kläder - självförtroende

Har ni tänkt på hur kläder kan förändrar ens självförtroende?

Igår på jobbet hade jag på mig svarta tajts, converse, svart jeanskjol, lila linne och en svart lite större tröja. Egentligen ganska vanliga kläder som många är vana att se mig i. Men trotts det så kände jag mig hemskt skabbig och obekväm hela dagen, delvis för att tajtsen av någon anledning hela tiden drog upp sig så det glipade mellan skorna och tajtsen..

Idag kör jag på jeans, svart linne och en grå lite längre kofta och allt känns så mycket bättre idag..
Konstigt det där är, hur trygghet och självförtroende delvis sitter i kläderna..

För tillfället är jag inne i en jeans period, vilket är konstigt då jag inte använt jeans på flera år, eller okej dte var att ta i självklart har jag då och då tryckt på mig ett par jenas men det är mest för att..
Nu trivs jag i det igen. Jag har alltid varit en jeanstjej förr, förr var jag stolt dom få gånger jag hade kjol eller klänning nu är det vardag och jag är snarare stolt över att ha jeans på mig.. haha! Tänk hur man förändras..

På tal om det, undra vad jag ska ha på mig ikväll??

Modemet lever!!

I lördags gick vårt modem sönder...
Tur som en tok, Daniel ringde i söndags till ComHem och vi hade 1månad kvar på garantin annars hade vi fått betala det själva. Hur tur va inte det?? Det är sådant som Aldrig händer, men jo nu hände de!

Vilket fall häromdagen fick vi internet tillbaka och vi kan börja leva igen ;)

Därav min dåliga uppdatering men jag ska försöka uppdatera er lite om vad som hänt i livet sedan sista...

(Lördagen var så händelserik så den får ett eget inlägg...)

I söndags fick jag spel. Tvättade, jobbade, städade hemma, va hos mormor, handlade, lagade mat och ja ja vet inte allt jag gjorde men nöjd med mig själv var jag när dagen var slut och jag förtjänade att sitta i soffan.
måndag och tisdag blev det plugg för fulla muggar lite träning och sedan fångarna på fortet och time out på kvällstid =) Onsdagen var monsterdagen...
Tenta 8-13, jobba 13-17, nästa jobb 17.15-18-30 sedan combat med Sandra 19,30-20,30... Hur fick jag ihop den dagen?? Skapligt slut kan jag lova.. haha
Torsdagen blev det jobb 8-17 och sedan nästa jobb 17.15-19.. Sen blev det mys i soffan...

Dagen till ära är det jobb 8-17 sedan planerar jag en liiiiten sväng på stan och efter det blir det MYS och vin med min Sandra!!! Längtar sååå, behöver verkligen vin och bara häng med tjejer va föör längesedan.
Vi ska senare möta upp Dolly för att ta en sväng till Ritz och hänga med Orup ;)
Blir bra detta vill jag lova....

Nehej nu ta tag i lite jobb..
Återkommer med mer uppdatering =)

MÅ BÄST!!!

 

Lördag

Idag gick jag upp nästan när klockan ringde låg bara kvar en timme, mm undra hur jag ska kunna börja verkligheten när den är ikapp mig igen?? Nästa vecka ska jag gå upp tidigt varje dag! Kanske...

Idag laddar jag för bio med småbarnen och Maria det blir shrek när alla andra står och vinkar till kungen och sen blir det hämtmat och kvällsmys med hela bunten. Kan bli en bra lördag det. Daniel är på svensexa idag så det gäller att passa på. Men först blir det en sväng på stan med Johanna och sedan fika med Sandra och Johanna.
Ladda batterierna lördag kan man kalla det.

Men nu in i duschen och svira om lite. =)



Min favvo är helt klart Åsnan!

Ödets väg

Precis som igår när jag vaknade s¨var det någon idag som kört över mig och jag ville inte alls gå upp 8.00. Det hela resluterade i att jag gick upp strax före 10 jaja lite ledigt måste man få ta sig ibland också. Idag begav jag mig i alla fall ut och sprang i regnet en sväng, behöver jag nämna att när jag började så duggade det och ju längre ja sprang ju mer ökade det, men det är väl så det brukar vara.

Strax ska jag iväg och plugga med Elvira, Linda ska komma förbi och lära oss allt hon kan om fraser =)
Som jag ofta säger, hur skulle man klara sig utan underbara vänner??

Vi hade plane på att spela lite golf ikväll men med detta ostadiga väder så vet jag inte om jag är så sugen, kanske blir god mat och Doobidoo i soffan istället. =) 

De senaste veckorna har jag varit sååå sugen på morotskaka men har inte tagit mig för att baka det inte ens har jag köpt det. Igår kväll så låg jag och tänkte på några morotsmuffins som jag bakade för ett tag sedan som var så mumsiga och tänkte att det receptet måste jag leta reda på. 
Så klart var det inte dte första jag tänkte på när jag vaknade idag men turen kom till mitt skrivbord att bli städat och när jag vänder på ett papper så är det just DET receptet, hur knäppt är inte det??? 
Det måste vara ödet som säger BAKA!!! 

 

Philadelphiafyllda morotsmuffins ca 8st

2st ägg
2dl socker
2st finrivnia morötter
100g smör, smält
2tsk kanel
1tsk kardemumma
2msk citronsaft
3½dl vetemjöl
2tsk bakpulver

Fyllning
100g philadelphiaost
2msk florsocker


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna. Rör ihop philadelphiaost och florsocker till fyllningen. Häll 2-3cm smet i botten av stora muffinsformar av papper som rymmer ca 1½dl. Klicka i ostblandningen. Fyll upp med resterande smet så att formarna blir fulla.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Dessa muffins är perfekta att ta med på picknicken då de inte kladdar men man fortfarande får det goda kladdet som tillhör morotsmuffins!

Lycka till!!

Hur blev det här??

Som de flesta av er vet så pluggar jag till lärare på universitetet, men bara för kul så gjorde jag ett test om vad som skulle passa mig att jobba med... Detta blev mitt resultat... Mmm har jag valt fel??

Du Blev Vårdande Viktoria:
Det ligger helt rätt i tiden nu att utbilda sig inom hälsa, friskvård, sportmedicin, naprapati, kiropraktik och så vidare. Samhället blir allt mer stressat och sjukskrivningarna är många. För dig som vill arbeta proaktivt med hälsa och vård finns områden att täcka upp. Läkarkåren behöver utökas och allt fler väljer utbildning utomlands som ett alternativ till sina läkar- och friskvårdstudier

Men som tur var så kom Humanistiska Hugo på en tät andra plats, och det är ju faktiskt där jag är idag.
Men jag är även sugen på att läsa till PT och hälsocoach... Kanske är en kombo som blir det bästa =)

Du Blev Humanistiska Hugo:
Du är en underbar pedagog och brinner för att lära ut dina kunskaper och erfarenheter till andra. Kanske har du ledaregenskaper och ser potential i andra samt kan leda andra i sitt arbete. Du förstår dig på psykologins vikt samt har en pedagogisk och diplomatisk framtoning som gör att andra lyssnar när du talar. Männiksor intresserar dig. Yrken kan vara lärare, pedagog, psykolog, coach eller beteendevetare.



http://eftergymnasial.utbildning.msn.se/sections/tests/index.aspx?id=7

Prova du också!!

Hösten knackar på dörren

Tanken med denna dag var att den skulle starta med en joggingtur och sedan gnola in mig i böckerna och plugga. Men när klockan ringder kl 8 så är jag som överkörd av tåget, har ont i hela kroppen och känner mig helt BLÄ bara. Så nej blev att ligga kvar i sängen en liiiiiten stund till, men som vi alla vet att många små stunder bli tillslut en låååång stund och jag rullade efter tvång ur sängen strax före 10. Det regnar ute idag så istället för att trassla på mig träningskläder så tog jag mig en lång varm dusch och nu sitter jag i leggings och Daniels stora munkjacka och tänkte börja plugga lite smått. Ska träffa Elvira för en lunch och plugg på Grodan senare så skönt o ha gjort lite före.

Ikväll blir det mys med mina hjärtan Jonna och Sandra, vad vore livet utan bästisar?? Utan fina vänner runt sig?? Nej det är inget liv jag vill ha. Vi får se om Daniel och jag traskar iväg och kollar på en lgh ikväll. Men som det känns just nu så känns det sådär. Vi ligger lite lågt på lgh fronten har vi bestämt, vi ville flytta före sommaren pga värmen men annars trivs vi ju här och kan bo kvar ett tag till nu när dte iaf är höst snart =)

Tillbaka till verkligeheten

I måndags var verkligheten ikapp igen, dags för jobb både för mig och Daniel.
Jag jobbade dock bara till 13 sedan blev det lunch och plugg med Anna och efter det träning med syster.
I tisdags var det samma sak, jobb till 13 sedan lunch på Bibilioteket, mitt nya häng och sedan blev det plugg och snack med Hanna och efter det kolla vi in en lgh som vi får se hur dte går med. Mamma tittade förbi på kvällen för att äta lite paj och hjälpa mig att klippa av gardinerna jag satt upp i köket.

Idag onsdag började dagen riktigt illa, blev förbannad på det jävla Universitetet vi har här i stan, dom blir bara ruttnare för varje dag som går... Vilket fall tror jag allt löst sig och jag har städat massa trapphus dagen till ära.
Nu blir dte lite plugg innan jag ska bege mig till Gröna Grodan och möta upp Elvira där för ännu mer plugg. Blir bra detta sörrni!

Vad tror ni?? Jag är nöjd, är ni?? =)



Nehej ta tag i verkligheten, MÅ BÄST!!!


Härlig semester

Ojoj ja vet dte är nästan en vecka sedadan vi kom hem och jag har varit lat och inte bloggat något, eller okej egentligen kom vi helt hem i söndags så till mitt försvar, bara några dagar.. Egenligen har jag inte latat mig alls om jag får säga det själv, men dte kan vi prata om i ett annat inlägg.
Vi hade i alla fall en toppen kryssning till Tallin, vissa kan tänka vilken trist sommar semester, vad B att åka dit men NEJ!! Vi hade det super mysigt och kunde lyxa till det precis som vi ville.
Bjuder på lite bilder ist för massa text...

  
   

Efter Tallin styrde vi ut oss på landet och hade en mysig helg där med, besök av Daniels föräldrar, kräftskiva, fiske, jogging, grillning och allmänt mys =)

  

Mitt hjärtas prins!

I fredags när jag lämnat jobbet för att få semester passade jag på att svänga förbi systemet för att köpa lite vin bara om ifall att lixom. Så vilket fall beslutar jag mig för att fira med en liten flaska skumpa.
När jag kommer hem var dte någon mer som tyckte vi skulle fira min semester. Daniel hade nämligen köpt en liten tårta och en blomma till mig! Bra start på semester kallar vi det! =)




Min nya klänning!

I veckan fick jag hem min nya klänning, spontan klickade hem en klänning till ett bröllop vi ska på i september. Älskar den, är verkligen prinsessklänning!!!

Nu kanske jag inte är någon vidare modell på just dessa kort, men ni ser ju sötklänningen i alla fall!





Hej då alla glada!!

Igår kväll var tanken att vi skulle besöka slottsfesten, men efter rykten om att det inte varit bra och med tanke på att inträdet var 120kr/pers så struntade vi i det. Daniel och jag trampade upp på stan vid halv åtta tiden för att äta. Det var fullt på ALLA uteserveringar men efter en stunds köande hamnade vi i alla fall på Jensens och åt god mat. Senare dök segkorvarna Carro o Johan. Vi satt och drack öl/vin/cider på Jensens ett tag men när de stängde fick vi förflytta oss och hamnade då på slottet och hade lika trevlig där, men när dte var dags för dem att stänga också så begav vi oss hem.
Hade en otroligt trevlig kväll, en perfekt start på semestern!!!


Idag har jag varit så effektiv, började dagen kl 9.00 med att tvätta, vi promenerade sedan till Wadköping och köpte bröd till fukost. Efter frukosten blev det mer tvättande och jobb för mig, städat trapphus och salongen. Vi har även tagit oss en sväng till Marieberg och Media Mark och shoppat loss en ny dvd-spelare, några USB minnen och en stekpanna. En pratstund hos mormor blev det innan vi nu är hemma. Daniel ligger och snarkar på sängen och jag klurar på om jag ska börja med maten, magen är hungrig och vi planerar en svullar kväll så det är bra att börja i tid ;)

I morgon drar vi upp till Sthlm och mina päron för att sedan på måndag göra Sthlm osäkert innan vi beger oss med båt till Tallin, där ska vi bo en natt och sedan på torsdag morgon kommer vi kryssa oss tillbaka till sthlm igen. Helgen kommer vi troligen spendera ute på landet då det lovas nykokta kräftor ;)

Så tyvärr kommer det nog bli dåligt med bloggande ett tag nu men när jag väl är tillbaka så har jag massa härliga bilder att visa för er!

MÅ BÄST!!
Nu ska jag njuta av min semester!! =)

Myggan Hubert

Efter vår underbara helg på landet så ser jag hemsk ut på benen igen, är full av myggbätt som kliar hemskt mycket. Tror jag blivit allergisk eller något, stora läskiga kliande bölder har funnits på mina ben nästan hela sommaren så fort jag visar mig ute på kvällen kommer dom. Myggorna dras till mig, Daniel bara skrattar åt mig, han kan gå och skrapa bort massor från mig medan han inte har någon hos sig... Varför är det så här?? Jag hatar myggor!

Idag är jag väldans hungrig det värsta med det är att jag inte har någon lunch med mig idag för jag tänkte städa ett trapphus på lunchen. Men har med mig någon form av måltidsersättningsbar, vet inte riktigt hur den ska hjälpa mig men så är det ibland, har med mig en macka till eftermiddagen också så jag ska väl överleva hoppas jag =) 

Nehej annars händer det inte mycket mer just nu. Min underbara klänning som jag klickade hem i fredags har tydligen kommit hem idag så jag längtar hem nu!! 

Vi letar efter resa till värmen nästa vecka men det verkar bara vara vi som inte hittar någon tyvärr!! Får se vad det blir för oss istället. Just nu vill jag bara krypa ner i min säng och snuffsa på min kudde. Men någon liten weekend drar vi nog iväg på i alla fall.

Nehej ta hand om er alla där ute, nu rä det starx dags för min målitidsersättningsbar ;) hehe
MÅ BÄST!!

Grammatik

Äntligen har vi tagit tag i att börja plugga Elvira och jag. Vi har båda en hemsk omtenta i augusti och försöker hjälpa varandra i detta. Det är alltid lättare när man är två! =)




Plugg på hög nivå vill jag lova!!!
Men man måste göra det roligt och gott om man måste plugga på sommarlovet! =)
Jag tycker vi är duktiga i alla fall.

Min underbara man

Häromdagen när jag haft en hemsk dag och kom hem sent och var helt totalt slut. Ni vet sådär så man bara vill gråta för att man är så trött i kroppen och är helt totalt slut, precis en sådan dag hade jag...

Då kommer jag hem och min man säger att han varit och handlat och köpt något till mig...
Öppnar kylen och där ligger den... 200g marabou digestive, min favvo!
Ibland samlar han poäng vill jag lova!!
Behöver jag säga att jag kröp ner i soffan under en filt och bara njöt en stund??!!




Monster veckor

Ojoj jag är inte vidare bra på att uppdatera min blogg just nu...
Men men så är dte ibland =)

Veckan har varit monsterfull, åkt till jobbet ca 7.40 och inte varit hemma före 20.00 någon enda kväll, det är så det är att jobba heltid + lite till. Ja nu är dte i alla fall bara en hel vecka kvar sen blir dte några strödagar till att jobba innan skolan börjar. Ska bli underbart att få några lediga dagar sen. Vecka 32 har vi vår vecka, får se vad vi hittar på. Antingen drar vi på en sista minuten eller så tar vi en weekend någonstans och sedan några dagar i stugan vi får helt enkelt se vad vi känner för.
Helgen har vi precis som förra helgen spenderat i systers gäststuga ute på landet. Fredags kväll lagade vi lite mat och såg en bra film i soffan, lördagen spenderade Daniel med att fiska och röja vass med Per medan jag bakade bullar, sockerkaka och drömmar de sista ihop med Ebba. Hann med en liten pratstund med syster också, det är så underbart att hinna få lite tid ihop med nära och kära, bara sådär utan krav man kan bara titta förbi och dricka lite kaffe. Tur att både syster och jag är kaffe narkomaner =)

Kvällen blev det mys med smågrynen då vi va barnvakt. Det grillades hamburgare och gjordes pajer på grillen. Vi avslutade i soffan med Atlantis innan det blev sängen.
En toppen helg med andra ord!

Nu hemma igen, har städat trapphus, tvättar för fullt, har varit och handlat och ska snart iväg och pumpa lite muskler med syster =) Ikväll blir det bara mys i soffan och samla sista energin för att orka ta tag i den sista riktiga monsterveckan.

  
    
  


MÅ BÄST!!!


alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0