Bageriet...

Vaknade imorrse o märkte att jag hade blivit sjuk...
Kände lite igår men idag slog det till,kännt mig febrig osv. 
Usch så dumt, hatar det, va ju nyss sjuk, räcker inte det? Dumt dumt...
Men slutade 14.00 idag så hann hem o sussa lite innan Karro jag tog en shopping tur...
Vi o alla andra i Örebro... haha!

Det är ju midsommar imorgon o då ska det bli tjejkväll... Ska bli så mysigt...
Det blev en sväng till Willy's o en sväng på Systemet, vi köpte en svartavinbärs nubbe, låter nästan gott ju... =) 

Men kvällen har bestått av en hel del, bakat som om jag skulle ha mitt egna bageri...
(Åhå, jag vill verkligen det, min dröm... *hoppas*)

Har blivit 2st tårtbottnar, 2st matbröd o kladdkakemuffins sugen på o baka skorpor med vitchoklad också men får nog räcka för ikväll, va ju tvungen o laga mat också ju...

Verkar som det blir en hel del gott imorgon, längtar! 
Mer om det o fler recept får ni en annan dag... =) 


 image252image253
image254image255
image256



Klippbröd

1 pkt jäst
2msk olja
2tsk socker
2tsk salt

5dl vatten (37 gradigt vatten)
10-12dl mjöl  (går att använda olika sorters mjöl

Blanda de första 4 ingredienserna i en bunke blanda sedan
i de andra ingredienserna o knåda allt  till en jämn deg.
Låt jäsa i bunke 10min.
Dela degen i 2-3bitar, forma till ''limpor'', lägg ''limporna'' på en bakplåtsklädda plåt, lägg en sax mot o klipp små snitt o vik åt sidan. Låt jäsa 10-15min på plåten.
Pänsla med ägg o grädda i 225grader 10-15min.
Som omväxling strö över olika sorters frön, valmo, sesam etc.


Kladdiga Chokladmuffins
ca 20-25st

2½dl vetemjöl
3dl socker
4msk kakao
3msk vaniljsocker
1½tsk bakpulver

150g smält margarin
½dl varmt vatten
2ägg

Blanda ingredienserna i en bunke o fördela i muffinsformar.
Grädda i 225 grader ca 8-10min.
Låt svalna o strö sedan över florsocker, njut! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

alexandra86

Ordning och reda, lådvin på fredag...

RSS 2.0