Hallonvulkaner på en lördag...

Har tjatat hela veckan om att jag SKA sova lääänge just idag lördag, att ingen får väcka mig o att ja verkligen längtar!! 8.30 vaknade jag o kände att nej här kan ja ju inte ligga! Så vidare extremt lång sovmorgon blev dte ju inte, men men. Upp i rasande fart o satte igång med o damma hela lägenheten, alla plana ytor är torkade o lite saker är bortplockade o fixade. Städ nojja två dagar i rad??
Hann med o baka en super duper god after eight kaka före frukosten också.
Vi åkte till MAXI efter frukosten o tvättade Aurora, pumpade hennes tassar, pantade massa burkar, köpte vin o handlade, som sagt vuxenpoängen bara haglade in idag också.

När vi kom hem bakade jag hallongrottor o sen kom Daniels föräldrar på fika o nu sitter ja o funderar på om ja ska ta o duka fram om börja laga mat för ikväll kommer Daniels syster o karl på middag o lite spelkväll tror jag nog allt att det blir... =)



Mer lika hallonvulkaner än grottor enligt mig men men goda blev de i alla fall =)

Har tyvärr ingen bild på after eight kakan men här kommer receptet o ack så god den va, verkligen värd o göra, lätt o mumsig speciellt med lite grädde till, hihi. Ibland får man lyxa till det eller hur?? 

Ingredienser till After Eight kaka

Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
100 gram After Eight eller andra mintchokladkakor
2 st ägg
2,5 dl socker 
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
150 gram After Eight eller andra mintchokladkakor

Tillagning av After Eight kaka

Smörj och bröa en form, helst med löstagbarkant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladbitarna. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör sedan ned blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor.
Grädda i ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så de täcker hela toppen av kakan. Låt stelna och ta sedan bort formens kant. Förvara svalt.
Servera gärna med grädde.



 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0