Äpple
Nu när äpplena är mogna tänkte jag att jag måste ju använda dem.
Kan ju tyvärr inte äta dem men baka med dem kan jag...
Hittade ett recept på Äpplemuffins, mycket goda måste jag säga!
200g smör
2½dl socker
2ägg
2krm salt
1tsk malen kanel
2tsk bakpulver
6dl mjöl
2dl mjölk
Fyllning:
2 äpplen
2msk socker
2tsk malen kanel
Pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker vitt o poröst.
Tillsätt ägg ett i taget och rör varsamt smeten slät mellan varje ägg.
Sikta ner alla de torra ingredienserna och rör varsamt ner dem med
mjölken till en slät smet.
Skala, kärna ur ocg klytfa äpplena.
Blanda socker och kanel. Doppa äppelklyftorna i blandningen och tryck
ner dem lätt i smeten. Strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 20-25min.
Har lovat päronen o syster o baka skorpor så tänkte dte va lika bra o ta tag i det samtidigt.
Denna gång blev skorpor med mörkchoklad i.
Skorpor
1dl socker
100g smör
2ägg
5dl mjöl
1½tsk bakpulver
200g mörkchoklad
Smält smöret o tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver o hackad mörkchoklad.
Rulla ut degen till 3st längder. Grädda i 200 grader ca 10-15min.
Ta ut dem o skär till sneda skorpor.
Sänk värmen till 175 grader, låt dem torka i ca 10-15min.
Stäng av ugnen o låt skorporna stå kvar ett par timmar, gärna över natten.
Förvara i en låda...
Nehej dags för sista promenaden för ikväll med min sambo!
Sov gott o baka nått gott!
Bamse städar lite efter mig... *L*

Mysko skorpor, ser ut lite som tjock bacon...;) Nejdå, du är så duktig! Kom och baka med mig snart! Kramar
Men anna, de ska ju skäras också... haha!