Något nytt kanske?

Igår var jag o Linnea o köpte mat på Rosalies Deli här i Örebro, måste säga att det var den godaste submarinen (typ baugett) med kyckling Curry o sallad o grejs i som ja ätit på lääänge... Underbar 5tuppar!!! 
Måste ni prova, o enligt Nea så va salladen god också...

Är sugen på o prova något nytt, något ja aldrig gjort förut, gjorde ju Petit choux bakelser med hallon o grädde, verkade så lätt men icke att det va, de blev inte alls som ja tänkt...
Men men får prova nån mer gång, det är ju det som är det roliga med att prova något nytt...
Man vet inte hur det blir... =)
Men amerikanska blåbärsplättar låter väl super, kan säkert byta ut blåbär mot lite mörk choklad osså... yammi.
Varma choklad bakelsen är ja lycklig för att jag hittade recept på, åt sådan i frankrike o den är underbar med lite kall vaniljglass till.. ååå!!!!
Passar ju perfekt nu när det är helg också o man får lyxa till det lite....
Får se om ja provar på något av dessa nu i helgen... =)

Amerikanska blåbärspannkakor

Recept för 4 portioner.

20 minuter

cirka 4 dl blåbär
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
50 g smör eller margarin
3 1/2 dl standardmjölk
2 tsk rivet citronskal
smör till stekning

Smält smöret. Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Vispa ihop ägg, smält matfett och mjölk i en annan skål och slå sedan över under omrörning i mjölblandningen. Tillsätt rivet citronskal. Smält extra smör på ett plättjärn eller i en stekpanna och stek små pannkakor på ena sidan. Strö över blåbär på den ogräddade sidan innan smeten stelnar, vänd och grädda färdigt. Servera med extra blåbär och en liten klick crème fraiche.


Varm choklad bakelse... 10port

100 g

mörk choklad (70 %)
3,5 msk

flytande margarin
2 st

ägg
1 st

äggula(or)
1 dl

florsocker
1 dl

vetemjöl
1 tsk

bakpulver
1,5 msk

kakao


Tillagning:


1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smält chokladen tillsammans med det flytande margarinet
3. Vispa i hop ägg, äggula och siktat florsocker till en slät massa. Blamda ner massan i chokladsmeten
4. Blanda till sist ner mjölet, bakpulvret och den siktade kakaon. Tillsätt lite i taget under omröring.
5. Smörj metallformar och sikta kakao i formarna. Skaka ur överflödig kakao.
6. Spritsa den färdiga smeten i formarna.
7. Grädda chokladbakelserna på plåt i mitten av ugnen i 5-6 minuter.
8. Innehållet i bakelserna ska vara flytande när de är färdiga.

1 st bakelse innehåller:

Energi: 160 kcal Fett: 10 g Socker: 6 g


Lycka till o hoppas ni får en smaklig stund!!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0