckan...

Måndag och veckan då det händer... Nu är det bara 2 nätter kvar sen bär det av mot nya adress eller gammal adress undra hur man säger... Det är ju ny adress för oss men egentligen inte för mig eftersom jag redan bott där en gång... Ja det är ju iof en värdslig sak för det är en ny lägenhet som är grymt fin.
Igår började jag spekulera i denna lägenhet lite. Det är på något vis lite sorgligt i alla fall för det är ju Daniels och min första lägenhet tillsammans men det känns som vi är klara med denna lägenhet. Vi behöver nya utmaningar och nya utrymmen. Och som Daniel sa i denna lägenhet kan vi till och med bilda en liten familj till en början kan vi bo kvar i alla fall. Hihi den tanken gillar jag!!

Men en sak i taget, först ska vi överleva flytten och komma på plats. Just nu känns det som ett lagom mål och har man varit hemma här de sista två dagarna så förstår man det, haha det är ett stort kaos här hemma. Kan inte fatta vart alla saker kommer ifrån och när man väl har packat en karton så inser man att oj där det var det mer saker... Men men nu ska jag lämna Daniel i denna kaos och ge mig upp till skolan snart... 
Men först ska jag lämna Bamse hos syster på jobbet, stackarn han vet nog inte att hans semester är över. Eller så tycker han det blir skönt o komma ifrån alla kartonger här hemma, det skulle jag tycka... =) 

Men vilket fall så börjar det se rent och fint ut på sina ställen här hemma och det är en stor lättnad i alla fall. Daniel har redan satt igång med att skura skåpluckorna i köket, han är duktig min man =)

För mig väntar skola hela dagen och sedan blir det till att städa trapphus så det är gjort denna vecka. Hoppas på att hinna en promenad med Sofie ikväll o blir det för sent kanske jag kan lura över henna på lite kaffe och packning ;)

Hoppas ni har ett mindre kaosartat liv!
Må bäst!!

Städning

Ojoj vilken städhelg detta har varit och är...

Började lördagen med att ta en promenad med Sandra, är glad att jag fick lite luft där för sen var det bara rengöringsmedel som min nos andades in. Trotts att spis och ugn var nya när vi flytta in och att jag håll efter rätt bra tycker jag så tog det ca 2½tim för att få rent det. OCH den som nu använder ugnen det ska jag långsamt skära halsen av med en tandborste... Jo så är det ;)
Hann förbi Johanna igår också för att plocka upp lite kartonger och fick mig en kopp kaffe. ATTAN mina vänner va mycket kartonger vi har... Just nu tror jag vi är uppe i 58st färdigpackade + sopsäcker med mjuka saker i. Och vi är inte klara än. Man har grymt mycket skit runt sig, undra om man verkligen behöver alla dessa saker??
Ja hos oss är dom i alla fall...

Idag väntas det mer städning, bästa svägerskan Maria är påväg hit nu och ska hjälpa mig en stund känns skönt!
Daniel va ingen super vidare hjälp när dte gäller flyttstädning. Hans gräns för rent är inte direkt min gräns för rent så lika bra att han får göra annat karlgöra ;) Maria och jag har städat ett antal gånger ihop förut på alla dess möjliga ställen så vi funkar bra ihop. Och nu inte enbart på städplanet utan annars också såklart =)

Nehej nus ka ja se om jag ska börja skura lite innan hon kommer kanske... Lika bra o sätta fart på dagen... Kaffet är i alla fall kallt nu så...
Ska ta mig en sväng till mormor i eftermiddag också.

Och en VIKTIG sak idag!!!
SISTA DAGEN PÅ DANIELS OCH MIN DIET. Och nej man kunde hoppas den skulle ge effekt efter 3 veckor men Daniels mage är inte bättre och inte känner vi oss direkt smalare heller.. Kanske liiite mindre svullna i magen men det är nog det också.. Med andra ord inte värt det...

Hoppas ni har en ren helg ;) Det har vi i alla fall...
MÅ BÄST!!


Maria förra vintern när vi flyttstädade mamma o pappas lägenhet =)



GRATTIS BAMSE!!

Idag är det BAMSES dag, han fyller hela 14år. Tänk va tiden går fort, 14 år sedan vi va o hämstade honom. 14år sedanjag var livrädd för honom för att han bet mig i tårna så fort han fick se mig. I 14år har jag älskat den där lilla nallen av hela mitt hjärta. Det är konstigt hur man kan älska en hund så mycket om jag älskar Bamse. Gör allt för honom, finns inget jag inte skulle ge upp för honom. Vill man göra mig arg ska man tala illa om Bamse så är det.. Han har den största platsen i mitt hjärta. Min lilla pluffs.

Sötnosen får sina paket imorse.
Ett paket med tuggpinnar och ett med hårtbröd det är riktiga paket det ;)




Vad händer annars idag?
Troligen kommer Bamse bli lite mer bortklemad av mig idag det ska man på sin födelsedag.
Det blir lite plugg idag om bara Eloisa vill svara, kanske sover hon sömntutan. Har några andra lösa planer men får se vad det blir av dem, en ganska lugn dag idag tror jag. Det behöver jag efter gårdagen. Kom hem strax efter 9 och var helt slut. Det är ju dags att ladda energi inför en städhelg delux, det ser vi fram emot här hemma. Klurar på om jag ska dra ner gardiner och tavlor och allt i helgen så har vi nästan inget kvar till mån o tis. Vore rätt skönt. Vi har redan putsat fönster och Daniel har börjat skura av elementen så det är att ta tag i badrum, kök, och lister i helgen. Blir bra detta... Oj vad jag svamlar på om helt ointressanta saker för er del...

En annan viktig sak är!
Idag ska vi hålla tummarna för bästa Jonna och svåger Per som ska åka kortvasan.. Hejja dom!!!


Daniel frågade igår om inte jag är sugen på att göra något sådant någon gång. Men nej ja tror inte riktigt det. Jag har aldrig varit något för lopp och tävlingar på det där viset. Nej ja håller mig till träningen istället. Det finns ett lopp jag är sugen på och det skulle jag vilja springa med pappa för att dte är vi som pratat om det så länge nu... Får se om jag övertalar honom till att göra det iår eller nästa.. Ja vi får se, det är i alla fall Midnattsloppet i Sthlm som jag skulle vilja köra.

Nehej nu ska ja dricka upp smoothien som Daniel nyss serverade mig och sen på med kläder och vänta på Eloisa... =)

Hoppas ni får en toppen dag och helg!!!
Drick ett glas vin eller två ;)
MÅ BÄST!!


Torsdag va?

Det är torsdag idag tror?? Är lite vilsen i kolan på dagar just nu känner jag..
Bamse väckte mig redan strax efter 5 imorse men jag försökte ignorera honom till strax före 6 tiden... Men nej han gav sig inte och då är det bara att dra på sig halsduken och ge sig ut och stackarn behövde verkligen gå ut så då känner man sig nästan lite elak... Men han fick ju gå ut i alla fall, sen kröp vi ner i sängen och somnade om o gick inte upp förens 8.30. Ja som skulle gå upp 7 o plugga men ja ja så blir det ibland... Hinner nog läsa lite idag i alla fall..

Hur ser dagen ut då?
Klurar på o gå o städa salongen, lämna Bamse hos mormor, jobba på ÖBO, hämta Bamse hos mormor och sen upp till Universitetet för att plugga... Så blir ingen träning idag och troligen inte direkt något soffhäng heller.

Men så är det ibland. Dock ska vi försöka vara hemma hela helgen och skura och greja och riktigt suga ut det sista från denna lägenhet för idag är det bara 6 dagar kvar i denna lägenhet.
Kan inte riktigt förstå att vi ska flytta, det känns overkligt... Lite för bra för att vara sant, som att det nog inte händer. MEN det händer!!! Ojoj vad jag längtar tills jag får börja packa upp alla kartonger istället för att packa ner allt... Ska bli så kul att fixa och greja...

Nehej dags att piffa till sig lite då och sedan dra sig iväg och börja jobba lite.. Så man kan shoppa lite mer ;) hihi

Ha en bra dag!!
MÅ BÄST!!


Mannen och hunden




Likheten mellan en man och en hund:
Om du håller dom i öronen, ser dom djupt in i ögonen och pratar tydligt,
så är det nästan som att dom förstår vad du säger...





Så det är så man ska göra?! =)

Ny kurs och ny dag!!

Jaha dagen har tagit fart för längesedan... Bamse började klättra på mig redan 6.18, man kan ju undra vad som tagit åt honom.. Men men dte är på gott och ont måste jag säga.. Man är sådär sugen på att gå ut vid den tiden, men dte är rätt skönt att man hinner med mycket på dagen. Jag har redan hunnit plugga en del och städat trapphus och ska strax göra mig piffig och ge mig iväg till skolan. Känns bra att vara effektiv.

Börjar ny kurs idag, tidig mordern tid, med franska revolotionen och liknande, känns rätt kul faktiskt. Ska bli kul med lite nytt och slippa prata greker o medeltiden ett tag nu.

Hoppas hinna med ett core pass på njoy ikväll känns som det kommer bli det sista träningspasset denna vecka allt fokus och ledig tid får ligga på flytt, packning och städning nu...

Nehej nu är jag sen som vanligt...
Btw rensade min garderob igår och det slutade med 2½ sopsäckar att skänka, bra jobbat enligt mig och jag har fortfarande MASSOR kvar =)

Ha en toppen dag och MÅ BÄST!!

Nu är äntligen annonsen på blocket ute, hoppas någon köper det!
http://www.blocket.se/orebro/Leksvik_hyllor___tvmobel_32264992.htm?ca=8&w=1

kom och köp!!!! ;)

ledig??

Blev inget bloggande igår... Var full upp hela dagen, började dagen med att skriva tenta i historia om någon nu missat att jag skulle göra det ;)
Kändes rätt bra, hoppas det gick lika bra som det kändes, önskar att tentor kunde vara som teoriprovet man skrev till körkortet att man genom ett klick fick resultatet.. Nej nu ör det ca 3 veckors väntan kvar...
Åkte hem o promenerade med Bamse en sväng o åt lunch innan det blev städ av trapphus, möte på öbo och lite senare träning... Combat på njoy såklart!

Idag tisdag den 22 februari det är en dag jag längtat efter...
Tentan är gjord, det går knappt att börja plugga till nästa kurs, med andra ord en ledig dag!!
Känns konstigt jag vet knappt hur man har en sådan längre. Min plan var att ta en rejäl sovmorgon och sedan ta dagen som den kommer. Det är med sovmorgon kan man se sig i stjärnorna efter när man är hundvakt. Bamse stega upp i sängen 7.15 och tyckte att nu räcker det med sovande, jag vill ut!!
Så ja det var bara att dra på sig kläderna och gå ut en promenad... Men det gjorde inte morgonen sämre för att planen blev ändrad. Bamse och jag ligger nu nerbäddade i sängen igen. Bamse sover och jag med datorn i knät, nya Cosmopolitan redo att läsa och en ansiktsmask för att börja dagen bra. Undra om inte min man vill ge mig frukost på sängen också ;) Känns som lördag...
Planen idag är att packa och fixa och ikväll kommer mamma, vi ska rensa bland alla mina kläder... Undra om hon vet vad hon lovat här egentligen ;) Det är ju inget man gör i en handvändning. Inte rensat sedan jag flyttade hemifrån vilket snart är 6 år sedan  men jag kan lova att jag duktigt har fyllt på den kära garderoben... Ska bli skönt i alla fall och vem vet jag kanske hittar någon pärla jag glömt i mängden =)

Nehej nu ska Bamse och jag mysa vidare...
Ha en toppen dag!!
MÅ BÄST

http://www.youtube.com/watch?v=AXVCCB582C4

Tips


Har inte provat alla av Friggs ekologiska tesorter men några.
Bland annat, Chai, mint o citron och idag köpte vi hem Rabarber och vanilj smaken.
Och jag måste säga att inte en någon av dessa smaker har gjort mig besviken.
Smakrika och mycket goda tesorter, visst lite i dyraste laget men som lyxte =)
Inget för Daniel med andra ord som dricker säkert 10 koppar om dagen... haha
Rekomenderar er att prova om ni inte gjort det redan och dagens sort va som sagt mycket lyckad!

helgen

Gårdagens plugg gick bra lärde mig rätt mycket, Daniel har förhört mig en gång idag och det känns som attd et sitter rätt bra. Jag hoppas jag fokuserat på rätt saker så jag kan pricka in ett G imorgon på tentan. Lite nervös redan nu men det ska gå bra hoppas jag.

Blev väckt av Bamse redan 6 imorse så blev en tidig morgonpromenad men sen kröp vi ner i sängen ett par timmar till. Dock har vi redan hunnit städat trapphuset, ätit frukost, promenerat mer och lagat linssoppa till lunch som blev mycket god. Så den kommer nog lagas i veckan igen.
Ska strax ge mig iväg på promenad med Bamse, vi ska stanna till på salongen och städa och sedan ringa o se om mormor vill dricka lute kaffe med oss. Kvällen kommer spenderas med film, soffan, tacovariant och allmän pepp inför tentan imorgon. Könner att jag inte riktigt orkar oroa mig mer för den nu. Jag har gjort vad jag kan och nu får jag hoppas på det bästa helt enklet... Självklart kommer jag dock repetera lite ikväll också.

Har varit en rätt bra helg så härlångt i alla fall. Vi har planerat inför nästa helg vilken är den sista helgen i denna lägenhet och då är det mycket som ska fixas för mån o tis vecka 9 kommer vara fullt upp med jobb o skola och annat fix. Hoppas denna vecka går fort fort men det tror jag för den är också full va tenta, skola o massa jobb och döremellan ska ja försöka hinna träna och packa och greja det sista. Blir nog bra det här tror jag..

Nehej dags o väcka tilla Bamse bebisen som ligger vid mina fötter o sover..
MÅ BÄST!!

 Tänk på Amanda och mig imorgon när vi är och tentar!!
Ni minns väl Amanda som jag fick av mamma o pappa som tenta kompis =)


Lördag och pluggdag, sådär okej va??

Mamma och pappa tror att jag har en beundrare och borde känna mig snygg och nöjd över att få sådana där sms som jag berättade om i förra inlägget...
Syster o sin sida sa att jag ABSOLUT inte fårgå ut när dte är mörkt och att jag måste vara mycket försiktig för att det kan stå något psykfall o vänta på mig...

Mm det är frågan vem man ska lita, kanske kör en kombo. Känner mig lite extra snygg men också är extra försiktig... Blir nog bra det där.

Lördag idag och vi började dagen med att ta en långpromenad och hämta ett paket som jag fått med posten. Solen sken och ja tänkte OJ va skönt det blir med en promenad!!
Vi insåg sedan att det va MYCKET kallt och ca -15 ute och det där med att inte ta mössa va ett halv bra beslut kände jag. Det blev att äta frukost under stora filten i soffans en. Tyvärr ingen mysfrukost med nybakat bröd eller så.. Nej det blev som vanligt en Smoothie med soyayoggi, soyamjölk, äpple, blåbär, banan o lite kanel. Vi har beslutat att första helgen i vår nya hem ska vi köpa färskt bröd o mysa!
Mat är inte allt jag vet, men nog tusan är det mycket här i livet!!!
Jag saknar att kunna lyxa till det hur man vill, nu måste man klura ut lite lyxigheter... Det är egentligen på gott och ont, man hittar nya lyxigheter här i livet också. Men en smörgås med ost är alltid lyxigt!! ;)

Igårkväll blev det potatis, polkabetor o morötter i ugn kryddat med vitlök o persilado till det stekt fläskfilé och en god sås på soyamatgrädde o kantareller. Det kallar jag i alla fall lyx. Men enligt oss är ett liv utan smörgåsar ibland ett tomt liv, det saknas oss.. haha Fånig man kan vara men så är det så det ska bli gott om 1½ vecka o äta smörgås och Daniel längtar efter sin pizza o jag efter min cola... Vilka onyttisar vi är =)

Idag ska det i alla fall till att pluggas. Trist en lördag men så är det, tur jag har Eloisa som en bra pluggkompis. Vi ska börja med att se Kung Arthur tydligen bra för att greppa medeltiden eller vad det va, igår kväll såg Daniel och jag Kindom of heaven handlar om korstågen som är en del av tentan... Vet dock inte om det hjälpte mig så mycket men men... Såg 300 för några veckor sedan den hjälpte dock.. Det är slaget vid Marathon för er som undrar slutet av 400-talet om någon är intresserad ;) haha

Nehej nu kanske jag ska förbereda lite kaffe till damen kommer kanske ta ut Bamse på en promenad och grejja lite. Har också skickat in adressändring och flytt av vårt bredband nu är dte bara elen kvar och som vanligt så trasslar de till det för mig. Igår gick det inte att komma fram och idag har de stängt.. Dumt till tusen!
Hoppas på bättre lycka på måndag. Ja måndag hoppas jag bli en lyckosam dag.. Tenta, möte på Öbo o flytt av el.. =) Mycket som ska fixas!

Hoppas ni har en toppen helg!!
MÅ BÄST!!


   vill ha ;)

Läskiga sms

Det finns så mycket konstiga läskiga människor i denna värld!!! Just nu är jag lite rädd kanman nästan kalla det... Vet inte om jag vågar gå ut... Jag ska berätta för er vad som hänt...

Igår kväll fick jag ett sms från ett okänt nummer där det står;
Hej alexandra hur mår du?

Jag tänkte direkt att det är nog nån gammal vän som jag tappat bort nummret till eller i värsta fall något gammalt ragg... Så jag svarar;
Hej! Vem är detta då? =)

Ca 2 tim senare får jag ett MYCKET udda svar och det är detta som gör mig rädd...

Hej du kommer kanske tro detta är lite konstigt men jag slog upp ditt namn och jag måste erkänna aldrig sett en sån vacker kvinna som du och skulle gärna vilja lära känna dig om du vill detsamma =) heter david och bor med i örebro=)

HALLÅ!!! Vad är det för sjuk människa?? Något skämt detta eller?? Eller är det verkligen en människa som nu har mitt nummer, mitt namn, hur jag ser ut och med säkerhet vart jag bor??? Eller är det någon som skojar??
1. Hur kommer man på att "slå" upp någons namn?? Bara sådär spontant namn eller??
2. Vilken sida gör man detta sjuka på??
3. Har människan aldrig lärt sig att sätta ut punkt??
4. LIIIITE KONSTIGT???? det är inte konstigt alls det är sjukt enligt min mening!!!

Jag svarade i alla fall kort tillbaka;
Är förlovad så nej tack!

Hade god lust att vara otrevlig men vad tusan vet man en sådan människa kan ta sig för med??
Vad vet han mer om mitt liv?? Kanske läser han denna blogg?? Ja då får det vara så...

Fick tillbaka;
Jag ber om ursäkt=)


Läskigt!! Därav min rädsla.. Så kära vänner... Se eller hör ni inte från mig på ett par dagar så kan ni väl börja leta och undra.. Kanske sitter jag i en källare och är liten och rädd... Och nu inte liten och rädd i en källare som jag kommer vara i bunkern på måndag när jag skriver tenta utan liten o rädd som kidnappad...

Hoppas ni slipper läskiga sms!
Nus ka jag snart ge mig iväg och jobba en sväng sen blir det plugg hela dagen lång. Vet inte vad jag ska plugga på riktigt, glaset känns lite lätt halvtomt just nu eller mer liknande en mixer... Men jag hoppas allt finns där när jag sätter mig på måndag... Hatar tentor!

MÅ BÄST!!


Ta hand om varandra

Tänk vilka vändningar livet kan ta, ena stunden är allt som vanligt och nästa är det helt upp och ner.

Har haft en rätt bra dag, Eloisa och jag promenerade i solen, köpte sushi till lunch och pluggade några timmar på universitetet. Sen plockade Jonna upp mig för box 75min, vi var skapligt ofokuserade först men sen fick vi till ett mycket jobbigt o svettigt pass skönt!! Energin som var borta igår har återvänt en sväng.
Innan det blev matlagning åkte vi till min moster och hämtade massa massa banankartinger hela 12st så nu hoppas jag vi klarar oss... Orkade aldrig åka o handla idag så det blev någon konstig Danielröra till middag idag haha Men rätt gott, köttfärs, bacon, champinjoner o tomatpure till det ris o kokta grönsaker.. Hur låter det?? Vi är inte så kräsna så det funkar.. Frågan är bara vad man ska lyxa med i helgen? Imorgon måste det handlas i alla fall så vi får se vad vi hittar är...

Längtar till nästa vecka, då är tentan gjord och jag kan flrhoppningsvis lögga det där bakom mig... Vi går också in på slutspurten i denna lägenhet och vi kan på riktigt packa ner det mesta. Och mycket skönt ska bli att mamma kommer hit nästa vecka och ska rensa kläder med mig. DET mina vänner behövs. När jag går in i min klädkammare sp känns det som jag kan klä en hel stad med alla kläder där inne. Men det ska det ändras på...

Daniel har somnat här, vi är som ett pensionerat par ibland men det har sin charm det med. Älskar min lilla farbror ;)
Det är reklam i Bond som går på TV just nu, så frågan är... Ska jag fortsätta slötitta lite på Bond, sova eller gå upp o hämta pluggboken?? Mitt samvete o ångest säger PLUGG, min kropp säger sova men troligen blir det halvtitta på tv ca 10min till och sedan sova så jag orkar upp o jobba imorgon innan det är dags för skola och senare träffa syster.

Sov gott och MÅ BÄST!!
Ta vara på det du har och uppskatta varje minut för man vet aldrig vad som händer. Det låter hårt men så är livet.



När det känns tufft

När Linn och jag pluggade ihop så hade vi en pepplåt. En låt som peppar och minnen bara rusar tillbaka. Ja den peppar helt enkelt. Lyssna på den och ta den till er speciellt när det känns lite extra tufft, eller bara när du behöver lite extra pepp =)

http://www.youtube.com/watch?v=RluXsrgGMis&NR=1

Alexandra dagen

Mm igår var det en tuff dag, vi pluggade mellan strax efter 9 - 16.30.. Egentligen inte rekord länge för att vara oss men det var tufft. Vet inte om det är för att vi håll på i denna takt så länge nu.
Blev en sväng till Njoy igår också med med 60min spinning ihop med Sofia, efter det promenerade jag en liten omväg hem för att få frisk luft vilket känns som en bristvara nu för tiden. Sen gick jag psykiskt in i en dörrkarm kan man säga, men det är bara några dagar till att kämpa på den blir det till att slappna av lite i ca 1 dag. Så på tisdag kära vänner ska jag bara njuta av att INTE plugga, hoppas nu bara inte att universitetet kommer på nån härlig grej med att lägga upp läsanvisningar inför nästa kurs eller något sådant dumt.. Vilket fall så finns det stor risk att jag skiter i dem då =)

Idag kommer i alla fall Eloisa hit, vi ska ta en långpromenad och sedan plugga vidare. Kändes som vi behöver byta pluggmiljö för en dag. Så trött på att åka till universitetet.

Ikväll blir det nog box 75 med Jonna, borde kanske vara hemma och vila men nej lika bra att köra på. Sen måste jag ta mig iväg och handla lite mat det börjar sina här hemma i både kyl och frys. Sådär att laga mat när man har en av varje kvar =)

Vaknade i alla fall av ett mycket gulligt sms från Linn; Hoppas du får en möe bra namnsdag Alexandra! kram och strax därefter kom ett GRATTIS från mamma =) Det är i alla fall en bra start på dagen, hoppas den fortsätter lika bra och att jag har lite mer energi än igår.
Var nog ingen vidare bra pluggkompis igår, jag måste börja peppa upp mig själv inför tentan, jag hatar att min tentaångest redan börjar infinna sig.

Nehej nu ska jag läsa lite om slaget vid Marathon och slaget vid Manzikert.
Ha en toppen bra dag!
MÅ BÄST



En vanlig dag

Här sitter jag och fryser och dricker soyasmoothie. Ja så kan en onsdag se ut. Daniel sover som en björn men jag har redan hunnit piffa till mig och lagat matlåda och snart bär dte av till skolan för massa plugg hela långa dagen. Känner mig allmänt förrvirrad just nu ang. plugget men har sista föreläsningen innan tentan idag så jag hoppas dte reder ut lite.. Dock betvivlar jag det då föreläsningarna såhär långt i kursen inte har dragit ut så många trådar. Sitter också och klurar på om jag vill träna ikväll? Har redig träningsvärk sedan gymmet igår men det vore skönt med lite kondition, frågan är bara om jag ska ta ett pass eller springa lite på löpbandet?
JAG VILL UT OCH SPRINGA!!!!
Sugen på att köpa några piggar att sätta på springskorna som syster berätta om så ja kan ge mig ut o springa. Vi får se när jag tar mig upp på stan.. Nu är dte så nedrans kallt också så inte så skönt att ge sig ut...

Händer inte så mycket annat just nu.
Nä jag låter detta blogginlägg vara kort och lite lätt uppdaterande bara...
Nu iväg till Universitetet, känns ibland som dte är där jag bor och inte här hemma...
Vill vara hemma och bara mysa snart!

Idag är det en sådan där helt vanlig dag, en dag som bara är...

MÅ BÄST och ha en fin dag!!

Tisdag

Tisdag och typ bara 2 veckor kvar till vi flyttar längtar så sjukt mycket dit. Vill flytta idag gärna känner jag =)
Vill komma in i nya lägenheten och börja piffa och fixa och greja, Jag trodde den var strax över 80kvm men fick idag veta att den är 98kvm..Tjoho!! Åååå vill NU!!
Och om 3 mån så är syster och jag uppe i värsta träningsveckan i Portugal, 8 maj drar vi. Längtar som tusan tills dess med. Det kommer bli en grym vår och sommar, bara all dum snö kan försvinna.

Har än så länge haft en myckjet effektiv start på dagen, började med att städa lite trapphus sen plockade syster upp mig 8.30 så har vi kört ca 2tim gym och när jag kom hem så lagade Daniel lunch. Känns som man kan ha det sämre va?! Fick också på morgonkvisten  veta att jag är Godkänd i min sista svenskakurs på Universitetet så nu kan jag lämna dom kurserna bakm mig och inte oroa mig för att behöva komplettera. Känns också grymt skönt.
Och som grädde på moset så ringde mamma mig och sa att om jag kommer till dem vid 13.30 idag så ska Pernilla göra en ansiktsbehandling på mig. Woho hur bra känns livet idag mina vänner??
Nej usch vad jag äcklar mig i massa bra nu =) Tur jag ska upp till Universietet och plugga massa historia med bästa Eloisa ikväll så jag kommer ner lite på jorden ;)

Senare ikväll ska Jonna och jag hem till Sandra för mys och middag,blir ett bra avslut på en bra dag.

Igår kväll var mannen och jag på Wong´s för första gången och åt lite. Det var god mat men jag hade nog liiite för höga förväntningar på den resturangen. Men jo gott var det men det blir minus när man får sitta och vänta ca 1 timme på att få maten och njaa ingen vidare service kände jag men det va i alla fall en toppen mysig kväll.

Nehej ska kanske sätta mig och plugga en sväng innan jag ska iväg..
Hoppas ni har en toppen dag!
MÅ BÄST!



Bra bild va?? Jag ser ut att vara pygmeliten och Daniel ser lätt irriterad ut..
Hahah tur att inget av det stämmer..

 Btw, tror inte jag har visat er min super fina halsduk som mormor stickat till mig.
Älskar den, såå mysig har den hela tiden =)

Alla hjärtans dag!



Idag är det alla hjärtans dag!!
En vän sa en gång, man ska fira allt som går att fira och det tycker jag är bra sagt.

Tycker det är lite roligt att det nästan blivit trendigt att inte fira alla hjärtans dag.
Det bara är så att man ska hata alla hjärtansdag bara för att.
Varför det??
Det handlar inte om att detta är enda dagen på hela året man ska visa kärlek till varandra.
Och det handlar inte heller om att man ska sitta o pussas och mata sin partner med jordgubbar och vittvin.
Nej enligt min handlar det bara om en dag att visa att man tycker om de runt omkring.
Man är idag ganska dålig på att säga att man tycker om varandra och att man bryr sig.
Så idag är dte ett optimalt tillfälle att bara säga att man tycker om de som finns runtomkring.
Och nu inte bara sin partner om man nu har någon.. Man kan faktiskt känna kärlek till andra också.
Till vänner och familj inte minst.

Nej jag gillar alla hjärtansdag, dte är en fin dag!

Och ikväll ska jag o min man vara sådär äckligt kära och gå ut och äta ;)
Hahah eller egentligen är dte mest för att jag vill njuta av den mysiga känslan som i alla fall finns idag.

Så kära läsare, ut och berätta hur mycket alla betyder för er nu!!
Ge en kram extra idag och ge en främling ett leende idag!!

Haha det låter som jag ör frälst av alla hjärtansdag.
Kanske är det så?!

Ha en fin dag i alla fall.
Jag spenderar min dag i skolan med Eloisa och pluggar.

MÅ BÄST!

Allt har känslor

Just för tillfället har jag det ganska bra...
Sitter nerbäddad i sängen, Daniel har somnat brevid mig och Bamse bökar runt för att försöka hitta den bästa platsen i sängen. Och såklart så har jag min rosa lilla skönhet i knät, mm med andra ord rätt bra.

Irritationen över misslyckade blocketförsäljningen har gått över. Mitt vanliga motto i livet är att allt har en mening och jo så är det enligt mig och så även detta...
Häromdagen pratade Daniel och jag om hur mycket roligare det var att sälja saker till folk man gillar. För även om det är en främling sp kan man få en bra känsla för en person. Som häromdagen när jág sålde min systers dunjacka på blocket och det var en super gullig tjej som kom o köpte den. Det känns bra att sin sak får ett bra nytt hem på något vis. Vilket fall direkt när tv-möbel killen klev in i vår lägenhet så kände jag att ja inte gilla honom men täkte skit samma bara han köper grejerna. Och när han o Daniel gick ner o titta i kärran om han skulle få plats med allt så kände jag direkt nej han kommer inte köpa det. Men ni vet så intalar man sig att det gör han visst och vi alla vet ju hur den historien slutade...

Hur som så har nu min fina klasskompis Eloisa och hennes Jossan beslutat sig för att köpa det och det känns såå roligt. Det är människor jag mer än gillar dom är rara och där i deras nya hem kommer våra möbler och tv trivas mycket bra det känner jag på mig.
Ja vet att jag personifierar allt som kommer i min värg men det är jag...
Vet inte om det är en skada av för mycket barnprogram med talande ting eller vad det är men enligt mig Jo allt har känslor och tankar.
Kanske borde ja gå hos psykolog för sådana tankar och idéer men nää tror jag bara avslutar detta blogginlägg istället, speciellt innan jag börjar blarra om något annat nu...

Vilket fall så blev det en bra dag det här till slut i alla fall.
Och bäst av allt, mormor är klar med min halsduk och den är sååå fin!
Sugen på att köpa ett brunt garn också, jag älskar halsdukar!!

Sov gott kära läsare!!
MÅ BÄST!

Min sötaste älskling imorse när han var nyduschad och godissugen.
Kan man vara sötare?

Irriterad!!

Fy tusan så irriterad jag blir på människor ibland!!!!

Killen som skickade mail och sa  "jag tar den" ang. tv-möbeln + skrivbordet vi har ligger på blocket. Han börjar med att komma 1½tim efter tiden han sa att han skulle komma, jo för vi har ju inget bättre för oss.
Han ber oss plocka isär grejerna så han lättare ska få med sig det, vilket vi fixat till han kommer...
Och så kommer han på när han är är att han nog inte får med sig det i kärran så han ÅNGRAR SIG!!!
Hur fan kan man göra så?? Det vore straffbart.. Då säger man att man vill komma och titta på möblerna inte att man ska ha det och att vi ska montera isär det... ÅÅÅÅ jag är såååå ARG!!!

Hoppas någon annan vill köpa det snart så ja slipper det för nu gör det mig ännu mer irriterad.. =0P


Nu kan iaf dagen börja med lite jobb och sen går jag och klagar hos mormor!
PMet är ialla fall klart och utskrivet...


Toppen helg!

Ojoj vad jag är effektiv idag!
Klockan är bara 10 och jag har redan;
Promenerat med Bamse, duschat Bamse och borstat hans tänder. Vi har ätit frukost, jag har gjort mig iordning OCH vi har röjt undan i källaren och Daniels skrivbord är tomt för om ca 2 tim så kommer det en kille och ska köpa Daniels skrivbord och gamla tv-möbel. Vågar inte ta ut lyckan i förväg men när jag ser honom åka iväg med grejerna och vi blir 1500kr rikare så är jag glad vill jag lova. Så ikväll åker dte ut en ny annons på Blocket. Min gamla hylla, cd-ställ och tvbänk ska också säljas. Det tar lite i själen för jag gillart verkligen men vad tusan vi kommer inte ha någon bra plats för det och bättre att sälja och köpa nytt fint som passar i lägenheten. Ja nu nedran ska det bli fint i vårt nya hem. Och ju mer jag säljar, ju mindre är det att flytta OCH ju mer nytt får jag köpa ;) hihi bra matte det där tycker jag... 

Igår fick jag en tidig alla hjärtansdag present av min man en liiiten minidator en rosa och fin, den heter Happy och japp jag är happy! En perfekt kompis att ha med till skolan =) 

  Så här ser min nya rosa skönhet ut! =)

Nehej nu ska jag ta tag i lite plugg innan killen kommer och hämtar grejerna för då är det dags att gå och jobba lite och efter det blir det en fika hos mormor är planen. Tar nog med mig Bamse också så får vi en långpromenad!
Hoppas ni har en toppen helg, det har jag!
MÅ BÄST!!



Uppe med tuppen..

Vaknade 7.45 och kände att nja det är faktiskt ingen idé att sova längre eftersom Pernilla sa att hon skulle komma med Bamse mellan 8 och 8.30. Nu är iof klockan 8.22 och jag har inte hört ett ljud från henne. Som vanligt iof, troligen kommer hon 8.39-9.00 istället. Men det gör inget vi är ju hemma.. Ganska skönt att känna att man kommer upp i en bra tid ch kan utnyttja dagen.
Min plan igår på jobbet var att plugga lite mellan samtalen men det blev inte riktigt så, boken låg i väskan men nä det är så korta stunder mellan samtalen om det ens är någon stund mellan dem så det blir bara trassligt...
Men klurade på om jag skulle skriva lite på mitt PM nu på morgonen. Skulle vara skönt att bli klar med det idag och sedan bara fixa det sista pysslet imorgon. 
Utan överdrift så är blir det nog inget PM att vara stolt över men så är det ibland. Och har man dumma böcker så har man =) Alltid bäst o skylla på böckerna eller läraren. 

Förutom plugg idag så ska vi ta oss en sväng ut till m-berg trakterna och fixa några små saker har vi planerat. Sen måste jag försöka packa lite jag vet att inget kommer bli packat i veckan som kommer inte av mig iaf så man får ta varje liten stund man har. 
Hoppas även hinna träffa Sofie och Sandra en sväng. Vi får se hur många timmar denna dag har att erbjuda. Haha önskar man kunde välja dygnets timmar själv, visst vore det trevligt?! 

Nehej undra om jag ska utnytta denna lugna stund och plugga lite... 
Daniel ligger och sover och Bamse har inte kommit än... Mm så får dte nog bli. 

Hoppas ni har en toppen helg! 
MÅ BÄST! 

 

Helg...

Ta mig tusan va härligt det är med lite snö, det var väl precis vad vi behövde just nu??
Eller??
Nja inte riktigt va ja va sugen på, häromdagen var vårkänslan total, man ville ut o jogga i skogen eller dra på sig skinjackan o sitta på en uteservering, men nja idag var det mer julkänsla när man gick till jobbet...
Känns sådär om ja ska vara ärlig. Va ju så skönt o kunna cykla när man ska någonstans. Men nepp nu är det de trogna tassarna som gäller igen.

Jobbar på Öbo hela dagen idag, tänkte hinna städa lite trapphus på lunchen idag det är planen i alla fall. Och så blir det =) Tänkte hinna en sväng på stan efter jobbet och införskaffa lite alla hjärtans dag presenter och sen blir det till att spendera kvällen med att tvätta och städa lite fler trapphus. Sen måste jag klura ut vad vi ska äta till kvällen. Svårt det där när man vill lyxa till det och man går på speciell mat...
Och ingen efterrätt blir det heller, kanske fruktsallad i och för sig. Bra för oss detta =)
Det svåra för mig är att inte dricka Coca cola...
Så vi får se vad det blir ikväll för gott, i går kväll blev det kött, ris och sås gjord på soyamatlagningsgrädde o krydda, va riktigt mumsigt kanske blir något liknand ikväll, eller så blir det rotfrukter i ugn.. Ja vi får se.

Helgen kommer spenderas med att plugga, skriva PM som ska in på måndag och sedan ska vi fixa och grejja lite. Annars blir det lugnt. Var ju hos naturläkaren igår, han sa att mina antioxidanter var helt okej men att jag behöver lugna ner mig och vila min kropp. Nästa steg är att mina binjurar ger upp och sen går jag in i väggen, mindre kul känner jag. Detta med att jag sover dåligt och har ont i kroppen är tydligen ett steg i att kroppen säger stopp jag orkar inte min kropp har fått för mycket stresshormoner.. Ja så kan det gå. Med andra ord blir det till att lugna ner sig lite då, känner tyvärr att det dock inte är min grej men jag ska försöka. Och annars får jag hoppas det håller tills i maj då Pernilla och jag ska åka på vår efterlängtade tränings vecka i Portugal. Där blir det bara sol, träning och skoj det känner jag på mig!

Det reder sig som sagt...
Hoppas ni får en toppen helg!
MÅ BÄST!!

Vill ha!!

Nu har jag i alla fall övertalat min karl att åka och titta... Och vi vet ju alla vart det brukar sluta ;)
Bara att klistra på den där sötaste söt minen så hoppas vi att jag ror hem det hela hihi

Det jag vill ro hem är en;

 Den heter till och med Happy, skoja om jag vore Happy med en sådan i min väska =)


Ja vet att det egentligen är fruktansvärt onödigt då vi har 5 datorer på 2 personer. Men det är ju skillnad, detta är ju en mini, perfekt att ha i skolan. Många har sådana i skolan och nu vill jag också helt enkelt.
Och så har vi ju faktiskt ingen rosa, bara det är ju en anledning ;)


Idag är det fullt ös igen. Ska försöka hinna plugga en liten stund innan jag om ca 1 tim ska ge mig iväg till Naturläkaren Anders och se om jag har mycket eller lite Antioxidanter och se om han kan göra något för min hemska värk i kroppen... Sov av ren utmattning till 4 inatt sen har det mest varit att vrida och vända sig och haft ont. Känner att detta inte riktigt funkar resten av livet. JAG VILL VAKNA OCH VARA UTVILAD helt enkelt.
Efter Anders besöket blir det att dra direkt upp till skolan för plugg delux i några timmar. Men strax före 5 måste jag dra vidare och träffa Jonna på Njoy för lite träning. Blir trevlans det och skönt!
Sen bär det av hem där karln har lovat att laga mat till kvällen, kanske orkar jag med lite mer plugg eller så får jag ladda för morgondagens jobb på Öbo, kanske hinner jag plugga lite där mellan samtalen! =)

Ja det är väl ungefär så som min dag ser ut...
Och min dröm just nu ;)

MÅ BÄST!!

Ps. visst är det väl underbart med lite mer snö?? Jag som bara älskar snö.. humf grumf!

Fullt ös...

Hade så fullt upp igår så han inte med att blogga... Gick upp rätt tidigt för att jobba några timmar igår, sen blev det gymmet med syster. Hann hem och slänga i mig lite lunch innan det bar upp till Universitetet för plugg. Där satt vi till kl 19 då blev det lite handling på Willys och sedan matlagning till bästa Jonna.
Bjöd på Lax och rotfrukter i ugn, mucho gott!
Ja det var i stort dagen igår...
Idag kommer vara liknande. Ska strax åka upp till skolan och titta lite i böckerna innan föresläsningen börjar kl 10 och sen blire nog mera plugg i eftermiddag och ikväll.
Men inte allt för sent för mamma kommer över och hjälper oss packa ner köket och då tänkte vi bjuda henne på lite mat. Kanske känns tidigt att packa ner köket men egentligen inte, bara 3 veckor kvar till flytten och det går fortare än man kan tro känner jag. Och fram tills dess är det fullt upp!
Pluggar för fulla muggar och tenta och sen ska det hinnas packas det sista och städas inför flytten ja det är mycket som står på schemat framöver, och saken blir ju inte mindre av att jag har tackat ja till att jobba lite extra på ÖBO också. Hahha ja ibland får jag allt ihop det, men det är bra pengar som jag vill spendera på nya möbler till lägenheten =)

Mm vet inte vad jag ska skriva mer i detta inlägg, har en hel del moraltankar som ligger och gror i mitt huvud just nu. Om folks beteende i allmänhet och sådan men nä tror jag sparar det till ett annat inlägg och låter detta vara nu ich ger mig upp till Eloisa på Universietet!

Ha en toppen dag!!
MÅ BÄST



Jo jag har en fråga... Något bra förslag på alla hjärtansdagspresent till min karl??
Idé torkan är stor just nu känner jag...

Början på något nytt

Måndag igen och jar har sovit kass hela natten så är hemskt trött idag. Känner sådär för en heldag i skolan men tur jag har bra pluggkompis och kaffe!

Idag börjar vårt nya liv!
Vi tog helgen till en svullhelg där vi skulle äta allt inte ska få äta nu och tro mig det gjorde vi.. Vi har hunnit med både, godis, glass, chips, pizza, fika och jag o Sandra hann med en sväng på Max efter loppisen också... Tur att alla dessa kalorier är uppdelade på tre dagar i alla fall. Något att glädja sig för i alla fall haha
Men nu är vi redo för några veckors nyttigheter.
Till frukost idag blev det för Daniel Soya yoggi, pumpafrön och solrosfrön (ingen höjdare enligt honom) och för mig fil, lite chrunchy, pumpafrön o solrosfrön (Kände att jag inte kunde hälla ut 1 liter fil så fick bli det ist för soyayoggin idag...). Till lunch har vi med oss; Wook grönsaker, morötter gjorda i ugn, kyckling gjord i ugn och till det sås på soyamatlagningsgrädde och pesto. Och till middag serveras det hemmagjord pyttipanna på morot, potatis, palsternacka, lök och kassler.
Jag tror detta kan bli grymt bra. Men som Daniel sa, det kan bli tufft att leva med honom några dagar nu. Mat han inte direkt älskar och så börjar han jobba idag, med andra ord kommer jag ha en trött och hungrig karl här hemma.. haha Men dte är bara att han vänjer sig. Och nu är fruktfatet överfullt så det är bara att hugga in om maten inte passar! Jag gillar detta, va super kul att gå i affären igår och klura vilka nyttigheter vi skulle laga i veckan. Hoppas att denna förändring nu kommer ge resultat framöver.



Idag blir det som sagt skola hela dagen, slutar seminariet 15.00 men känner jag Eloisa rätt kommer hon övertala mig till att sitta kvar lite efter också. Men 16.00 måste jag trampa hem för ikväll står combat på schemat.
Så med andra ord skola och träning är det idag och ikväll, men än så hinns inte med tror jag... Ja matlagning såklart. Hoppas ni får en bra dag! MÅ BÄST!

Bortskämd? Kämparglöd

Det är skönt att komma upp rätt tidigt på helgerna, det finns risk att man sover bort dagarna annars. Bamse är vår egna lilla väckarklocka och strax efter 8 bökade han upp sig mellan oss och tyckte att det var dags för mysstund och sedan promenad. Och så blev det, vi tog en promenad runt i stadsparlen och förbi bageriet i Wadköping och köpte lite färskt bröd till frukost det är lyx det.
Vi har haft en lång mysfrukost framför tv:n och bara tagit det lugnt fram till nu.
Klockan är inte ens 12 och det känns så skönt. Har dock några mindre roliga timmar framför mig, ska gräva ner mig i lite plugg och sedan ge mig iväg och jobba lite, känns sådär faktiskt. Är inne i en trög period nu, känner att jag enbart behöver och vill vila och slappa. Det är en latmask eller en utarbetat mask som har tagit sig in i min kropp. Vet inte vilken men jag hoppas att han snart försvinner för detta finns inte riktigt tid för.

Tror jag varit lite bortskämd med dessa blocket och loppis försäljningar. Igår kväll la jag ut en ny annons på blocket och såklart förväntade jag mig som vanligt svar på den nu på morgonen. Men inte något svar alls har kommit till min mail.. Irriterande, och detta vill jag verkligen bli av med!
Mm vi får hoppas det dyker upp något svar i veckan, jag är nog till och med villig att sänka priset på det hela.

http://www.blocket.se/orebro/Tvmobel_med_tillhorande_hyllor___skrivbord_31981854.htm?ca=8&w=1

Hoppas att någon hör av sig snart! =)

I veckan börjar Daniels och mitt nya liv. Han var i fredags hos en naturläkare som testade hans kropp och hur den reagerade på olika råvaror och kost och liknande. Det visade sig att han är ganska känsligt så vi ska ge oss på ett nytt matliv. Han har fått ett speciellt te han ska dricka 1 liter/dag av som ska läka tarmarna och så nya maten. Mycket grönsaker och protiner, ris och potatis får han äta och absolut inget socker, laktos, gluten, havre, vete eller liknande ämnen. Ja vi har en hel lista. Detta ska bli spännande och jag tänkte jag ska hänga på och se om jag kan få ordning på mina matvanor och min mage på kuppen. Jag kommer nog dock äta lite ägg och lite yoggi och så mellan varven men annars så till största del.. =)
Ska hålla er underättade hur det går. För går allt som det ska så kan han börja jobba heltid inom några veckor och jag kommer vara glad glad glad!!!
Hoppet ligger på en underbar vår utan bekymmer!!!
Det gäller att kämpa på för att uppnå sina mål och drömmar!

Nehej dags o käpa lite till då.. Nu i form av pluggande och jobbande!
MÅ BÄST och ut o njut lite av det fina vädret!



Loppis

Ojoj... Nu är jag såååå trött!

Klockan ringde 6.15 imorse  och det va raska steg upp direkt, började packa in i bilen, hämtade grejer på mammas jobb och hos mormor, lämnade Bamse och sedan vidare för att hämta Sandra och sen mer grejer. För idag har det varit loppis i Örebro Golfhall och nedran vad vi har sålt grejer...
Vi är helt slut nu så det blir inte mycket mer gjort idag vill jag lova. Vilken grej det är att stå sådär, som en helt annan värld. Och va snåla folk är, haha prutar ner grejer som är super fina och redan billiga. På slutet kändes det iof som att vi gav bort grejerna, mest för att slippa ta med det hem sen igen... haha
Men det är kul att ha provat att sttå och sälja på loppis också, egentligen skulle man samla ihop och stå och sälja 1 gång/år så man blir av med massa skräp man samlar på sig. Roligare att köpa nytt om man vet man sålt lite. Dessa pengar ska vi köpa hyllor för till nya lägenheten! =)


Kaosen innan vi började sälja, och på denna bild hade vi inte hämtat allt från bilen än...
Undra varför man har köpt alla dessa grejer?!




Nu ska jag lägga upp en ny annons på blocket sen blir det slappa resten av kvällen..
Kanske unnar mig ett glas vin!

MÅ BÄST!


Tidsfördriv...

Egentligen har jag inget för mig just nu, jag borde sätta mig och plugga men känner jag verkligen för det?
Jag borde åka iväg och jobba en sväng... Men nja inte så nedrans sugen faktiskt. Jag känner bara för att sitta här en stund... Fick idag en katalog från Yves Rocher och där i fanns det alla möjliga trevlightere, sugen på att kryssa i en beställning faktiskt och man får en mycket trevlig gratis premie om man beställer inom 10 dagar och jag är ju lite svag för premier och speciellt när det är i form av en väska så är dte ju svårt att säga nej.
Dessutom behöver jag en ny mascara och varför inte prova deras?
Vore även trevligt med nån ny duchkräm de har ju underbara sådana... Mm kanske ska slänga ihop en order i alla fall. Längesedan jag nät eller postorder shoppade. Man blir ju så glad nä paketet kommer.

Egentligen borde jag inte alls shoppa något förens vi flyttat, ju mindre o packa ju bättre. Men vad tusan gör en mascara o annat små plock? ;) I det stora hela menar jag.. hihi
Och dessutom ska Sandra och jag faktiskt stå på loppis imorgon så en drös av saker hoppas vi bli av med där och då. Så med andra ord, KOM OCH KÖP!!! och kom och hälsa på också. Alltid trevligt med besök, vi står hela dagen fram till 15.00 i Örebro Golfhall =) Kanske har vi just den där saken som just DU letar efter ;) hihi

Nehej undra om jag ska knåpa ihop en blocket annons på lite grejer och sedan ta en promenad med mitt lilla hjärta innan jag ska möta Sandra på stan för lite shopping.
Ja ska egentligen inte köpa något mer än garn till en halsduk mormor ska sticka till mig. Men ska hämta Daniels ring och köpa en födelsedagspresent till hans mamma... Om ni nu klurade på vad jag egentligen ska göra på stan ;)


Ha en toppen helg!
MÅ BÄST!


På tal om fett

Igår var Jonna och jag och gjorde en kroppsanalys. Kan säga attd te var en törn på självförtroendet men nu jävlar ska här brännas vill jag lova!
Man mäter individuellt så det är inga siffror som går att jämföra, allt handlar om sin egna längd och vikt och så utgår det från det så de siffror jag hade fått att en kvinna ska ligga mellan 25-30% de stämmer inte alls.
Vilket fall i mina mått mätta så ska jag ligga på ca 22-33% för att vara normal och jo jag är normal jag ligger på 33% så det kan man ju kalla på gränsen. Också kul att veta att man gått upp 2kg sedan förra veckan. Haha!
Men jag skyller på att jag haft hemska matrutiner sista veckan och helt kommit ur allt vad som gäller mat. Och så tränar vi nog fel, eller fel o fel all träning är ju bra men vi/jag fokuserar mycket på hård konditionsträning vilket inte är bra för fettförbränningen, då ska det vara lågintensivt och länge så det ska jag lägga fokus på nu. Sen får man ju inte glömma att man måste träna upp hjärtat också men inte bara.

Men ja det var mest en kul grej och det ska vi göra om om några månader och se om det har blivit bättre... =)

Ser ni en liknande bild när ni är ute och går så vet ni vem det är ;)
Kan bara vara jag som snart ser ut såhär.. ;)




its friday!

Redan fredag, veckorna går lika fort som helgerna. Undra hur det kommer sig att veckorna går så fort och tiden också. Kna inte minnas att jag haft trågigt en enda stund den sista månaden, visst har inte humöret varit på topp alla gånger men nu mena ja så där "vad ska jag göra tråkigt!". Hmm kanske tillhör det vuxenlivet det finns alltid något att göra. På gott och ont kanske. Man säger ofta att dte är bra för barn att ha lite tråkigt ibland så de lär sig uppskatta saker de har runt sig, speciellt för våra barn här i väst.. Men kanske gäller det även oss vuxna, vi behöver nog också ha tråkigt ibland så vi uppskattar det vi har.
Vi är minst lika bortskämda som många barn är... nehej nog med moralkaka för en stund, vad händer idag då?

Känner mig lite seg i knoppen idag, bamse väckte oss ca6.20 och ville gå ut och då var dte ju inget annat än att dra på sig stövlarna och traska ut... Sen att det inte var någon plan för mig att gå o lägga mig igen medan han myste ner sig mellan kuddarna i sägen det är en annan femma det. Skrutt hund kan man säga då! Tur för honom att han är så söt! Ska snart göra mig iordning för kl 9 ska vi mötas på Universitetet och prata om kyrkan och religionens roll i medeltiden. För en gångs skull känner jag att jag har lite koll, när vi plockar bort alla nedrans krig och går in på livet det är då det intressanta kommer enligt mig...
Hoppas att det går rätt fort idag sen ska Eloisa och jag hem till min syster och kolla lite möbler får se om vi hinner med lite plugg snack också. Men klockan 15 tar jag helg har jag beslutat för då ska Sandra och jag gå på stan och shoppa lite är planen. Sen blir det att städa lite trapphus och hoppas få en tvättid ikväll innan soffan hägrar. Klurar på vad det ska bli för mat i huset ikväll... Lite sugen på o bara vara lite enkellyx, en köttbit och lite spagetti blandat med pesto kanske? Vi är pestomaner i detta hem, tur att båda gillart!

Nehej undra om jag ska ta o få i mig lite frukost och sedan svira om till något annat än pyjamas kanske!? Kan ju vara trevligt. Väcka lilla snuffsen och ta en promenad till innan jag pker mot skolan. Ja det är mycket som ska hinnas med såhär på morgonen.

Hoppas ni får en toppen dag!!
MÅ BÄST!



dåligt dåligt humör...

Dagen började med samma humör som gårdagen slutade.
Mötte Jonna i skolan vid 16 tiden och vi tog en promenad hem, härligt att kunna ses så där lite spontant ibland. Gick förbi mamma en sväng och sedan tog Daniel och jag en liten promenad i det sköna vädret. Men sen slog det till... Fy tusan vilket dåligt humör jag blev på resten av kvällen... Vet egentligen inte varför men kände mig allmänt grinig och irriterad resten av kvällen och vaknade med samma känsla idag... Hatar o ha det här humöret men jag vet inte vad jag ska göra åt det heller.

Suck!!!

Ska i alla fall strax upp till universitetet för att plugga lite med Eloisa vi ska reda i de gamla grekerna, romarna och medeltiden. Sen ska vi irritera oss lite på hur läraren har dålig koll på PMet vi ska göra...
Välj vilken fråga ni vill och skriv om! Men ni måste ha mins två av kurslitteraturen i PMet LÄTT när man bara haft en bok fram till denna vecka när vi har en bok om kristendomen i medeltiden!!! JA MEN DÅ MÅSTE JU ALLA SKRIVA OM MEDELTIDEN!!!!! Trött jag bli, säg det från början istället, så nu har jag suttit o skrivit massor om Grekland som är helt oanvänbart... Det kan vara här min irritation och dåliga humör börjar. Det är tacken man får för att man är ute i god tid och inte vill göra allt i sista minuten... Ja det är nog här irritationen grundar sig känner jag...

Ikväll ska Jonna och jag göra kroppsanalys, se hur många % fett vi har i kroppen, rädd att hon ska säga man har för mycket, vad gör man då?? Ja orkar inte hålla på med massa dieter o grejer... Jaja vi får väl se.
Sen blir dte i alla fall lite träning för oss på Motionsforum, vi ska vara otrogna mot Njoy och prova på det, eller ja Jonna brukar ju hänga där ibland men inte jag. Blir nog bra. Senare ikväll kommer pappa till Örebro så ska nog svänga förbi där och säga hej till honom, inte träffat honom sedan ja när va det... minns inte ens om jag träffat honom det här året... Usch va tiden går fort... Nehej trycka i sig lite frukost och åka mot skolan, undra om det går o cykla?? Vaknade strax efter 6 imorse av att det spöregnade ute, inte sugen på att cykla i regn faktiskt..

Nehej ta tag i dagen och hoppas humöret reder sig under dagen, detta går inte för sig känner jag!
Tur att mitt lilla hjärta Bamse kommer i eftermiddag av honom blir jag på bra humör oavsett allt annat.

MÅ BÄST!!

Tenta kompisen Amanda

Här sitter jag på min svarta lilla kontorsstol och tar igen mig lite en stund, har just ätit smörgås och fil till lunch, intre kräsen jag inte =) Tur det var hembakat bröd det blev ju lite lyxigare lunch då i alla fall!

Gick upp rätt tidigt imorse för att hinna ivg och jobba vilket jag nu har gjort större delen av förmiddagen. Mötte min kära Sofie på vägen och fick mig en liten skvaller stund mitt i allt. Mamma ringde och ville jag skulle komma förbi innan jag åkte hem. Det första hon säger när jag kommer in på salongen är:

Mamma: -Men hur ser du ut?? Så där kan du ju inte gå runt?
Pernilla: - Är det Daniels gamla byxor eller??

Haha dte är vad jag kallar familjekärlek, inte visste jag att man måste vara snygg när man städar trappor?
Har ifo på mig ett par grå mjukisbyxor som är X antal storlekar för stora, lila linne, svart tröja men jag har ju sminkat mig i alla fall.. Hahah kanske lika bra o piffa till sig lite mer innan man åker till skolan då ;)

Vilket fall så plockade mamma fram en liten grej ur sin väska...
Säg HEJ till Amanda kära läsare. Min nya tentakompis som jag idag fick av mamma och pappa! 
Hon är fylld av lycka och tur sa mamma! =)
Känns som hon passar mig perfekt, ska bädda ner henne i sängen tills det är dags för tentan.



Nehej ska väl ta o piffa till mig då som sagt... Dags för föreläsning i skolan om knappt 1 timme. Tänkte vila från träningen idag så ska cykla upp till Universitetet är planer för att få lite motion och framför allt frisk luft, nog för jag har trapmat mig runt alla trapphusen idag men i alla fall, fint väder idag. Vi får se m vi sitter kvar o pluggar något i eftermiddag...

Hoppas ni har en bra dag!!
MÅ BÄST!


Vi fick så fina tulpaner av Daniels föräldrar i helgen, det är en av mina favoritblommor, älskar tulpaner!



Vi va inte så sugen på o plugga igår kväll när klockan var strax efter sex, trotts det satt vi till klockan var nästan 19.30.. Duktiga vi! =)

Karros födelsedag!!!

Redan tisdag och jag har hunnit mycket.
Det är inte lunch tid än och jag har redan hunnit städa trapphus
och varit och gymmat med syster och handlat lite mat...
Man hinner mycket när klockan ringer 6.30.
Nu ska ja skutta in i duschen, övertala min man att laga lunch till oss, plugga lite,
upp till universitetet och plugga mer och längta till ikväll då jag ska hem
 till Jonna och ha soffmys med Jonna och Sandra.
Blir alla tiders det. Känner att min energi är påväg tillbaka.
Man behöver ner o deppa nån dag då o då för att orka upp igen..
Så är det bara.

Kommer inte hinna med så mycket annat idag känner jag.
Men det är en mycket mycket speciell dag idag... För idag fyller KARRO SCHEDIN 25ÅR!!!
Ojoj nu börjar tanterna komma till åren, 25 är ju inget egentligen men när man är där så känns det stort dte måste jag säga. Och jag är ju inte ens där typ lääänge tills det är min tur, på gott och ont!



GRATTIS GUMMAN!!!
Hoppas du får en toppen dag!!!

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0