3 Rätters...
Nu är det helg igen!
O denna helg hade ja tänkt att det skulle bli lite mer matlagning än på sista tiden...
Så vi började fredagen med att bjuda Evelina på 3rätters... yammi!
Fördrink & apptit retare: (hihi)
Martini o ölkorv
Förrätt:
Avokado halva med creme fraich o färska räkor
Varmrätt
Taco gratäng, sallad, o stekt vitkål och vitt vin
Efterrätt
Ananas tosca med glass
Efter Mums
Marabou Daim
Mmm... Blev en mycket lyckad o god middag men nu ska ni få lite recept...
Så att ni också kan bjuda på en smaskig o lätt lagad middag!
Avokado halvor
Dela en avokado på mitten ta bort kärnan försiktigt.
Fyll ''hålet'' med creme fraich o färska skalade räkor.
(Går även med frysta)
Servera!
Pasta - taco gratäng
400g köttfärs
tacokrydda
4-5dl pasta (fullkorn)
1 burk majs
1 burk creme fraich
ca. 3-4msk taco sås (medium)
riven ost
Bryn köttfärrsen blanda i taco kryddan med lite vatten o låt koka en stund...
Koka pasta enligt anvisningar.
Blanda pastan o köttfärsen o majs o creme fraichen o taco sås i en stor bunke (gegga).
Häll allt i en ugnssäker form o strö över riven ost.
Ställ in i ugnen på ca 200grader tills osten smält, ca. 15min.
Servera med sallad o stekt vitkål.
Stekt vitkål
Strimla vitkål o stek i olja tills det får lite färg.
Ananas tosca
100g smör
1,5dl socker
2 msk mjöl
4msk mjölk
1 färsk ananas eller 1 burk
Skiva ananasen i bitar eller dela på ringarna.
Lägg ananas i en smord ugnssäker form.
Smält smöret i en kastrull.
Tilsätt övriga ingredienser.
Koka upp under omrörning.
Häll smeten över ananasen.
Ställ i ugnen ca 10min i 225 grader, eller tills det fått fin färg.
Låt svalna lite o servera sedan med glass...
Mm... mycket gott... Lycka till!!!
Men ikväll blir det att mysa hos föräldrarna o bli bjuden på mat.
Lax skulle det bla bli hörde jag...
Mm... finns det något bättre än att bli bjuden på mat?
Äta nån annans mat är underbart!
Så snart ska Bamse o jag traska iväg o mysa lite o bli ompysslade!
Ha en trevlig helg alla!!!
O denna helg hade ja tänkt att det skulle bli lite mer matlagning än på sista tiden...
Så vi började fredagen med att bjuda Evelina på 3rätters... yammi!
Fördrink & apptit retare: (hihi)
Martini o ölkorv
Förrätt:
Avokado halva med creme fraich o färska räkor
Varmrätt
Taco gratäng, sallad, o stekt vitkål och vitt vin
Efterrätt
Ananas tosca med glass
Efter Mums
Marabou Daim
Mmm... Blev en mycket lyckad o god middag men nu ska ni få lite recept...
Så att ni också kan bjuda på en smaskig o lätt lagad middag!
Avokado halvor
Dela en avokado på mitten ta bort kärnan försiktigt.
Fyll ''hålet'' med creme fraich o färska skalade räkor.
(Går även med frysta)
Servera!
Pasta - taco gratäng
400g köttfärs
tacokrydda
4-5dl pasta (fullkorn)
1 burk majs
1 burk creme fraich
ca. 3-4msk taco sås (medium)
riven ost
Bryn köttfärrsen blanda i taco kryddan med lite vatten o låt koka en stund...
Koka pasta enligt anvisningar.
Blanda pastan o köttfärsen o majs o creme fraichen o taco sås i en stor bunke (gegga).
Häll allt i en ugnssäker form o strö över riven ost.
Ställ in i ugnen på ca 200grader tills osten smält, ca. 15min.
Servera med sallad o stekt vitkål.
Stekt vitkål
Strimla vitkål o stek i olja tills det får lite färg.
Ananas tosca
100g smör
1,5dl socker
2 msk mjöl
4msk mjölk
1 färsk ananas eller 1 burk
Skiva ananasen i bitar eller dela på ringarna.
Lägg ananas i en smord ugnssäker form.
Smält smöret i en kastrull.
Tilsätt övriga ingredienser.
Koka upp under omrörning.
Häll smeten över ananasen.
Ställ i ugnen ca 10min i 225 grader, eller tills det fått fin färg.
Låt svalna lite o servera sedan med glass...
Mm... mycket gott... Lycka till!!!
Men ikväll blir det att mysa hos föräldrarna o bli bjuden på mat.
Lax skulle det bla bli hörde jag...
Mm... finns det något bättre än att bli bjuden på mat?
Äta nån annans mat är underbart!
Så snart ska Bamse o jag traska iväg o mysa lite o bli ompysslade!
Ha en trevlig helg alla!!!
Kommentarer
Anna
Sela på ringarna...vad betyder det?
Linn
Herreguuud vad gott! Det ena lät ju bättre än det andra, typ. Får man lov att bjuda in sig själv på en tre-rätters hos dig någon gång? ;)
Trackback