Valborg

Valborg och måndag på samma gång. Började med lite sovmorgon och därefter en jogginrunda. Bra start på dagen! Sen blev det lite fix innan skolan och efter skolan var det dags för arbetsintervju nr 2.. Detta hoppas jag verkligen på, låter toppen. Men känns lite läskigt, detta gör det verkligare att man snart står där som färdig lärare.. Lilla jag? Jo så är det ju..
Nu blir det några timmars plugg innan det är dags att svira om och fira in våren med valborgsmässoafton. Och som traditionen bör så vankas det middag på restaurang med Jonna, Jimmy, Fredrik och Mathias. Ska bli väldans trevligt att ses alla! Längtar!
Så nu dyker jag ner i feminism böckerna och hoppas tiden går fort och att det är intressant läsning.

Trevlig Valborg på er alla!!

Effektiv söndag

Idag har det hunnits mycket sådant där som aldrig blir av.. Daniel har legat i mörkerlagt sovrum med dunder huvudvärk hela dagen. Så jag har hunnit mycket! Handtvättat, tvättat tvättmaskin, stor diskat, grejat, varit hos mormor, jobbat, fixat på balkongen och slutligen tränat med Maria. Nu blir det soffan, mys och måla naglarna :)
Älskar dagar när man hinner mycket!!

Så nu laddar vi om nöjda och glada inför kursstart imorgon och såklart Valborg. Hoppas ni haft en härligt helg!
Kramar

Pelargonerna har åter intagit balkongen. Ser helt okej ut efter en vinter i trapphuset! :)

Hemma igen

Ja då var man hemma igen. Eller kom egentligen hem redan vid lunch idag. Haft det super bra hos mamma och pappa i Sthlm.
Men alltid skönt att vara hemma igen. Började direkt med att storhandla och fixa hemma. Hunnit med att bada Harry för första gången och lite annat smått. Nu är det soffhäng med mina män kvällen lång.
Kramar!


Sovmorgon??

Mm i Sthlm har man tydligen inte fattat detta med sovmorgon. Eller att folk kan vilja/behövs sova. När jag vaknade sken solen in i rummet och bygget utanför var i full gång. Åh va skönt tänkte jag! Nu väntar säkert mamma med frukost och jag har sovit lääänge.. Tittade på klockan och insåg att hon var 6.30!! Hur blev det där! Inte alls, försökte somna om men bygg gubbarna har beslutat att det är dags att gå upp..
Detta eviga körande med byggmaskiner och det härliga TUT TUT TUT TUT när de backar!! Mm lovely!

Hör att pappa äter frukost, inte ens han har åkt och jobbat än.. Det är lite barndoms känsla att ligga och lyssna på honom. Samma rutiner då som nu. Och är man ledig i vår familj går man inte upp innan pappa åkt och jobbat! Så har det alltid varit.. Sen kan vi gå upp och starta vår mysdag mamma och jag ;)
Vilka rutiner man har!

Ska vi sammanfatta denna tidiga morgon som att: det är så det är att bo i en storstad? Haha
Solen skiner iaf och jag vet att det kommer bli en bra dag!! :)
Det är ju fredag också!!

Hoppas ni får en fin fredag!! <3


Såhär känner jag nu!

Sthlm

Ligger i mörkret i Sthlm och kan inte sova. Är mycket dålig på att sova själv nu för tiden. Saknar mina män!
Men det är riktigt mysigt att vara hos mamma och pappa och få bli lite bortskämd! Blir lite som barn igen när man är hos mamma och pappa.

Har haft fullt upp idag annars. Trapphus blev städade, arbetsintervjun fixade sig, fika med Carro och Johan hos oss. Sedan packning och fix inför Sthlm ikväll. Och nu är vi här och mamma och jag har redan rett i massa problem och livsviktiga frågor! Och mer blir det för imorgon vankas shopping hela dagen och mamma ska bjuda mig på lunch på stan! Mums och mys delux!
Sen får jag se om det bär av hem imorgon kväll eller på lördag förmiddag.. Det märket vi.. Saknar ju som sagt redan mina män där hemma. Men inte varje vecka man får kvalitétstid med päronen!

Nehej dags att sova och ladda shopping nerverna! Sov gott ni där ute! :)


Halvmara..

Idag har jag haft en sådan där bra dag igen. Sov till 9, mös med Harry.. Sen har Daniel och jag surfar och letat grejer på nätet. Strax före 13 kom Linda och Alma och vi tog en behövlig skvaller promenad. Sen blev det ett par timmars opponering i skolan vilket gick bra. Så nu kan även den kursen bockas av. Ladda för nästa kurs som börjar på måndag..
Efter skolan drog jag på mig träningsskorna och åkte och hämtade upp Karin. Nej vi sprang ingen halvmara.. Men vi gick ett varv i Karlslund och sedan hejjade vi på pappa och syster som sprang. Imponerad av dem båda, och stolt! :)

Så dagen har innehållet två mycket välbehövliga prat-promenader. Med två underbara vänner, är så glad att jag har så fina vänner! <3
Nu blir det film i sängen och ladda för jobb, arbetsintervju och Sthlm resa imorgon.

Sov gott!!

Lugnt-box-Jonna

Trodde jag skulle till skolan idag. Men eftersom vi blev klara igår så blev jag tro det eller ej, ledig idag. Märkte då att jag vet inte hur man är ledig. Började genast klura på vad jag skulle kunna göra. Men när jag vaknade så kände jag att idag skulle bli en "inte göra något" dag.
Så hörde av mig till Sofie när jag vaknade och fick med henne på en härlig morgon promenad!
Efter det bakade jag bröd och surfade runt på nätet efter inspration.. Mötte sedan Maria för ett box pass på Friskis. Gillar verkligen box, så roligt OCH bra träning. Nu har jag haft träningsvärk i två dagar efter skivstång intervall passet i söndags. Och tror nog den kommer fortsätta utan problem ;)
Kvällen har sedan spenderats hos fina Jonna! Traditionella dhw kvällen! Undra vad vi ska göra när denna sista säsong är slut?? Hur ska vi överleva?? :)

Trivs rätt bra med mitt liv just nu! Det känns som det rullar på bra! Önskar det ska fortsätta såhär ett bra tag till..

Hoppas ni njuter av livet och får sova gott inatt!

Vad är det för en dag?

Jo det är en mycket speciell dag idag! Just för att, för exakt 26 år sedan så föddes en av de finaste människor jag känner. En vacker, stark och genom snäll människa. Litar till 100% på henne och vet att hon aldrig dömer eller sviker någon. Hon kämpar och älskar livet igenom! Vill alltid ha henne i mitt liv! <3

Stort Grattis fina Caroline!!



Måndag och funderingar..

Måndag idag och veckan började i ett radande tempo. Idag skulle examinationsarbetet in och med allt vad det heter. Örebro universitet har infört att alla grejer vi skriver ska skickas till ett "plagierings program". Urkund nämligen. Om sedan sådana program kunde fungera ist för att trassla till livet vore det bra. Men why? Varför göra något enkelt.. Nej precis.. Så med det började min dag och sedan med lite jobb och annat skoj.
Sen blev det några timmar på universitetet för att förbereda opponering till på onsdag. Och hela dagen avslutades på Friskis såklart!!
Nu är det soffhäng delux efter en intensiv dag...

Har stora funderingar på om jag dragit på mig laktos allergi.. Börjat få hemskt ont i magen de dagar när jag äter något innehållande laktos.. Ingen trevlig känsla som bor i magen de dagarna.. Får klura på det det tror jag allt.

Nu är det dags att återgå till "Sveriges fulaste hem" och få sig lite riktig kunskap ;)

Njut av måndagskvällen!
Kramar

Omg!

Typ så känner jag.. Vart tog helgen vägen? Spenderat hela dagen till att plugga, trotts att jag tyckte jag var klar.. Suck! Så trött på allt vad referenshantering och examination heter just nu!!
Ger upp, hoppas på det bästa och åker och tränar med Karin istället!!


Fint!

Regnar.

Lyx är inte längre att sova länge. Det är att kunna vara uppe länge på kvällen med vetskapen om att man kan ligga och dra sig länge på morgonen efter. Idag vräker regnet ner och smattret på rutorna gör att man inte gärna lämnar sängen. Tur vi inte har några stora planer idag.
Planen ligger enbart i att plugga och i kväll träna för min del. Så troligen kommer det bli några koppar kaffe framför datorn inmyst i ziperallen. Bara en vild gissning. ;)

Hade en toppen lördag! Började med en pw i oset med Carro. Sen blev det bakning och lunch fixande till mamma och pappa. Efter det blev vi sysslolösa... Så vi trampade till Daniels syster och lämnade lite grejer och sedan vidare hem till min syster för kaffe och massa prat. Kvällen spenderade vi med att göra kalkonbröst i ugnen på 1,3kg!!! Gott blev det! Och sedan blev det soffhäng.. Perfekt dag i min värld!

Hoppas ni har en lika bra helg!
Bild från oset igår, det är lycka att ha denna miljö enbart ett stenkast bort från din bostad.


Stor dag för stor kille

Lördag, skulle sova lääänge idag var min plan. Och med andra ord vaknade jag vid strax efter 8!! Mm jaha så är det, lyx att kunna ligga kvar i sängen iaf!

Idag är det en stor dag! För mitt lilla hjärta fyller 1år och det ska såklart firas!!! Det betyder att om ca 11 veckor så är det 1år sedan han flyttade hem till oss. Ojoj vad tiden går fort. Och vad jag älskar den där lilla krabaten. Han är det bästa i mitt liv, utan tvekan! Och idag är det hans dag och då blir det paket och extra mycket godis såklart! :)

Tror mamma och pappa kommer hit och fikar. Så måste jag plugga en sväng annars får vi se vad dom händer idag. Blir ju lite hipp som happ när det inte blir som man tänkt sig.. Men fira lillgurkan ska vi iaf!!

Ha en fin lördag!!

En liten lillgurka.. Snart ett år sedan!

Fredag..

Fredag idag och regnet har öst ner hela dagen. Igår var det sista dagen på praktiken. Vet inte hur det känns, kommer sakna barnen men ska bli skönt med det egna livet. Vilket drog igång redan idag, fyra timmar på universitetet och verkligheten är tillbaka. Underbart var det iaf att få träffa fina Sofie och Linda igen! Bästa med skolan är vännerna och kaffet ;)

Tanken var att vår helg skulle spenderad på landet med Carro och Johan. Tyvärr blev Johan sjuk och vädret är ju inte det bästa heller. Så blev en helg hemma för oss med massa fix. Är ju en stor dag imorgon så :D

Nehej ut och kolla till till fiskbiffarna, nu är det dags för fredagsmys!!

Önskar er en trevlig helg!!

Fick så fina teckningar från barnen igår, och massa kramar! <3 man smälter som vax!!

Onsdag..

Tror jag det är.. Ligger en dag före i mitt huvud denna vecka. Bittert när man inser vilken dag det faktiskt är. Kanske är det pga att jag vill till denna helg och för att jag vill att denna vecka ska vara klar nu. Sista veckan på vfun nämligen. Och verkligen inte för att jag inte trivs.. Men jag vill ta kommandot över mitt eget liv igen. Inte helt kul att gå bredvid någon hela tiden och göra exakt som andra säger och framförallt.. Vänta på tills någon säger.. Nu får du gå och dricka kaffe, nu kan du ta lunch, nu kan du sluta för idag.. Nej de besluten gillar jag att ta själv!

För övrigt så känns det som träningen börjar ta fart igen och även så släpar sig förkylningen kvar.. Ingen bra kombo egentligen. Men så är det. Idag är det iaf min halv födelsedag!! ;)
Fyller 25,5 år idag, haha om vi nu ska fira något sådant!
Men något som som sagt firades var Jonnas födelsedag! Sim egentligen var igår. Hoppas du hade en super bra dag min fina!!! <3

Nehej äta fuktat och trampa iväg nu då!
Ha en bra dag! Kram


Måndag..

Och regnet vräker ner.....

Helgen

Haft/har en underbar helg. I fredags efter praktiken tog vi en tur med bilen, kollade till landet, hälsade på Ds föräldrar, handlade och lite så. Lördagen började för mig med en joggingtur och sen blev burrer på huvudet färgat igen. Efter det tog vi en shoppingvända till lager 157, finns mycket trevligt där!
Eftermiddagen spenderade jag med att baka och laga mat. För på kvällen kom det en drös damer hit och vi firade Jonna som fyller 26år i veckan. Blev en mycket trevlig kväll med god mat och mycket prat.

Men idag verkar jag få säga godmorgon till herr förkylning igen.. Suck! Han har inte varit direkt saknad. Men halsen gör sjukt ont och huvudet värker.. Så.. Hej då träning.. :(

Hoppas ni slipper ont i halsen och njuter av våren!

Fredag den 13:e

Denna dag brukar jag ha som lite turdag. Vi får se vad som händer och fötter idag.. Blev aldrig något Friskis och Svettis igår. Blä vad dåligt med träning jag får till. Blev en pedagogisk konferens om bedömning inom matematik ist.. Så kan det gå i skolans värld. Och föga troligt att det blir träning idag heller..
Vfu såklart hela dagen och sen blir det biltur för att förbereda inför nästa helg.. Kolla läget lite på landet och kanske också kolla läget inför lite annat.. Vi får se. Skönt med fredag iaf!
Några planer för helgen finns men också mycket öppet.. Skönt det!

Hoppas ni får en lyckosam fredag den 13e!! :)

Torsdag..

Idag är en sådan där dag då jag inte vill gå upp. Borde verkligen göra det typ NU! Men suck va skönt det vore att somna om ist :)
Men ska ta tag i detta strax. Fullt upp idag, kanske därför..
Blir vfu hela dagen, sen får vi se om hag klämmer in ett besök på gymmet mellan vfun och all trappstädning som är planerad i eftermiddag/kväll..
Det ska nog reda sig tillslut.

Hoppas ni får en bra dag!!

Vardag igen

Påsklovet är slut och det är åter till vardagen och praktiken. Nu har jag gått över till en klass tre. Och vilken klass sen!! Var i chock första rasten, klassen är sååå lugn!! Finns det sådana klasser? Ska bli spännande att följa denna klass resten av tiden.

Påsken var för övrigt bra. Pluggat mycket som sagt och i helgen var vi i Sthlm och firade mammas födelsedag. Blev shopping och besök på armé museet.

För övrigt så är det mycket planerande inför framtiden som ligger framför oss.. Det är där livet är just nu!

Hoppas ni haft en bra påsk!
Kram

Glad påsk!

Idag säger vi Glad Påsk och GRATTIS till mamma som fyller år idag!!
Klockan 10.30 och hade jag redan ätit både vanligt ägg och chokladägg.. En riktigt bra påsk detta ;)
Hoppas ni får en lika bra påsk!!

Pluggeli

Jaha, då sitter man för fjärde dagen i rad i mjukisbyxan med en stor kopp kaffe och p l u g g a r!!
Börjar kännas något uttråkande.. Ska strax läsa igenom skräpet så hoppas vi jag ser ljuset i tunneln och inte gråter efter..
Tur eftermiddagen får avslutas med massa trapphus att städa och att påskhelgen stundar.
Hoppas ni får en fin dag i solen!

Harry läser och gör några markeringar ;)

Vår

Våren är påväg!!

Promenad

Att ploppa in lurarna och bra musik i öronen och ta en promenad i solen är något jag gjorde ofta förr. Men något jag av någon anledning inte gör längre.. Vet inte varför.. Men ikväll har jag promenerat med mamma till stationen och då blev det en tur hem själv.. Och jag har åter känt hur skönt det är att gå själv! Man hinner lösa många tankar och få egentid.. Detta måste jag göra oftare!!
Rekommenderas starkt till er där ute som också glömt eller inte ön upptäckt! :)

Shoppingpaus

I allt skrivande tog jag igår som sagt en shoppingpaus. Och må jag säravtalen inte igår jag var på stan. Men nej det var inte ens kul!! Skandal.. Eftersom jag hade så många ärenden att uträtta så blev det en ensam tur på stan. Och ensammare blev den när inget jag skulle ha fanns och idéerna var det slut på rätt fort. Så efter två timmars letande, shoppande och fixande så gick jag till mormor istället.. Fick iaf med mig det jag skulle hem och set är det viktiga.

Idag vankas det skrivning hela dagen.. Känns sådär men vill gå ordning på skräpet nu så ska ta och hoppa i mjukisbyxan och ladda kaffebryggaren!

Hoppas ni har en fin dag!

Sol och skrivarverkstad..

Solen skiner ute trotts att det är kallt i april. Jag sitter inne med en ofantligt dum skrivuppgift. Också ett sätt att spendera ett påsklov på va?!
Usch får inte alls ihop det här till något vettigt. Skriver och skriver men blir bara rörigare och tristare..

Igår gick vår diskmaskin sönder, dagens i-lands problem egentligen. Men jag hoppas verkligen någon kommer och lagar den idag ( ja den är felanmälan). Man blir bortskämd med dagens moderligheten.. Och imorse väcktes vi av att Eon ringde på dörren och ville titta på vår elmätare.. Tack för att vi fick veta det i förväg.. Hatar att bli väckt av dörrklockan, speciellt när nån medelålders man vill in i lägenheten och fippla! Tur Daniel var hemma och kunde öppna.. Nä idag känner jag mig allmänt bitter på detta upplägg av påsklov!

Men snart är det lunch och vi ska äta laxbiffar. Efter det blir det städ av ett par trapphus och sen lite ärenden att fixa på stan. Tar med andra ord en paus från skrivandet och avslutar sedan dagen med ett afropass på Friskis med bästa svägerskan.

Nehej skriva några rader till kanske..
Hoppas ni får vara ute och njuta av solen idag!!

Mitt pluggsällskap!

April

Ny månad, ny vecka och ny dag. Tänk så mycket möjligheter. Gick igenom hela gårdagen. 1april utan att bli lurad, tackar jag för!
Och denna vecka har skolorna påsklov och med det även min vfuskola. Vilket betyder en hel veckas hemma plugg för min del. Ska skriva 10 sidor om dokumentation och bedömning. Yay, känns ju skit kul! Eller?
Vilket fall ska det bli skönt med lite sovmorgon och framförallt att få styra mina dagar själv. Är så frustrerande att inte veta när man slutar om dagarna eller att bli inkastad i lektioner här och där. Eller när man väl förberätt en lektion man ska ha så är det någon som lägger sig i iaf. Mm inte alltid lätt att gå bredvid någon och bli bedömd hela tiden. Måste vara svårt att ta in någon i sin klass och undervisning också..

Men som sagt, lite sovmorgon kunde man ju tänkt sig iaf. Vi bor i ett mycket lugnt område och hus i vanliga fall. Men är det inte underbart så säg att just denna vecka så drar bygge nr 2 igång??? Huset på vår ena sida har renoverats ett tag så det är man van vid, men idag drog också huset på vår andra sida igång. Underbart att försöka sova till...

Har iaf haft en bra helg!
Lördagen blev en heldag och kväll i Odensbacken med Daniels familj då hans mamma fyllt år. Passade på att sätta sommar tassar på bilen och låta Harry gå ut i trädgården också. Söndagen blev lugn, kaffe hos mormor och sen träning. Skönt med lugna helger. Nehej dags att gå upp och bita tag i skrivandet.

Hoppas att ni får en bra dag och att våren snart är här igen!!

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0