Vitt te o choklad o banan..

Idag har jag provat något nytt!

Jag har drukit vitt te...
Har tänkt prova det läänge men inte riktigt vågat (fegis).
Men det va faktiskt helt okej, smaka inte så mycket, svårt o förklara va det smaka...
Va lite gul aktigt i färgen typ som honungsvatten om ni brukar dricka det (bra när man är förkyld) .
Men kan absolut rekomendera det o ja kommer nog dricka det igen...

163040-14

Ikväll tänkte jag även prova ett nytt muffin recept jag hittat...
Japp riktigt vild o vågad idag... haha
Inne i en muffins period, såå mumsigt med muffins ju, o kalas bra o ha i frysen...

Bananmuffins med chokladsmak
(ca 20st)

2 ägg
Ca 1 1/2 dl socker
1 väl mosad banan
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
4 1/2 msk kokhett vatten

Ägg och socker vispas pösigt. Blanda ner övriga ingredienser,
och blanda väl så att smeten blir jämn.
Häll smeten i ca 20 smorda formar. Grädda i ca 175°C, ca 10 min.


163040-13
Ps. Nästan fettfria... ;o)

Hoppas de blir lika goda som de låter... Lovar ni ska få höra...

Lycka till!!!

3 Rätters...

Nu är det helg igen!

O denna helg hade ja tänkt att det skulle bli lite mer matlagning än på sista tiden...
Så vi började fredagen med att bjuda Evelina på 3rätters... yammi!



Fördrink & apptit retare: (hihi)
Martini o ölkorv

Förrätt:
Avokado halva med creme fraich o färska räkor
163040-12
Varmrätt
Taco gratäng, sallad, o stekt vitkål och vitt vin

Efterrätt
Ananas tosca med glass

Efter Mums
Marabou Daim


Mmm... Blev en mycket lyckad o god middag men nu ska ni få lite recept...
Så att ni också kan bjuda på en smaskig o lätt lagad middag!

Avokado halvor

Dela en avokado på mitten ta bort kärnan försiktigt.
Fyll ''hålet'' med creme fraich o färska skalade räkor.
(Går även med frysta)
Servera!

Pasta - taco gratäng

400g köttfärs
tacokrydda
4-5dl pasta (fullkorn)
1 burk majs
1 burk creme fraich
ca. 3-4msk taco sås (medium)
riven ost

Bryn köttfärrsen blanda i taco kryddan med lite vatten o låt koka en stund...
Koka pasta enligt anvisningar.
Blanda pastan o köttfärsen o majs o creme fraichen o taco sås i en stor bunke (gegga).
Häll allt i en ugnssäker form o strö över riven ost.
Ställ in i ugnen på ca 200grader tills osten smält, ca. 15min.
Servera med sallad o stekt vitkål.


Stekt vitkål
Strimla vitkål o stek i olja tills det får lite färg.

Ananas tosca

100g smör
1,5dl socker
2 msk mjöl
4msk mjölk
1 färsk ananas eller 1 burk

Skiva ananasen i bitar eller dela på ringarna.
Lägg ananas i en smord ugnssäker form.
Smält smöret i en kastrull.
Tilsätt övriga ingredienser.
Koka upp under omrörning.
Häll smeten över ananasen.
Ställ i ugnen ca 10min i 225 grader, eller tills det fått fin färg.
Låt svalna lite o servera sedan med glass...


Mm... mycket gott... Lycka till!!!

Men ikväll blir det att mysa hos föräldrarna o bli bjuden på mat.
Lax skulle det bla bli hörde jag...
Mm... finns det något bättre än att bli bjuden på mat?
Äta nån annans mat är underbart!

Så snart ska Bamse o jag traska iväg o mysa lite o bli ompysslade!
Ha en trevlig helg alla!!!
163040-11






Snabbt & Gott!

Nu va helgen slut, o jag har haft en riktigt bra helg måste jag säga...
Barnvakt, taco mys, mormor, mamma o pappa, Jakob, träning o så klart den underbara Relax kvällen i lördags...
Linnea, Eve, Jonna, Karin o jag köpte med underbar sushi o så åkte vi till relaxen på jobbet o bubblade bubbelpool, la mask, drack vin o martini o drinkar åt sushi, frukt o annat gott... sååå mysigt...
Sen bar det av till Klaras.. haha ja du en riktigt trevlig kväll... Love u girls!!

Så inte har dte blivit så mycket matlagning i helgen, vilket va illa... men ja i fredags blev det ju i alla fall kanelbulle bak o muffins med Daim... vilka var helt fantastiska de måste Du prova (recept finns i tidigare inlägg).


Ikväll är jag åter igen inne i min sopp period, o idag blev det ett par mycket mycket smaskiga makor till...
Ta bara vanligt bröd, något du gillar, lägg ost på o så skiva en ½ avokado o lägg på... mmmm
Helt underbart gott o enkelt!


Men eftersom bubben tränar fotboll sent idag så ha ja vart sååå snäll o lagat mat till honom... haha
Han vill inte ha soppa så då får han nå annat...
Även det ett snabbt o enkelt men underbart gott recept, passar utmärkt till matlåda för den som har det!

Du behöver:
Bacon
Purjolök
kantareller (färska eller konserv)
Champinjoner (färska eller som jag föredrar konserv)
Creme fraich
Soja
Ketchup
Peppar

Klipp baconen i mindre bitar ca 2cm breda bitar, stek dessa tillsammans med purjo, o svampen.
Blanda i creme fraichen  "gegga ihop".
Blanda det hela med lite soja o ketchup o peppar för färgens o smakens skull...
Låt detta puttra en stund.
Serveras med Coscos, pasta eller ris (Själv föredrar jag Coscos till detta).

163040-10163040-9


Smaklig måltid!!!!

Snart är det fredag igen!!!

Japp, snart är det äntligen fredag igen!!!
Vilket ska bli väldigt skönt...
Har vart en väldigt väldigt seg o trött vecka detta,
fast fort har den som vanligt gått i alla fall..

Fredags mys är något som jag tycker är ett Måste, älskar o få lyxa till det lite på fredagen, efter en låång arbetsvecka...
O som hos så många andra på fredagar så serveras imorgon TACOS!!!
Hur fånigt gott är inte det?
Majs, gurka, sallad, ost, avokado, banan, paprika, köttfärs, kyckling, tonfisk, Creme fraich, oliver, tomater... Ja man kan ha precis va som i sina tacos..mmm
O så klart skalen... mmm men ja måste säga att jag gillar de mjuka skalen bäst Tortilla eller va de kallas.. o så klart chipsen.. yammi! (ICA:s taco chips är nr.1 Bäst!)
Haha.. man känner sig som barn på nytt när man får sitta där o gegga o äta med fingrarna...mmm...
 Spaghetti Mexican Restaurant  

Men något som min syster lärde mig som är riktigt gott var:

Du behöver:      Taco

Taco chips
Taco sås (mild, medel eller stark beroende på din egen smak)
 o så Ost!! (riven)

Man tar chipsen lägger dem på en plåt eller i en ugnssäker form.
Lägg på lagom mycket sås, i mitten på chipset
o så strör du ost över...
Så in i ugnen ca 100grader tills osten smält...
ÄT!!!


Otroligt enkelt o otroligt gott.. Funkar utmärkt som tilltugg på festen också...
163040-8

Mmm... Längtar till imorgon kväll...


Lärde mig något bra idag som jag tänkte dela med er...

att vi kommer ihåg:
10 procent av det vi läser
20 procent av det vi hör
30 procent av det vi ser
50 procent av det vi ser och hör
70 procent av det vi diskuterar
80 procent av det vi gör
95 procent av det vi lär andra

Bra att veta....=)






Favvo sidan...

Nu ha ja vart lite busig o suttit här på jobbet o kollat en av mina favvo sidor...
www.dagensmuffin.se
O jag hittade ett underbart recept, tror jag ska prova detta ihelgen. kanske till våran relax o mys kväll...
eller va säger ni tjejer, låter dte inte smarrigt?? ;o)

163040-6

Ananasmuffins med vitchoklad 20st


225 g margarin
2 1/2 dl socker
3 st ägg
6 dl vetemjöl
180 g vit blockchoklad
2 1/2 dl ananaskross i juice
2 dl matlagningsgrädde
4 tsk bakpulver
1 tsk salt 

1. Rör margarin och socker vitt och pösigt, vispa upp äggen i en separat skål och rör sedan i dem i smeten. Tillsätt grädden.

2. Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Rör i den tillsammans med ananasen.

3. Tillsätt mjölet blandat med saltet och bakpulvret.

4. Grädda i muffinsformar i 175°C i 20-25 min eller tills en sticka känns torr

Det är en sida med helt underbara muffins som bara måste kikas på ibland...
har provat ett annat recept av deras...
Muffins med daim kulor i... underbart!

163040-7

Choklad o Daim muffins 12st

150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
1 1/2 dl Daimkulor

Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt mjölblandningen växelvis med det avsvalnade smälta matfettet och Daim-kulorna i äggmeten. Fördela smeten i smord muffinsplåt eller formar.
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 min. Strö eventuellt några Daimkulor ovanpå som dekoration innan muffinsarna har kallnat!


Också ett måste att prova...
Lycka till!!!

Efter helgen...

Nu var det snart slut på helgen, dags att röra sig mot sängen snart så man får sin skönhets sömn!
Har haft en mycket mycket bra helg, mys, film, umgåtts, bio, shopping, utgång, nya människor, resturang, träning... Det enda jag inte haft tid till är matlagning o bakning...
Vilket känns lite trist... Men jag hoppas på o få tid till det snart...
Så dessvärre har jag inte hunnit prova något av de recepten ja skrev om sist...=(
Är det någon som har det så kan ni väl berätta hur det gick o hur smaskigt det va???

Men något jag lyxa till det med ikväll till min soppa var att tina upp lite scones...
Fick ett såå gott lite lyxigare scones recept av min kollega helt underbart!
Så det tänkte jag att ni ska få nu så ni också kan äta lite smarriga scones...
Bra tillbehör är så klart lite smör o så ost... docke en med mild smak då sconesen har en "mustig" smak som det står i receptet... =)
Mmm... baka o njut, inte svårt men underbart o lite lyxigare...
Passar perfekt till film o te myset eller till tjejkvällen...


Scones med mustig smak
(8 bitar, tid ca 45min)

4dl vetemjöl
1dl rågflingor
1dl riven ost (ex. herrgårdsost)
½dl finriven parmesanost
3tsk bakpulver
30g margarin
2dl vatten
½ buljongtärning med grönsakssmak

1. Blanda vetemjöl, rågflingor, rivna ostsorterna och bakpulver i en skål eller matberedare.

2. Dela smöret i mindre bitar och lägg dem i skålen.

3. Värm vatten med buljongtärningen och rör om tills den löst sig, det ska inte bli hett.

4. Häll buljongen i skålen och arbeta samman allt till en grynig deg, ju mindre den arbetas desto bättre.

5. Dela degen i yvå delar, forma till runda plattor ca 12cm i diameter. Arbeta degen med lätt mjölade fingrar, den ska inte kavlas.

6. Lägg degkakorna på smord eller bakpappers klädd plåt och skär ett stort kryss, nästan ända ner i plåten så att kakorna senare kan delas i fyra delar var.

7. Grädda i 225grader ca 15min.

Tips!
Scones är alltid godare varma, antingen nygräddade eller lätt uppvärmda.

Detta måste ni prova (igen) det är underbart gott...
Hoppas ni har det bra o att ni smaskar på nått mumsigt just nu!
Nu ska i alla fall jag ta o hoppa i sängen o få lite skönhets sömn!
Hörs snart igen... O kommentera gärna mina recept positivt o negativt! =)

Något nytt kanske?

Igår var jag o Linnea o köpte mat på Rosalies Deli här i Örebro, måste säga att det var den godaste submarinen (typ baugett) med kyckling Curry o sallad o grejs i som ja ätit på lääänge... Underbar 5tuppar!!! 
Måste ni prova, o enligt Nea så va salladen god också...

Är sugen på o prova något nytt, något ja aldrig gjort förut, gjorde ju Petit choux bakelser med hallon o grädde, verkade så lätt men icke att det va, de blev inte alls som ja tänkt...
Men men får prova nån mer gång, det är ju det som är det roliga med att prova något nytt...
Man vet inte hur det blir... =)
Men amerikanska blåbärsplättar låter väl super, kan säkert byta ut blåbär mot lite mörk choklad osså... yammi.
Varma choklad bakelsen är ja lycklig för att jag hittade recept på, åt sådan i frankrike o den är underbar med lite kall vaniljglass till.. ååå!!!!
Passar ju perfekt nu när det är helg också o man får lyxa till det lite....
Får se om ja provar på något av dessa nu i helgen... =)

Amerikanska blåbärspannkakor

Recept för 4 portioner.

20 minuter

cirka 4 dl blåbär
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
50 g smör eller margarin
3 1/2 dl standardmjölk
2 tsk rivet citronskal
smör till stekning

Smält smöret. Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Vispa ihop ägg, smält matfett och mjölk i en annan skål och slå sedan över under omrörning i mjölblandningen. Tillsätt rivet citronskal. Smält extra smör på ett plättjärn eller i en stekpanna och stek små pannkakor på ena sidan. Strö över blåbär på den ogräddade sidan innan smeten stelnar, vänd och grädda färdigt. Servera med extra blåbär och en liten klick crème fraiche.


Varm choklad bakelse... 10port

100 g

mörk choklad (70 %)
3,5 msk

flytande margarin
2 st

ägg
1 st

äggula(or)
1 dl

florsocker
1 dl

vetemjöl
1 tsk

bakpulver
1,5 msk

kakao


Tillagning:


1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smält chokladen tillsammans med det flytande margarinet
3. Vispa i hop ägg, äggula och siktat florsocker till en slät massa. Blamda ner massan i chokladsmeten
4. Blanda till sist ner mjölet, bakpulvret och den siktade kakaon. Tillsätt lite i taget under omröring.
5. Smörj metallformar och sikta kakao i formarna. Skaka ur överflödig kakao.
6. Spritsa den färdiga smeten i formarna.
7. Grädda chokladbakelserna på plåt i mitten av ugnen i 5-6 minuter.
8. Innehållet i bakelserna ska vara flytande när de är färdiga.

1 st bakelse innehåller:

Energi: 160 kcal Fett: 10 g Socker: 6 g


Lycka till o hoppas ni får en smaklig stund!!!

Favvo recepten...

Äntligen har jag lite tid över för att ta tag i min nya blogg...
Yay!!!

Detta blir mina två favvo recept!

Vi börjar med underbara Hallon/blåbärs snittar...

Snittar!


3 ägg
4dl socker
150g smält margarin
2tsk vaniljsocker
4dl mjöl
blåbär, hallon eller annan god frukt...

x Rör hastigt ihop ägg, socker o smält margarin.
Tillsätt vaniljsocker o mjöl, rör om.
- Men inte mer!

x Häll smeten i en långpanna med smort bakplåtspapper, ca 25 x 35cm.

x Strö hallon eller blåbär eller annan frukt över hela ytan o grädda i 200 grader, 20-25min.
(För hel långpanna använd dubbel sats).


O fortsätter med ett matbröd, mina rågisar...

Rågisar!

1pkt Jäst
1stk salt               blandas i bunke!
2msk sirap

25g margarin (smältes)
3dl Vatten                              Degspad 37grader

1dl Grahamsmjöl
4.5dl Rågsikt          (Mer mjöl av båda sorterna kan behövas)

Blanda alla ingredienser i ovanstående ordning.
Arbeta degen väl o låt den jäsa 15-20min i bunke med bakduk över.
Baka ut fina små hålkakor som naggas med en gaffel.
Jäses på plåten ytterligare 15min.
Gräddas: i 225 grader, ca. 7min.
Låt svalna, dags att Äta!!!!


Detta är mina favvo recept såå underbara ett måste att prova för er!


Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag...
Kommer snart fler smaskiga recept, Lovar!!






just me

just me

Jaha, då har man skaffat sig en blogg...
Detta va ju trevligt, känns som om alla har en egen blogg just nu, där de kan skriva precis vad som faller de in om om det som de tycker är roligt!
O då ska väl inte jag vara sämmre, eller?
Nepp...

Denna blogg kommer nog handla om lite olika saker men mest mat o bak...
Min stora kärlek här i livet... älskar o laga mat o baka...*L*
Men troligen kommer den handla om en del andra saker också ex:
Kläder, vardagen, shopping, resor o annat skoj...

Jag tycker vi tar ett mumsigt recept direkt...
Är inne i en sopp period just nu o va passar inte bättre nu när dte är sååå trist väder?
Än soppa o lite nybakt bröd...
Denna vecka har det blivit sparris soppa, broccoli o ost soppa och svamp soppa...
O till det Måste man ju ha nybakt bröd... självklart!
Men igår blev jag otroligt sugen på kanel bullar, finns det nå så underbart som en varm nybakt kanel bulle?? mmm me like!
Så idag får ni nöja er med att baka bullar (vilket absolut inte är fy skam...)


Inget går upp mot nybakade bullar och ett glas kall mjölk. 



Ingredienser

20 st                                      

75 g smör
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk

Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 msk kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Njut, gärna med ett glas mjölk, saft eller lite te... =)

Hörs snart igen!!!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0